ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.11.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Câmpina
ÎNSCRIS: 08.07.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 8 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 5 MIN

    Un vis din tinerețe!

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE

    Imi pregatesc vacantele din vreme, anul acesta mi-am dorit Italia!

    Stiam multe din carti, filme... muzica. Vroiam Capri, n-a fost sa fie... am ajuns in Ischia cu bilete de avion, cazare cu demipensiune, au fost multe de vizitat, am cheltuit toti banii si uite asa n-am ajuns in Capri... Recunosc, am simtit mirosul de lamaie, pin, rozmarin, portocala si garoafa si-n Ischia la inceput de cuptor...

    Pentru luna august, am luat Roma. Si asta a fost un vis mai vechi, din copilarie. Mai stiti legenda cum Enea, dupa distrugerea Troiei s-a insurat cu Lavinia. Dupa moartea lui, fiul sau a devenit rege. Dupa moartea lui Iulius, fiul sau Numitor avea o fata Rhea Silvia care a nascut doi gemeni, pe Romulus si pe Remus, care erau copiii zeului Marte. Fratele lui Numitor, Amuliu a silit-o pe Rhea sa-i lase pe gemeni pe raul Tibru. Acestia au fost salvati de o lupoaica si crescuti de un pastor. Cand au crescut, au redat cetatea Alba Longa bunicului si apoi au intemeiat Roma. intre frati a fost o incaierare, in urma careia Remus a fost ucis.

    "Oameni si Semizei" povestea Romei antice de Steven Saylor. O carte in care este imbinata istoria, legenda si descoperirile arheologice intr-o frumoasa poveste care au marcat primii o mie de ani ai Romei. Martori ai acestei istorii, descendentii a doua familii romane, clanurile Potitius si Pinarius, unul confidentul lui Romulus, altul se naste sclav si ispiteste o vestala virgina sa-si incalce juramintele. Unul devine criminal, celalalt, mostenitorul lui Iulius Caesar. Aceasta este saga orasului Roma si a poporului sau, oglindita in destinele schimbatoare ale celor doua familii in decursul a o mie de ani.

    Ab Urbe Condite!

    Astfel a rasunat deasupra celor Sapte Coline, strigatul triumfator in latina care anunta fondarea Romei in anul 753 inainte de Hristos.

    Pornesc in calatoriile mele cu o mare curiozitate si aspiratie de a cunoaste si vedea lucruri noi.

    Am ajuns la Roma intr-o seara calda de vara. Am intarziat un pic cu formalitatile de cazare la hotel. Ne-am dus bagajele in camera si-am plecat sa vedem Roma. Am luat autobuzul vis a vis de hotel si astfel, pe ocolite am vazut mult mai mult din oras decat daca am fi mers pe jos. Hotelul se afla la cateva sute de metri de gara Termini.

    Priveam cu nesat cladirile, strazile, oamenii. Contemplam cu nesat intreaga atmosfera la lumina istoriei, cu multa liniste in suflet. Ne-am plimbat pe strazile luminate feeric, Roma noaptea e superba. Ne-am oprit din loc in loc de am urmarit hologramele de pe ruinele Forumului Roman.

    Am mancat pe terasa frumosului restaurant din Piazza Venezzia, deasupra era jandermeria, am admirat astfel Vittoriano sau Altarul Patriei sau Masina de scris. Este impresionant, construit din marmura alba de Brescia. Admiram statuia lui Victor Emannuel calare si cele doua statui ale zeitei Victoria. Inauntru am vazut expozitii si de sus am intrat in Basilica di Santa Maria in Aracoeli.

    Tarziu in noapte ne-am intors pe jos la hotel, hotelul fiind amplasat intr-o cladire istorica la care nu i se pot aduce modificari. Roma merita vazuta pe jos, mai toate obiectivele sunt in aceeasi zona. Din zona Termini, la mersul meu, cam o jumatate de ora pana-n Piazza Venezzia, in fata Vittoriano si-n stanga de o parte si de alta Forul lui Traian si Columna lui Traian care ilustreaza luptele cu dacii. Pe dreapta Forul lui Cezar , multe ruine, statui. Strada Via dei Fori se continua si vedem Colosseum-ul . In dreapta lui am vazut Arcul lui Constantin , flancat de uriasii pini umbrela, specifici Romei. Daca te plimbi noaptea, intalnesti multi artisti plastici, muzicanti si poti admira hologramele.

