ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.08.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Arad
ÎNSCRIS: 08.07.14
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUL-2016
DURATA: 4 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Obiective zona Sambata - Brasov

TIPĂREȘTE URM de aici

Ziua buna la toata lumea!

Asa cum am promis la sfarsitul review-ului despre Pensiunea Miruna, revin si va prezint cateva locuri vizitate de noi in acel sejur petrecut in zona Sambata de Sus.

Unul dintre locurile la care doream de mult sa ajungem a fost Castelul Iulia Hasdeu de la Campina. Da, sunt aprox. 150 km pana acolo dar am zis ca acum avem ocazia si nu am vrea sa o ratam.

Drumul pana acolo a meritat din plin avand in vedere ceea ce am gasit acolo. Castelul este unul special in sensul in care legenda spune ca a fost construit de catre Bogdan Petriceicu Hasdeu dupa indicatiile detaliate ale fiicei sale in urma sedintelor de spiritism, detalii venite dupa moartea prematura a acesteia, la 19 ani de tuberculoza.

Castelul, la prima vedere, este unul destul de mic, insa am petrecut acolo mai bine de o ora si jumatate. Pretul de intrare afost de 10 lei pentru adulti (+ 10 RON taxa foto), avand inclus si audio ghidul! Audio ghid care a facut toti banii, informatiile fiind foarte detaliate. Ne-a impresionat foarte mult ceea ce am auzit, vocea calda a persoanelor care prezentau informatiele contribuind foarte mult la o atmosfera care reusea sa te introduca in spiritul acelei epoci!

Pentru vizitare au fost disponibile toate incaperile castelului, terasa de pe acoperis fiind insa interzisa pentru vizitare, urmand din cate am inteles sa fie restaurata!

La intorcerea catre Sambata, ne-am propus sa ajungem la Castelul Peles, in Sinaia, insa pe drum, langa Posada, am observant Muzeul Cinegetic, si nu am putut sa-l ratam. Renovat in anul 2004 muzeul prezinta o gama foarte mare de exponate, de la impresionanta colectie de trofee (capra neagra, caprior, cerb comun, cerb lopatar, mistret, urs, lup, vulpe, pisica salbatica, rasu, muflon), la opere de arta, obiecte cu specific vanatoresc sau arme specifice diverselor etape ale evolutiei umane. Seria exponatelor se incheie cu pasari rapitoare: bufnita, corbul, dropia, cocosul de munte, fazanul si cateva pasari de apa.

Deasemenea exista expuse si pasari din Delta Dunarii: cormoranii, corcodeii, tiganusii, starci, lebada de vara, gasca de semanatura. Nu lipsesc bineinteles nici impresionantele exponate impaiate. Tariful de intrare: 15 RON pentru adulti + 25 RON taxa foto + 40 RON taxa video. Taxa foto + video – exagerat de mare! Muzeul este deosebit, merita vizitat!

La Castelul Peles am ajuns in acea zi la orele 16.25 de minute, ultima intrare fiind la orele 16.15, asadar atentie daca doriti sa vizitati castelul, la ora ultimei intrari. Noua ca turisti ni s-a parut aceasta ora ca fiind exagerat de devreme avand in vedere faptul ca inca la orele 17.00 erau multi turisti are ar fi dorit sa mai intre.

Pentru un obiectiv de asemenea anvergura, cred ca orele 19.00-20.00 pe timp de vara, erau mult mai potrivite pentru ultima intrare. Pacat...

Un alt obiectiv vizitat a fost Biserica fortificata din Cincsor, o locatie mult mai apropiata locului nostru de cazare. Biserica este ridicata in prima jumatate a sec. XV fiind printre cele mai bine conservate biserici fortificate din Transilvania. Vechiul altar din lemn (pictat in anul 1655 si restaurat in 2006), se afla in prezent in Muzeul Tarii Fagarasului din incinta Cetatii Fagarasului, actualul altar din biserica fiind pictat in anul 1868 de catre celebrul pictor transilvanean Carl Dorschlag. In prezent mai sunt aici in jur de 20 de enoriasi din aproximativ 700 in anul 1990.

