ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.06.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Brasov
ÎNSCRIS: 16.01.12
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
MAR-2016
DURATA: 12 zile
single
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

VI-1. Muzeul Calestilor si al Saniilor + Muzeul Portelanului

TIPĂREȘTE URM de aici

In articolul precedent m-am “lungit” cam mult si nu am scris despre gradinile incredibile ale Palatului Nymphenburg. Oricum, desi tind sa ma repet, cred ca totul in Germania arata mult mai superb pe timp de primavara/vara/toamna. Eu m-am riscat mergand in extra sezon si mergand intr-o luna “ciudata”, neavand posibilitatea de a admira gradinile in adevarata lor spelndoare.

Nu o sa va vorbesc prea mult despre gradini si despre obiectivele turistice din grandini (deoarece acestea erau inchise si nu le-am putut vizita).

Atat o sa va spun: mergeti, mergeti, mergeti!

Daca avei posibilitatea si ajungeti in zona nu ratati Palatul Nymphenburg. Daca nu doriti sa platiti intrarea si sa vizitati muzeul, macar pentru gradini mergeti. Un peisaj superb.

Si acum sa revin la subiect si anume la Marstallmuseum.

Dupa cum precizasem in articolul anterior, am cumparat un bilet combinat astfel incat am putut intra si in acest muzeu.

De data aceasta aici nu am mai avut audio guide dar muzeul nu este extrem de mare dar este extrem de frumos si bine intretinut.

Este de fapt un muzeu unde sunt expuse calesti si sanii. Dar nu orice fel de sanie sau caleasca ci ale regiilor. Si sunt superbe, va spun eu!

Marstallmuseum este situat în "Grajdurile de cai", în clădirea de langa palatul Nymphenburg. Caii cei mai valoroși au fost anterior tinuti aici în timpul lunilor de vară.

In anul 1923 s-a format primul muzeu de acest gen ca mai apoi in timpul celui de-al doilea război mondial, colecția sa fie transferata la Palatul Nymphenburg.

Pana atunci nu mai vizitasem un astfel de muzeu dar pot afirma ca este unul dintre cele mai importante muzee din lume de acest gen, datorita colectii sale minunate.

Aceasta colectie contine exponate cu calesti si sanii din Germania, Franta si Anglia si practic am putut sa am o imagine de ansamblu si sa imi dau seama cum aratau aceste mijloace de transport din secolele al XVII-lea pana la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Piesa cea mai importanta din muzeu a fost caleasca care l-a dus pe Karl VII spre incoronare. Se spune ca este una dintre cele mai frumoase calesti in stil rococo.

De asemenea, calestile din secolul al XIX-lea ale lui Ludwig II reprezinta un punct de atractie important.

O alta piesa interesanta din muzeu este caleasca “Cinderella” (nu se transforma in dovleac din pacate :))) cum o numesc ei, folosita pentru casatoria regelui Ludwig II cu ducesa Sophie - casatorie care nu a mai avut loc. Dupa ce Ludwig II a anulat casatoria, caleasca galbena i-a revenit lui.

Aceasta este împodobită cu clopote si a fost prima caleasca din Germania unde s-a utilizat lumina electrica.

In muzeu am putut admira si cateva piese ce i-au apartinut ducesei Sophie una dintre aceste piese reprezentand materialul din care trebuia confectionata rochia de mireasa. Pe acest material era brodat numele sau.

In afara de calesti superbe, parca poleite cu aur si acele sanii incredibil decorate am putut admira atat taboluri cu cai “celebri” de la acea vreme dar si hamuri de cai si decoratiile cailor. Niste adevarate opere de arta doar ca ma gandesc la saracii cai: dupa ce ca trebuiau sa traga o ditamai caleasca mai trebuiau sa poarte si armura aceea grea pe ei.

Incaperile sunt foarte bine intretinute, exista aparate pentru masurarea umiditatii si a temperaturii interioare. Totusi, mi s-a parut putin intunecat acest muzeu.

Langa Marstallmuseum este Muzeul Portelanului, care afișează unele dintre cele mai bune piese ale lumii, mai ales din secolul al 18-lea de către celebrul creator, Bustelli.

Istoria palatului Nymphenburg este inseparabil legata de acest muzeu. Colecția de porțelan a familiei Bäuml este renumita printre cunoscătorii și colecționarii din întreaga lume. Din 1986 de cand s-a deschis acest muzeu lumea poate admira aceste exponate. Acest muzeu mai este denumit si muzeul Bäuml.

Nu trebuie sa va spun ca desi luasem pranzul dupa ce vizitasem palatul Nymphenburg eram franta de oboseala. Ma dureau picioarele ingrozitor si deja vedeam dublu. Dar tot nu m-am lasat si am incercat sa ma bucur de ceea ce Muzeul de portelan imi oferea.

Sunt foarte multe exponate si aici, extrem de interesante.

Muzeul se afla la etaj, am iesit practic din Marstallmuseum si vis a vis de acesta am urcat la muzeul de portelan. Urcarea a fost… interesanta, pe niste scari de lemn care scartaiau de numai numai.

