ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.08.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 28.06.09
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 5 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 7 MIN

    Bologna si imprejurimi

    TIPĂREȘTE

    Cu o oferta de la Wizzair am reusit sa ajung la Bologna, pe care am folosit-o pe post de avanpost pentru a vizita imprejurimile - Venetia si Florenta.

    Cu toate ca pe vremuri antice si de demult am facut liceul la real voi incerca sa va dau niste ponturi si sfaturi despre aceste 3 orase. Am ajuns in conditii foarte buna cu transportul local, AeroBus, de la aeroport la gara (6 euro de persoana) in aproximativ 15 minute.

    1. Bologna - am rezervat un sejur de 4 nopti la Hotel Millenhotel (millenhotelbologna.it), la un pret total de 264,40 Euro (cu mic dejun inclus si cu taxe de sejur). Hotelul este situat intr-o zona linistita, la apx. 3 minute de gara, ceea ce mi-a facilitat deplasarea cu trenul la Venetia si Florenta.

    S-a scris foarte mult despre aceste orase asa ca este foarte greu sa aduc ceva nou. Urcarea în Torre Degli Asinelli (sau Le Due Torri - Garisenda si Asinelli) simbolurile orașului – merită toți banii și efortul. Personal nu am urcat deoarece am o forma mai rotunda pe care vreau sa o pastrez, asa ca am fost multumit cu o inghetata servita pe marginea drumului. Basilica - Santuario di Santo Stefano si Piazza Maggiore este centrul orașului și locul din care pornesc toate traseele turistice.

    Din pacate Fantana lui Neptun, construita in 1566 era in renovare asa ca doar verificind locatia am stiut ca acolo este ceea ce am vazut in poze. San Petronio, principala biserica a orasului si Palazzo del Podesto, fostul centru administrativ, aflat vis-a-vis de San Petronio. Tot in piata, se afla si Palazzo Maggiore, palatul legatului papal.

    Referitor la celebrele mincaruri, sa nu credeti ca tot ce se scrie in ghiduri reprezinta si realitatea deoarece toate acele specialitati locale precum Tortelini in brodo, Tagliatelle al ragu, Lasagna Verde alla Bolognese, Mortadella, Bollito, Zuppa Inglese și Mascarpone, nu le gasesti peste tot. Am cam cautat ca sa pot degusta unele dintre acestea.

    Dacă vorbim despre orice oraş din Italia, este clar că ne putem referi pe bună dreptate ca la o destinaţie destinată shopping-ului. Bologna nu face excepţie, iar mulţi dintre cei care ajung aici vin special pentru o raită în magazinele mai mari sau mai mici pentru a-şi schimba garderoba.

    De exemplu, Galleria Cavour (prohibitiva pentru mine personal) sau Via dell'Indipendenza reprezinta locatii pentru a-ti schimba sau innoi garderoba. Nu uitati si celebra la piazzola (lapiazzoladibologna.it), un fel de tirg Vitan (pentru cunoscatori) care are loc in fiecare vineri si simbata pentru haine si de toate si joia pentru antichitati. Deoarece sunt fan arta africana am reusit sa achizitionez ceva statuiete la preturi bune, dar negociate la singe.

    2. Venezia

    Am plecat cu un tren regional (50 euro dus intors 2 persoane) spre Venezia. Biletele achizitionate de la automatele din gara au un sistem, din punctul meu de vedere, foarte facil. Cu tot respectul daca nu va descurcati pe linga aparate mai ales in jurul garii avem mai multi conationali care "ne pot ajuta". La aceste aparate dupa ce selectezi limba, veti auzi mesajul - atenti la hoti. Dupa aproximativ 2 ore am ajuns la Venezia Santa Lucia. Cum cobori din tren, vei vedea indicatiile necesare spre a merge spre "CANAL GRANDE". In fata si putin spre stinga vedeti primul pod Ponte degli Scalzi (Podul Carmelitilor desculti) numit astfel dupa biserica purtind acelasi nume, din imediata lui apropiere.

