ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.01.2017
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Eforie Sud
ÎNSCRIS: 31.03.11
STATUS: SENATOR
TIMP CITIRE: 5 MIN

Din vara pana-n iarna, alaturi de prietenii Afa

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Cu bune si cu rele, viata-i frumoasa. De-a lungul ei, am pasit pe petale de trandafiri dar si pe spini. Ranile s-au vindecat de doua ori, Dumnezeu a avut grija. Anul acesta, in vara, spinii m-au intepat din nou.

Parca nu mai indrazneam sa-i cer Domnului o minune, parca-mi lipsea curajul. Optimista din fire, ma lupt cu mine si cu gandurile negre si povestesc familiei si prietenilor, un gram de speranta zaream la orizont.

Dupa ani si ani, iata ca pasii m-au purtat spre orasul meu natal, Targu Mures. In luna iulie m-am "cazat" la un "hotel" fara stele dar cu all inclusive :)), aproape de inima orasului. Aveam sa petrec acolo cinci saptamani, apoi, pana-n iarna revenind periodic la trei saptamani.

Atunci in iulie, zilele mi se pareau lungi si grele, dorul de orasul care m-a adoptat in urma cu 40 de ani, Eforie Sud, dorul de familie, ma coplesea.

AFA mi-a alintat zilele, afa-istii mi-au rasfatat ochii si sufletul cu vizitele lor, cu articolele scrise pe sait.

Prima vizita am primit-o cu drag de la prima mea prietena AFA, @cris. A venit cu sotul ei, am primit in dar un pepene urias, m-au scos in oras la o cafea, au fost momente deosebite.

La fel de deosebita fiind si uriasa surpriza, cand telefonic am fost anuntata ca @papi cu sotia @pufosenia, tocmai "treceau muntii" doar ca sa ma vada.

Prietena mea Maya a avut grija sa ma rasfete cu o ieseala la un suc, in locuri superbe din Targu Mures. Ii tot povesteam de Afa, de marea familie AFA, de actiunile ei caritabile, de oamenii care ajuta neconditionat oameni, despre colegii care imi erau aproape cu gandurile lor dar si despre colegii care ma vizitau. Merita sa stie! Este omul datorita caruia azi, calc inca pe petale de trandafiri.

Cum drumul de la Targu Mures la Eforie nu-l puteam parcurge usor din lipsa de puteri supra- naturale, @Andox a venit de la Sighisoara si mi-a asigurat confort in masina personala, drumul parcurs fiind mult, mult mai placut. Alaturi de scumpa lui sotie, mi-a tinut companie pana la ora 3 din noapte, ora la care am avut tren spre capitala.

In Bucuresti, pe peronul Garii de Nord au inceput intalnirile cu dragele mele colege, pupici, arome de cafea si de ceai, poze cu porumbeii dar si cu oamenii Garii.

In ziua in care AFA, reprezentata de @admin, @roth si @adrianbogdan au avut actiune caritabila la sectia de oncologie a spitalului din Targu Mures, la copiii aflati in suferinta, am fost magulita sa primesc si eu vizita acestora. Dragul de Cornel a venit impreuna cu familia sa, a fost o bucurie imensa pt mine, m-au inveselit cu prezenta lor.

La sfarsit de iulie m-a vizitat si @krisstinna alaturi de sotul ei, m-au scos la vanatoare de pokemoni prin oras. Veneau de undeva de departe tare, de undeva de unde au fost nevoiti sa faca un ocol imens, s-au cazat pentru o noapte la o pensiune care nu a fost tocmai pe placul lor. Chiar daca nu sunt persoane cu "mofturi", dar ajungand tarziu in oras, au tras la prima locatie intalnita in cale... pt odihna! A doua zi veneau la spital, petreceam cateva ore impreuna, apoi isi continuau drumul spre casa.

O scena draguta care merita povestita: sotul krisstinnei, pe o banca in curtea spitalului, un grup de bolnavi de pe o alta banca il intreaba pe domnul C... "cine este doamna la care ati venit in vizita? Va intrebam pentru ca au venit la dansa oameni din multe orase, chiar si din Timisoara/ Cum, nu stiti? E doamna senator! Vai, nu am stiut, se vede ca este iubita";)

Am primit mesaje si telefoane, mail-uri de incurajare de la multi colegi, eram si sunt mandra ca sunt parte din AFA.

