ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.04.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Miercurea Ciuc
ÎNSCRIS: 29.01.13
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2015
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Fascinanta Paleokastritsa vazută de la bordul Submarinului Galben

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Paleokastritsa, cu ale sale șase golfuri având nuanțe diferite și cu muntele care se prabușește în mare, este considerată cea mai frumoasă stațiune din insula Corfu.

Submarinul Galben (Yellow Submarine) este un vas special construit pentru croaziere subacvative, având aproximativ 15 m lungime și 4 m lățime. Poate transporta până la 50 pasageri. Vasul prezintă o punte inferioasă submersă cu hublouri mari de sticlă. Prin ele se poate observa fauna marină din zona stâncilor.

În portul turistic (Golful Alipa) situat în partea centrală a staţiunii Paleokastritsa deja am găsit în 2015 două submarine galbene, aproape identice. La cheiul de acostare se poate ajunge cu pe jos sau cu orice maşină. Plimbările cu submarinul se fac din oră în oră. Cele mai spectaculoase croaziere cu Yellow Submarine sunt cele de seara de la ora 21 la 22. Prețul excursiei variază între 7,5 - 10 euro de persoană. La bordul submarinului este multă veselie și muzică. Submarinul Galben are un căpitan (Nemo) care este pus tot timpul pe distracție. Ruta submarinului galben cuprinde cele 6 golfulețe de vis din jurul Paleokastritsei. Am desenat traseul aproximativ al crozierei (am constat că mai diferă) pe una din fotografiile ataşate.

Durata croazierei este de cel mult o oră (să zicem 30 de minute pe punte, 20 de minute in interior - peisaj subacvatic).

După îmbarcarea în portul Alipa, în prima parte a crozierei, toți pasagerii stau pe punte și se bucură de peisajul extraordinar. Din portul (golful) Alipa trecem în Golful Platakia şi ocolim marea peninsulă estică. Ni se atrage atenţia asupra stâncii semănând a cap de maimuţă (King Kong) şi apoi trecem pe lângă grota Sfântului Nicolae. Submarinul se plimbă printre stânci cu forme ciudate, pe lângă peșteri cu reflexii în antichitate, iar la difuzoare auzim informații în limbile engleză și greacă.

După ce am trecut de peninsula estică ne apropiem de Golful Agios Spyridon (Sf. Spiridon) unde mişună hidrobiciclete. Golful are cea mai importantă plajă din staţiune şi singura cu nisip. Latura vestică a golfului este o altă peninsulă mare, cu aspect de deal şi acoperită de măslini, în vârful căreia se zăresc o parte din clădirile Mănăstirii Paleokastritsa. Acesta este un obiectiv obligatoriu în agenda tuturor turiştilor şi va face subiectul altui review. Mănăstirea este foarte veche şi are o biserică foarte frumos pictată, un muzeu cu exponate rare, iar călugării îngrijesc grădini încărcate de flori. Accesul este liber, dar se cere o ţinută decentă.

La baza dealului cu mănăstirea, înspre plajă, parţial inundată, este grota în care s-ar fi iubit frumoasa Nausica cu eroul legendar Ulise în timpul întoarcerii acestuia spre casă după Războiul Troian (Homer - Odiseea). Grota este accesibilă numai dinspre apă şi vom afla detalii despre această zonă într-un viitor review. Oarecum vis-a-vis de grotă, în versantul stâncos de cealaltă parte a golfului, sunt urmele tridentului folosit de Poseidon, sub forma trei adâncituri dreptunghiulare.

Tot din dreptul Golfului Agios Spyridon vedem peretele de stâncă care se ridică deasupra staţiunii şi mai vedem case din satul Lakones care se înşiră linear pe coasta muntelui (va face subiectul unui alt review), în prelungirea lor spre vest fiind Bella Vista, fantastica zonă de belvedere prezentată deja.

După ce ne-am delectat cu priveliștile de vis, sosește momentul în care suntem invitați să coborâm pe puntea submersă a submarinului. Având pereții construiți dintr-o sticlă specială, avem oportunitatea de a explora fantastica lume submarină. Spectacolul este fascinant! Admirăm bancuri cu sute/mii de peşti. Cred că sunt atraşi aruncându-li-se hrană de pe punte. Punctul de maxim interes pentru fauna acvatică este cel din zona stâncii Skeloudi situată în capătul traseului şi recunoscută de iubitorii de scufundări. Momeala aruncată însă turiştilor este o frumoasă statuie albă cu aspect antic (vezi videoclipul). Hublourile de sticlă ale submarinului trec teribil de aproape, la câţiva centimetri, de stânci ascuţite aşa că simţi o uşurare când ajungi iarăşi pe puntea emersă.

Pe drumul de întoarcere admirăm înspre larg o stâncă ciudată care este corabia lui Ulise, pietrificată de către zeul Poseidon. Traseul poate devia spre est către Golful Agia Triada (Sf. Treime) străjuit de peninsula pe care se află hotelul Akrotiri (cunoscut multor turişti români), după care se apropie de port trecând iar prin Golful Platakia. Pe versantul vestic al golfului este Vila Dini, care, de asemenea, în ultimii ani a fost gazda exclusivă a turiştilor români.

