ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.08.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Oradea
ÎNSCRIS: 28.11.14
STATUS: PARTENER
LUNA
JUL-2016
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Restaurant Dragului - mă-ntorc la tine iar și iar...

TIPĂREȘTE

Adresa poștală : b-dul Mihai Săulescu, nr. 28, Predeal;

Pagina web oficială : restaurantdragului.ro;

Coordonatele GPS : N 45.503189 x E 25.574412.

Marți, 26.07.2016, la finalul sejurului petrecut la Mamaia, am stabilit ca dacă oricum mergem acasă pe Valea Prahovei și vom fi la orele amiezei prin zona stațiunilor, să prânzim la Restaurantul Hotelului Dragului, din Predeal, pentru că este un restaurant unde sigur mănânci bine, fără să ai nici un fel de risc în privința calității mâncării.

Nu trebuie omis și faptul că veneam după 7 zile pe litoral, unde mâncarea aia neaoșă românească îi ori proastă, ori nu-i pe gustul ardeleanului din mine, așa că, la Dragului știam că am să mănânc mâncare gătită bine, aproape de gustul meu.

Și mai știam că servirea este rapidă, împrejurare importantă pentru că mai aveam o groază de mers până acasă pe E60-ul mioritic.

Acum, uitându-mă pe data pozelor, constat că am ajuns acolo la 14.15, iar data de pe nota de plată este 14.55 - deci am mâncat și am plătit în 40 minute, ceea ce într-un restaurant plin 80 %, eu consider că-i foarte bine.

Dar, să revin. Ajuns în Predeal, în momentul în care pe stânga a apărut hotelul BCR-ului și benzinăria Petrom (vezi P01), am virat dreapta, am ajuns lângă hotel și inițial am vrut să parchez în parcarea din spatele hotelului, însă cum pe afișul de la intrarea scria că-i destinată clienților hotelului, iar eu urma să fiu client al restaurantului, am renunțat și am reușit să parchez pe stradă, lângă terasă, într-un loc destul de strâmt (am avut nevoie de copilot, ca să parchez în siguranță).

Încă din stradă, după ce am parcat, am observat că terasa este destul de aglomerată (vezi P02), cu toate că era o zi de marți, dar... restaurantul bun are tot timpul mușterii, nu-i așa? :)

Pentru că nu am vrut să stăm în sala de restaurant, am intrat direct pe terasă, pe intrarea separată, care nu te mai obligă să ajungi în holul hotelului și am fost preluați de Gabriel, chelnerul nostru pe durata șederii acolo.

Acesta ne-a condus la o masă în partea din spate a terasei, oferindu-ne locuri la o masă (de fapt două unite) cu patru scaune, având pregătit "mise en place-ul" pentru 4 meseni, ceea ce m-a surprins, pentru că lângă era o masă cu 2 scaune, dar aceasta s-a ocupat imediat după noi și din ce am putut observa pe timpul șederii acolo, sigur am fost așezați la una din mesele nerezervate pentru acea oră, chiar dacă aceasta depășea numărul mesenilor.

Până am studiat meniurile, am cerut să ne aducă de la bar ceea ce comand eu mai peste tot (un espresso scurt, în cană mare, cu lapte vărsat și zahăr brun - servesc cafea Moak - vezi P09 + o apă minerală - de data asta am luat o apă la 0,75 ml. - din gama Bucovina, pe considerentul că eram destul de însetat de pe drum și m-am gîndit că dacă rămâne, recipientul fiind de unică folosință, voi lua apa rămasă pentru a avea pe drum), iar companioana mea a comandat un lipton de lămâie și un frappe cu înghețată.

Până să vină comanda de la bar, am parcurs meniul și ne-am ales bucatele pe care am vrut să le comandăm (am și făcut 3-4 foto cu meniul... pentru a vă arăta și vouă o parte din festinul gastronomic care vă așteaptă acolo).

La revenirea lui Gabriel am comandat o ciorbă de fasole boabe cu costiță și tarhon și o salată a casei în coșuleț de pâine pentru mine, pe considerentul că un fel II consistent sigur nu ar mai fi intrat după 360 ml. de ciorbă și m-a intrigat felul ala de salată în pâine, despre care ospătarul mi-a explicat că ar fi un coșuleț pregătit în genul și din aluat de foccacia.

Persoana care mă însoțea, fiind pe drum a comandat ceva... sigur, ceva ce să nu-i strice drumul, adică a luat o supă cremă de legume cu crutoane și o porție de "penne alla carbonara".

În destul de scurtul timp până să ne fie servite bucatele, am mers la toaletă, pentru a mă împospăta după obositorul segmentul greu de drum parcurs, dar din... neatenție am mers la cea din sala restaurantului, astfel că am observat că era destul de multă lume și la interior nu doar pe terasă...