@Dana2008 mi-a adus cremsnit de doua ori, cel mai bun mancat vreodata de mine si nu la cofetarie ci in curtea stabilimentului. Au fost delicioase, multumesc. :*

Intalnirile din Gara de Nord au devenit un obicei al nostru, al fetelor AFA. Langa IR (InterRegio) savuram o cafea si povesteam, uitam de spini, calcam pe petale de trandafiri. Mai vanam cate un pokemon, ne amuzam, ne-am imprietenit cu "oamenii garii": femeia care vinde ziare si reviste, omul care vinde fructe, controlorii de bilete. Ne cunosteau toti, unii ne stiau povestea. Am hranit porumbei alaturi de colegele mele: roth, krisstinna, Amero, Mishu, adrianbogdan, Elviramvio, Diana2015, Teona, Zoazore, Anilu si Aurici. Le multumesc, am fost onorata.

Zilele si noptile treceau, am facut curse cu InterRegio, plecam cu stangere de inima si cu speranta, ma intorceam mereu cu drag acasa. Bucurestiul a fost un tampon intre cele doua orase; Tirgu Mures si Eforie Sud.

Toate intalnirile au fost emotionante. Dar, pe 18 Decembrie 2016 am avut parte de o surpriza uriasa. @Krisstinna, care era "permaneta" pe linie de intalniri, lipsea din Bucuresti, motivat, cu oarsce treburi de vacanta. Asa stiam eu! Gresit. Stiam ca in gara vor fi @roth si @Mishu. Era ger si intuneric. Mai era putin pana-n Ajun, lumea era cu treburi care pe unde... ale mele... in gara.

Fetele au organizat o super intalnire, era un eveniment important, totul a fost pastrat secret. Zoazore si-a tuns pdoaba capilara la Galati si impreuna cu @crismis a platit pentru confectionarea unei peruci. Peruca aceasta ar fi trebuit sa ajunga la Eforie, ba din cate am inteles era pe drum deja. Cum si in ce fel a fost recuperata, pt ca sa ajunga in Gara de Nord, poate vom obtine niste amanunte de la @roth... alergatura si "pilele" au fost ale ei.

Asa ca, la ceas tarziu de seara, pe peronul Garii de Nord, am primit in dar parul lui Zoa. Eram blonda, aveam plete. M-am bucurat ca un copil care-si primeste cadoul de la Mos Craciun. Oamenii ma priveau mirati, eram 11 femei AFA-iste, galagioase, bucuroase, 11 membre AFA se pozau langa IR, savurau ceai si daruiau bomboane.

AFA e mangaiere pentru mine, iar oamenii ei mi-au dat putere sa lupt si sa merg mai departe, în lupta cu spinii care ma deranjau din nou. Da, merg mai departe... la Slanic! Multumesc @Dragos! Multumesc @pepsi.

Oare se poate exprima in cuvinte placerea de a savura o cafea in pahar de plastic pe peronul Garii dupa ce am calatorit o noapte cu un tren care nu-si merita banii??

Se poate gasi o formula inedita pentru a multumi tuturor celor care m-au vizitat la Targu Mures, la Eforie Sud (@adri-nico cu @soso42 si @mcm, @pepsi70ro), sau pe peronul unei gari?!

Voi toti, mi-ati oferit daruri si zambete, ganduri si energii pozitive, va multumesc!

Mi-ati indulcit vara, toamna si iarna, virtual sau prin prezenta voastra.

Multumesc lui Cornel, multumesc AFA! :*


[fb]
---
Trimis de maria55 † in 16.01.17 16:01:50
Validat / Publicat: 16.01.17 17:34:33

VIZUALIZĂRI: 4732 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

161 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Cu @adri-nico.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?
[1 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 114 PMA (din 114 voturi)

ECOURI la acest articol - pg. 1 / 6

161 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 161
webmasterX [16.01.17 16:43:55] »

Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

Carmen Ion [16.01.17 17:45:29] »

@maria55:

mogly [16.01.17 17:47:54] »

maria55: Te pupam Maria draga, si-ti dorim sanatate, noroc, bucurii, calatorii frumoase si prieteni aproape!

adri-nico [16.01.17 17:48:56] »

Ma ustura ochii de plins!!!

elviramvio [16.01.17 17:51:54] »

@maria55:

N-am cuvinte. doamna senatoare! Doar ca esti un exemplu, mereu ai fost vesela pe acel peron cenusiu si ai dat tonul intalnirilor. Sa ai parte de tot ce e bun!

crismis [16.01.17 17:51:58] »

@maria55: Doamne, Maria, de mult n-am mai bocit asa la o lectura!!! Sa-ti dea Dumnezeu sanatate si zile multe si senine! Si noua pe langa tine!

