ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.12.2015
DE fra
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Paşcani [IS], Hannover (începând cu aug2020)
ÎNSCRIS: 18.08.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
SEP-2015
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 16 MIN

Am fost si noi in Zakynthos

TIPĂREȘTE URM de aici

Rog de la inceput scuzarea scrierii gresite a unor denumiri grecesti.

Am sa descriu in cele ce urmeaza cum ne-am organizat noi vacanta, ce am reusit sa facem si ce nu, ce regret si cateva impresii generale. De asemenea, voi incerca sa nu ma lungesc prea mult si sa nu repet ce s-a spus inainte, desi sunt sigura ca s-a acoperit tot ce se poate despre insula, avand in vedere ca sunt peste 80 review-uri numai la aceasta sectiune. Nici nu le-am citit pe toate.

Introducere

Sejurul l-am achizitionat printr-o agentie de turism, in luna martie, in costul de 565euro parca fiind incluse cazarea cu mic dejun si transportul cu avionul din Iasi, transferul aeroport-cazare si invers si taxele de aeroport, pentru doua persoane. Ieftin. Oferta. Cazarea am avut-o la Complex Sofias, Kalamaki, pentru care scriu tot zilele astea review. Vacanta noastra a fost in a doua saptamana din septembrie, de luni pana luni. A fost prima calatorie cu avionul, atat pentru mine cat si pentru sot. Deci din start imi voi aminti vacanta aceasta toata viata. Pe noi ne-a incantat mai ales faptul ca plecarea era din Iasi, deci ne-a scurtat enorm drumul (ca numar de ore ma refer).

Inainte de a pleca, am citit mult despre insula si stiam tot ce era de stiut, aveam si harti pregatite si obiective ce trebuiau nneaparat atinse.

Pe scurt

Luni - drumul catre insula, intalnirea seara cu ghidul, o plimbare prin statiune pentru a ne interesa de masina de inchiriat si pretul excursiilor optionale

Marti - aquapark

Miercuri - cu masina inchiriata in jurul insulei

Joi - orasul Zante si statiunea Laganas cu autobuzul local

Vineri - partea de sud-est a insulei, cu atv-ul, si apusul la Keri

Sambata - plaja in localitatea de cazare si shopping de suveniruri

Duminica - excursie cu barca la Navagio

Luni - drumul spre casa, cu avionul programat dis de dimineata.

Aquapark Sarakinado

Nu stiu de ce nu prea merge lumea la aquapark. Eu imi doream foarte mult sa ajung si am ales o zi care se anunta cu nori, in ideea ca oricum nu conteaza soarele intre atatea topogane. Am achizitionat o excursie de la agentia de turism de peste drum de cazare, cu un pret de 21euro de persoana. Cand am ajuns la intrare, am vazut pretul afisat de 18euro, deci 3euro in plus am platit, pe care noi i-am atribuit transportului asigurat de agentie. Convenabil. Culmea a fost ca am pierdut biletele cat am stat in park si ne-am panicat ca nu o sa ne ia nimeni, dar ne-a linistit o doamna de la casa de bilete precum ca soferii au liste si nu ramanem pe dinafara. Si asa a fost: ne-am regasit numele pe geamul din fata al unui autocar venit sa preia turistii. Oricum, ei au anuntat la dus ora exacta si faptul ca nu va fi aceeasi masina la intoarcere si sa fim atenti. Totul bine si frumos. Relaxant. In complex nu sunt preturi mai mari decat in restul insulei. Sau poate nu le-am observat eu. As asemana aquaparkul ca dimensiuni si complexitate cu cel din Mamaia. Poate un pic mai mare. Are si cateva topogane despre care nu as putea spune ca sunt in Mamaia. Si cred ca e mai nou. Nu arata invechit si nici topoganele/colacele nu sunt degradate considerabil.

Topoganele nu functionau non-stop, dar mereu erau functionale cateva (mai multe; aveai de unde alege). Se faceau uneori cozi la unele atractii, dar se decongestiona repede "traficul". Deci nu era foarte aglomerat, probabil si din motiv de extrasezon. La intrare erau camere subacvatice de inchiriat. In alta parte era un chiosc cu pestisori dintr-aceia care fac masaj la picioare cand mananca pielea moarta. Si tot asa. Adica mai multe variante de a-ti petrece timpul cat mai placut.

