ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.09.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Târgu Mureș
ÎNSCRIS: 28.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 1 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Misterele de la Sinca Veche

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Introducere

Voi credeti in miracole? In bioenergie? In ”nodulii energetici” de care tara noastra este plina? Locuri in care prin meditatie, fluxul cosmic se contopeste cu cel uman si implicit “aura”, adica acel camp (invelis) electromagnetic ce ne inconjoara corpul, se intareste? Si ne fereste de rele? Si ne creste imunitatea? Si nu se mai leaga de noi nici o boala?

Iata cum explica oamenii de stiinta, un “nodul energetic”... “Exista zone in Romania, unde, inexplicabil pentru omul de rand, turistii resimt o stare de bine, de liniste si de echilibru, locuri in care plantele cresc in mod miraculos si clima este echilibrata. Sunt locuri cu o incarcatura energetica benefica, locuri in care pamantul „pulseaza” si ne da si noua o farama din seva lui vindecatoare. Cercetatorii le-au studiat ani la rand si au scris tratate peste tratate, ajungand la concluzia ca Romania beneficiaza de unul dintre cele mai puternice scuturi energetice de pe planeta” Wow! Si-atunci oare de ce ne pleaca romanii din tara? Mister!

Eu am trecut pe la toate aceste puncte energetice ale tarii, si anume Sfinxul, Babele. Omu’, Sarmisegetusa Regia, Varful Toaca din Ceahlau, Padurea Baciului de langa Cluj si a mai ramas unul singur, pe care am ajuns sa-l vizitez acum. E vorba de grota sau mai bine zis “Manastirea rupestra de la Sinca veche”.

Sinca veche, localizare

Nu e greu sa ajungeti la “Templul ursitelor de la Sinca veche”. Manastirea rupestra este un vechi lacas de cult ce il gasiti in localitatea Sinca veche, la capatul satului, la 45 de km de Brasov si 22 km de orasul Fagaras.

Odata ajunsi in Sinca veche, veti intalni mai mult indicatoate “Spre grote” si spre “Manastire”. Noi ne-am dus doar la grote, pentru ca de la manastire venea un grup de oameni care ne-a zis ca ele sunt de data recenta, nu au fost contemporane cu grotele. In sat, oricine stie sa va indrume spre grote.

Vara e un pelerinaj destul de mare pe-acolo chiar daca unii oameni se asteptau la mai mult si soseaua e destul de peticita, mai ales la iesire, spre Poaian Marului. Dar natura, e unica.

Nu e o grota facatoare de minuni precum e cea de la Lourdes din sudul Frantei, unde pe o parte intri in carucior cu rotile si pe cealalta iesi gata pregatit pentru a alerga la Marathon (dupa o publicatie comica franceza a anilor trecuti), loc unde s-a exploatat la maximum aceasta credinta (sau ignoranta) a poporului francez, in stil comercial. In jurul grotei de la Lourdes a inflorit pste noapte, un intreg imperiu comercial-turistic, un intreg oras de pensiuni, casute si campinguri, restaurante sau simple snack-bar-uri. La fel si la Prislop, de cand a inceput veneratia dusa la paroxism a “Sfantului Ardealului”, parintele Arsenie Boca, nu mai gasesti nici un loc de cazare prin Hateg, fiecare casa si-a organizat cate 1-2 camere de oaspeti pe care le inchiriaza pelerinilor, a aparut si un punct de SMURD si acordarea primului ajutor in incinta, caci se mai intampla ca, dupa 2 zile de stat la coada sub un soare canicular, sa nu mai ajungi sa atingi mormantul lui Arsenie Boca, ca sa ai noroc tot restul vietii.

Uneori aceste gesturi disperate, ale oamenilor nevoiasi care mai spera in minuni, mie mi se par a fi o palma la adresa unor oameni ce risipesc incomensurabilele bogatii ale tarii si nu incearca sa amelioreze nivelul de trai al poporului nostru, a carei singura speranta a ramas o minune cereasca.

Templul de la Sinca Veche

Deocamdata templul e in plina constructie, prima imagine care te intampina e un buldozer si o imensa copertina ce acopera niste stalpi de sustinere. Un panou te avertizeaza ca in templu intri pe proprie raspundere “pentru ca cad pietre si locul se poate surpa”. N-ai voie sa intri cu lumanari aprinse.

In lacasul rupestru intri pe un coridor ingust, si apoi te afli fata-n fata cu niste grote, un templu tricameral rupestru, datand de multe, multe mii de ani, peste tot prin mass-media, apare cifra de 7000 de ani. Nimeni n-a trait atat de mult ca sa ne spuna in ce scop a fost folosit acest lacas, astfel incat speculatiile au aparut cu duiumul.