Abia astept sa te revad, abia astept sa va revad pe toti! AFA este comunitatea in care mi-am gasit locul.

Michi [16.01.17 18:12:14] »

Solidaritate, dragoste, apreciere, prietenie sunt cuvinte comune în vocabular dar rar exprimate la concret. Tu Maria eşti unică, specială prin optimismul pe care-l emani şi atunci când păşeşti pe petale de flori şi când pe spini. Eşti ca un cristal în jurul căruia se aglomerează cele mai frumoase sentimente. Să fii puternică Marie, aşa cum te ştim şi te iubim atât de mult.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][9 voturi]
traian.leuca † [16.01.17 18:15:45] »

@maria55:

Cu bune si cu rele, viata-i frumoasa.

Iar tu, Maria, m-ai convins, prin articolul tău, că în pofida "relelor" ea trebuie trăită şi-ţi mulţumesc pentru asta! Pupicii... la Slănic Moldova!

AZE [16.01.17 18:44:14] »

@maria55: îți doresc sănătate în primul rând. Restul inclusiv călătoriile (si impresiile) urmează.

irinad [16.01.17 19:02:59] »

@maria55: Nu am cuvinte, mi s-au oprit, iar lacrimile îmi cad pe tastatură! Abia aştept să te văd din nou şi să te îmbrăţişez!

andreea_c [16.01.17 19:04:14] »

@maria55: doamna SENATOR iti dorim multa sanatate. Draga noastra, sper din tot sufletul ca spinii sa dispara din calea ta cat mai curand. Te pupam.

dorgo [16.01.17 19:06:11] »

Of, of! Maia Maior e grozava, am fost colegi de facultate, este nepoata fostului sef al Clinicii Chirurgicale din Tg. Mures, prof. dr. Bancu Emilian, care are in Spitalul Jud. de Urgenta, sectia chirurgie, o mica statuie de bronz pe hol, ridicata de elevii lui. La cursurile sale nu mai gaseai nici un loc liber in amfiteatru. Maia Maior seamana la caracter cu unchiul sau. Noi suntem elevii acestor eminenti dascali. Traditia s-a pastrat. Scoala medicala targumureseana e vestita. Aici, cu mici exceptii, se mai respecta inca juramantul lui Hipocrate. La inceputul anului, am primit un telefon de la o cunostiinta dintr-un oras mai mic din sudul tarii: "Stii, am fost de doua ori la Bucuresti, mi s-au prescris medicamente de 2000 de lei, am platit si consultatiile, dar de 4 luni, nimic! Apoi, la control, mi s-a spus ca trebuie sa fiu operata. Dar nu-mi permit s-o fac, la taxele care mi se pretind acolo".

Am vorbit cu un coleg chirurg cu care am jucat volei. "Sa vina la mine-n garda si in doua zile pleaca acasa, vindecata". Sa nu indrazneasca sa-mi dea ceva, nici mie nici anestezistului, ca altfel n-o operez". Nu e prima oara cand aud aceasta fraza, a mai fost vorba si altadata de un copil, tot dintr-un oras de pe langa Bucuresti, care a fost operat gratis la ORL, de dr. Muica Lucia, care, in fiecare vineri, are zi de "consultatii umanitare". Pacienta pentru care am intervenit, a fost operata si plecat acasa spunand: "Asa ceva nu se poate, e-o diferenta ca de la cer la pamant, intre felul in care suntem tratati si cum ni se vorbeste aici la voi, si cum e pe la noi". De fiecare data cand plec in insula Thassos, trec si pe la amfiteatrul din Limenas, unde parintele medicinei, Hipocrate, isi trata pacientii doar pentru un pumn de masline sau cateva portocale, cu care-si tinea viata. Dar, asta, a fost demult, demult, in urma cu doua mii de ani. De-atunci vremurile s-au mai schimbat. Din fericire, nu peste tot.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][21 voturi]
Michaell [16.01.17 19:16:11] »

@ Maria55

Multa sanatate si din partea mea!