Inchirierea unei masini

Pretul porneste de la 40euro, oriunde intrebi. Si sunt destule variante. Pretul variaza in functie de firma, dar si de tipul masinii (evident). Asigurare mai costa si ea. Reduceri se fac pentru inchirieri de mai multe zile, minim 3. Si nu foarte mari. Scuter nu se inchiriaza decat la cei care au permis pentru motocicleta. Cel mai mic scuter e mai mare decat cel permis de catB de la noi. La atv, preturile incep de la 25 euro, dar nimeni nu ti-l recomanda pe cel mai mic, mai ales pentru turul insulei. Deci noi am inchiriat cu 30euro. La care se adauga castile, care chipurile sunt obligatorii, dar le platesti separat 5eurox2buc. Asigurarea din nou separat. Pentru scuter nu am mai luat asigurare. Este inclusa in pret una si ne-a explicat-o bine cel de la firma si am fost si noi atenti. Si la explicatii si la drum. Atv-urile fac un zgomot infernal pe strazile statiunii, dar sunt extrem de folosite. Nu esti un ciudat daca mergi cu atvul dintr-o localitate in alta. Mie mi-a placut ca aveau si un soi de portbagaj in care iti puneai lucrurile si era si un spatar pentru mine (pasager). Masina - am luat o singura zi la 70euro, cu asigurare full, o toyota auris. A fost un moft al sotului, el fiind soferul familiei. Ne-am permis un moft, in vacanta, mai ales ca am inchiriat-o doar o zi. De acasa ne gandisem sa inchiriem cat mai putin si sa facem cat mai multe lucruri in zilele acelea. Sotul meu se plictiseste repede si de aceea ne-am incarcat bine cu activitati fiecare zi.

Turul insulei cu masina

De acasa aveam pregatita o harta cu plajele din Zakynthos, asa ca le-am luat pe rand, incepand de dupa orasul Zante, in sens invers acelor de ceasornic. Tsilivi, Alykenes si Alikanas, cele trei Xigia, portul Agios Nicolaos, capul Skinari, moara de vant, treptele pentru miniexcursiile cu barca la Blue Caves, Navagio de sus, portul Vromi, Porto Limionas, apusul de la Keri si acasa. Nu am pretentia ca am vazut tot ce se putea vedea. Nici nu aveam cum. Nici nu am stat foarte mult la niciuna din locatii. A fost un tur mai degraba de vizitat, bifat, nu de stationat si savurat. Ne-am ales o zi in care tot asa se prezisese vreme proasta si intr-adevar a fost innourat si nu am fi putut face plaja.

Observatii personale: dintre toate statiunile, m-am bucurat ca am avut cazare in Kalamaki. Nu a fost alta care sa ma impresioneze. Am trecut si printr-un sat mai de munte si chiar crezusem ca ne-am ratacit. A fost interesant, in ideea ca am vazut si altceva decat statiuni cu plaje. Strazi foarte inguste peste tot. Inguste, de zici ca erau cu sens unic, fara loc de parcare sau altceva. Spre Porto Limionas e chiar marginit de garduri de beton pe ambele parti pe o portiune, deci singura optiune e datul cu spatele in cazul intalnirii a doua masini. Asta s-a mai spus pe aici pe site. Navagio de sus e spectaculos, mai spectaculos decat de jos parerea mea. Nu trebuie ratat sub nicio forma. In schimb e extrem de periculos parca de peste tot, extrem de aglomerat acolo, iar drumul pana acolo pustiu. Este balconasul amenajat, dar coada era de zeci de oameni, iar toti oamenii de acolo indraznesc sa spun ca erau sute. Nu-mi venea sa cred cum se catarau sirurile de oameni pana pe varful stancii. Noi am sarit un gard din beton si ne-am uitat un pic, maxim 5 minute, pana a trecut frenezia momentului si mi-am dat seama ce periculos stateam si ca sub noi e abisul si m-am panicat si am plecat imediat. Altceva personal: cel mai mult mi-a placut la Porto Limionas. E extraordinar cum se vede apa, cum stau sezlongurile pe terase in trepte, cum se vad stancile, soarele, tot. A fost frumos si in ideea ca pana am ajuns in acest loc am crezut ca am vazut tot ce e mai frumos si ca nu mai este altceva si a fost ca o surpriza, un loc neasteptat de frumos. Un alt cuplu de la aceeasi cazare cu a noastra au fost incantati si de lumea subacvatica de aici, ei facand snorkeling (sper ca am retinut corect). Apusul nu a fost o reusita, pentru ca era innourat si deci nu prea avea ce sa apuna, ca soarele nu era oricum pe cer. Aceasta impreuna cu ziua in care am fost cu atv-ul au fost cele mai frumoase, care au facut sa merite alegerea acestei insule. Tot ca o obersvatie personala: cand am crezut ca ne-am ratacit si l-am intrebat pe un grec de la o taraba daca o luam bine spre Porto Vromi, el ne-a raspuns: "why vromi? There is no food, no cafe, no nothing" si nu voia sa ne zica daca mergem bine sau nu. In schimb incerca sa ne vanda produsele lui. Ceea ce ne-a mirat si am povestit la toti care ne-au intrebat, e ca pana si grecii mai invarsta, din cine stie ce satuc pierdut, se descurca sa zica macar cateva cuvinte pe engleza. Se stie ca insula aceasta e colindata de straini englezi si vad ca au inteles si grecii treaba asta...

