ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.07.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: TITAN
LUNA
JUL-2016
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Blue Acqua un restaurant la înălţime la propriu şi la figurat

TIPĂREȘTE

Excursia noastră de cinci zile în Dobrogea a început din Galati

''- Mama Michi, înţeleg că ţi-ai tocit neuronii dar Galatiul e în Moldova

-Ştiam, dar cum veneam de la Bacau, ar fi fost prea obositor să mergem aţă până la Tulcea şi pe drum să vedem mai nimic şi te miri ce. ''

Ne-am cazat la Danube Rezidence vezi impresii despre care am numai cuvinte de laudă. La un preţ de 120 lei/ noapte ne-a oferit toate facilităţile moderne. Cum eram cam lihniţi de foame l-am întrebat pe proprietar

''- Unde mâncăm?

-Mergeţi prin spatele blocului cinci minute după care coborâţi câteva trepte. ''

Coborârea celor câteva trepte ne-au luat însă alte cinci minute pe abrupt, cu clătinat şi ameţeală deşi încă nu băusem. Era o scară cu trepte înalte de piatră, inegale şi ciobite, cu o balustradă de metal care se mişca şi unde până şi soţul meu s-a oprit de vreo două ori să admire peisajul. De mine, ce să mai vorbesc?

Am ajuns la Faleza Superioară a Dunării şi nici la 20m se ridica o clădire interesantă, construită în anii 70, ceeace era o provocare pentru acea perioadă Clădirea fiind clădită în pantă accesul se face tot în trepte. Tot ce coborâsem din zona blocurilor unde eram cazaţi, acum trebuia să urcăm. Dar pe trepte omeneşti, late, separate cu platforme de repaos.

Din câte îmi aduc aminte, restaurantul Blue Aqua (fost Pescarul) situat pe bul. Marea Unirii nr. 97 are trei etaje dar la primele două niveluri sălile erau închise la acea oră. La etajul inferior este un bar de 45 persoane. Am urcat sus la terasa de unde ca să intrăm în salonul mare am mai urcat vreo zece trepte dar ce mai conta? Doar aveam antrenament. Tot ce v-am relatat are ca mărturie pozele, ca să nu spuneţi că exagerez...

Sala principală era mare, cred că peste 100 de locuri şi se prelungea cu o terasă imensă acoperită de la care se deschidea o privelişte încântătoare asupra Dunării. Era multă lumină, vegetaţie şi mobilierul albastru îţi întărea impresia că eşti la mare sau la Dunăre. Mobilierul a fost renovat de curând şi decoraţiunile interioare sugerau atmosfera estivală.

Bineînţeles că la început ne-am răcorit cu câte o bere rece (fără alcool, din motive de supraîncălzire) apoi, fără să aşteptăm prea mult a sosit comanda.

Am comandat mâncare pescărească tradiţională şi anume: soţul, borş de peşte bătut cu ou şi smântână şi o scrumbie osoasă la grătar cu cartofi natur iar eu din nou am încercat o saramură de crap. A fost foarte bună dar nici aici n-o făcea ca mama. Mama frigea peştele pe plită pe pat de sare, apoi punea apă fiartă cu ceva mirodenii, mujdei şi mămăliguţă fără roşii, ardei şi zeamă cum am observat că se face acum în cele mai multe locuri.

Numai la Marmote în Sinaia am mâncat ca la mama acasă dar restaurantul s-a închis aşa că nu mai pot încerca.

Ca dulce la Blue Acqua avea şi plăcintă de peşte dar eu fiind mai conservatoare am preferat să merg pe căile bătute ale papanaşilor.

Din meniu făceau parte caracatiţă, calamar, fructe de mare, surimi, creveţi preparate în diferite moduri.

În general porţia de peşte obişnuit (crap, şalău, păstrăv) costa în jur de 30 lei iar cele mai exotice 40-50 lei.

La lista de meniu erau ataşate nişte foi cu descrierea speciei de peşte şi a modului de preparare, lucru util pentru cei care vin din alte regiuni.

Cu cafele şi o porţie de papanaşi cu dulceaţă am depăşit cu puţin 110 lei, cu bacşiş 130 dar a meritat. Serviciul a fost prompt si rapid.

La întoarcere am luat din nou în piept scara care mi-a amintit de turnul Chindiei şi care a fost un test de efort pentru cardiaci pe care dacă-l treci, n-ai nimic la inimă.

Restaurantul este construit în pantă şi mai are o ieşire pe sus chiar la nivelul cartierului de blocuri Mazepa. Patronul a închis această intrare din cauza tuciuriilor care se infiltrau pe acolo în restaurant.

Restaurantul practic nu are parcare ( doar 5-6 locuri) aşa că trebuie lăsată maşina pe una din străduţele perpendiculare pe faleză, la câteva sute de metri depărtare.

Dacă ajungeţi în Galaţi v-aş sugera să cuplaţi cazarea la Danube Residence cu acest restaurant şi veţi avea un sejur reuşit. Garantat 100%


[fb]
---
Trimis de Michi in 23.07.16 16:26:44
Validat / Publicat: 23.07.16 17:12:00
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GALAȚI.

VIZUALIZĂRI: 5383 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Saramură de crap
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 27650 PMA (din 30 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

crismis
[23.07.16 18:08:51]
»

@Michi: In calitate de localnică și clientă fidelă a locantei mai sus menționate, confirm toate cele spuse de dvs! Restaurantul reunește într-un mod fericit mâncarea gustoasă și proaspătă cu atmosfera și priveliștea de vis asupra Dunării și a Munților Macinului. Să vă fie de bine!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Galați? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.081335067749023 sec
    ecranul dvs: 1 x 1