Revenit pe terasă, am constatat că există o toaletă și acolo, astfel că dacă-mi veți urma sfatul și veți merge să mâncați acolo, nu trebuie să mai intrați în hotel... :)

Cât am așteptat după mâncare am observat că terasa este compusă dintr-o parte zidită, cu acoperiș fix și dintr-o parte cu acoperiș retractabil, cu reclama la berea Heineken, marcă de bere care a oferit și mesele și scaunele (gen mobilier din ratan), necesare mobilării acestei mici părți din terasă. Pe cealaltă parte a terasei, mai ferită de intemperii există un alt tip de mobilier cu mai mult material textil și ceva mai elegant...

Pe masa noastră, acoperită cu sticlă, au fost așezate niște naproane vernil, drăguțele, pe care, încă de la sosire erau așezate tacâmuri pentru felul principal și o mică vază cu o floare de gerbera rozalie.

Pentru că v-am spus despre meniu mai sus, revin cu niște precizări. În opinia mea, meniul acestui restaurant este unul internațional, servește gustări calde sau reci (cașcaval pane, ciuperci în diferite feluri, ficăței, salate, etc.), supe/ciorbe/supe cremă, paste (penne, spaghete, lasagna, tortellini, etc.), pizza (un sortiment destul de variat), preparate din pește, porc, vită, pui, salate și deserturi.

Aici veți găsi meniul, fără prețuri însă, câteva prețuri, spre a vă face o impresie veți găsi în cele câteva fotografii cu care-mi voi ilustra acest review.

A, să nu uit. La început, în meniu există o pagină denumită "Nou în meniu" - unde veți găsi 8 feluri de mâncare - din vită, ceafă de mangalița, etc. - vedeți P16 și o altă pagină "Specialitatea bucătarului" - ce conține 7 feluri de mâncare printre care și celebrele coaste de porc servite cu cartofi cu rozmarin - a se vedea P17.

Când am primit ciorba mea de fasole boabe cu costiță și tarhon, am constatat că alăturat de aceasta am primit și o ceapă sănătoasă, roșie (P11), pe care nu o cerusem, dar ospătarul s-a gândit el să o aducă, împreună și cu un ardei iute... Acum, nu că nu am apreciat ceapa (foarte bună și dulce), dar nu am apreciat că nu a fost adusă gata transformată într-o salată, pentru că, în recipientul în care venise, nu o puteam eu măcelări... plus că am regăsit-o în plus, extra pe nota de plată (1,50 lei, nu-i o avere). Ciorba, a fost exact așa cum m-am așteptat, adică foarte bună și vă mărturisesc că am mâncat-o toată.

Supa cremă de legume a fost la fel de gustoasă, fiind însoțită de niște crutoane foarte faine (vezi P10), a fost savurată pân' la... gata :)

Pennele carbonara (P13), au fost exact așa cum trebuiau să fie, foarte gustoase, dar fiind în greutate de 450 grame, nu au putut fi mâncate pe loc, au fost ambalate cu amabilitate pentru acasă...

Ei, iar salata mea... "salata casei în coșuleț de pâine" (P14), în greutate de 500 grame a fost în primul rând o încântare a ochiului, datorită modului de servire în foccacia precoaptă și a multitudini de culori din "farfurie", a conținut salată, măsline, roții, ridichi, castravete, brânză fetta și un dresing cu iaurt. Nici un gram de carne :)) Cert este că a fost și gustoasă, dar nu am reușit să o mănânc integral, așa că, cu regret am lăsat în farfurie...

La sfârșit, am primit și nota de plată (P15), care a totalizat 96,50 lei (lipton - 6 lei, apa minerală - 9 lei, espresso - 6 lei, frappe - 12 lei, ceapa - 1,50 lei, ciorba de fasole - 10 lei, supa cremă - 9 lei, pennele carbonara - 21 lei, iar salata - 22 lei).

Fiind înștiințați că... "tips not included", i-am lăsat lui Gabriel, rotunjit, ceva peste zeciuiala pe care o las peste tot (10%), adică am lăsat 110 lei și ne-am văzut de drum.

Acum, nu vreau să acreditez ideea că ar fi un restaurant ieftin, pentru că nu este. Dar, este un restaurant unde mergi la sigur și, având în vedere că la Mamaia, la împinge tava, un prânz ajunge spre 70 lei (2 ciorbe și 2 felul 2 + 2 ape, nu ceva exagerat), prețurile de la Dragului nu mai par... așa mari, oricum nu sunt exagerate!

În concluzie, AmFostAcolo (iar), am să mai merg de câte ori voi avea posibilitatea și vi-l recomand și vouă, fără rezerve!


[fb]
---
Trimis de bogumil in 01.08.16 19:47:19
Validat / Publicat: 01.08.16 20:19:15
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PREDEAL.