Nodul energetic, loc de meditatie sau de indeplinirea unor dorinte si sperante, precum se intampla la Fontana di Trevi daca arunci un banut peste umar, poarta de trecere spre o alta dimensiune, etc. In camera principala a grotei, exista intr-adevar un horn prin care se vede cerul, la care n-ai cum sa ajungi, e prea sus, e prea indepartat si e prea ingust dar fiti siguri ca daca nu voi mai aparea pe sait, inseamna c-am ajuns pana acolo sus, la poarta stelara, si m-am integrat intr-o alta dimensiune. Unde voi fi poate imparat, unul bun, va promit, ca, cel putin, pana imi va turna vrun alt pretendent la tron, intr-o noapte, cucuta in ureche, voi face numai lucruri bune, poate am sa infiintez si un sait turistic, sau dimpotriva, voi ajunge un sclav ce sfarma piatra intr-o ocna intunecoasa pentru un blid de orez. Am hotarat sa mai raman totusi o vreme pe-aici, macar sa termin reviurile ce le-am inceput si sa vad care oras iese invingator in concursul ce l-am inceput, Brasovul sau Sibiul. (Pe facebook, Brasovul conduce cu 5-3)

Prima incapere e mai mica, aici sunt icoane sfinte, biletele cu dorinte si bani. A doua e cea inalta si conica ce comunica cu cerul si care seamana cu o iurta monogoloida. In ea stataea nemiscata o femeie tanara, in plina transa meditativa, cu ochii inchisi si mainile desfacute. A treia incapere e nevizitabila, are un lant in fata ei, dar e la fel de interesanta, pentru ca are gravat pe perete chipul unui om preistoric ce seamana mai degraba cu un dac.

Lume nu era multa in templu, nici nu pot sa intre mai mult de 10-20 de oameni deodata, fiecare statea cateva minute in fata grotelor, facea cate o fotografie si apoi iesea. In afara si in jurul grotei, e-un loc frumos amenajat, cu un izvor “al tamaduirii” si cateva locuri de popas. Niste scari te poarta prin padure spre o alta “poarta a credintei”, spre o manastire. Un tanar preot oficia serviciul de primire, explicandu-ne tuturor ceea ce vedeam.

Ce-am simtit?

In primul rand trebuie sa va spun ca tara noasta este un fel de “buric energetic” al Europei, in muntii Carpati si nu numai, exista mai multe centre energetice, ce fac legatura dintre Pamant si cer. (Cred ca din acest motiv, noi suntem primii europeni care vom ajunge acolo sus, si numai in Rai. Despre cai de comunicare cu Iadul, inca n-am auzit).

Primul punct energetic ar fi Sfinxul, al doilea Varful Toaca din Ceahlau iar al treilea Sarmisegetusa Regia. Ele formeaza un triunghi energeic, in interiorul caruia se afla si altele, mai mici precum e Padurea Baciului de langa Cluj sau grotele de la Sinca veche.

Eu le-am cam parcurs pe toate (pe varful Toaca din Ceahlau am urcat chiar de doua ori, la fel si-n Padurea Baciului) dar n-am simtit ceva deosebit (furnicaturi, ameteli sau stare de rau sau exaltare). Nici n-am disparut inca precum baciul din Cluj, ce-a intrat in Padurea Baciului cu turma sa si a disparut cu turma cu tot.

Greseala mea

Pentru ca n-am simtit mare lucru in grota, dupa ce m-am intors de la Sinca veche, am dat un telefon unui amic bioenergetician "cu diploma”, care m-a lamurit. Mi-a zis ca mai intai trebuie sa bei apa din izvorul tamaduirii si apoi sa intri in grota fara telefon mobil sau tableta sau aparat de fotografiat. Si ar fi bine sa intri intr-un moment cand nu sunt turisti, pentru ca aparatele lor prin pertubarea puritatii campului bioneregetic cosmic, ar putea stica tot farmecul unei meditatii. Daca reusesti acest lucru si te-asezi in pozitie meditativa sub hornul central, te vei umple de energie celesta si nu vei fii bolnav niciodata.

Asa-i daca nu te informezi in prealabil.

Singurul lucru mai evident pe care l-am simtit in peregrinarile mele energetice prin tara, a fost o oboseala si o durere marcata de picioare atunci cand am urcat pe cele 365 de trepte de lemn pana la varful Toaca si la Sfinx, pornind pe creasta, de la Cabana Omu’

Va recomanda acesta destinatie turistica si astept sa-mi scrieti daca voi ati simtit ceva deosebit...


[fb]
---
Trimis de dorgo in 02.09.15 08:08:15
Validat / Publicat: 02.09.15 09:00:35
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ȘINCA [BV].

VIZUALIZĂRI: 9885 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Poarta stelara, o varianta la indemana oricui care s-a saturat de viata de aici
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38900 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

dorgo [02.09.15 08:09:24] »

Pozele si clipul, dupa masa

webmaster [02.09.15 08:59:55] »

Mutat în rubrica "Templul rupestru de la Şinca Veche, FĂGĂRAȘ [BV]" (nou-creată pe sait)

-

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

gettyy [02.09.15 10:25:01] »

@dorgo:

Remarcabil acest review şi... foarte interesant!!!

