ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.09.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 17.04.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
APR-2015
DURATA: 8 zile
single

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 13 MIN

    Catania turistica - cateva impresii generale

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE URM de aici

    LOCALIZARE:

    Al doilea oras ca marime al Siciliei insula miraculoasa a Italiei este situat pe coasta de est in sudul vulcanului Etna. Insula care se afla la 140 km distanta de nordul Africii are o lungime de 290 km, o latime de 190 km. si are peste 6 milioane de locuitori

    In scriptele orasului Catania erau inregistrati la ultimul recensamant 350.000 locuitori insa acum cred ca sunt…. fara numar de cand cu debarcarea in valuri atat la propriu cat si la figurat a imigrantilor veniti din nordul Africii si din alte zone ale continentului negru si nu numai.

    TRANSPORT

    AEROPORT: VICENZO BELLINI - Catania Fontanarossa aeroporto.catania.it

    Un aeroport de dimensiuni medii destul de inghesuit, relativ curat dar si foarte aglomerat. Are cateva cafenele si biroului de schimb valutar, inchirieri auto si in afara pe peronul de unde pleaca autobuzele spre diferitele destinatii ale insulei se afla chioscul de unde se poate procura cardul cataniapass, biletele de autobus si biletul de Alibus. In zilele de sarbatoare (precum 1 Mai din experienta proprie) nu sunt deschise majoritatea magazinelor din aeroport. Imi place la plecare sa ajung cu ceva timp inaintea decolarii avionului spre a “vizita” magazinele din aeroporturi. La sicilieni insa comoditatea lor caracteristica isi spune cuvantul asa incat nu se obosesc foarte mult cu munca fie chiar si in magazinele din aeroport, mare parte din magazine fiind inchise.

    ALIBUS : 4 eur/bilet valabil 90 de minute cu bagaj inclus, la fiecare 25 minute cu statie principala pe peronul din fata Stazione Centrala (gara orasului) Biletele se cumpara de la chioscul din zona peronului de autobuze al aeroportului sau direct de la sofer. Recomandabil bani marunti, in fise. In zile de sarbatoare nu circula. In ziua de 1 Mai nu a circulat. Are un traseu destul de generos prin oras atingand puncte importante din centrul istoric al acestuia in unele dintre ele facand legatura cu statii de metrou si autobuze intre localitati ale coastei siciliene. Statiile sunt pe traseu circular pornind de la aeroport :Stazione Centrale, Liberta, Italia, Verga, Trento, Viale, Bellini ovest, Stesicoro, Sicilia, Republica Sud, Stazione Ovest, Cutelli, Civita, Dusmet (voi atasa o harta de deplasare a alibusului in asa fel incat in cazul in care sunteti interesati de cazare in oras sa va puteti orienta cat mai bine pentru folosirea acestui mijloc de transport de la aeroport).

    TAXIURI: am folosit numai pentru drumul de intoarcere de la hotel spre aeroport pentru ca fiind 1 Mai- sarbatoare Alibusul nu a circulat. De la Stazione Centrale am luat un taxi impreuna cu o alta turista. Drumul parcurs nu a durat mai mult de 10 minute, orasul era foarte putin circulat si am platit dupa mai multe parlamentari 15 eur/2 persoane. In general taxiurile sunt curate si civilizate, disponibile la orice ora din zi si din noapte. De la un hotel central spre aeroport pretul unei calatorii este de 20 de eur. Soferii sunt comunicativi, mandri de orasul lor dar mai ales de bucataria siciliana asa incat fie ca vreti fie ca nu va trebui sa le suportati discursul laudativ la adresa meniurilor siciliene. Atentie la convenirea unui prêt inainte de a va urca in taxi, cu sau fara aparat. Laudati-le orasul si mancarea si va veti desparti ca buni si vechi prieteni.

