ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.08.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 04.03.08
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
FEB-2016
DURATA: 7 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 9 MIN

Casuta de pe plaja...

TIPĂREȘTE

Ce poti face intr-o zi de februarie rece, ploioasa, gri si plictisitoare? Simplu: pleci in Maldive! Asa am fugit si noi de acasa la mijlocul lunii februarie, cu Fly Dubai, pe traseul dus: Bucuresti – Dubai (escala de 6 ore) – Male, iar la intors Male – Columbus (Sri Lanka – escala 1.30 ore) – Dubai (escala 5 ore) – Bucuresti.

Dupa verificari si cercetari prealabile amanuntite (adica vreo saptamana), am ales un hotel destul de aproape de Male, si anume Paradise Island Resort & Spa, cu all inclusive. Chiar daca a insemnat sa mai umblam putin la pusculita, a meritat din plin, pentru ca preturile pentru mancare si bautura in cadrul hotelului sunt de-a dreptul ruinatoare.

Am aterizat la 7.30 dimineata pe aeroportul din Male, inconjurati de un aer cald, umed si greu respirabil… ploua, nori peste tot, paradisul era trist. In aeroport, hotelurile mari au ghisee special amenajate, unde un nene cu o lista in mana te asteapta pentru transfer, fie cu salupa de mare viteza, fie cu hidroavionul, depinde cat de departe este insulita care-ti va fi casa in urmatoarele zile… Noi ne-am adunat vreo 8 persoane, si pentru ca resortul face parte dintr-un lant de 5 hoteluri de 4 si 5 stele care se respecta, trimisese dupa noi o salupa inchisa, care sa ne protejeze de ploaia sacaitoare. La prima vedere nu parea sa aiba nimic deosebit, insa cele doua motoare Yamaha de 250 cai putere fiecare, i-au dat aripi la iesirea din portul capitalei Male. Zburam peste valurile turcoaz, biciuite de o ploaie marunta si ma intrebam daca asta este cu adevarat paradisul pentru care venisem… in poze erau plaje albe si insorite iar noi ne uitam lung la ploaia englezeasca care cadea in nestire…

Dupa vreo 25 de minute de valuri-viteza, timp in care am trecut pe langa numeroase insule si insulite, unele locuite, alte parasite si altele neatinse, am intrat printr-un estuar intr-un golf linistit, unde, la capatul unei pasarele din lemn, ne asteptau angajatii hotelului, cu umbrele si o masinuta electrica de carat bagaje.

Eram moarta de somn, ora 7.30 a republicii Maldive este ora 10.30 dimineata, ora Romaniei, iar noi ne urcasem in avion la ora 1 dupa masa ziua precedenta, eram treji deja de peste 24 de ore. Am ajuns la receptie, ne-au servit cu cate o nuca de cocos si prosopele reci si parfumate, ne-au pus bratarile si ne-au rugat sa asteptam sa se elibereze camerele. Am platit 25 de dolari internet nelimitat pentru 2 terminale pentru 7 zile si ne-am pus pe jucat Candy Crush si rummy, in timp ce ploaia se scurgea siroaie pe acoperisuri… romantism curat, nu alta. Dupa vreo 2 ore, la receptie ni se da cheia unei vilute (am avut platit bungalow pe plaja), si, intr-o sclipire de inspiratie, cer intai sa vad casuta. Trebuie spus ca hotelul are dispuse, de jur imprejurul insulitei pe care este asezat, casute individuale cu acces direct la plaja, mai aproape sau mai departe de receptie si de tot ce inseamna restaurant, terasa, bar, magazine. Ei bine, casuta noastra era tocmai la mama naibii, intr-un colt al insulei, langa santierul unde reparau si intretineau ambarcatiunile tuturor celor 5 hoteluri surori… si credeti-ma ca erau cateva zeci: de la barci de pescuit la salupe de transfer si iahturi mari si luxoase… Santierul este inconjurat cu un gard, insa gardul nu retine zgomotul, iar la acea ora matinala bubuiturile de ciocan pe table mi-au adus aminte de reparatiile interminabile ale muncitorilor nostri cand se strica strazile… Insa, cum nu dadusem o poala de bani sa-l ascult pe Dorel de Maldive dand cu ciocanul, m-am intors repejor la receptie si am cerut o alta casuta. Dupa parlamentari mai mult sau mai putin amabile, m-am ales cu o promisiune pentru o casuta mai linistita, insa trebuia sa astept pana la ora 13.00…

Noroc cu ploaia care se oprise, asa ca am pornit in explorarea hotelului: langa receptie cateva magazine de suveniruri, o bijuterie cu vitrina plina de perle, aur alb, diamante si safire, terenuri de tenis de camp, mese de ping-pong si billiard. In conceptul de all-inclusive beneficiati de acces gratuit la billiard, ping-pong, tenis, jacuzzi privat, iar pentru faptul ca am stat mai mult de 6 nopti am primit gratuit o excursie de pescuit de noapte in ocean (4 ore), care altfel, costa cam 80 de dolari de persoana.

