ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.07.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 25.07.15
STATUS: JUNIOR
DATE SEJUR
APR-2015
DURATA: 3 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
70.00%
Satisfăcător

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
85.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Excursie Bucuresti - Siriu si Retur (macar o data)

TIPĂREȘTE

In drumul spre Siriu (de fapt ne-am cazat in Nehoiu), ne-am oprit in Buzau pentru putin timp sa vizitam Palatul Marghiloman. Palat cu un parc frumos in jur, pe care il tot aranjau. Palatul a fost renovat foarte frumos (doar aripa centrala - cea din spate si grajdurile, nu), dar inca nu era deschis. Poate la interior nu terminasera sau poate nu hotarasera ce sa puna in el... Oricum, arata bine - partea renovata.

Din Buzau am mers mai departe la Vulcanii Noroiosi. De data aceasta la Paclele Mici, care sunt de fapt mai mari. :)) Super tare peisaj. Parca esti pe alta lume.

La intoarcere de la Vulcani am facut o oprire la Schitul Berca. Vechea manastire din Berca a fost ctitorita in secolul al XVII-lea, de catre boierii Candesti. In anul 1672, acestia vor zidi un conac boieresc pe un teren din apropiere de localitatea Berca. Mai apoi, in anul 1694, ei vor zidi in apropiere de conacul lor o frumoasa biserica brancoveneasca.

Mergand mai departe spre Siriu, am facut o oprire scurta si la Herghelia Cislau. Au foarte multi cai si foarte putin angajati. Asa ca bieti cai erau cam netesalati. Dar frumosi. Cel putin armasarii de prasila erau niste super exemplare. Ne-am jucat su manzuti de cateva saptamani. Unii speriosi, altii mai curajosi. O frumusete si o placere pentru noi. Am plecat incantati, mai ales Mara - fiica noastra.

Pe drum am mai oprit cateva minute sa fac vreo doua poze cu valea Buzaului, care arata tare salbatica.

In zona sunte destule trasee (se gasesc informatii pe net: itinerar.ro/Harta/Siriu-trasee.htm), dar noi nu am ajuns sa facem nici unul complet - doar jumatati.

Lacul Siriu este foarte frumos, iar salbaticia ce-l inconjoara face diferenta intre aceasta zona si altele. Muntii Buzaului par foarte "faramiciosi", ceea ce da un aspect aparte zonei. Am crezut ca sunt vechi, dar se pare ca din contra.

Barajul de la Siriu (GPS: 45.493743, 26.254685) este realizat din anrocamente si este al doilea din lume dupa cel din Retezat. Este construit fara a fi folosit cimentul. Are o inaltime de 155 m, o capacitate de 150 milioane metri cubi de apa si o lungime de 14 km.

Daca faci o plimbare de la baraj pana la coada lacului, poti face o pauza la Cimitirul si Monumentul Eroilor, construit in memoria ostasilor cazuti vitejeste in apararea acestor locuri in Primul Razboi Mondial.

La drumul de intoarcere am fost la Colti, la Muzeul Chihlimbarului. Un drum mai rau nu am vazut in viata mea. Au fost alunecari de teren, in zona, si nu s-a facut nimic. Nici cu restul, unde nu au fost alunecari nu mie rusine.

De la Colti am mai mers o bucata cu masina in cautarea unei vechi mine de chihlimbar (pe care nu am gasit-o) si mai departe pana la Biserica rupestra de la Alunis. Biserica dateaza din anul 1274 si in ea inca se mai oficiaza slujbe. Biserica este sapata in stanca si se afla in satul Alunis. Pana la ea se poate ajunge cu masina, dar se urca foarte greu pe un drum din pietris… Noi am lasat-o jos si am urcat aprox. 1 km pe jos. Mai sunt si cateva chilii sapate in piatra. Este un loc ciudat si interesant. In zona mai sunt si alte obiective similare, dar era ceva de mers si nu ne facusem calculul pentru asa drumetie, asa ca ne-am intors pe unde am venit si am apucat spre Bucuresti.

Am mai facut un popas la Tabara de sculptura in aer liber Măgura (GPS: 45.238, 26.544), organizată în perioada 1970 - 1985. În cei 16 ani, la Măgura au lucrat 163 de sculptori, în urma cărora au rămas 256 de lucrări în piatră, reprezentând cel mai mare ansamblu național de sculptură în aer liber din țară. Din păcate, sculpturile nu sunt marcate si nu poti stii autorul și titlul lucrării.

Mai sunt si alte obiective turistice in Muntii uzaului, dar alta data.

Zona are potential turistic, dar cazarea si infrastructura lasa de dorit.

Nu sunt o mare povestitoare, dar acum aveti o idee in plus ce mai puteti vizita frumos si interesant, in Romania.


[fb]
---
Trimis de veromaracata in 26.07.15 00:15:16
Validat / Publicat: 26.07.15 08:56:13
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIRIU-NEHOIU [BZ].

VIZUALIZĂRI: 6539 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (veromaracata); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P22 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4050 PMA (din 6 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Siriu-Nehoiu:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.050034046173096 sec
    ecranul dvs: 1 x 1