ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.08.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Ploieşti
ÎNSCRIS: 20.05.15
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2015
DURATA: 15 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Andaluzia 'tot la cald'

TIPĂREȘTE URM de aici

Cele ce urmeaza se doresc o continuare a ariticolului "Andaluzia 'la cald'.

In ziua in care am fost la Cadiz ne-am intors mai "incet" adica nu pe autostrada ci pe drumuri mai mici pe malul marii, care in aceasta zona se chema ocean. Prima oprire a fost la Conil de la Frontera. Intindere mare de nisip o apa curgatoare (adevarata nu numai albia goala) ce se varsa in mare (pastrez denumirea chiar daca este ocean) si un pod frumos peste aceasta. Partea de plaja propriu zisa este pe un nisip auriu si se ajunge la ea mergind prin apa pina la genunchi muuuult de tot. Chiar pe plaja este o parcare cit toate zilele si o incapere unde se poate minca. Este o incapere destul de mica unde sint mese multe si o multime de oameni ce stau inghesuiti ca intr-un tren de navetisti intr-o atmosfera de mare intimitate. Mi-a placut. De data aceasta voi atasa si niste fotografii din lene pentru a-mi usura descrierea. Asadar primele 5 fotografii se refera la Conil de la Frontera.

De aici am incercat sa ajungem la Cabo Trafalgar intrebind fel de fel de oameni incotro s-o luam. Am reusit cu greu sa identificam directia si asa la bunul simt am pornit pe niste soselute catre Cabo Trafalgar. Pe harta distanta nu pare chiar mare dar nu se prea vede nimic care sa te ajute la orientare. Sint fel de fel de indicatoare catre sate de vacanta mai mari sau mai rustice pe malul marii. Cind nu mai puteam intram intr-un astfel de sat de vacanta si intrebam la circiuma din sat unde este Cabo Trafalgar. In unul din sate am gasit pe cineva care ne-a spus de-adevaratelea unde este si am nimerit. Localitatea este Canos de Meca. Un satuc care pare de pescari dar este de turisti dar cu dotari un pic mai rurale. Asta nu inseamna ca nu sint "elemente de civilizatie" dar sint intr-o realizare mai rustica. Pe ulita principala te poti indrepta catre Cabo Trafalgar dar... la un moment dat te repezi intr-o bariera si este o saracie de sens giratoriu unde trebuie sa intorci. Odata intors observi si parcarea unde trebuie sa lasi masina pentru 2 euro /zi, foarte bun. Am lasat masina in parcare, am baut o inghetata, asa era de cald, si am pornit la drum din nou spre bariera si in continuare spre Cabo Trafalgar. De la bariera se vede un far pe malul marii (stiu este ocean) care nu este departe dar... este pe o pustietate foarte incinsa.

Acum pentru elevii mai micii: Cabo Trafalgar pe romaneste Capul Trafalgar este locul unde s-a desfasurat batalia de la Trafalgar (nu in Trafalgar Square) din 1805 (locul- este un abuz de limbaj batalia a avut loc pe apa). Partile beligarante au fost englezii condusi de H. Nelson si opozantii lor armatele franco-spaniole conduse de Napoleon B. Batalia a fost cistigata rau de catre englezi dar Nelson a murit un pic. Cum nu era chiar fitecine si trebuia ingropat cu onoruri a fost transportat la Londra intr-un butoi cu rom. Pentru considerentele acestea succinte am fost pe pustia sa vad Cabo Trafalgar. Locul in schimb este minunat pe stinga si pe dreapta drumului ce duce catre far este un nisip nu galben ci auriu si fiiiin. Pe stinga era o comunitate de kiteri, ii si ajuta vintul, iar pina la far nimeni. In jurul farului se putea face plaja pe nisipul descris. Atasez in continuare urmatoarele 4 fotografii.

Drumul ne-a condus in continuare catre Tarifa cel mai apropiat punct din Europa de Africa. Orasul este obisnuit dar are o cetate (nu pot sa-i spun alcazaba nici mort) mare si bine conservata. Chiar linga cetate este terminalul pentru feribot ce te poate duce pe coasta de nord a Africii. Africa este la ~ 14 km si se vede destul de bine. Nu ne-am dus nicaieri pentru era tirziu si feribotul se intorcea a doua zi. Drumul catre casa ne-a dus pe linga Algeciras (incercati sa pronuntati corect) un oras care nu pare chiar mare dar are industrie cum era la noi pe timpuri la marginea marilor orase.

In continuare ca circuit geografic voi descrie excursia din Gibraltar chiar daca in ziua in care am fost la Tarifa am trecut numai pe linga Gibraltar. Excursia din Gibraltar am facut-o in alta zi.