Nu puteam sa ratam bineinteles Cetatea Fagarasului, un obiectiv situat in centrul orasului, unde am apreciat intentia autoritatilor de a incerca introducerea in circuitul turistic, prin restaurarea zonelor cetatii. Mai este foarte mult de lucru, zona deja restaurata fiind practic doar Muzeul Tarii Fagarasului din incinta cetatii.

Constructia cetatii a inceput in prin anul 1310 pe vechiul unei vechi fortificatii de paman si lemn, avand rol strategic de aparare a sud – estului Transilvaniei de incursiunile turcilor si ale tatarilor! Între 1948 și 1960, cetatea a functionat ca si închisoare pentru oponenții sistemului comunist din Țara Făgărașului, Făgărașul devenind astfel una din închisorile din sistemul Gulagului românesc. Pretul de intrare: 15 RON pentru un adult, neexistand taxa foto!

Intrarea de pe DN 1 catre Sambata de Sus se face prin satul Sambata de Jos unde se afla una dintre cele mai renumite herghelii de cai din tara. Herghelia a fost înfiinţată în anul 1874 pe vremea contelui Johannes de Brukenthal. În momentul de faţă ea aparţine Regiei Naţionale a Pădurilor–Romsilva având peste 300 de capete cabaline de rasă lipiţană. La centrul de la Sâmbata de Jos găsim secţia de armăsari de reproducţie şi de dresaj, precum şi secţia de iepe mamă. Armasarii pot fi vizitati la boxe iar iepele cu manjii pot fi vizitati in incinta locatiei, afara, la pasunat! Pretul de intrare: 10 RON pentru un adult!

Ultima locatie vizitata a fost impresionanta Manastire Brancoveanu, ctitorie a marelui domnitor si locul unde se afla inmormantat (in cimitirul manastirii) duhovnicul Teofil Paraian. O oaza de liniste ce impresioneaza prin grija fata de detalii si ordinea care o poti gasi peste tot.

Exista aici, in cladirea noua a manastirii, un muzeu si o biblioteca care detine una din cele mai bogate colectii de carti si manuscrise vechi din secolele XIV-XIX. Muzeul contine deasemenea o colectie imresionanta de icoane, vesminte si obiecte bisericesti, obiecte de cult, o colectie numismatica si de medalii precum si o colectie numismatica si de arta populara!

Vacante reusite tuturor!


[fb]
---
Trimis de gabim2002 in 14.08.16 21:11:55
Validat / Publicat: 14.08.16 22:59:17
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SÂMBĂTA de SUS [BV].

VIZUALIZĂRI: 8287 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (gabim2002); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 6300 PMA (din 8 voturi)

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[14.08.16 22:51:00]
»

Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 79&ridAnt=72035

tata123 🔱
[15.08.16 20:21:04]
»

@morodan2002 - Ați vizitat locuri frumoase... însă baza stabilită a fost cam departe de Câmpina, dar ariile de interes nu se discută. Poate e mai bine că nu ați mai prins deschis la Castelul Peleș... veți putea „savura” vizita pe îndelete cu altă ocazie. E posibil să fie prea mult trei muzee pentru o singură zi: Muzeul Iulia Hașdeu din Câmpina, Muzeul Cinegetic din Posada și Castelul Peleș din Sinaia - ar fi fost un tur de forță.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
gabim2002AUTOR REVIEW
[17.08.16 17:39:11]
»

@tata123 - asa este, trei muzee si 300 km facuti intr-o singura zi poate ar fi fost cam mult, dar avand in vedere ca de data aceasta nu am avut copii cu noi, am fi fost dispusi la un tur de forta . Sincer, am fost extrem de suparat de faptul ca nu am "prins" Pelesul, dar il vom bifa data viitoare!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
gabim2002, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Sâmbăta de Sus și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057227849960327 sec
    ecranul dvs: 1 x 1