@Dorgo

Daca laudele tale se refera la clinica sau in general la clinicile din Tg. Mures, asa cum defapt am mai spus, eu din pacate nu pot confirma sau sa fiu deacord la acest punct. Dar poate sa schimbat ceva intre timp. Mai bine sa nu ai nevoie de ei.

mprofeanu [16.01.17 19:31:07] »

@maria55: Off! Maria! Să dea Bunul Dumnezeu șă pășești numai pe petale de trandafiri și să fie cu tine micuța "divă" pe care am văzut-o în urmă cu ceva timp!

adryana [16.01.17 19:56:21] »

Maria, ma rog pentru tine, sa iti dea D-zeu sanatate si putere. Stiu ca esti puternica, stiu ca ai vointa si stiu ca te vei lupta pana la capat sa ramai pe aceleasi petale de trandafiri. Spinii ne inteapa pe multi, dar trecem cu vederea, viata merita traita cu incercarile ei, asa cum vrei si tu sa o traiesti. Sunt departe de tine si voi fi pantru multa vreme tocmai fiindca vreau sa iti urmez exemplul, sa fiu si eu o luptatoare si sa iau viata asa cum este ea. Dorul e mare, spinii ma inteapa, viata ma pune la incercare, dar sa stii ca voi toti imi sunteti atat de aproape! tu ramai un exemplu pentru mine si pentru multi, sa iti dea D-zeu viata lunga, sanatate si cat mai multe clipe frumoase alaturi de colegi. Te imbratisez de aici din Anglia!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][12 voturi]
alina1104 [16.01.17 20:00:22] »

Maria, nu pot decat sa iti urez multa sanatate iar trandafirii sa infloreasca din nou pentru tine. Ma bucur ca esti inconjurata de oameni cu inima mare si chiar daca pe acesti membri AFa, probabil i-ai cunoscut in mediul acesta online, s-au dovedit a fi niste prieteni adevarati.

Numai bine si sper ca in viitor sa nu ne mai relatezi despre aceste " resorturi fara stele dar cu all inclusive" ci de resorturi de lux de 5 stele cu all inclusive din una dintre destinatiile tale.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][6 voturi]
Ioan Raita [16.01.17 20:03:17] »

Nu am cuvinte. Sunt profund impresionat. Ca un mureșan ce sunt, dar și ca AFA-ist și tânără speranță cum zice Admin abia aștept să ne revedem.

monaca [16.01.17 20:18:30] »

Fara cuvinte! Ce frumosi sunt uneori oamenii, cata empatie si afectiune neconditionata... Iar gestul doamnei Zoa este de premiat. Din nou, fara cuvinte. Multa sanatate tuturor!

ANILU [16.01.17 20:38:25] »

@maria55: Maria, am râs și am plâns și iar am plâns și am râs cu toate că mai beau și un șpriț printre lacrimi...

Cu plăcere am venit la întâlnirile noastre din Gară între două trenuri, doamne dar ce întâlniri, ce emoții, ce bucurie (am uitat de caniculă sau ger). Dar m-am convins, tu ești o femeie puternică și sunt convinsă că vei călca de acum numai pe petale de trandafiri.

Te îmbrățișez cu drag.

Să ne revedem cu bine la Slănic.

P. S. Am să țin minte cum mi-am petrecut eu ziua mea de s'... unu ani cu voi pe peronul Gării de Nord.

Multă sănătate și putere Maria mea dragă.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][12 voturi]
zlatna [16.01.17 21:43:27] »

@maria55: Nu pot decât să spun RESPECT şi MĂ ÎNCHIN în faţa tuturor colegilor menţionaţi în articol.

Cine doreşte să ştie ce înseamnă AFA, să citescă acest articol.

Nu am ştiut de suferinţa dv. ( nu am FB) poate putem şi noi să ajutăm cumva .

Să vă dea Dumnezeu multă sănătate şi să ne vedem cu zâmbetul pe buze.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][4 voturi]
Zoazore [16.01.17 22:02:53] »

@maria55: Citesc și plâng. Mai mut plâng! De emoție. De bucurie... Deși am intrat mai târziu în gașca”Gara de Nord”, am petrecut (la propriu) clipe superbe: ”Vine! Vine trenul! ” Unde-i Maria? Să ne răsfirăm (mai răsfirați, băieți!) s-o găsim! Gataaa, am găsit-o! Ceai? Cafea? La ce linie e Tg Mureș? Oofff, ce frumos! Dacă n-aș fi fost acolo, dacăn-aș fi trăit live, m-aș fi ofticat! Rău!