Capitala si statiunea distractiei, respectiv Zante si Laganas

In statiile de autobuz este un program scris, care nu e respectat, cel putin in extrasezon. Noi am mers la una din orele scrise acolo, am stat vreo ora cred daca nu mai mult si a venit un autobuz in cele din urma. Vizitarea orasului ne-a fost recomandata de ghidul din partea agentiei din tara, chiar el spunandu-ne sa mergem cu autobuzul. Costa 1,5 euro, daca imi amintesc bine. In oras am mers spre port/faleza si am parcurs zona aceea dupa care urmand un soi de harta si o logica numai a noastra am mers spre castelul venetian. Cu toate ca e mica panta si vant/racoare afara, am crezut ca nu mai ajung sus, mai ales ca la un moment dat ma indoiam ca am ales traseul corect. Castelul era inchis la ora la care am ajuns noi, dar obiectivul meu era acela de a vedea orasul de sus, lucru pe care am reusit sa-l facem. Este un restaurant cu vedere panoramica exact la baza intrarii in castel. La intoarcere am luat-o pe o carare asfaltata, mult mai in panta, printr-un soi de padure de ceva copaci tare inalti. La un moment dat, credeam ca suntem pe plantatia cuiva si ne temeam ca la capatul cararii vom da de poarta cuiva sau chiar casa cuiva. Dar totul a fost ok, caci am ajuns pe ceva ulite inguste. In aceasta padurice era un zgomot infernal de "greieri", pe care de altfel ii auzeam mereu, doar ca nu-i vedeam. Doar ca aici nu puteai sa te auzi cu cel de langa tine, asa de tare se auzea. Ca la o crescatorie/conferinta de greieri cu portavoce. Si totusi intr-o zi ni s-a aratat, sub forma unei insecte mari, pe care eu o stiam de calugarita. Orasul e frumos, merita vizitat. Are si o alee pietonala, paralela cu faleza, cu magazine ca si cele din mall-urile noastre, dar care sunt inchise la ora pranzului (gen 12.00-15.00), deci si la ora la care nimerisem noi pe acolo.

Din Zante am mers direct Laganas ca sa economisim un drum cu autobusul. Am reusit sa luam programul corect din autogara. Culmea e ca e mai ieftin traseul zante-laganas, decat zante-kalamaki cu toate ca aceasta din urma e intre cele doua. Asta ca sa ni se confirme ca Laganas e una dintre cele mai ieftine statiuni si kalamaki una mai scumpa.

Laganas nu mi-a placut. Seamana cu statiunile romanesti populate de tineri, lucru pe care am vrut sa-l evit venind in Grecia. Ma refer aici la magazinele de tot felul inlantuite una langa alta, care mai luminata si colorata ca cealalta. Altora de la cazarea noastra le-a placut. Le parea chiar rau ca nu au cazarea acolo. Deci e strict o chestiune de gust. Nu zic ca e urat, ci doar ca mie nu mi-a placut. Oricum, la jumatea lui septembrie nu era nici aglomerata, nici zgomotoasa statiunea. Era doar plina de tineri.

In Laganas am mers in special pentru a vizita insulita Agios Sostis (parca asa se numeste), aceea legata de statiune de un podulet. Imi si imaginam ce poze frumoase am sa am aici. Teapa. Era inchisa. Stiam ca se inchide devreme, dar nici chiar asa devreme. Este singurul "must" pe care nu l-am atins din lista facuta acasa.