    Din fata garii de la punctele infoturstice, se pot achizitiona bilete pentru plimbarea pe Canal Grande sau (si) pentru insule Murano, Burano si celelate. Eu personal deoarece am mai fost pe insule am preferat deplasarea spre San Marco pe jos. Cele mai avantajoase bilete sunt cele de 20 Euro (1 zi full) oriunde sau cele "ordinare" de 7,5 adica plimbarea cu vaporeto valabil 75 de minute.

    Al doilea, Podul Rialto (Ponte di Rialto) este unul din cele mai vechi poduri peste Canal Grande iar in apropiere se afla Piața Rialto unde veti gasi fructe, legume și pește. Aici se pot gasii mici magazine in care venetienii vind, de generatii, produse de lux (bijuterie, pantofi, marochinarie).

    Al treilea pod, Ponte dell Accademia (Podul Academiei) isi ia numele de la cladirea Academiei de Arte Frumoase.

    Plimbarea prin Venezia trebuie neaparat sa cuprinda o plimbare cu vaporetto pe Canal Grande, palatul Ducal, Piata San Marco si leul - simbolul Venetiei, Podul Susupinelor, statuia ecvestra a lui Colleoni, Podul Rialto precum si Ca d’Oro sau Palazzo Santa Sofia, amplasat aproximativ vis-a-vis de Piata Rialto, care ramine fara indoiala, cel mai frumos palat venetian.

    3. Florenta - Am inceput cu stingul plecarea spre Florenta deoarece nu am luat biletele online asa ca am fost obligat sa iau bilete la Frecciarossa, cu 100 Euro dus-intors dar am ajuns in 34 minute.

    Prima escala frumoasa si celebra Basilica Santa Maria Novella, visitflorence.com/florenc ... ia-novella.html, la care se plateste o taxa de vizitare de 5 euro.

    Tot aici se gaseste Profumo Officina / Farmaceutica di Santa Maria inca din anul 1860, dar istoria calugarilor care fabricau parfumuri aici incepe spre sfarsitul anului 1300. Daca vrei sa cumperi ceva va trebui sa scoti niste bani din buzunar, dar poti rataci pe acolo gratis si poti admira incredibilele fresce – fara a mai pomeni de mirosul tare de parfum. Poti cere oricui se afla acolo o brosura cu istoria locului, pentru un tur al cladirii.

    Piazza del Duomo este centrul religios al Florenţei, aici se află catedrala şi impozantul său dom, unul dintre cele mai impozante simboluri fiorentine, protejat de Clopotniţă. Domul, cea de a patra catedrală ca mărime din Europa a fost începută în 1296 de către arhitectul Arnolfo de Cambio. A fost sfinţită abia în 1436, iar faţada colorată şi atât de deosebită datează din 1887, destul de recent. Baptisteriul, localizat şi el în Piazza del Duomo - Usile din Est sau Portile Paradisului au fost lucrate de Ghiberti in perioada 1424 - 1452. Originalele se afla in interiorul museului din Dom iar cele 10 panouri reprezinta :Adam și Eva sunt expulzați din Eden, Uciderea lui Cain de catre fratele sau Abel, Beția lui Noe și sacrificiul său, Avraam și sacrificiul lui Isaac, Esau și Iacov, Joseph vândută în sclavie, Moise primește cele zece porunci, Căderea Ierihonului, Lupta cu filistenii, Solomon și regina din Saba (en.wikipedia.org/wiki/Flo ... ence_Baptistery). Următoarea destinaţie este piaţa della Signoria, unde veti găsi Palazzo Vecchio. Lucrările de ridicare a acestei fortăreţe au început în 1299. Iniţial a fost sediul consiliului oraşului, mai apoi Casa Ducelui Cosimo I. Şi astăzi edificiul găzduieşte sediul consiliului administrativ al oraşului. Galeriile Uffizi din imediata apropiere de palat au fost proiectate de familia Medici, la porunca lui Cosimo I, iniţial pentru lucratorii administrativi.