    AUTOBUZELE locale sunt numeroase. In statii este afisat orarul de circulatie insa nu trebuie luate datele in mod obligatoriu ca fiind exacte. In Sicilia timpul este tratat mai relativ. E important sa aveti monede pentru plata biletelor in cazul in care nu aveti cataniapass-ul care va confera posibilitatea sa circulati pe toate liniile urbane fara restrictie. Nu sunt foarte agglomerate, in general sunt curate si aerisite iar soferii sunt amabili si veti primi raspuns la orice intrebare le adresati. Oricum in autobus se converseaza non stop, fie ca sunt localnici, turisti, participantii la calatorie intra in dialog intre ei sau cu soferul ca si cum s-ar cunoaste de o viata. Puteti intreba pe oricine, orice, veti avea raspunsuri variate, condimentate cu fel de fel de sfaturi mai mult sau mai putin pertinente despre orice domeniu nu numai despre cel la care ati pus intrebarea. Pe distante mai lungi puteti face o adevarata teorie a timpului probabil, a gospodaririi orasului sau pur si simplu a ....orice....

    IL TRENINO TURISTICO – 5 eur/bilet, 35 minute cu plecare din zona laterala a Catedralei orasului, atingand urmatoarele puncte; Fontana dell’Elefante, Palazzo Biscari, coborand spre zona portuara Porto – Vecchia dogana, Piazza dei Martiri pe Via Landolina spre Teatro Bellini pe Via Antonio di Sangiuliano spre Monumento Bellini Via Etnea cu Amfiteatro Romano si Villa Bellini cu parcul afferent Piazza Dante Aleghieri spre Teatro Greco atingand returul prin Arco di via Crociferi si Cattedrale di S. Agata. Daca va doriti o plimbare cu trenuletul local veti fi placut impresionati de atmosfera de vacanta pe care o transmite acesta si de traseul generos, bineinteles mai putin de comoditatea mijlocului de transport.

    CATANIA PASS: cataniapass.it. are o optiune standard si una family.

    Optiunea standar pentru 1 zi/pers/12,50 eur, 3 zile/pers. /16,50 eur, 5 zile/pers/20 eur

    Optiunea family ptr. 2 adulti+ 1 copil pana la 13 ani, 1 zi/23 eur, 3 zile/30,50 eur, 5 zile/39 eur.

    Acestea au incluse vizite gratuite la Museo Diocesano, Castello Ursino, Museo Belliniano si Museo Emilio Greco si transportul in oras, metrou, autobuze, inclusiv Alibus. Se poate achizitiona de pe sait, de la biroul din aeroport (daca il gasiti deschis, duminica nu functiona), de la Biroul de turism sau birourile de abonamente AMT.

    CATEVA REPERE ISTORICE

    Orasul are o istorie vasta si fabuloasa fiind fondat in secolul VIII IH de catre greci care si-au manifestat aici civilizatia lor de inalta clasa. A fost apoi sub dominatia romana, araba, in sec. XV a fost sub stapanirea Regatului de Aragon si integrat in vastul Imperiu Spaniol. Eruptia vulcanului Etna din 1669, vulcan care guverneaza viata insulei si apoi cutremurul care a distrus complet orasul in 1693 au marcat viata orasului infloritor candva. A fost reconstruit in stil baroc precum mare parte a localitatilor din estul si sud-estul insulei trecand sub dominatia normanda si a Imperiului Habsburgic iar in sec. XIX a devenit parte a Italiei contemporane. In cel de al II-lea razboi mondial a fost bombardat si chiar evacuat. Dupa 1946 orasul a incercat precum toate celelalte orase din sud sa prinda din urma civilizatia nordului. Sigur drumul este lung si anevoios si acum sunt reminiscente ale marilor tragedii pe care orasul le-a trait in intreaga sa istorie, cutremure, eruptii ale vulcanului, ciuma, atacurile piratilor marii. Orasul respira un iz deosebit de vechi, mister si aventura dar are si note de modernitate moderate.