Peninsula Vasiliki si ghirlanda de plaje din sud-estul insulei

Aceasta zona nu am vizitat-o impreuna cu restul plajelor cand am facut turul cu masina pentru ca am considerat ca e aproape de statiunea noastra si ca am putea merge cu autobuzul. Si din lipsa de timp. Si pana la urma am luat atv si bine am facut. Asta a fost chiar cea mai frumoasa zi. Am avut timp si dispozitie si chiar am intrat pe fiecare ulicioara pe care era indicatia de "beach". La dus am mers pe plajele de pe stanga drumului si la intoarcere pe partea cealalta: porto zoro, banana beach, agios nikolaos (altul), porto roma, gerakas si dafni.

Foarte frumos e pe fiecare plaja. Aici e practicat si sportul pe apa, dar in afara de banana nu cred ca am vazut altceva. Oricum, frumos. Dafni le-a placut unora tot pentru viata subacvatica, dar preferata noastra dintre toate plajele din insula a fost/este Gerakas. E extraordinar peretele din stanca inalt, plaja parca pufoasa, apa clara, chiar si cu valuri, si parca lipsita total de interventia omului (doar cateva sezlonguri sa zicem ca ar fi aratat ca e cunoscuta grecilor, ca turistii stiu tot;)). La Dafni e cam dificil pt masini drumul, in sensul ca nu e asfaltat, e betonat daca ma intelegeti. Acolo e si plaja cu pietricele si sezlongurile puse intre copaci. E si aceasta o plaja mai atipica si deci frumoasa prin unicitate, dar revin cu gandul la Gerakas care e spectaculoasa prin dimensiuni. Si, din nou, a fost o surpriza, ceva ce nu asteptam, cu toata informarea noastra premergatoare vacantei.

La sfarsitul zilei, avand inca atvul, am mai facut un drum la Keri pentru apus. De aceasta data, am avut parte de ceea ce ne doream. Nu pot spune ca a fost spectaculos, dar a meritat drumul. A fost o incheiere frumoasa a unei zile extraordinare.

Cu vaporasul la Navagio

Am lasat cel mai asteptat obiectiv la sfarsit pentru ca asa l-am si vizitat. Si nici aici nu am vrut sa fie ultimul, dar ne-am tot temut ca rezervam excursia si nu intra barca pe plaja. M-am gandit in fel si chip cum sa facem, de unde sa luam barca, cat sa stam, cat sa dam, cand sa mergem, dar acestea sunt variabile pe care nu le poti stabili de acasa, ci doar dupa ce vezi oferta si vremea loco. Pana la urma am facut aceasta excursie separat, cu transport de la agentie pana in zante, si de acolo cu o barca "de mare viteza". Pe mine ma interesa mai degraba sa nu stam mult pe mare, ca sa nu-mi fie rau. Si nici sa ne ocupe toata ziua, ca sa mai putem face si altceva. A fost intr-adevar scurt. A ancorat intr-adevar pe plaja si a facut pauza foarte scurta si undeva pe traseu pentru balacit, dar nu au fost multi doritori. Culmea, nu sunt sigura ca am vazut Blue Caves. Acolo in larg parca toate pesterile erau blue caves, iar acasa reluand evenimentele imaginile vazute live mi se amesteca tare cu cele vazute in fotografii aici pe amfostacolo. Acum neaparat sa va zic de barca. Mie mi s-a parut un jaf de barca. Am venit cam printre ultimii si noi nici nu suntem stilul sa ne inbulzim. Adica daca au fost ultimele locuri, acolo am stat, cumintei si multumiti. Apoi am vazut ca avea chiar doua bai, si un nivel sus pentru privit unde de fapt se ingramadea lumea. Iar dupa ce am coborat, uitandu-ma la ce barci mai erau, eram multumita ca e chiar maricica, un fel de minivaporas. Nu-mi venea sa cred ce multi oameni erau de fapt pe ea. Ma gandeam cu groaza la o barca de vreo 10 oameni ca ar fi putut oricand sa se rastoarne (sunt mai fricoasa de fel). Capitanul era tare comunicativ si era masiv, deci te puteai baza pe el in caz de ceva. Avea o prindere ferma. Oferea si explicatii pe ici-colo. Pe de alta parte, nu avea nicio legatura cu ce imi imaginam eu (vasul) sau cu ce vazusem in pliante. La rece calculand, stiu grecii sa faca turism. Exploateaza maxim si zonele de interes si banii turistilor. Mi se par necesare astfel de detalii, avand in vedere ca pentru noi a fost prima iesire pe mare. Acum sa zic si de romanasii nostri, ca si asa voiam sa dau un ecou la o postare recenta tot din Grecia. Zicea user-ul respectiv ca s-a anuntat la microfon ca sunt romani pe vapor si atentie la bunuri de valoare. O zicea in contextul in care erau multi romani galagiosi, cu copii si tare au mai reactionat unii. La noi a fost o faza cu ultimii luati de pe traseu de autocar, o familie cu bunici, parinti si copilutul. Mai intai s-au scandalizat cu soferul, apoi cu capitanul vasului, in aceeasi problema. Noi intelegand despre ce era vorba, era evident vina lor, dar se victimizau maxim. Nu dau mai multe detalii, ca nu are sens. Ei aveau incontinu impresia ca grecii nu inteleg si le explicau ca la prosti, dar grecii nu aveau nicio vina in chestiunea respectiva. Al doilea aspect - erau cu caruciorul dupa ei! Intr-o barca in care stateam ca sardelele (lucru cred eu de la sine inteles cand alegi excursia), vii cu caruciorul. Adica pana la urma, nu a durat decat cateva ore, cam trei ore, toata excursia - era chiar atat de necesar incat sa incurci atatia oameni? Iar al treilea aspect - erau singurii care s-au plimbat pe vas, dar nu o data, nici de doua ori, nici chiar de trei ori, ci efectiv incontinu. Parca aveau viermi undeva. Nu vreau sa jicnesc pe nimeni si nici nu ma deranjeaza copii. Inteleg ca au necesitati speciale. Si spun chiar ca erau si alti copii pe vas, alte nationalitati, care nu au deranjat nicio secunda. Romanasii nostri in schimb parca au facut ca scop principal al excursiei iesirea lor in evidenta cat mai tare si mai negativ. Nu spun ca au facut spectacol, ci doar ca au fost unii care au deranjat si culmea erau romani! Eh, asta a fost. Am vrut sa detaliez aici ca nu am zis nimic la review-ul celalalt si mi-a ramas pe inima.