Gibraltarul, asa cum povesteste toata lumea, este o stinca si chiar asa este. Este drept ca stinca e mare. Am pornit de acasa dupa prinz si am ajuns in La Linea de la Conception orasul spaniol lipit de Gibraltar. Orasul este mare nu asa cum pare pe harta un punctisor. Am cautat noi indicatoarele de Gibraltar dar nu le-am gasit asa ca am pus pe GPS Gibraltar si asa am ajuns altfel cred ca este greu pentru ca asa cun spuneam orasul e mare. Stinca Gibraltar se vede de departe iar drumul pe care vii este pe malul marii. La un moment dat pe dreapta la un sens giratoriu este o parcare in care nu te prinzi cum se intra si mai mergi inca un sens giratoriu unde intorci si poti intra in parcare, care este chiar lipita de gardul (granita) Gibraltarului. Parcarea se cheama Santa Barbara (parca?). Se intra in parcare usor, locuri sint berechet si apoi pe picioare se merge pina la punctul de granita cu Gibraltarul (zic granita pentru ca Marea Britanie nu este in Schengen). Trecerea prin granita este usoara si fara coada si imediat la iesirea catre Gibraltar este pe partea stinga un punct turistic de unde am luat o harta. In fata granitei la citiva metri este statia de autobuz pentru orasul propriu zis. Nu recomnd pentru ca pina in oras sint doua statii. Eu nu am stiut si am crezut ca mergem kilometrii intregi. Partea interesanta este ca atit cu autobuzul cit si pe jos soseaua trece peste pista de aterizare/decolare a avioanelor a aeroportului din Gibraltar. Cind trec avioane se opreste traficul terestru de aceea pe pista sint niste pindari.

Din centru am pornit spre telefericul ce suie pe virful stincii. Am ajuns la teleferic si cind citeam cit costa dus/intors si ne faceam curaj pentru ca era 12 lire/om ne-a abordat un baiat care ne-a propus sa facem plimbarea ce o aveam in program cu telefericul cu o masina de fapt un microbuz cu tot confortul si aer conditionat (cum am mai spus caldura era maaaaaaaare de tot). Ne-a spus ca ne costa transportul aceeasi bani ca si telefericul si in plus mai trebuie sa platim intrerea la Pestera St. Michael, si la tunelurile din stinca si vizitam si parcul cu maimute in total 22 lire/om. Am facut noi tabla adunarii ne-a iesit mult dar... am dat. A meritat fiecare banut. Atentie in Gibraltar limba de cominicare este engleza, daca ceri un pahar cu apa in spaniola cred ca o parte din ei inteleg, dar limba de comunicare este engleza. Asa ca ghidul nostru A[...] C[...] a vorbit de si-a rupt gura de cind a iesit Gibralatrul din mare pina in zilele nostre cu amanunte frumoase foc. Ce mai excursia merita si ghidul mai ales. I-am cerut adresa ca sa-l pot recomanda si altora si i-am fotografiat legitimatia ca sa tin minte. Adresa de E-mail este [...]@hotmail.com. Eu nu am incercat-o. Gibraltarul este o chestie speciala se observa ca esti in alta tara char daca constructiile sint oarecum la fel. Nu va povestesc nimic din ce puteti gasi in ghiduri dar va sfatuiesc ca inante de a-l vizita sa stiti cite ceva despre istoria lui ca sa puteti intelege unde ati fost. In Gibraltar preturile sint afisate in lire dar platile, daca sint cu cash, se pot face si in euro la o paritate normala. Iesirea din Gibraltar se face la fel de usor, ba parca mai usor, decit intrarea. Am dat sa arat cartea de identitate cuiva dar omul avea treaba vorbea cu un tovaras de-al lui si ne-a prceput asa caidee ca vrem sa iesim dar nu i-a pasat.

In Gibraltar se poate intra si cu masina, se circula pe dreapta, dar ei nu recomanda pentru ca este foarte greu cu parcarea si cit am vazut si eu au dreptate.

Ar mai trebui sa povestesc de Guadix (locuintele din pamint) si de locatiile "renumite" de pe malul marii dar iar s-a facut tirziu, poate alta data.


[fb]
---
Trimis de Emanoil in 03.08.15 21:08:49
Validat / Publicat: 03.08.15 22:27:02
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.

VIZUALIZĂRI: 2617 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Emanoil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16850 PMA (din 19 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmaster78 [03.08.15 22:26:44] »

Pe AmFostAcolo nu acceptăm postarea în clar a informaţiilor cu caracter personal (nume, numere de telefon, adrese de mail, etc). Asemenea date se pot trimite/primi însă prin mesaje private, destinatarul primind aceste mesaje în aceeaşi căsuţă de mail în care primeşte şi înştinţările despre ecouri.

Pentru a transmite un mesaj personal: click pe numele utilizatorului, apoi - în fereastra nou-deschisă - pe linkul "trimite mesaj pers".

Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI bifată. Opțiunea respectivă se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Andaluzia:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051232099533081 sec
    ecranul dvs: 1 x 1