    PATRONUL ORASULUI : - SF AGATA. S-a nascut intr-o familie de nobili catanesi de religie crestina in 230 d. H cand orasul era sub dominatie romana iar crestinii erau persecutati. Si-a trait credinta in tacere si a decis sa-si consacre viata lui Dumnezeu. Intre 250-251 Quirino a devenit proconsul al Cataniei si s-a indragostit de Agata. Fiind refuzat a incercat sa o determine sa renunte la credinta ei trimitand-o intr-o casa de prostitutie condusa de curtezana Afrodisia recunoscuta in domeniul celei mai vechi profesii din lume. Dar s-a dovedit neputincioasa in demersul ei si a inapoiat-o pe Agata proconsulului. A fost incarcerata si dupa ceva timp torturata prin taierea sanilor. A murit in inchisoare la 5 febr. 251. Corpul i-a fost acoperit cu un val rosu, acelasi despre care legenda spune ca oprea lava Etnei care ameninta orasul. A fost o martira care nu s-a descurajat in credinta ei. Ramasitele ei au fost duse in 1040 la Constantinopol apoi episcopul Marciano primul episcop al orasului Catania i-a adus inapoi ramasitele pamantesti. Se afla in catedrala orasului o parte in bustul de argint si o alta parte a ramasitelor in casuta batuta cu bijuterii si nestemate. Festivalul care o sarbatoreste se desfasoara intre 3-5 februarie . In 3 februarie incepe pelerinajul casetei care adoposteste ramasitele pe toate strazile orasului si dureaza pana in dimineata de 6 februarie cand se incheie. Este sarbatoarea orasului pe care localnicii o respecta cu sfintenie.

    CURATENIA ORASULUI nu exceleaza insa am vazut in oras masinile si personalul de la salubritate lucrand cu spor la diferitele ore ale zilei dar si seara traziu. Sunt locuri multe de depozitare in containere pe categorii de resturi insa dimineata si mai ales in week end cand exista pietele volante acestea nu pot face fata datorita volumului mare de resturi. In zona istorica veche si totodata turistica a orasului precum gara centrala sunt locurile cele mai bine organizate si nu pot spune ca am vazut saci de gunoi aruncati in strada precum am vazut in Neapoole dar nici foarte deosebit de curat. Din acest punct de vedere orasul este comod de strabatut bineinteles culoarea locala data de celebrele rufe atarnate la ferestre ca niste steaguri de recunoastere a familiior este puternica si de neconfundat.

    OAMENII ORASULUI SI SIGURANTA TURISTULUI

    Siguranta strazii nu mi s-a parut a fi in pericol sub nici o forma indiferent de ora sau traseul strabatut. Nu am intampinat nici o problema ca si turista solo desi am stat de vorba cu localnici dar si cu imigranti care sunt bineinteles la tot pasul. Am auzit atat de mult vorbindu-se romaneste , mai ales in zona hotelului De Curtis (vezi impresii) unde am fost cazata, acolo fiind si zona Consulatului roman , a bisericii romanilor incat de multe ori ma intrebam daca sunt sau nu in Sicilia.