Despre plaja cea mai vestita a Greciei, pot sa spun ca nu m-a impresionat. Stiu ca asta ii va soca poate pe unii, dar fac aici unele mentiuni pe care le-au mai facut si altii de altfel: 1 - plaja e cu pietricele, dar nu de acelea rotunde, ci efectiv te dor picioarele fara papuci; 2 - dimineata e umbra si frig pe mare parte din plaja, iar cand iese soarele e orbitor, ca bate din fata. Si albul pietrelor intensifica senzatia. 3 - are vegetatie, dar care arata mai mult ca niste balarii; 4 - apa e rece. Foarte rece. Eu zic comparativ cu restul plajelor pe care am fost in aceeasi perioada. 5 - sunt valuri foarte puternice. Efectiv te darama din picioare la apa mica. Si apa se adanceste brusc tocmai pentru ca valurile efectiv rad malul. 6 - foarte aglomerata. Si inca noi am ajuns devreme, inaintea vaselor acelea mari care se misca greu. Mare parte din aceste lucruri le stiam si nu zic ca mi-a parut rau ca am fost. Din contra, mi-ar fi parut rau sa nu merg. Dar nici nu pot sa spun ca e paradisul pe pamant. Am vazut-o si mi-a trecut. Adica daca as mai merge in Zakynthos, nu as mai plati inca o data excursia pe vapor. Poate de sus m-as mai duce sa o vad o data. Si culmea, ca unii de la cazarea noastra au platit o data, vaporul nu a intrat pe plaja si au mai mers inca o data, tot duminica, si au pus si ei piciorul pe plaja. Apropo, din cauza valurilor, vasul nostru a intrat, dar altul (mai mare) desi a intrat pe plaja, dupa incercari de jumatate de ora, nu a putut sa debarce pasagerii. Si credeti-ma ca incercau oamenii din rasputeri.

Concluzii

Stiu ca s-a scris mult despre aceasta insula, dar nu pe cat de multi turisti romani sunt de fapt. In saptamana in care am fost noi, au fost patru avioane din romania, mai mult sau mai putin pline. Nu mai zic de autocare sau cei cu masini personale. Am uitat sa spun ca in ultima zi noi aveam avionul dimineata (parca 9.00), iar unii din bucuresti aveau dupa amiaza (gen 16.00). Iar avionul nostru a avut intarziere 4 ore, iar pe cei de dupa-amiaza i-a grabit si a plecat mai devreme cu vreo ora avionul lor.