Toate cele povestite le puteţi vedea în fotografiile ataşate, dar mai ales în videoclipul realizat de mine:

youtube

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Lucien in 13.04.16 13:31:38
Validat / Publicat: 13.04.16 15:48:24
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Atena şi în Corfu de 3 ori (din care, de 2 ori în Paleokastritsa)

VIZUALIZĂRI: 7460 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Lucien); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Portul turistic din Paleokastritsa (Golful Alipa) şi un Submarin Galben, văzute la ceas de seară, când dispare toată agitaţia de peste zi
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 27200 PMA (din 30 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

webmasterX [13.04.16 15:47:54] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Excursii opţionale din Corfu, CORFU" (deja existentă pe sait)

elviramvio [13.04.16 15:56:36] »

@Lucien -

Citit, votat, ales pentru studiu, pozele le savurez diseara. Merg in mai acolo deci articolul tau a venit exact la timp. Si te urmaresc, poate mai scrii despre Corfu.

Lucien [13.04.16 17:38:12] »

@elviramvio - Multumesc. Mai am cateva review-uri de facut cu subiectul Corfu, in general si cu Paleokastrista, in particular. Vei gasi multe detalii care pot usura alegerile unui turist aflat pentru prima data aici.

Aurici [14.04.16 10:37:42] »

@Lucien - Și noi am făcut această plimbare cu Submarinul Galben în 2012. Peștii erau într-adevăr atrași cu hrană de pe punte, noi am văzut asta. În ceea ce privește lumea submarină noi credem că geamurile acelea sunt făcute cumva ca să creeze și o iluzie optică. În cazul nostru plimbarea s-a desfășurat astfel: jumătate din pasageri au stat 30 de minute pe punte și apoi 30 în interior (în submarin ca să zic așa) și apoi am schimbat între noi. Când am revenit pe punte ne-am dat seama că nu am fost chiar atât de aproape de stânci cum părea din interior. Am avut rezerve și în ceea ce privește tot ce am văzut pe fundul mării. N-ai zis nimic de un cufăr cu o comoară, poate nu a fost în plan... noi am avut mari rezerve acolo. În fine... cu toate aceste cârcoteli și nouă ne-a plăcut plimbarea foarte mult, dar cum spuneam, cred că sunt niște exagerări acolo făcute în scop turistic, ceea ce pe mine personal, în calitate de consumator nu mă deranjează câtuși de puțin.

Lucien [14.04.16 10:58:51] »

@Aurici - Operatorii din turism încearcă să atragă cât mai multi clienţi şi din această cauză recurg la mici vicleşuguri. Tu ai văzut un cufăr cu "comori" pe fundul mării, eu am filmat (videoclipul ataşat review-ului) o statuie "antică" şi de demult, iar alţii mi-au povestit că în urmă cu mai mulţi ani era şi un manechin spânzurat (cu o piatră la gât).

Ceea ce totuşi aş putea reproşa Submarinului (submarinelor) Galben este că uneori sunt foarte aglomerate şi e o înghesuială total neplăcută, precum şi oboseala care se citeşte pe "marinali", nefiind de mirare deoarece parcurg zilnic de zeci de ori acelaşi traseu.

Textul şi muzica preînregistrate se repetă papagaliceşte în difuzoare.

În rest, imagini de vis, de neuitat, şi "sus" şi "jos", cu un impact enorm asupra turiştilor.

adryana [14.04.16 18:09:07] »

@Lucien, frumoasa prezentare a unei excursii care nu trebuie ratate mai ales daca ai si copii. Daca mai ajungi in Corfu si daca inca nu ai aflat, iti recomand si o croaziera din Kerkira, capitala insulei, mai exact langa Portul Vechi unde ai coborat de pe ferry cand ai ajuns pe insula. Acolo in port se fac croaziere cu Kalypso Star, un vaporas asemanator cu Submarinul Galben,care are tot o camera cu pereti transparenti situata sub nivelul,marii,excursia avand in plus inclusa si o captivanta dresura cu lei de mare.Tarcul lor se afla in mijlocul marii. Noi am ales aceasta varianta, chiar daca e putin mai scumpa dar a meritat.

Lucien [14.04.16 18:37:22] »

@adryana - Multumesc pentru impresii si sfaturi. In Paleokastritsa am vazut ca mai toata lumea prefera Submarinul Galben in loc de Nautilus (am auzit ca au hublouri mari de sticla pe fundul vasului), mai luxoase, dar mai scumpe. Nu am fost cu Kalypso Star, dar voi tine seama de sugestia ta daca mai ajung in Corfu. Tu poti vedea videoclipul meu (atasat la review) si poti face o comparatie mai buna intre peisajele submarine si supramarine oferite de cele doua vase.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
valyionsc [20.02.18 17:14:15] »

@Lucien: Felicitări pentru prezentare! Dacă aveți vreodată drum prin Hurghada, Egipt, vă recomand cu încredere o croazieră Sindbad Submarine, care chiar se scufundă cu adevărat la o adâncime de până la 25 de m, spre deosebire de Yellow Submarine care doar plutește la suprafață, fiind mai mult un vas cu fund de sticlă decât un submarin veritabil. În plus peisajele subacvatice din Marea Roșie sunt cu mult peste cele din Marea Ionică sau Mediterană, în general. Iar la sfârșitul croazierei primiți și un brevet de scufundări la 25 de m adâncime...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Lucien [20.02.18 21:10:08] »

@valyionsc: Mulțumesc! Este o idee de reținut... pentru când voi avea mai mult timp liber.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, elviramvio, Lucien, valyionsc
Alte impresii din această RUBRICĂ'Opţionale': [Alte] Excursii cu plecare din Corfu:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.068567991256714 sec
    ecranul dvs: 1 x 1