ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.08.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Drobeta Turnu Severin
ÎNSCRIS: 26.07.13
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUL-2016
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 4

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 11 MIN

O vacanta minunata, o alegere inspirata!

TIPĂREȘTE

După îndelungi studieri de oferte ne-am hotărât să ne petrecem vacanta de vara în Turcia, respectiv Antalya.

Asta se întâmpla la sfârșitul lunii ianuarie când încă atentatele și criza politică din Turcia nu țineau capul de afiș al televiziunilor, asa ca am cautat și ne-am oprit la oferta pentru Kamelya K Club.

Cu cat se apropia mai mult perioada sejurului cu atât mai efervescenta era Turcia din punct de vedere politic, totul culminând cu lovitura sau tentativa de lovitura de stat din 15 iulie, fix cu 3 zile înaintea datei de începere a sejurului nostru pe litoralul turcesc.

Sincer, am avut ceva emotii, dar cum toate cunoștințele noastre care au fost în Turcia ne vorbisera la superlativ despre vacantele petrecute în aceasta tara, am zis sa riscam și sa ignoram criza politica și sa ne vedem de vacanta.

Asa ca pe 18 iulie dimineață ne imbarcam în avion via Antalya.

Zborul Timișoara-Antl-Antalya a durat aproximativ ora și 50 minute, cu o companie turceasca.

De la aeroport am fost transferați la hotel cu autocarul însoțiți de ghid vorbitor de limba romana (o moldoveanca de peste Prut care se chinuia într-o româna stâlcita sa ne familiarizeze cu Antalya și sa ne convingă ca problemele politice ale Turciei nu afectează cu nimic spiritul de vacanta al litoralului turcesc).

După aproximativ 2 ore, cu o oprire de 20 minute într-o parcare, pentru o pauza de înghețată (nu se impunea aceasta mica halta, dar na! turcii cunosc mai bine ca oricine ce înseamnă comerțul) am ajuns la hotel!!!

Am ales resortul Kamelya K Club după îndelungi căutări de păreri și opinii pe net, marea majoritate fiind pozitive.

Resortul Kamelya K Club din Side l-am ales din mai multe considerente, respectiv zona de parc acvatic destinat copiilor, poziționarea pe plaja și bineînțeles plaja cu nisip din Side.

Autocarul ne-a la la recepție, iar în circa 15 minute am primit cartela de la camera și un băiat cu o mașină precum cea de golf ne-a dus pana în cameră, ajutandu-ne chiar și la caratul bagajelor în camera în schimbul unui bacșiș, bineînțeles.

Resortul este foarte mare și este structurat pe 3 zone, respectiv Hotel Selin (cel mai luxos), Hotel Fulya și complexul de vile Kamelya.

Vilele de la Kamelya sunt foarte multe, cred ca peste 30, cu un nivel sau 2, toate amplasare intr-o oaza de verdeață specifica zonei (palmieri, lamai, leacuri, etc).

Noi am optat când am ales pachetul de vacanta pentru vilele de la Kamelya.

Am primit o camera superior, foarte spațioasă, de cca 35 m. p., cu terasa, la parterul unui bungalou cu 2 nivele.

Noi nu am intampinat niciun fel de probleme la cazare, în schimb la 4 zile de la data sosirii noastre au mai venit 4 familii de români care au avut unele probleme la cazare, respectiv au plătit un sejur cu camera superior și au primit în schimb o camera standard. Recepționerul a fost de neînduplecat chiar dacă i s-a arătat pe site-ul resortului diferența clara intre cele doua tipuri de camere, el si-a susținut ideea ca nu este nicio diferita intre camera primita și cea achiziționată. Mai mult ca sigur ca omul aștepta bacșiș ca să rezolve problema creata chiar de el.

Camera, imensa pentru 2 adulti și un copil, avea un pat dublu imens, fără exagerare de 3 metri lățime, o canapea, 2 fotolii, cu LCD și conexiune la internet, frigider (aprovizionat zilnic cu apa plata si minerala, cola, fanta si suc fara acid, precum si bere Efes) si aer condiționat. Baia, la fel de spațioasă. Terasa era, asa cum am mai spus, destul de mare, cu vedere la gradina, mobilata cu o măsuță și 2 scaune și uscător de rufe.

Camerele sunt toate pentru nefumători.

Curățenia în cameră se făcea zilnic, la diferite ore, prosoapele se schimbau în fiecare zi, iar lenjeria s-a schimbat la jumătatea sejurului.

O data cu cartela de la camera am mai primit si 3 carduri pentru prosoapele de plaja, precum si o harta a resortului.

Conexiunea la internet era gratuită prin introducerea la user a numărului camerei si ca parola de acces anul nașterii titularului camerei.

După ce ne-am cazat am vrut să facem o baIe în pIscina sa ne răcorim asa ca ne-am echipat adecvat, am studiat harta primita si ne-am deplasat către piscina unde am ajuns și cu ajutorul indicatoarelor aflate în incinta resortului.

Resortul este imens, din ceea ce am citit pe net am aflatca are 240.000 m. p.