    Despre locuitorii orasului ar trebui sa vorbesc pe doua segmente. Localnicii sunt pe strada, prin magazine, parcuri la orice ora din zi si seara la plimbare, mai putin la ora dupa amiezei cand isi fac siesta. Sunt extrem de prietenosi si comunicativi oricand gata sa te indrume , sa te lamureasca chiar daca nu sunt vorbitori decat de limba materna , in dialect multi dintre ei, daca nu majoritatea. Au o atitudine in general intelegatoare si binevoitoare cu turistii doar acestia aduc bani la bugetul orasului si nu numai, dar si cu imigrantii . Mi s-au parut a fi tolerant si empatizanti cu napastuitii soartei, refugiatii veniti pe mare din infernul locurilor in care traiesc. Nu am vazut scene de violenta in oras iar imigratii in mare parte veniti din nordul Africii dar si din Senegal, Mali, sunt politicosi, incercand sa nu creeze probleme. Sunt multi, foarte multi si locuiesc impreuna in camarute inchiriate cate 6-8 la un loc, in conditii foarte modeste. Pana seara tarziu incearca sa faca diferite munci simple si umilitoare sperand sa adune bani spre a ajunge pe meleaguri mai bogate si mai generoase financiar, caci Catania este un oras modest, sarac, fara opulenta. Nu am vazut aici masini de lux, majoritatea sunt masini vechi insa decente. Vile in adevaratul sens al cuvantului am vazut insa in imediata apropiere a Cataniei in zona Rivierei Ciclopilor in statiunile turistice. Poate sunt si in Catania dar in perimetrul istoric pe care l-am vizitat eu nu am remarcat.

    Sunt in oras si cersetori, multi de o anumita etnie dar nu sunt ostentavi si agresivi. Stau in special pe treptele nenumaratelor biserici ale orasului sau in apropierea obiectivelor turistice. Am mai vazut si o alta varianta se pare mai moderna a cersetorilor si anume aceia insotiti de caini care stau cuminti langa stapanul lor chiar daca multi dintre ei sunt de talie mare si dau senzatia de frica la prima impresie.

    SHOPPING SI PETRECEREA TIMPULUI LIBER:

    Catania este cu siguranta unul dintre locurile cele mai atractive si fascinante din sudul Italiei pentru ca se afla intr-o zona peisagistica deosebita la jumatatea distantei dintre mare si vulcanul care o guverneaza, Etna, cu un climat tipic mediteranean, oferind alternative bune de a explora orasul in mod placut atat ziua cat si noaptea in toate anotimpurile anului in parcurile publice, teatre, restaurante, taverne, pizzerii, baruri, puburi piete si strazi comerciale care traiesc efervescent.

    Cele mai importante strazi comerciale sunt strazile istorice, Etna,Via Umberto, Corso Italia cu zona de fashon cu magazinele Riccioli e Riccioli pentru femei si barbati dar si Via Monfalcone si Piazza Europa .Nu exista un mare centru commercial dar toate magazinele presarate pe strazile si bulevardele mai sus amintite sunt magazine de firme cu marfuri de calitate si preturi in consecinta.

    PARCURI:

    GIARDINO BELLINI pentru localnici “In villa Bellini” este cel mai vechi dintre cele 4 parcuri ale orasului. Printul Ignazio Paterno Castello din marea familie Biscari a inaugurat in sec. XVIII partea cea mai veche a gradinii actuale cu statui, fantani si jocuri de apa, cu labirinturi de garduri vii. Parcul a trecut in proprietatea municipalitatii dupa 1854 prin cumpararea si a altor zone limitrofe. Dupa alocarea finantarii parcului au intervenit discutii intre peisagistii de renume desemnati finalizandu-se cu stabilirea ca si executant a arhitectului Ignatie Landolina. In componenta noului parc pe langa vechile labirinturi au intrat si terenuri ale calugarilor dominicani, gradina de legume a calugarilor capucini. Unificarea terenurilor a respectat dorinta de comunicare a labirintului verde cu noile zone adaugate. In anii 1880 au fost amplasate busturile marilor personalitati ale Siciliei iar la capatul bulevardului a fost inaugurata statuia de bronz a lui Giuseppe Mazzini. Parcul se remarca printr-o intrare monumenta din Via Etna cu statui reprezentand artele, realizate de sculptorul Domenico Maria Lazzaro. Gradina are un aspect floral desavarsit cu modele si inscriptii in straturile de flori. A fost populat cu pasari exotice si pasari de apa, rate , lebede care se zbenguie in bazinele mari si fantanile gradinii. La un moment dat la sfarsitul sec. XIX parcul a avut o mica gradina zoologica cu pasari si animale migratoare, maimute etc. Aceasta a fost insa dezafectata in timp, azi ramanand numai un parc cu arbori si arbusti, flori dar si loc propice in care se organizeaza evenimente culturale, religioase, concerte de canto, sarbatori si festivaluri ale orasului.