Am fost ajutată și eu. De @roth și de @mishu, care și-au donat sângele pentru Ștefanul meu. Am ajutat și eu, după puterile mele, zâmbetul dulce al Mariei.

Să ne trăiești, Mărie și trandafirii să-ți lase doar petalele pe drum!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][13 voturi]
adri-nico [16.01.17 23:05:24] »

zozo, ce e la poza 34?

maria55 † [16.01.17 23:48:21] »

@webmasterX: multumesc foarte mult pentru melodia atasată! My Way... hmm, descopăr un webmaster sensibil.

maria55 † [16.01.17 23:52:20] »

@mogly: multumesc! O urare care cuprinde tot ceea ce-mi doresc! Imi pare rau ca nu vii la Intalnirea Afa! Pt o imbratisare reala! Pana la o noua revedere, te imbrățişez virtual.

Zoazore [17.01.17 08:27:46] »

@adri-nico: Cadoul pe car l-am primit eu de la @krisstinna: doi magnetei haiosi, o sacosica textila si un servetel de la Zakyntos. Tare-s incantata!

adrianbogdan [17.01.17 08:50:27] »

Buna!

Uite ca pana la urma Maria noastra s-a urnit si ne-a scris mai multe vorbe foarte frumoase despre niste oameni care se intalnesc pe peronul unei gari si se hlizesc inclusiv la oamenii din gara care nu stiu ce sa creda despre mormanul de fete vesele care recunosc in ultima perioada sed in frig: beau cafea, ceai, trag din pipe si fac selfie-uri

Sa stiti ca timpul de schimb dintre cele doua trenuri ale Mariei este de cam o ora, este drept ca este scurt dar placerea aia intensa in care ne revedem este foarte mare.

Am mai spus lucrul acesta, AFA, Cornel, a legat prietenii la care nu visam multi dintre noi.

Maria prin felul ei de a fi a conexat muti uzeri care mai apoi au legat frumoase prietenii.

Maria iti doresc din tot sufletul ca aceste drumuri sa iti redea sanatatea si atunci cand este posibil sa ne intalnim tot atat de vesele!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][6 voturi]
maria55 † [17.01.17 08:53:00] »

@adri-nico: fată dragă, fată dragă, nu plânge! Nu acesta a fost scopul acestui articol! Am vrut doar să dovedesc acelora care nu cred in spiritul si sufletul Afa, că el există! Că prieteniile virtuale pot deveni prietenii de suflet pr totdeauna! Bucură-te, bucura-te si din nou bucură-te că am avut cândva flerul să ne logăm pe aici! Mai bucura-te ca ne vom revedea in curând, iar eu abia astept!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][6 voturi]
elviramvio [17.01.17 08:56:56] »

@adrianbogdan:

Adevarat.

maria55 † [17.01.17 08:58:26] »

@elviramvio: multumesc si nu doar tie ci si "şoferului de lux" pentru bunăvointa de a te aduce la fărăintârzieri la gară! Ba uneori chiar cu 2h mai devreme, asta asa să-ti intre bine frigul in oase????!

maria55 † [17.01.17 09:08:03] »

@crismis: măi doamnă vindecătoare de suflete, dacă 90% din omenire ar fi ca tine, cu siguranță lumea asta ar fi mai bună! Nu m-a surprins gestul tau fiindcă te-am perceput ca fiind o fire blândă, bună, sensibila si filotimă, dar m-a emotionat pâna la lacrimi si pe mine, care sunt asa, mai bărbată????! Asa a fost să fie, să am norocul să intâlnesc doar oameni de calitate si doctori aşişderea!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][4 voturi]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
37 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, adrianbogdan, alina1104, alinaro, andreea_c, ANILU, ascent, Aurici, aurora56, AZE, bigu_2006_rapid, crismis, Dan&Ema, diana2015, doinafil, dorgo, ela75, elviramvio, extracrisina, hopyk, Ioan Raita, irinad, kelyboy, maria55, Maya_C, Michaell, Michi, mihaelab*, mishu, mogly, monaca, mprofeanu, neimportant, roth, Safta Radu, zlatna, Zoazore
Alte articole din această RUBRICĂFilozofări de suflet (mai puţin turistice):


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.09004807472229 sec
    ecranul dvs: 1 x 1