    Daca mergi pe jos, de aceasta data in dreapta la Vittoriano, intalnesti ruinele Teatrului Marcello unde se tin seara de seara concerte si la capatul strazii Bocca della Verita sau Gura Adevărului . Se spune că în Evul Mediu în spatele acestei feţe a fost aşezat un calau care chiar taia mana în caz de minciuna. Şi legenda de care vă spuneam are legatură cu o femeie de vita nobila care a fost acuzata de adulter de catre sotul ei. Si în timp ce se îndrepta catre judecata, din mulţime iese un tanar şi începe sa o sarute. Acesta se justifica zicand ca nu a rezistat să aduca un ultim tribut unei femei care cu siguranţa este inocenta. Femeia a băgat mana în gura de marmura si a jurat: ,,Jur ca nici un barbat, in afara de sotul meu şi acest tanar, nu m-a mai atins vreodata. ” După acest eveniment a fost declarata nevinovata pentru că mana nu i-a fost taiata. Este un exemplu inteligent de viclenie si munca in echipa din partea unei femei care a fost sarutata în faţa multimii de catre amantul ei.

    Vis a vis de Gura Adevarului este un mic parc, te asezi pe banca, mananci un sandvis, bei apa, tihnesti un pic si iar la drum... Mergi de-a lungul Tibrului si ajungi la Castelul Sant Angelo pana la Ponte Sisto . Am admirat Tibrul cu Vaticanul in fundal.

    Pasii ne-au dus spre Piazza Navona dupa ce am traversat podul Sant Angelo . Ajunsi in piata, am descoperit Fantana celor patru fluvii, Nil, Gange, Dunarea si La Plata , a lui Bernini.

    Pe una dintre coline se afla Capitoliul , care a fost din cele mai vechi timpuri, centrul vietii politice si religioase al Romei antice.

    In alta zi din Piazza Venezzia am luat-o in partea opusa Altarului Patriei si-am mers in Piazza di Spagna unde am vazut Treptele Spaniole care leaga piata de biserica Trinita dei Monti . La baza treptelor se afla Fantana Barcii Rupte, realizata de tatal lui Bernini.

    Datorita apeductelor vechi, prin care ajunge apa in oras, inclusiv la fantani, apa poate fi bauta direct din ele. Italienii spun ca in sticlele care se vand scump se gaseste apa din fantani.

    Intr-o zi de luni am fost in parcul Borghese , am mers pe jos pe frumoasele alei, am admirat Villa Borghese, era inchisa si mi-a parut rau ca n-am putut admira panzele marilor pictori. O jumatate de zi am stat in acest parc, acompaniati de cantecul greierilor... de fapt in copaci se aflau niste colivii de unde venea cantecul =))

    Fontana di Trevi era inca in amenajare. Aglomeratia din preajma fantanii este infernala.

    Muzeul Vatican si Biserica Sfantul Petru le-am vizitat avand bilete din tara, am stat de la zece dimineata pana dupa ora 16, am mancat la restaurantul din muzeu. Nici acum dupa trei luni, nu-mi gasesc cuvintele sa va spun cat de impresionata am fost, de povestit, au povestit colegii mei.

    Am avut opt zile de poveste, opt zile cu amintiri pretioase!

    Arrivederci Roma!

    Indraznesc sa va rog sa postati https://www.youtube.com/watch?v=KvbGJ7v-sr4

    Multumesc!


    [fb]
    ---
    Trimis de balasa violeta in 27.11.15 00:32:08
    Validat / Publicat: 27.11.15 07:44:43
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.

    VIZUALIZĂRI: 3308 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (balasa violeta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P02 Columna lui Traian!
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 73750 PMA (din 59 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
    Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

    ECOURI la acest articol

    12 ecouri scrise, până acum

    webmaster39
    [27.11.15 04:53:44]
    »

    - Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

    =

    Am intarziat un pic cu formalitatile de cazare la hotel

    - ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

    Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

    [În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc) ]

    Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

    Dan&Ema
    [27.11.15 08:32:43]
    »

    Si eu sunt adeptul vacantelor bine pregatite (din timp), iar Roma si Vaticanul sunt undeva pe lista noastra de asteptare, dar pe acea lista pe care o vom pune candva in practica.

    Stiu ca altii savureaza vacante ad-hoc in care nu stiu ce urmeaza maine daramite poimaine. Sunt gusturi si fiecare au farmecul lor.

    Abia astept sa ajungem si noi la Roma.

    Felicitari pentru articol!

    adri-nico
    [27.11.15 11:02:55]
    »

    N-ai zis nimic desppre cite pingele ai rupt... daca ti=ai revenit cu picioarele... Cred ca dupa prima mea vacanta la Roma, in loc de 36 am inceput sa port 37. si acum, dupa alte 2-3 vacante acolo nu ma mai incap incaltarile cu nr 37. La tine cum a fost?

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    balasa violetaAUTOR REVIEW
    [27.11.15 12:09:30]
    »

    @adri-nico - am facut o gonartroza, mi-am depasit limitele si la greutatea mea...