    Parcul are o forma dreptunghiulara cu o suprafata generoasa de 72000 mp. Intrarea prin Via Etna se face pe o scara cu laterale cu suprafete inflorite care duce la baza. Pe dealul din fata se afla un ceas cu cadran floral, deasupra un calendar care este actualizat zilnic de catre gradinari. Parcul are doua dealuri simetrice pe care se afla chioscuri de lemn cu functie de biblioteca. Flora este spectaculoasa alcatuita din palmieri de diferite soiuri, ficusi, magnolii, platani, pini.

    PIATA DE PESTE aflata in imediata apropiere a unei dintre cele 7 porti ale orasului Porta di Carolo V si cum altfel ar putea fi, decat un spectacol de mirosuri si culori, forme si miscare continua a vanzatorilor si cumparatorilor care dau un adevarat spectacol sonor si olfactiv.

    TEATRUL Massimo “Vicenzo Bellini” construit sub proiectul arhitectului milanez Carlo Sada si-a deschis usile in 1890. In cei peste 100 de ani de existenta a fost centrul vietii muzicale din Catania locul unde au calcat si cantat unii dintre cei mai mari muzicieni ai lumii. Orchestra este alcatuita din 105 instrumentisti de mare clasa, 84 de coristi si un corp de regizori si personal tehnic numeros si foarte dedicat muncii lor. Sala teatrului are 1200 de locuri si o acustica perfecta.Stagiunea de opera are cate 7 spectacole pe opera si cate 2 spectacole pentru stagiunea simfonica.

    Ziua Portilor Deschise la ARHIVELE Cataniei.a fost un moment deosebit petrecut fara a fi planificat. In ultima zi, inainte de plecare am avut toata dimineata zilei de 1 mai libera asa incat mi-am propus sa mai vad cateva locuri deosebite ale orasului inainte de imbarcarea pentru intoarcerea acasa. Intamplarea a facut ca aflandu-ma in fata cladirii sa vad deschise largi portile de intrare (in acea zi nu a functionat transportul public in oras si nici muzeele nu au fost deschise). Am patruns cu emotie si oarecare retinere. Erau turisti dar si localnici veniti sa viziteze nu un muzeu ci o cladire istorica dar mai ales arhivele siciliene aflate in Catania. Bogatia de documente arhivate aici a fost fabuloasa. Am vazut documente de o mare valoare istorica care atesta existenta pe acele meleaguri ale marilor familii nobiliare ale secolelor XV-XVI,documente care atesta istoria unor familii regale implicate in evolutia economica, culturala a insulei, documente de inregistrare a unor domenii princiare ale regiunii istorice Catania.

    CATEVA REPERE GASTRONOMICE:

    Faimoasa bucatarie catanesa ofera o gama extinsa din specialitatile tipice locale care se gasesc in orice loc din Sicilia. Felul cel mai cunoscut se numeste PASTA ALLA NORMA, un fel de simbol al orasului Catania , amestec cu rosii si straturi succesive de vinete prajite , ricotta si busuioc. Se spune ca numele i-a fost atribuit de dramaturgul Nino Martoglio care avand in fata o farfurie cu pastele condimentate a exclamat :”E una Norma “– indicand un standard suprem de bunatate asemanator operei Norma de Bellini.

    Gastronomia rafinata de cea mai buna calitate cu antipaste, salate cu fructe de mare si sosul negru de sepie o puteri incerca , e adevarat la un prêt peste media din oras la Pizzeria Antica.