Sotul meu a spus ca parca nici n-am fost in vacanta, asa de repede a trecut. Parca a fost un vis, ceva ce avem doar in amintire. Asta in legatura cu scurtarea drumului prin alegerea avionului. Si pentru ca a fost o vacanta activa.

In excursia cu testoasele nu am fost pentru ca nu am vrut. Stiu ca e o "agresiune" si ca sunt vanate de cate 5 barci cu turisti deodata. Dar am inteles ca se vizitau si pesterile de la Keri, iar asta mi-ar fi placut. Cei cu care am mai fost cazati spuneau care ca a fost mai frumos in Thassos, care in Creta, care in Lefkada, fiecare pe unde mai fusese (asta in parte si pentru ca nu au vazut insula de jur-imprejur sau nu s-au informat destul de acasa). Spun mereu de cei cu care am fost cazati pentru ca noi suntem de fel sociabili si ne intalneam la micul dejun cu alti romani si povesteam fiecare ce a vizitat si ce urmeaza sa mai facem in ziua in curs. Asta ca sa se vada si ca nu am nimic cu romanii ca turisti in general.

Cheltuielile totale au fost de 1000euro, deci ne-am incadrat in 500euro cu cheltuielile de pe insula. Oricum, noi am fost relativ economi. Peste 200 euro am cheltuit pe excursii, masina, atv, benzina si autobuz. Spun acestea pentru ca pe mine ma interesau grozav inainte de a pleca.

Recomand Zakynthos. E unul dintre locurile de vazut o data in viata. Eu l-am bifat, am vazut ce era de vazut, am tras concluzii, dar nu as putea sa zic ca m-am indragostit sau ca ma atrage sa revin. Poate sunt eu mai insensibila sau vreau prea mult. Nu stiu. Stiu insa ca multi nu ma vor intelege si poate chiar ma vor condamna. Am ramas cu amintiri frumoase, extraordinare chiar. Am fost multumita de tot si fericita de alegerile facute. Si am si superpoze!

 

P.S. Imi pare rau ca m-am lungit atat! Nu-mi place sa citesc review-uri lungi, dar cand ma apuc de scris, parca toate mi se par importante si ca trebuie spuse. De aceea si dureaza atat pana ma apuc eu de scris despre vacantele mele. Apropo, mai am de scris cateva review-uri...

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de fra in 28.12.15 17:47:30
Validat / Publicat: 28.12.15 20:26:27
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 10942 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (fra); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 banane! poza realizata in turul insulei cu masina, in alikanas sau in alta localitate de langa
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33950 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[28.12.15 18:54:55]
»

Câteva fotografii realizate de voi acolo ar ilustra perfect textul, fiind mai mult decât binevenite. Sunt întotdeauna căutate şi apreciate de cititorii interesaţi în această destinaţie...
Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew.php?id=872

Dabator
[28.12.15 20:53:51]
»

@fra: Un review excelent. Felicitări! Mi-a plăcut foarte mult.

Mi-ai făcut poftă de mare, de Grecia.

webmaster
[28.12.15 21:27:45]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Aurici
[28.12.15 23:39:31]
»

@fra -

Imi pare rau ca m-am lungit atat! Nu-mi place sa citesc review-uri lungi, dar cand ma apuc de scris, parca toate mi se par importante si ca trebuie spuse

Nu-ti face griji, asa ni se intampla si noua.

Si mie mi-a placut ce am citit. Structurat, la obiect. Bravo!

marocanu21
[29.12.15 01:03:18]
»

Excelent articol! Felicitări și Sărbători Fericite!

irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[29.12.15 07:05:54]
»

@fra -" Apropo, mai am de scris cateva review-uri... "

Păi scrie, căci o faci foarte bine!

Zakhynthos a rămas şi pentru mine un loc minunat pe care sunt fericită că l-am văzut.

Felicitări pentru acest frumos şi, mai ales, util articol şi le aşteptăm şi pe următoarele!

elviramvio
[29.12.15 08:55:48]
»

Mi-a plăcut articolul tău și în același timp sinceritatea. Și faptul că ai amintit de Caretta și că trebuiesc totuși protejate în plus dacă vrem să existe și în viitor.

