ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.09.2016
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 04.07.11
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
SEP-2016
DURATA: 6 nopți
familie cu copii
4 AD. + 3 COPII -- v: 3, 7, 7

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
70.00%
Satisfăcător
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
60.00%
Către satisfăcător

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
74.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 5 MIN

    Nici prea-prea, nici foarte-foarte

    TIPĂREȘTE

    Noptile in Ischia le-am petrecut la un mic hotel de familie in Ischia Porto, literalmente la o aruncatura de bat de port: am coborat din feribot si, 7 minute mai tarziu, faceam check-in.

    De la inceput, trebuie sa dezamagesc, pentru ca nu am poze. Din motive tehnice care ma depasesc, parte din pozele pe care le-am facut in vacanta asta nu pot fi descarcate de pe telefon. Probabil voi rezolva problema, insa va fi prea tarziu pentru a le adauga.

    In afara de amplasarea lui in imediata apropiere a portului si peisajele superbe peste mare, n-as gasi prea multe atuuri acestui loc.

    Hotelul e redus ca dimensiuni si construit pe orizontala. Exteriorul e destul de vetust. Sunt 2, sau 3 corpuri care au 1 si 2 nivele, iar intrarea in camera se face direct din “gradina”. Gradina e relativ impropriu spus, pentru ca aleile si jardinierele sunt construite din beton si piatra. Insa sunt multe plante ornamentale specific mediteraneene, leandri, cactusi de mai multe feluri, fie in jardinière, fie in ghivece mari, umbresc intrarile in camera si inveselesc spatial peste tot.

    Un restaurant, o piscina de aproximativ 1.40 – 1.60 m adancime si doua mici piscine jacuzzi completeaza “recuzita” hotelului.

    Exista si un restaurant, cu cateva mese la interior si mai multe pe terasa, restaurant unde se ofera micul-dejun si mesele de pranz si cina. Am inteles ca se poate rezerva si in regim demi-pensiune.

    Camera pe care am avut-o noi a fost mare si spatioasa – un pat patrimonial, un pat pliant destul de incapator (2 adulti, sau 1 adult cu 2 copii puteau dormi in el) si o canapea fixa, de vreo 3 locuri, un dulap si o comoda TV au alcatuit mobilierul. Baia, mai mult lunga decat lata, insa echipata sufficient pentru nevoile specifice: o cabina de dus spatioasa, cu un dus care functioneaza foarte bine si, pe langa cele obligatorii, si un bideu. Spre deoesebire de exterior, la interior, camerele par renovate mai de curand, insa mobilierul pare destul de uzat si el, dulapul scartaie si ii cade incuietoarea la fiecare utilizare a usii. La intrarea in camera, o mica terasa, cu o masa si 3 scaune de plastic, un uscator mic pentru prosoape. Aveti grija ca puteti experimenta unele senzatii neplacute cu tantari (nu multi, nu ingrozitori, dar deranjanti).

    Am apreciat cu adevarat curatenia, care se face in fiecare zi – camera e in intregime pardosita cu gresie (inclusiv dormitorul), gresie care se spala in fiecare zi (cu un produs pe baza de clor, dupa mirosul pe care il lasa in urma). Prosoapele, si ele, schimbate zilnic.

    Apa din piscine, gheata. Apa din cele doua mici cazi jacuzzi, gheata si ea. Copiii asteptasera baia in piscina ca pe Mos Craciun si, cand isi doresc ceva, trec peste multe neajunsuri. De data asta, n-au reusit sa faca decat trei incercari de balaceala si le-a trecut pana si lor.

    Plaja e inexistenta la hotel, sunt cateva sezlonguri puse pe mica faleza stancoasa pe care e asezat hotelul. Apa e adanca, peste 2 metri, iar balaceala poate fi chiar periculoasa cand sunt valuri mari, care se lovesc de stanca.

    Micul-dejun e aproape execrabil: un amestec jilav, aproape lichid, de oua, despre care ei pretind ca e omleta. Eu nu i-am crezut, nici nu m-am putut uita la ea, dar sa si mananc. Prosciutto prajit, prosciutto cotto, cascaval, ceva ricotta, unt, branza topita, niste rosii obosite, croissante simple si cu crema de vanilie, chec cu cacao si cu mai putina cacao, cereale cu lapte rece si gemuri in doze de plastic, precum si mere, struguri, prune si piersici, cam asta ar fi meniul aproape complet. O masinarie de cafea Nestle care, uneori, iti dadea, in loc de cappuccino, apa colorata. M-am umflat de croissante si fructe, ce sa zic. Macar laptele ala, daca ar fi fost cald, sau niste ochiuri, in loc de amestecul ala absolut dezolant! In regiunea cu cea mai buna mozzarella, nici urma de asa ceva la masa, doar branzeturi tartinabile, fade, sau artificiale.