    Timp de opt zile, plecam dimineata, ne intorceam pe la ora 14 la hotel, ne odihneam vreo doua ore si apoi iar ne plimbam pana dupa miezul noptii.

    Intotdeauna am zis, orasele astea muzeu se fac la tinerete!

    Si, azi am venit de la Roma si maine am plecat in Macedonia... am fortat mult prea mult, acuma trag... dar ce amintiri, ce frumuseti... zici ca visez cu ochii deschisi!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    mprofeanu
    [27.11.15 12:25:38]
    »

    @balasa violeta - Poze superbe care mi-au readus aminte de Roma văzută demult în 1997. Cred că s-au schimbat multe de atunci dar obiectivele turistice sunt aceleași. Nu am văzut Villa Borghese și nici nu am urcat ca tine pentru poze realizate de sus. Nici nu prea știam atunci cum se poate vedea mai bine un oraș. Am învățat cu timpul.

    Se merită orice efort pentru frumusețea sufletului!

    balasa violetaAUTOR REVIEW
    [27.11.15 12:34:09]
    »

    @Dan&Ema - si eu am amanat Roma, stiam ca este un oras muzeu si ca trebuie sa-l descoper la pas. Cum sa vezi Roma in opt zile? Mi-am facut un plan riguros. Am stat in prima zi dupa mijloacele de transport, am stat in statie asteptand autobuzul o ora jumate, eram plina de nervi, cu greu m-am remontat. E pacat sa-ti pierzi vremea prin mijloacele de transport, nici metroul nu-l recomand, urci si cobori la scari... e si cam murdar. Roma poate fi vizitata la pas, asta-i farmecul ei si toate obiectivele sunt relativ apropiate.

    N-am stat la cozi, mi-am facut toate rezervarile din tara, la 10 am fost programati la Vatican, la 10 si-un sfert eram cu audioghidul in mana si incepusem vizita.

    Luati cazare pe langa Gara Termini, sunt o multime de hoteluri, pentru toate buzunarele. De la aeroport autocar pana la Termini, acolo hotel si mai faci acelasi lucru la plecare, fara teama, in liniste, fara costuri mari, parca 6 euro/persoana. Am cumparat abonamentul degeaba, rezervarile si platile le-am facut din tara, autobuzul l-am folosit in prima zi si-n ziua cand am mers la Vatican, avea statie langa intrare in muzee. Metroul l-am folosit cand am vrut sa vedem cum este mai usor de ajuns la Vatican, sa ne incadram in timp, cu o zi inainte. Bani aruncati pe mijloacele de transport, pierdere de timp si nervi tot asteptand! Acum depinde cat de departe sunteti de centru, noi am avut noroc.

    Multumesc, pentru cuvintele frumoase!

    adri-nico
    [27.11.15 12:35:48]
    »

    Ai fost acolo unde te uiti pe Gaura Cheii?

    balasa violetaAUTOR REVIEW
    [27.11.15 12:40:39]
    »

    @adri-nico - n-am vazut multe! Mi-a placut Roma si cred ca n-am terminat cu ea... cu siguranta am sa ma mai duc!

    balasa violetaAUTOR REVIEW
    [27.11.15 12:50:41]
    »

    @mprofeanu - multumesc!

    A fost o vacanta frumoasa, de vara! Ce-am vizitat, am facut incet, de jos pana sus... o incantare...

    N-am vazut multe obiective turistice, imi doream sa ma plimb mai mult prin frumosul cartier Trastevere. In nordul cartierului Trastevere, langa orasul Vatican, Gianicolo, al doilea deal ca inaltime din oras, ofera vizitatorilor sai o priveliste de neuitat a imprejurimilor. Aveam o curiozitate cu Eur, unul dintre cele mai moderne cartiere ale Romei, este locul in care poti vedea cladiri al caror stil arhitectural este cel fascist, evidentiat de multele birouri si centre administrative din jurul Piazzale delle Nazioni.

    Au ramas pe hartie...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    adri-nico
    [27.11.15 13:39:11]
    »

    @balasa violeta - eu am fost in cartierul ala si chiar am vazut niste cladiri contrastante cu restul... si parea pustiu pe acolo.

    Eugenia55* †
    [27.11.15 18:25:59]
    »

    Inestimabilo, indubitabilo, inegalabilo, incontrolabilo... tanti auguri from an Italyvirgin

    balasa violetaAUTOR REVIEW
    [27.11.15 18:41:26]
    »

    @Eugenia55 - Multumesc, draga mea prietena, cred ca avem gusturi asemanatoare si suntem de un romantism aparte!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    adri-nico, balasa violeta, Dan&Ema, Eugenia55*, mprofeanu
    Alte impresii din această RUBRICĂVacanța la Roma:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.097204923629761 sec
    ecranul dvs: 1 x 1