În incinta acestuia, așa cum am mai spus sunt 2 hoteluri și aproximativ 30 vile (pe un site am citit cartea fi 26), 4 piscine foarte mari, cu șezlonguri si un parc acvatic cu tobogane dediferite mărimi si forme. Fiecare piscina are o zona dedicata copiilor, cu tobogane mici și apa de 35 cm. De asemenea, la hotel Fulya este o piscina interioara și jacuzzi. La Kamelya sunt si 2 jacuzzi cu apa de 1 metru.

Piscina pentru copii de la Kamelya funcționează in intervalul 10-18, la fel și toboganele, cu o pauză de o oraintre13 si 14. Apa la ppiscine foarte calda, cred ca avea 30 grade.

Ca turist al resortului primești brățări de diferite culori, in funcție de unde ești cazat, dar ai acces in orice zona a resortului, singurul lucru pe care trebuia de îl respecți fiind restaurantul in care se serveau mesele principale (mic dejun, prânz și cina), în rest accesul era același pentru toți.

Mâncarea era servita în regim bufet suedez la orice ora, după cum urmează:

07-10 micul dejun (în restaurantul hotelului în care erai cazat)

10-11 late breakfast (la restaurantul hotelului la care aveai cazarea)

12.30-14.30 prânzul (idem dejun)

15.30-17.30 late Lunch (la Fulya)

18.30-21.00 cina (idem dejun și prânz)

22.00-02.00 late dinner (Fulya)

02.00-07.00 Early breakfast (Fulya)

01.00-04.00 midnight Snack (Nazar Bar – K club)

De asemenea, mâncare tip Fast-food (cartofi prăjiți, burgeri, salate, aripioare de pui, fructe) seputea servi și la barurile de pe plaja sau la cele de la piscina in intervalul orar 13-17.30.

Atât la micul dejun, cat și la prânz și cina, mâncarea era destul de diversifica și foarte multă.

Lamicul dejun se putea servi lapte cu cereale (vreo 5-6 feluri de cereale), omletă simpla, cu brânză sau ardei si roșii, ouă ochiuri si fierte, brânzeturi (5-6 feluri), iaurt, mezeluri (nu diversificate), produse de panificație (proaspete, diversificate și foarte bune), legume si fructe proaspete (pepene galben și rosu), mere, prune, nectarine și piersici, cireșe, deliciosul rahat turcesc, crenvurști și cred alte produse dar sisincer nu îmi mai amintesc. Ca băuturi puteai servi suc de portocale (fresh pe care ți-l făceai pe loc), sucurila dozator (4 feluri), ceai, cafea, lapte sau cacao cu lapte, apa plata și minerala (la pet de 0.5l).

La prânz și cina mâncare la fel de diversificata, supe crema (2 feluri), piure, cartofi prăjiți, orez, salate de legume, diverse sosuri, carne de pui, de vita, curcan preparata în diverse feluri (la cuptor, cu sosuri, etc) pui sau miel la rotisor, seara gratare proaspete de curcan, peste (păstrăv), vita făcute în fata restaurantului, peste gătit în diferite moduri, vreo 3-4 feluri de paste, 3-4 tipuri de pizza, pâine de mai multe feluri, 5-6 feluri de salate (gen boeuf, orientală, de peste, etc), legume proaspete și la cuptor sau pe grătar. Ca desert prăjituri (nelipsita baclava, plus încă vreo 15 alte feluri), înghețată (5 feluri) la, fructe (ca la micul dejun). De băut, pe lângă sucurile de la micul dejun, mai puteai servi vin sau bere (de proveniență autohtonă).

Barurile de pe plaja si de la piscineerau deschise pana la ora 18.00 și serveau apa, sucuri (la dozator) și băuturi alcoolice sau bere.

Prosoapele de plaja le puteai lua de la un chiosc pe baza cardurilor primite la cazare. Towel-desk era deschis intre și 19.00 si puteai sa le schimbi dE cate ori vroiai pe zi. Dacă pierdeai vreunul trebuia si achiți 10 € ca sa îți recuperezi cardul pe care trebuia să îl returnezi la recepție la finalul sejurului.

La piscine zilnic erau echipe de entreteiment și se organizau diverse competiții sportive, iar câștigătorii erau premiați seara cu diplome în deschiderea spectacolelor organizate în amfiteatru.

Ca tot am adus vorba de amfiteatru, în fiecare seară, începând cu 20.30 se organiza un mini disco pentru copii, iar începând cu ora 21.30 aveau loc diverse spectacole ccu artiști llocali (Musical Prinți și prințese, seară cu dansuri tradiționale turcești, spectacol cu acrobati ori concurs femei vs bărbați cu participarea publicului).

După spectacol te puteai relaxa la una din multele terase din resort.

Tot pentru copii era amenajat un spațiu de joaca cu leagăne, tobogane si balansoare, iar lângă acesta era și un spațiu inchis de kinder gardenie, dar despre acesta nu pot da amănunte.

Plaja din Side este renumita pentru latimea sa, pentru nIsipul fin si apa calda (28-29 grade) și cu intrarea foarte lina in mare.