    La calia e simenza nelipsite de la orice sarbatoare a Cataniei sunt realizate in onoarea sf. Agata patroana orasului ca de altfel si prajiturele simboluri dulci Olivette, Casatedde . Casattedi sau casatelle sunt fie cele cu crema di ricotta – branza fie di ceci cele cu naut si sunt la mare prêt .

    Sicilienii au foarte multe “dolce” la loc de cinste stau biscoti di monaca – biscuitii cu seminte de anason sau Tricotti -biscuiti traditionali recomandabili chiar si copiilor mici pentru dentitie.

    Buccellato in dialect cuccidatu – dolce traditional pentru Craciun cu stafide un fel de cozonac rotund impletit frumos ornat si foarte parfumat este delicios. Chiacchere di Carnavale sunt un fel de uscatele romanesti , preparate dulci pregatite de romani in onoarea divinitatii care ii ajuta la fertilizarea solului.

    L’Ossa dei morti– oasele mortilor ,pasta al garofano si VISCOTA DI MONACA – biscuiti parfumati cu anason.

    Le olivette –o alta specialitate cataneza, o legenda spune ca atunci cand soldatii trimisi de consulul roman Quinziano o cautatu spre a o prinde pe sf. Agata un maslin mare i-a iesit in cale acesteia, ajutand-o sa se ascunda si oferindu-I umbra si hrana.

    Casattedi sunt inspirate tot din martiriul sf. Agata reprezentand pieptul sfintei strapuns cu clestele inrosit inainte de moarte. Arabii au venit cu imbunatatirile lor adaugand citrice, scortisoara, zahar, sofran si modul lor de preparare.

    Arancini - bule de orez cu gusturi diferite imbunatatie cu ciuperci, carne tocata, nuci sau migdale. Arancinii din Catania sunt deosebiti de cei din alte orase siciliene, sunt conici, fata de ceilalti care sunt rotunzi.Sunt foarte consistenti si hranitori.

    Scaciata – o alta reteta locala placinta umpluta cu branza locala, hamsii si diferite tipuri de legume este delicioasa si speciala.

    Pane Conzalu – felii de paine prajita cu ulei , masline si oregano proaspat

    Chioscurile sau in dialect Ciospivand care servesc bauturi locale facute din citrice, lamaie la care adauga pentru digestie si sare le gasiti oriunde in oras iar bauturile pregatite in fata clientului sunt foarte bune si la preturi rezonabile.

    Osteria dell’ Antica Marina care se afla in imediata apropiere a pietei de peste este foarte frecventata de turisti, specializata in fructe de mare , cu preturi usor peste medie dar chiar merita o vizita.

    . Trattoria I Principi pentru preparate de carne este o alegere buna dar cam scumpa si foarte aglomerata, preferabil sa faceti o rezervare din timp.

    La Polpetteria – chiftelute preparate specific le puteti degusta aici . Sunt delicioase si consistente, satioase si nu sunt scumpe

    Il Galla parlante, Pizzeria 7 Taglieri – situate central, in fata primariei sunt alte alternative bune de locante pentru servit masa.

    Creperia Il Pariginio pe Via Mancini 18, are si gelateria si catering in cazul in care vreti sa comandati la pachet.

    La terrazzo del Barone – Via Lago di Nicito 3, in imediata apropiere a Piazza S. Maria di Gesu ofera meniu fix 8 eur inclus coperto , fara bautura incluzand primo piatto, second piatto, contorno si o cafea

    Royal Ceres Ristorante, Via S. Giuseppe al Duomo, specialitati de peste si fructe de mare este un restaurant mai scump insa isi merita banii datorita diversitatii de produse, a serviciului si elegantei.

    Caffeteria Etnea pe via Etnea si Pasticceria Kennedy pe Corso Sicilia 6-, au gelaterie si snak bar si sunt foarte primitoare.

    Despre obiectivele orasului am sa incerc sa povestesc cu alt prilej.