La ora 13.00 primim bungalowul nr. 126… o casuta draguta cu aer conditionat, pat mare, minibar (desi aveam all inclusive, gratuit aveam doar 4 ape plate de 0.5l pe zi, 2 cola, 2 sprite, 2 ape minerale si doua beri, pentru orice alt produs din minibar trebuia sa platim), baie mare cu cada si dus exterior, uscator de par si geluri, spume si sapunele, si o veranda in spate cu iesire direct pe plaja si cu vedere la laguna. Pe veranda, o masuta si doua fotolii. Camera curata si cu tot ce-i trebuie, n-are rost s-o lungesc si asa a ramas pe tot parcursul sejurului.

Pe plaja aveam rezervate doua sezlonguri cu numarul camerei inscris pe ele, umbrela la noroc si fara prosoape de plaja (fiecare venea cu ele de acasa). Apa, turcoaz, calda si limpede, o placere sa te balacesti.

Casa avem, plaja avem, dar cu masa cum ramane?? Cu amintirea all-inclusive de la turci, am avut un oarecare soc, dar sa explic. Pe insulita sunt vreo 5 restaurante a la carte si doua restaurante dedicate (unul pentru bungalowuri, altul pentru vilele construite pe apa, unde stateau bastanii, la valuri, fite si figuri)) In restaurantul nostru, aveam dreptul la 3 mese pe zi (micul dejun de la 7.30 la 9.30, pranzul de la 12.30 la 14.30 si cina de la 19.30 la 21.30. Pe langa astea, la cafenea, de la 16.00 la 18.00 era Tea-time, cu gustari, ceai si cafea. Mancarea asezata foarte frumos, pe tavi si tavite, multe feluri pregatite pe loc, in special bucatarie italiana si indiana. Multe paste, peste, cateva tocane cu sos pentru englezi, orez, fructe de mare, salate, hamburgeri pregatiti pe loc, supe, gratar si multa mancare indiana din care n-am gustat decat lipiile chapati pe care le stiam din Kenya. La desert, fructe proaspete, torturi, foietaje si prajituri. Asta era la pranz si seara, dimineata domneau clatitele, patiseria daneza, o mie de tipuri de paine, gem si ce-i mai trece omului prin cap sa rontaie inainte de prima baie a zilei. La bauturi, comandai chelnerului si te servea, insa trebuia sa stii smecheria: daca nu-i precizai ca vrei bautura X din meniul de all inclusive, iti aducea varianta la liber si o plateai (am patit-o cu apa, in prima zi ne-a adus o sticla de Evian si ne-a pus-o in nota)

All inclusive la bauturi e si mai interesant: vin alb si rosu doar la pahar, anumite tipuri de bere, rom, vodca, cateva cocktailuri, bauturi racoritoare si cam atat. Orice altceva se plateste extra (cea mai ieftina sticla de vin era 40 de dolari si a fost o posirca, ne-au facut-o cadou de ziua sotului, cica din partea casei). Narghileaua (shisha) se plateste si ea. Seara erau organizate spectacole la barul de pe plaja, muzica, concurs de crabi, karaoke… intr-o seara au scos o plasma imensa si au dat meciul Real Madrid cu Arsenal (parca) … in timp ce programele pe care le prindea TV-ul din camera nu au transmis nici unul meciul)

Interesant e ca oricat ai bea nu te imbeti… nu stiu din ce-s facute bauturile lor, insa bei de dragul de a bea, nu-s „cu finalizare”).

Ce inseamna daca nu ai all inclusive? Doar doua exemple: o sticla de apa normala de 1.5l 6 dolari si un pranz la restaurantul italian (a trebuit sa mancam in ultima zi, pentru ca am parasit resortul abia la 8 seara) ne-a costat 150 de dolari. Ce am mancat? O portie de cotlete de miel cu ierburi aromate, un piept de bui cu bacon si salvie, o portie de cartofi cu rozmarin, o salata, o limonada, o bere si o cola. A… si o foccacia, dar nu cred ca ea a incarcat nota de plata) Alegerea va apartine…

Ce poti sa faci o saptamana aici? Depinde de portofel… O cina romantica pe plaja (fara bauturi incluse, doar cafea sau ceai, orice altceva se platea separat), cu masa aranjata cu dichis era doar vreo 230 de dolari, 15 minute cu ski-jetul 150 de dolari, o plimbare in tandem cu parasuta de pe barca doar 175 de dolari… Deja de snorkeling nici nu mai vorbesc… sa inchiriezi o ora o pereche de ochelari si un tub nu costa decat 20 de dolari. Scump, nene, scump, partea proasta e ca nicaieri nu era mai ieftin, ca n-ai unde sa te duci…

Seara de la 8.30 era spectacolul hranirii pisicilor de mare sau al rechinilor (la bungalowuri erau pisicile, la bastanii de la vilele pe apa se hraneau rechinii), cand un angajat venea cu niste galeti pline cu peste, un reflector si vreo 5 pisici de mare erau gata sa-si primeasca portia de seara direct din mana turistilor. In rest am stat cu burtica la soare, am inotat, am fost la pescuit „din partea casei” si ne-am baut vinul care nu te imbata, seara pe plaja… O problema e ca soarele arde rau de tot, desi ne-am dat cu creme de protectie, la final ne-am ales cu niste arsuri cu basici de toata frumusetea (in februarie, pielicica noastra nu a fost pregatita pentru asa ceva).