... de fapt ca toate pe care le scrieți şi pe care eu le citesc cu deosebită plăcere!

Dintre obiectivele enumerate, nu am fost decât la Sfinx şi Vf. Toaca, dar, bineînteles, nefiind bine informată, am fost însotită si de telefon şi de camera foto... Oricum mie muntele îmi dă o stare de bine şi mă încarcă pozitiv, aşa că... nu mi-am dat seama dacă e vorba de acel câmp energetic...

Data viitoare o să ştiu.

Din câte mai ştiam eu, e bine ca în aceste locuri să umbli desculț.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elviramvio [02.09.15 11:47:11] »

Frumos articol. Dar prietenul nu spune cui sa lasam telefoanele fara teama.

dorgo [02.09.15 13:51:09] »

@Web, te rog videoclipul, mersi!

https://www.youtube.com/watch?v=Wmu6OxnBSe8

dorgo [02.09.15 14:05:02] »

@elviramvio - (telefoanele mobile le poti lasa in masina, inainte de intrarea in perimetrul sitului, e o mica parcare).

Amicul meu care e pasionat de tot ce e paranormal, mai zice ca acele trei mari puncte energetice ale tarii, adica Bucegii (Omul-Sfinxul-Babele), Sarmisegetusa Regia si Varful Omul, emit cate o rediatie energetica ce formeaza o piramida de 50 Km inaltime, mai inalta si decat Everestul, care cica ar fii un fel de ghid pentru busolele navelor extratereste care ne tot viziteaza planeta (deocamdata doar in filmele de la Hollywood)... aceasta ipoteza e valabila doar pentru cei ce cred in farfurii zburatoare...

deocamdata, e pranz si pe mine ma atrage o farfurie cu ciorba, care e ceva mai aproape, mai concreta si mai apetisanta decat OZN-urile...

dorgo [02.09.15 14:48:57] »

Am studiat langa Putna, chilia lui Daniil Sihastrul, un pustnic ce supravietuia in conditii ultraspartane. Traia intr-o grota, dormea pe un pat de piatra, langa o padure si un parau. Confort-zero! Se hranea cu fierturi din radacini si muguri de pin sau cu fructele padurii. Iarna il mai ajutau satenii cu ceva mancare, moldovenii au inima mare. Traia intr-o permanenta meditatie si rugaciune si comuniune pana la identificare cu natura.

Asa e si la Sinca Veche, pustnicii din aceasta grota traiau la fel. Citeau zilnic Biblia doar atat cat le permitea lumina soarelui de deasupra grotei, ei fiind intr-o permanenta miscare in functie de directia luminii.

Mai mult decat fenomenele paranormale, m-am intrebat intotdeauna cum poate supravietui un om (budistii spre exemplu), doar incarcandu-se cu energia soarelui si a apei si hranindu-se cu mai nimic, doar ce le ofera natura din jur si cu putina apa.

Cam acesta este pentru mine misterul cel mai mare de la Sinca veche si al pustnicilor de peste tot.

webmasterX [02.09.15 15:49:29] »

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

elviramvio [02.09.15 16:04:18] »

@dorgo:

Multumesc de raspuns, dar de cand am cunoscut diverse "energii" care m-au pagubit, nu risc sa las in masina tocmai pe "maria sa telefonul" (oare cum pot altfel sa aflu noutati de pe afa?) sau alte "marii" care atrag energii de la mana unora.

Pofta buna, ciorba cu adevarat are energii bune pentru calatori!

Michi [02.09.15 21:25:11] »

Am fost şi noi la Sinca, am şi scris. Nu pot spune că m-am cutremurat sau vibrat. Am fost şi pe Toaca. La fel. În schimb în Bucegi cu cel puţin jumătate de secol în urmă am simţit ce e ˝o gură de rai˝. Cu atât mai mult cu cât prin anii ´60 habar n-aveam de esoterism, supranatural, etc, amintirea a rămas foarte bine conturată ca o senzaţie de bine nemaiîntâlnită până atunci şi nici mai târziu. — vezi impresii

Dana2008 [21.06.16 11:07:28] »

Frumos articolul, pozele si clipul! Felicitari! Ce pot eu sa mai adaug? Am fost si eu acolo acum 2 saptamani. Sa descriu locul iar? Sa atasez fotografiile mele din aproximativ aceleasi unghiuri? Ciudat, daca gasesc articole atat de bune, raman fara cuvinte! si totusi se scriu impresii despre aceleasi locuri iar si iar fara sa apara vreo schimbare in esenta subiectului... cred ca vorbesc singura...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dana2008, dorgo, elviramvio, gettyy, Michi
Alte impresii din această RUBRICĂMănăstirea & Templul rupestru de la Şinca Veche:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.062421083450317 sec
    ecranul dvs: 1 x 1