    Trebuie sa spun ca am apreciat fructele proaspete si bune, dar si painea, buna si adevarata. Sucuri proaspete nu exista nici macar cu pret separate, sunt doar cele pregatite din apa si prafuri.

    Meniul pentru pranz si cina e restrans, in comparatie cu ce gasesti pe la noi (si e ok asa, theoretic, inseamna ca bucatarul are cateva feluri pe care le stapaneste serios) si, daca am fi insistat sa mancam acolo mai des, ma tem ca, dupa 3 zile, ramaneam nemancati. Paste cu fructe de mare, cu sos de rosii, cu nu mai stiu ce, minestrone, cotlete de vita si varianta locala de snitel, cotolleta alla Milanese, ceva aperitive, ceva salate de insotire, nu feluri de sine-statoare. Fripturile veneau cu garniture din cartofi prajiti congelati si, desi i-am rugat ca friptura pentru fata sa o faca bine, ea a venit tot medium rare, de n-am putut nici eu s-o mananc, nu numai ea. Painea, ca si mai sus, a ramas buna si indestulatoare mereu :).

    Turistii au fost in majoritate italieni maturi, noi fiind singurii cu copii, ceea ce nu m-a incantat, neaparat, pentru ca am simtit ca nu ii pot lasa sa se desfasoare, de grija de a nu deranja ceilalti oaspeti.

    Personalul e foarte discret, desi, cum spuneam, camerele sunt mereu foarte curate. Doamnele de la curatenie au venit mereu cand noi deja plecaseram (nu ne-a apucat 10 dimineata in camera) si nu le-am vazut decat dimineata, foarte devreme, inainte de 7, maturand aleea. la restaurant am vazut 3 chelneri, doi tineri si unul in varsta. Cei tineri, destul de amabili si reactivi, cel in varsta, cam rigid si greu de cap - nu stiu daca e doar impresia mea, sau chiar au regula ca numai acesta, in varsta (un fel de sef de sala, probabil), sa ia comenzile a la carte. Problema cu el a fost ca parea a fi debordat si a avea o ordine absolut proprie in preluarea si onorarea comenzilor. Ni s-a intamplat sa ne spuna ca trebuie sa asteptam sa comandam cina dupa 9, cand incheie ei servirea mesei pentru cei cu regim demi-pensiune, pentru ca nu au mese suficiente. Am stat si am asteptat, desi mese goale au tot fost in restaurant, pana la ora 9, cand toti italienii au iesit la masa :-)), asa ca, in loc sa mancam la o masa goala la 8, am mancat la 10 fara un sfert, la indicatia chelnerului.

    E un hotel linistit, foarte curat, destul de potrivit pentru a-l lasa in urma dimineata, pentru vizite si explorari prelungite pe insula si de a-l regasi doar pentru somn. Absenta plajei practicabile, apa teribil de rece din piscine si micul-dejun jalnic nu-l fac neaparat prima optiune pentru o viitoare vizita pe insula, dar raportul pret/ calitate a iesit pozitiv, as spune (cu precizarea ca rezervarea a fost facuta cu o luna si jumatate – doua inainte). Astfel ca, din perspectiva intrebarii daca l-as recomanda, sau nu, am unele retineri. Il recomand, fara sa fiu neaparat incantata de el.

    De la taximetristul nostru, am inteles ca sunt pe insula si hoteluri care taxeaza si pana la 7-800 de euro pe noapte si, de ce sa nu recunosc, am vizitat vreo doua care mi s-au parut indreptatite sa practice aceste tarife, la ce privelisti si decoratiuni interioare ofereau :-).


    [fb]
    ---
    Trimis de LianaA in 16.09.16 14:08:51
    Validat / Publicat: 16.09.16 15:54:33
    INFO ADIȚIONALE
    • A fost prima sa vizită/vacanță în ITALIA
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 2431 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (LianaA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Priveliste de pe terasa hotelului
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    [900 PMA] [450 PMA]
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7650 PMA (din 9 voturi)
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    1 ecouri scrise, până acum

    webmasterX [16.09.16 15:54:03] »

    Mutat în rubrica "Pagoda Hotel & Residence, Insula ISCHIA" (nou-creată pe sait)

    -

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...

    • SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.034185886383057 sec
    ecranul dvs: 1 x 1