    Foarte aproape de galerii, în direcţia râului Arno, ajungeţi şi la Ponte Vechio. Podul este construit încă din 1345, magazinele tot cam de pe atunci au apărut, iar prin anii 1600 li s-au permis bijutierilor să-şi amenajeze atelierile. În mijlocul podului veţi găsi bustul lui Benvenuto Cellini, unul dintre cei mai cunoscuţi aurari florentini. Podul a văzut multe pe parcursul istoriei, a fost distrus de câteva ori de inundaţii şi a scăpat ca prin minune de distrugerile din al doilea război mondial, la intervenţia directă a lui Hitler.

    Dupa ce treceti podul, următorul palat/muzeu este Palatul Pitti. Este o enormitate de clădire, a cărei construcţii a început în anii 1450 de către familia Pitti, ca peste o sută de ani să se mute în el familia Medici din palatul Vecchio. Astfel, complexul constă din palat şi grădină şi găzduieşte 7 muzee şi galerii. Palazzo Pitti ca atare găzduieşte Galeria Palatină, Apartamentele Regale, Muzeul Argintului, Muzeul Trăsurilor şi Galeria Costumelor, în vreme ce Muzeul Porţelanului este situat în Grădina Boboli, mai precis, în Cazinoul Cavalerului din Grădina Cavalerului.

    Frecarea nasului mistretului pentru a avea noroc. Mergi in Mercato Nuovo, unde vei gasi de vanzare multe dintre produsele care sunt si in targul de piele de mai sus, dar care are ceva in plus: o statuie uriasa a unui porc mistret. Vei remarca faptul ca râtul este singurul loc stralucitor de pe corpul sau – este bine lustruit deoarece oamenii il freaca, fie pentru a avea noroc, fie (ca si in cazul Fontanei di Trevi din Roma sau ritualul “palle del toro” din Milano) pentru a se asigura ca vor mai veni si altadata in Florenta.

    In incheiere cu parere de rau dar va trebui sa ma reintorc in Florenta deoarece intr-o zi nu se poate vedea totul.


    [fb]
    ---
    Trimis de papi1954 in 23.08.16 13:23:57
    Validat / Publicat: 23.08.16 14:54:20
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.

    VIZUALIZĂRI: 5718 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (papi1954); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P17 [fără descriere]
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 18200 PMA (din 18 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    3 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [23.08.16 14:54:05]
    »

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Bologna şi împrejurimile, BOLOGNA" (deja existentă pe sait)

    -

    am rezervat un sejur de 4 nopti la Hotel Millenhotel (millenhotelbologna. it), la un pret total de 264,40 Euro (cu mic dejun inclus si cu taxe de sejur). Hotelul este situat intr-o zona linistita, la apx. 3 minute de gara, ceea ce mi-a facilitat deplasarea cu trenul la Venetia si Florenta.

    Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

    Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

    În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

    Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

    mishu
    [23.08.16 15:23:28]
    »

    @papi1954: Foarte interesant articolul, cu informatii atent selectionate si cat se poate de utile.

    Felicitari, votat cu placere.

    cloverina
    [23.08.16 20:51:14]
    »

    @web - Cred că s-ar fi potrivit mai bine în rubrica Hai hui prin Italia, ca să nu se piardă informațiile despre Venezia și Florența printre cele de la Bologna.

    @papi1954 - Mi-a plăcut mult articolul! Și noi am rămas cu aceeași concluzie după vizita în Florența, întrucât deși am dormit 2 nopți în oraș, am dedicat doar o zi plină obiectivelor acestuia.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    cloverina, mishu
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Bologna şi împrejurimile:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.053153991699219 sec
    ecranul dvs: 1 x 1