VIZUALIZĂRI: 9873 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bogumil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 Restaurant Dragului Predeal - ciorba de fasole boabe cu costiță și tarhon.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 67000 PMA (din 51 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [01.08.16 20:23:14] »

Confirm: ciorba aia de fasole m-a atras și pe mine acolo de nenumărate ori...

Să vă fie de bine!

bogumil [01.08.16 20:30:04] »

Am uitat. Ca să nu spună lumea că nu am nimic de obiectat

Am vrut iniţial să iau o salată cu piept de raţă, dar am fost înştiinţat că nu au piept de raţă. Na', fiind marţi la amiază, pot trece peste, da' să nu se mai întâmple!

Dragoş, ştiu că ai fost acolo şi ţi-a plăcut. Eu te invit să mai mergi

Cris [01.08.16 20:46:05] »

@bogumil: Şi eu am fost şi voi mai merge.

Mâncarea ca mâncarea (de nota 10 + oricum), dar papanaşii... o poveste.

No, acum m-ai făcut să progamez o vizită la Predeal în weekend, dacă tot sunt la doi paşi.

bogumil [01.08.16 20:50:36] »

@Cris

Clar. Abia aştept să mai trec pe acolo. 'Oi lua doar o ciorbă, ca să intre papanaşii Merci pentru vizită...

traian.leuca † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [01.08.16 21:41:10] »

@bogumil - Ce păcat, pentru mine, că acest review a apărut tocmai acum în luna august! Dacă apărea mai devreme aş fi avut şi eu un reper pentru o masă de prânz la începutul lunii iulie.

Am ales să mănânc la Cotul Donului şi am fost nemulţumit la fel ca şi colegul nostru @pasi mărunţi (vezi impresiii). Nu mai este ce a fost odată, au rămas de căruţă cu multe.

Felicitări pentru review!

ariciu [01.08.16 22:51:54] »

@bogumil - Deeci... cafeaua Moak e la P10, nu la P09...

În P11 în loc de ciorba de fasole am văzut supa cu crutoane a “companioanei”, precum și faptul că aceasta (companioana, nu supa) este fericita deținătoare a unei brățări Pandora, care poate fi observată cu ușurință la mâna sa dreaptă.

În P10 în loc de supa cu crutoane e cafeaua Moak pe care eu o căutasem la... P09

La P13, unde m-am dus să caut pennele carbonara, am dat doar de 2 chifle. Bune și alea...

Salata aia a ta în pâine a ajuns pe la P15 în loc de P14, iar nota de plată am găsit-o în P16 în loc de P15...

Tips: +1 și găsim corespondentul corect al felului de mâncare menționat.

P. S. Nu mă înjura prea tare. Am citit acest review fiindu-mi foame, normal că am vrut să văd cum arată mâncarea din poze!

---

Te pupă @riciu!

bogumil [01.08.16 22:54:55] »

Ce ochi ai ariciule la ora asta...

ariciu [01.08.16 23:03:41] »

@bogumil - Doar la ora asta?!?!?!?

mogly [01.08.16 23:14:13] »

@bogumil - Mancarea arata apetisant, asa ca am gustat putin... cu ochii!

Lale [02.08.16 09:08:27] »

Asta cu pozele am remarcat-o si eu. macar stii ca-ti citim cu atentie povestile; -)

In rest... calatorii placute si povestiri inspirate!

mishu [02.08.16 10:55:40] »

Am citit inghitind in sec iar peste toate astea su fost si pozele. Insa trecand peste toate astea am acordat cu placere un vot si am retinut locul pentru o vizita.

adri-nico [02.08.16 18:12:51] »

Daca tot veni vorba ca-ti citim cu atentie scriiturile, afla ca n-am auzit in veci de "rotii" la salata. Dar te inteleg, a alunecat tastatura. Deh, nu da cu bolovanu'! (ca nu mai fac)

Sa va fie de bine "halimoasele"!

bogumil [02.08.16 20:05:28] »

@traian. leuca

Traian, las' că sigur mai ajungi tu pe acolo și-or fi bune ponturile mele

Iar... celor 5 doamne care mi-au bucurat sufletul cu atenția lor (ce mai, vorba ceea... "mă iubește femeile... "), nu pot să le dau decât dreptate. Și să le spun că aseară am cam încurcat-o, cu toate că obișnuiesc să-mi încep munca la un review cu selectarea fotografiilor și numerotarea acestora, aseară nu mi-a ieșit, dar mă bucur mult să văd că sunt citit integral

@ariciu

Salutări jumătății serioase a cuplului. Pe tine, te-nțep eu la primul review... sau când ne-om vedea, peste vreo 20 zile parcă...

@all

Vă mulțumesc mult pentru că ați trecut pe aici, ați citit și apreciat această scriere... așa cum este ea (promit să nu mă inhib și să nu iau - iar, o pauză prea lungă).

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, ariciu, bogumil, Lale, mishu, mogly
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Predeal?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.077088117599487 sec
    ecranul dvs: 1 x 1