Ziua cald, dupa pranz nu mai stateai afara, ieseai pe la 7 seara sa admiri niste apusuri dementiale… apoi puteai sa lenevesti intr-un sezlong sau pe la bar, invaluit de aburii narghilelei, sa privesti stelele, sa te bucuri de luna de miere (daca e cazul, majoritatea indienilor erau la inceput de drum, dar si destui europeni), te detasezi de orice notiune de trecere a timpului… Si toata aceasta poveste idilica se termina brusc, intr-o seara, cand realizezi ca a doua zi e cazul sa-ti faci bagajele si sa te pregatesti pentru lungul drum catre casa. Daca vreti suveniruri si orice alt tip de cumparaturi, duty-free-ul de pe aeroportul din Male satisface orice dorinta (rar am vazut o cladire asa darapanata pe afara care sa ascunda atatea lucruri frumoase in interior).

In rest… ne-a placut? DA. Ne-am mai intoarce? Categoric nu, insulele Maldive sunt un colt exotic de rai, pe care mi-ar fi parut rau sa nu-l fi vazut, insa timpul trece mult prea incet aici fata de stilul mai alert cu care suntem noi obisnuiti, e unul din acele lucruri din categoria „O data-n viata”, insa iti trebuie o anumita stare de spirit ca sa apreciezi aceasta destinatie la adevarata ei valoare…

Si pentru final, am lasat o mica poveste care a adaugat o pata de culoare sejurului nostru maldivian… In fiecare dimineata, incepand cu ora 5 (putin inainte de rasaritul soarelui), un sunet suav te trezeste din lumea visurilor ca sa te bucuri de splendoarea inceputului unei noi zile… nu, nu-i sunetul valurilor, nici cantecul suav al unei pasari exotice si nici vantul fosnind printre frunzele lungi si matasoase ale palmierilor… e un glas clar si puternic de cocos, chemarea la o noua zi a bunicilor nostri!!! Dragutul de el, cocosul maldivian, se plimba tacticos pe intreaga plaja, si canta cu pofta langa fiecare bungalow, suficient de tare sa-l trezeasca si pe Lazar din morti daca acesta ar fi ajuns pe aceste meleaguri… L-am alergat, l-am gonit, vecinii cu copii mici i-au pus gand de ciorba, insa n-a fost chip: adevarata mascota a hotelului, isi facea datoria de ceas desteptator in fiecare dimineata, oferind tratament egal tuturor, indiferent ca aveau all-inclusive sau doar mic dejun) Asa ca, si acum, cand ma gandesc la cel mai deosebit lucru care ni s-a intamplat in Maldive, automat imi vine in cap cocosul!!! Ape albastre si nisip alb stiam ca o sa vedem, dar nu ne-a trecut prin cap ca primul sunet cu care ne vom incepe fiecare zi va fi cel din vacantele de vara de la bunici, la tara: CUCURIGUUUU!!!

Vacante frumoase sa aveti…


[fb]
---
Trimis de Kyandra in 14.08.16 21:14:09
Validat / Publicat: 14.08.16 23:06:17
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 8149 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Kyandra); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25400 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 272.85 USD pe cameră

  • ECOURI la acest review

    5 ecouri scrise, până acum

    webmaster26 [14.08.16 22:16:25] »

    @Kyandra - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    ===

    Mutat în rubrica "Paradise Island Resort & Spa [Lankanfinolhu, North Male], RESORTURI / ATOLI [CAZARE]" (nou-creată pe sait)

    Kyandra [14.08.16 22:56:53] »

    Pozitionare corecta.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Floryn81 [14.08.16 23:32:20] »

    @Kyandra - Căsuța de pe plajă e chiar o căsuță din povești! Ați avut un sejur reușit într-un mic colț de rai aflat peste șapte mări și șapte zări, iar articolul reușește să surprindă multe amănunte interesante. Iar fotografiile... la fotografii probabil voi reveni de mai multe ori, păcat că nu le-am putut vota decât o singură dată!

    Felicitări pentru articol, l-am lecturat și l-am votat cu mare plăcere!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    AZE [15.08.16 00:01:40] »

    @Kyandra - Buna, articolul este excelent, felicitari ca ati ajuns acolo. Fotografiile sint extraordinare, in special P03. Este de pus pe desktop, sper aiba cele mai multe voturi saptamana aceasta.

    danamandache [15.08.16 15:57:17] »

    Felicitari pentru vacanta si relatare!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    AZE, danamandache, Kyandra
    Alte impresii din această RUBRICĂParadise Island Resort & Spa [Lankanfinolhu, North Male]:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.050513982772827 sec
    ecranul dvs: 1 x 1