Despre români, sunt amestecați, comportament ca și acasă, nu diferă de alte naționalități, depinde cum nimerești. Totuși, în vara trecută am întâlnit o familie de 3 persoane la Edessa care nu a plătit taxa de 0,50 euro la grota de sub cascadă dar au vrut să se strecoare toți crezând că nu sunt observați. A fost neplăcut pentru noi români pentru că eram chiar lângă ei.

Sărbători cu bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
fraAUTOR REVIEW
[29.12.15 13:18:48]
»

Multumesc pentru aprecieri si voturi. Sincer nu ma asteptam sa placa review-ul pentru ca in general nu scriu sentimental. Daca as sta sa-mi descarc toata inima si toate simtirile aferente, s-ar dubla sau chiar tripla lungimea articolului si nu mi-ar placea. Si nici nu sunt stilul atenta la toate detaliile. Inca ma mir cate mi-am amintit...

lady_anca81
[30.12.15 16:08:18]
»

In primul rand felicitari pt review cu atat mai mult cu cat e la obiect fara floricele gen soarele stralucea in portocaliu auriu peste parul meu...

In al doilea rand si eu doresc sa merg in vara in zante. as dori sa te intreb daca iti aduci aminte de vreo plajastatiune mai linistita fara sezlonguri unul langa altu eventual deloc fara muzica pe plaja etc...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
fraAUTOR REVIEW
[31.12.15 23:02:08]
»

Toate plajele din golfuletul sudic al insulei sunt lipsite de muzica pe plaja din cauza broastelor, sa nu fie deranjate. Legat de sezlonguri, chiar si acolo unde ele exista, este loc si langa ele pentru cei cu cearsafuri. Nu e ca la noi sa n-ai loc nici sa pasesti de cat de multe sunt. adica pe plajele frumoase, din statiuni, mai peste tot erau sezlonguri. Problema mi se pare mie distanta pana la plaja. Ca mai peste tot plaja e la distanta considerabila de cazari.

fraAUTOR REVIEW
[31.12.15 23:12:11]
»

@lady_anca81: am mai verificat inca o data plajele care mi-au placut, lungi si cu nisip fin, apa curata si colorata superb. Se numesc banana beach si gerakas, apropiate una de cealalta. Sunt sezlonguri, dar putine. Cand am fost noi nu erau deloc aglometate. Problema este ca nu stiu de ce statiune/localitate apartin. Noi am urmat indicatoarele spre plaja cand faceam turul sud-estic cu atvul. Pe amandoua am stat la plaja.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
calatorul
[19.01.16 16:34:24]
»

@fra - Simpatice impresii, interesante si atragatoare, frumos scrise si cu multe informatii utile. Felicitari pentru vacanta frumoasa si variata, inclusiv calatoriile celor care isi pierd rabdarea mai repede. Multumim si pentru detaliile de pret si optiuni de la masa la inchirieri de ATVuri. Ati reusit o vacanta destul de variata si completa in limita timpului petrecut si a ofertelor locale, si chiar daca preferintele difera de ale altora, cu atat mai bine ele reflecta o parere conturata si personala. Cu atat mai utila. Adaug si votul meu binemeritat de autoare, cu incurajarea ca e mai bun un review mai lung decat unul mai scurt si mai putin lamuritor. Vacante frumoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
calincheita
[08.06.17 16:42:30]
»

Mi se pare că iubiți foarte mult Grecia dar Zakyntos parcă nu are acel ceva care v-ar fi mulțumit pe deplin. Oare exista o altă insulă grecească, care să poată să umple și acel gol (subiectiv) și să fie totul perfect?

fraAUTOR REVIEW
[09.06.17 08:52:16]
»

Mi-a placut zakynthos mult, dar nu as mai reveni. Am fost anul trecut in iunie in Sithonia, care mi-a placut mai mult si ca drept dovada anul acesta in septembrie mergem tot in sithonia. Spre deosebire de insulele ionice, plajele cele mai spectaculoase ale bratului sunt mult mai accesibile. Poate conteaza si starea fiecaruia cand viziteaza o insula. Eu am asteptat prea mult vacanta in zakynthos si am avut asteptari prea mari cred...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, calatorul, calincheita, elviramvio, fra, irinad, lady_anca81, marocanu21
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Zakynthos:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.074965000152588 sec
    ecranul dvs: 1 x 1