Resortul este situat pe plajă, din orice zona a acestuia nu aveai cum sa faci mai mult de 5-10 minute de mers plimbare. Practic ca să ajungi la plaja mergi pe o alee fie pe cea dintre cele două trenuri de fotbal, fie pe cea dintre unul dintre terenurile de fotbal și cele de tenis.

Șezlonguri cate vrei, pentru toata lumea, atât la umbra cat și la soare.

Pentru plaja se puteau practica sporturi nautice sau zborul cu parapanta, contra-cost. De exemplu, o plimbare cu salteaua (tip canapea) trasa de salutare a costat 80 € pentru 4 adulți și 3 copii. Si pentru ca turcii știu sa facă bani, in timpul plimbării te si fotografiat si iti puneau pozele pe un cd pe care l-au vândut cu 30 €. Cam așa se fac banii!!! ????

În fiecare seara de joi, vineri și duminică pe plajă era Beach Disco, iar din două in două săptămâni petrecere cu spumă și, respectiv GardenParty (noi am prins Gardenie Party care a fost organizata pe unul dintre terenurile de fotbal ale resortului).

Despre aceasta petrecere pot sa zic ca a fost foarte frumoasa, cu formație live, cu tobogane și saltele gonflabile pentru copii și un rodeo tot pentru prichindei, dar și cu porumb copți, mere glazurate, rahat turcesc și alte dulciuri specifice. Seara s-a încheiat cu intrarea unui tort imens de înghețată flancat de torte și cu un frumos foc de artificii.

In a doua zi de cazare am avut întâlnire și cu ghidul, tot un moldovean de peste Prut, vorbitor de limba româna, mult mai cursivitate și inteligibila decât cea vorbita de colega sa care ne-a însoțit pe autocar.

Ghidul ne-a prezentat puțin resortul, ne-a dat câteva sfaturi cu privire la sejurul nostru la acest resort. Totodată ne-a prezentat și câteva oferte de excursii opționale (noi am ales-o pe cea de la delfinariu și parcul acvatic, dar despre acesta voi scrie separat ????).

Ca un sfat, în cazul in care doriți sa achiziționati o excursie opțională, fiți foarte atenți la paritate si schimb pentru ca va prezintă preturi in dolari și daca ii cereti prețul in euro va face schimbul in lire și apoilirele turcești în euro și practic va cer cam aceeași suma în dolari ????. Pesemne ca frații noștri de peste Prut s-au adaptat spiritului de întreprinzător al turcilor. ????

Mai multe despre întâlnirea cu ghidul nu pot spune pentru ca nu prea am ce. Poate ca e putin arogant dar cam atât.

Pe faleza sunt amplasate si cele 5 restaurante a la carte (chinezesc, pescaresc, italian, turcesc, mexican) unde puteai servi doar cu rezervare, o masa/sejur de 7 nopti la un singur restaurant – gratuit.

Nu le-am încercat, deci nuam cesa va spun despre acestea.

Pentru divertisment mai este o zona de jocuri electronice, contra-cost, precum și o zonă dedicata copiilor unde puteau colora cu nisip sau își puteau face un tatuaj provizoriu.

De asemenea, pentru shoping sunt 3 zone, la Kamelya, Fulya și la Selin. Nu va sfătuiesc sa va cumpărați ceva pentru ca preturile sunt foarte mari și aceleași produse le puteți găsi in bazarul din apropierea resortului (cum ieși pe poarta principala de la Kamelya faci dreapta, iar după aproximativ 100 metri faci stânga și după alti 100 metri dai in bazar care seîntinde pe cca 1 km). In acest bazar orice e negociabil, important este să nu te arati foarte interesat de ceea ce iti place. ????

In cele 7 zile cat a durat sejurul nu am avut timp să vizitam tot resortul, dar ce m-a frapat este ca la numărul acela mare de turiști nu am văzut o hârtie sau vreo țigare pe jos, iar după ora 23.30 liniștea era la ea acasă ☺

În fiecare seara toate șezlongurile de la piscine și de pe plaja erau curățate si aranjate la locul lor, în linie si se făcea curățenie. Coșurile de gunoieraugolite non stop in timpul zilei, iar imediat cum terminai de mâncat la masa veneacinevasi debarasa.

Ca și o concluzie pot spune ca nu regretam ca ne-am luat inima în dinți si am plecat in Turcia in ciuda avertismentelor MAE si nu numai.

Kamelya k club ne-a oferit 7 zile minunate, în care ne-am simțit foarte bine, sincer nu am nimic de reproșat, iar cel mai important pentru noi este ca piticul nostru a fost mai mult decât incantat.

Prima noastra experienta pe meleaguri turcesti s-a dovedit a fi foarte inspirata!!!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de DanielaK in 02.08.16 16:19:02
Validat / Publicat: 02.08.16 17:04:24
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în TURCIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2909 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DanielaK); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 Plaja de la Kamelya
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14600 PMA (din 16 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂKamelya Aishen K Club (ex Holiday Village) [Evrenseki]:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051636219024658 sec
    ecranul dvs: 1 x 1