    Cu siguranta, Catania si bineinteles Sicilia este o destinatie macar pentru “o data in viata”.

     

    Surse: catania-sicilia.it

     

    Va doresc tuturor calatorii frumoase

    il rog pe web daca poate introduce de pe you tube: A vino di Pino - Trio Sicilliano, multumesc

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de amero in 26.09.15 16:48:05
    Validat / Publicat: 26.09.15 21:00:11
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.

    VIZUALIZĂRI: 8946 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (amero); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P18 imagine din portul turistic Catania
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 74200 PMA (din 59 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
    Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

    ECOURI la acest articol

    11 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [26.09.15 20:59:00]
    »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    ameroAUTOR REVIEW
    [26.09.15 21:20:05]
    »

    @webmaster - multumesc

    ameroAUTOR REVIEW
    [26.09.15 21:23:32]
    »

    @webmaster - va rog sa nu uitati o melodie adecvata, multumesc

    Dabator
    [27.09.15 00:29:16]
    »

    @amero: Foarte tare articolul! Eu am vrut de 3 ori să ajung pe aici, dar de fiecare dată am renunțat: prima dată că nu știam nimic despre zonă, a doua oară că mi-a spus o colegă că nu am ce vedea, iar a treia oară când eram ca și hotărât (mai ales că prețul biletelor de avion era insignifiant) m-am speriat de prețul cazărilor.

    Mă gândesc că italienii erau atât de dechiși cu tine pentru că știai italiană, altfel cred că era mai greu .

    Mă tot întreb cum de sunt italienii atât de slabi în raport cu ceea ce mănâncă. Mi-ar plăcea să-mi iasă și mie pasența...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    ameroAUTOR REVIEW
    [27.09.15 07:51:25]
    »

    @Dabator - grazie. Cu siguranta iti va placea Catania, sincer nu pot crede ca ti s-a sugerat ca nu ai avea ce vede. Orasul are o multime de obiective coplesitor de frumoase, barocul este la el acasa, castele muzee dar si o atmosfera tipica siciliana, voi incerca sa descriu putin in alt rew. Si cunoasterea limbii italiene in Sicilia nu este chiar un atuu, dialectul sicilian se aseamana foarta bine cu limba romana asa incat o conversatie cu localnicii este numai un exercitiu de atentie. Pretul cazarii la hotelul din Catania la care am stat nu a fost mare si chiar a fost o alegere buna. Daca te intereseaza destinatia Sicilia nu vei regreta cateva zile petrecute acolo. Multumesc pentru vizita.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    webmaster
    [27.09.15 08:42:10]
    »

    @amero - iertare.

    Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

    ameroAUTOR REVIEW
    [27.09.15 11:08:51]
    »

    @webmaster - multumesc

    vega06
    [30.09.15 19:30:25]
    »

    @amero -

    Un articol frumos scris, interesant, amanuntit si mai ales muncit.

    Felicitarile masa si dansul va sunt destinate stimata doamna prin votul nr. 50, recunoasterea unui Zuper articol.

    Mihai18
    [01.10.15 12:08:32]
    »

    Lecturarea review-ului pentru mine a fost o încântare. Vă mulțumesc pentru excursia virtuală pe care mi-ați oferit-o cu acest review. Cu stimă.

    ameroAUTOR REVIEW
    [07.10.15 20:34:04]
    »

    @vega06 - scuze ptr. intarziere steluta mea prietena, multumesc ptr. apreciere si nota, m-am straduit cand voi avea timp am sa scriu si cate ceva despre ceea ce am vizitat.

    ameroAUTOR REVIEW
    [07.10.15 20:39:05]
    »

    @Mihai18 - apreciez vizita dvs., chiar este un colt deosebit de lume care merita a fi luat in calcul mai ales ca nu implica niste cheltuieli foarte mari.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    amero, Mihai18
    Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Catania:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057353973388672 sec
    ecranul dvs: 1 x 1