ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.03.2010
DE Nicu
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 29.01.08
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUL-2008
DURATA: 5 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
85.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Lacuri sarate

TIPĂREȘTE

Atractia numarul 1 in zona Ocna Sibiului o reprezinta lacurile sarate care sunt in numar de peste 50.

Exista un strand, un fel de complex turistic cu mai multe lacuri care pina la sfirsitul lui 2008 a fost functional si in 2009 s-a inchis si a ramas deschis doar un lac; in celelalte se facea baie mai mult sau mai putin legal fiinca zona strandului a intrat in renovare

E vorba aici de zona strandului din ofara statiunii unde merge in general lumea.

In zona strandului sunt citeva lacuri sarate unde se face baie si citeva locuri unde e si namol.

Cel mai sarat lac se numeste Brancoveanu si e si cel mai sarat din tara; cel mai adinc lac are 130 m adincime, exista si un asa zis lac fara fund care are totusi 33 de metri adincime. Zona e in renovare cu bani de la UE si nu prea sunt sanse sa fie gata in acest an cu toate ca trebuia finalizat in acest an.

Am fost aici in vara lui 2008 cind inca era functional strandul cu lacurile naturale... am fost cazat la o pensiune (nu ii mai retin numele) chiar linga centrul infoturistic.

Senzatia pe care o ai cind faci baie in lac sarat e deosebita: nu poti sa te duci la fund nici daca vrei, deci nici nu trebuie sa stii sa inoti cu toate ca apa e ff adinca. De namol ce sa zic cind am vazut lumea in NOROIU ALA am zis eu nu intru aici si nici nu am intrat in prima zi, dar pe urma am intrat si chiar mi-a placut. Sa nu spui niciodata eu nu fac asta ca nu se stie.

Plin de lume in noroi pina si pe cap erau cu namol nu ca la mare unde ai un paharel de namol aici intri pur si simplu in balta si inoti in noroi.

La ce e bun - la reumatism, boli ginecologice. etc, sunt unii care de ani de zile merg in fiecare an la namol si bai sarate bineinteles la astea naturale.

In statiune este si un complex cu strand si hotel de 3* si un complex cu hotel si piscina interioara si exterioara de 4* dar acolo strandurile nu sunt cu apa asa sarata.

Pina nu mergi sa faci baie in lacurile sarate naturale din afara orasului nu prea sti ce e aia baie in apa f sarata.

Pacat ca din cite am auzit strandul vechi nu va fi gata in totalitate nici anul asta.

Am fost si la Ocna Sugatag si la Slanic Prahova dar aici sunt mai multe lacuri sarate si apa e f sarata.

Ocna Sibiului e la 15 km de Sibiu.

La rubrica distractie si relaxare am notat... multumit aproape incintat... aici ma refer la baile sarate si namol, unii nu pot da nota de trecere, la namol de exemplu. De ce? vedeti din poze.


[fb]
---
Trimis de Nicu in 24.03.10 18:22:41
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 18337 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Nicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Lac sarat
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4200 PMA (din 8 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

mario 110 [24.03.10 20:16:46] »

am auzit de aceste lacuri dar n-am ajuns inca acolo.

cu ani in urma am inotat in lacul Belona din Eforie Nord; stiu ca nu se compara cu lacurile de la Ocna Sibiului, dar este mult mai sarat decit apa Marii Negre. senzatia care o aveam cind innotam era aceea de forta si viteza marita, lucru explicat de flotabilitatea naturala ridicata, deci o cantitate mai mare din energia consumata se directiona spre inaintare.

cc_iordachescu [24.03.10 21:04:34] »

În fapt sunt multe locuri şi în România în care apa sărată e chiar sărată (peste 30g/l), nu salmastră cum este a Mării Negre (22 g/l în medie).

Acestea sunt de obicei localizate în localităţi care poartă măcar parţial numele de "Ocnă", adică fostă mină de sare, sau de "Slănic". Ştrandurile naturale sunt vechi ochiuri de ocnă care cu timpul au fost inundate. De aceea unele din ele sunt foarte adânci, în funcţie de mărimea exploatării. În cazul altora (după inundare continuă fenomenele de dizolvare a sărurilor) se pot produce prăbuşiri locale, ceea ce le face şi mai adânci.

De obicei salinitatea în astfel de ocne (ştranduri) depăşeste 200-300 g/l, adică e şi de zece ori mai sărată decât Marea Neagră.

Marea calitate a lor constă în compoziţia foarte variată a sărurilor din soluţie, ce conţin o sumedenie de metale grele care ajută enorm la buna funcţionare (enzimatică) a organismului.

Metalele grele sub formă cristalină sunt ca niste matrice de care organismul are nevoie pentru a-şi organiza materia şi informaţia primită.

Concluzie: bravo ţie cu băile, practicaţi asta cât mai des în mediu cald şi mai povesteşte-ne şi nouă când mai descoperi o "baltă" bună.

magdalena [25.03.10 09:02:12] »

Bune informatiile tale, intr-adevar si la Slanic Prahova sunt, la Grota Miresei am invatat eu sa inot ca nu ma duceam la fund.....

La Sarata Monteoru strandurile au proprietati tamaduitoare, am "simtit-o" pe pielea mea!

Recomand tuturor sa incerce astfel de bai pe unde se poate.

ancamariagadea* [25.03.10 12:19:32] »

@Nicu

Felicitari! Ma bucur mult ca am aflat de acest loc. Pentru cineva care nu stie sa inoate acest loc este de doua ori util Slava Domnului ca sunt in renovare datorita fondurilor europene ca altfel...stim cu totii ce soarta au sute de astfel de locuri din Romania. Ce dac nu e gata anul acesta? Bine macar ca va arata acest loc minunat foarte bine la un moment dat (sa speram ca nu trebuie sa asteptam mult).

@CC CATCH

Informatii din astea...sa ne tot aduci!

biancuta [25.03.10 12:45:15] »

Mi-e rusine sa spun ca eu nu am fost la Ocna Sibiului, cu toate ca am fost prin apropiere de mai multe ori si e relativ aproape de mine. meriti si de la mine un vot.

Foarte bune informatiile, cc_iordachescu,; din cate am auzit, lacurile de la Ocna Sibiului au fiecare, alta compozitie in saruri minerale: bicarbonatate, calcice, magneziene, sodice, oligominerale, mezotermale, fiecare pentru tratarea diverselor afectiuni.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
biancuta, cc_iordachescu, magdalena
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Ocna Sibiului:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.78145885467529 sec
    ecranul dvs: 1 x 1