Muzeul era aproape gol, noi si inca vreo 2-3 persoane, astfel incat am putut fotografia exponatele si le-am putut admira in liniste.

În Nymphenburg, obiecte de porțelan realizate manual și operele de artă sunt fabricate de designeri și artiști contemporani acestea fiind extrem de renumite in intraga lume.

Designeri bine-cunoscuti, cum ar fi Konstantin Grcic, Hella Jongerius, Reed Kram si Clemens Weisshaar, designeri de moda precum Christian Lacroix, Vivienne Westwood si Gareth Pugh, și artiști precum Carsten Höller, Olaf Nicolai si Wim Delvoye s-au concentrat intens intens asupra contextului istoric și cultural al palatului Nymphenburg și si-au exprimat viziunea artistica la o calitate inalta asupra portelanurilor.

În această ultimă fabrică pură din lume, fiecare piesa de portelan este lucrata manual aplicand niste tehnici care au fost transmise din generatie in generatie, inca din 1747.

La sapte ani dupa ce electorul Max III Joseph al Bavariei a stabilit electoratul pentru producerea portelanului, a comandat ca toate portelanurile sa fie stampilate pe spate cu stema cu diamante a casei Wittelsbach.

De-a lungul anilor, marca comerciala Porzellan Manufaktur Nymphenburg, a adoptat multe forme diferite.

Simbolurile au ajutat expertii sa isi dea seama din ce perioada proveneau anumite portelanuri descoperite. Marca Porzellan Manufaktur Nymphenburg poseda statutul unui sigiliu de calitate. Este o garanție de cea mai înaltă calitate de producție și este recunoscută în întreaga lume ca marca Nymphenburg-lui.

Desi la vremea aceea nu stiam mare lucru despre portelan, am putut admira piese extrem de frumoase. Unele piese au fost reconditionate iar procesul este extrem de migalos. Existau in vitrine pozele cu exponatul inainte de reconditionare si dupa iar eu una am ramas fara grai. De exemplu o figurina din portelan a fost gasita fara maini si fara nas iar dupa reconditionare arata ca noua. Iar acea figurina era extrem de micuta. Nu vreau sa ma gandesc de cata rabdare este nevoie pentru a ajunge la forma finala a unui astfel de exponat.

Am putut admira fel si fel de portelanuri, de toate marimile, din toate zonele geografice, din China, Japonia, Coreea, Franta, Italia, etc. Portelanuri de toate culorile, de toate formele. Incredibil, sincer. Nu ma asteptam sa fiu fascinata de asa ceva.

Cred ca pozele vor vorbi de la sine pentru ambele muzee si sunt sigura ca daca veti ajunge in zona veti vizita aceste doua muzee extrem de interesante.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de GabrielaG in 01.06.16 11:22:31
Validat / Publicat: 01.06.16 15:48:21
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.

VIZUALIZĂRI: 2487 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (GabrielaG); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Piesa cea mai importanta din muzeu a fost caleasca care l-a dus pe Karl VII spre incoronare
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22700 PMA (din 24 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

costy69
[01.06.16 21:41:14]
»

@GabrielaG - Ha! Am prins SB pentru un articol interesant despre o destinație foarte frumoasă. Pozele sunt și ele pe măsură.

GabrielaGAUTOR REVIEW
[02.06.16 10:23:29]
»

@costy69 - Va supermultumesc

mishu
[03.06.16 09:51:22]
»

Interesante muzee. Muzeul Calestilor mi se pare minunat, eu am vizitat Muzeul Calestilor din Viena si chiar daca si acesta are o colectie interesanta de calesti (unele chiar erau interesante) nu sunt la fel de spectaculoase ca cele prezentate de tine.

Nu stiu aici cum era dar la Viena daca te apropiai mai mult de calesti pornea o alarma de te asurzea, era un mod "interesant" de a te tine la distanta.

Felicitari, votat cu placere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
GabrielaGAUTOR REVIEW
[03.06.16 10:27:37]
»

@mishu - Multumesc Mishu pentru vizita. La mine a fost prima oara cand am vizitat un astfel de muzeu si sincer sa iti spun nici nu stiam la ce sa ma astept. In momentul in care am intrat in muzeu si m-a intampinat caleasca cu caii din P01 am ramas muta de uimire.

Daca mai ajung din nou in Viena as fi tentata sa vizitez si muzeul de acolo, tocmai pentru a putea face o comparatie.

Hehehehe, nuuuu, aici nu am avut nici un senzor care sa ma tina la distanta. Puteam aproape sa ating exponatele ca nu "urlau".

Atata doar existau acele aparate pentru a mentine temperatura camerei si pentru a verifica umiditatea.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmasterX
[04.12.18 20:06:49]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica «[Alte] Muzee în Munchen» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Munchen și împrejurimile]

GabrielaGAUTOR REVIEW
[08.12.18 12:01:59]
»

@webmasterX: Multumesc

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
costy69, GabrielaG, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂ[Alte] Muzee în Munchen:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.058242082595825 sec
    ecranul dvs: 1 x 1