ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.01.2010
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Romania
ÎNSCRIS: 20.01.09
STATUS: SILVER
DATE SEJUR
JUL-2009
DURATA: 2 zile
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Dervent - Pacuiul lui Soare / Fiori de istorie

TIPĂREȘTE

Am ajuns la Mănăstirea Dervent într-o binecuvântată dupăamiază de iulie. Nu este nici un hotel în zona, aşa că singura şansă a fost să-l rugăm pe părintele Atal sa ne găzduiască pentru o noapte. Apus de soare ca la Dervent nu am mai văzut. (vezi poza) Speciile de plante, flori şi arbuşti erau parcă scoşi dintr-un album botanic. Ne-am închinat cu evlavie la cele 2 cruci făcătoare de minuni (ce au răsărit din pământ, asemenea ierbii) şi am gustat cu nesaţ din izvorul minunat al S. Andrei.

Dar acestea nu au fost decât preambului, căci a doua zi, datorită amabilităţii şi imensei disponibilităţi a părintelui Atal, am traversat Dunărea într-o bărcuţă pescărească (cu vâsle! ) şi am intrat într-un spaţiu feeric, de reverie: insula Păcuiul lui Soare.

Vederea vestigiilor castrului roman, perfect conservat, însoţiţi la tot pasul de explicaţiile pline de patos ale bunului părinte, precum şi plaja naturală cu nisip mai alb şi mai fin decât am văzut vreodata sţrăjuită de pădurea de sălcii printre care se putea trece cu barca (mai frumos decât pe orice canal veneţian), m-au înfiorat şi m-au adus mai aproape de Dumnezeu. Cu fiecare metru înaintat în inima insulei, înaintam parcă şi mă întăream în propria credinţă.

Dacă la dus, îmi era o frică grozavă de Dunăre, la întoarcerea de pe insulă către Mănăstire am simţit ceea ce ar fi trebuit sa simt mereu: că Dumnezeu este lângă mine şi în sufletul meu mereu şi nu am de ce mă teme.

Fotografiile surprind prea puţin din imaginile pe care le păstrez în amintire, dar sper să fie un indemn de a merge să vizitaţi acest mirific, dar izolat colţ de Rai.


[fb]
---
Trimis de gubipek in 16.01.10 15:36:30
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6130 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (gubipek); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Crucea de leac e protejata de un geam transparent cu o mica deschidere unde credinciosii lasa rugaciuni (pomelnice)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4450 PMA (din 6 voturi)

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

Valentina69 [16.01.10 20:14:11] »

unde este exact aceasta Manastirea si cum se poate ajunge acolo, pentru ca pare chiar intersanta, si daca poti posta si pozele ar fi super

pepsi70ro [16.01.10 23:49:09] »

Dupa ce treci de Ostrov, aproape de granita cu Bulgaria, este Manastirea Dervent. Atentie insa, s-ar putea sa te sune cineva pe telefon si sa ai semnal de bulgari, care este mai bun decat al nostru.

Manastirea este la drumul judetean, iar in timpul weekend-ului este foarte aglomerata. Sunt multi care vin sa se reculeaga la crucea de piatra care creste din pamant. Am sa incerc sa postez eu niste poze, sa vad daca le mai gasesc, Manastirea este foarte frumoasa si se merita vizitata. Singurul lucru care nu mi-a placut, a fost suferinta celor veniti sa se roage acolo. Suferinta doare si acest lucru mi-a umbrit putin din placerea excursiei. In rest este minunata!

molko* [16.01.10 23:52:58] »

ha, ha... asta cu semnalul am patit-o si eu pe drumul Dr Tr Severin-Orsova... sarbii aveau semnal mai bun decat Vodafone, si am avut fara sa stiu o convorbire in roaming de 30 min (cat a durat drumul). De atunci m-am invatat minte tin setarea de retea pe manual si nu automatic. ! Atentie, se poate intampla in zona de granita si va arde la buzunar!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
cristi_an3000 [17.01.10 12:11:54] »

@molko, pai nu ai primit SMS care sa te anunte ca nu mai esti pe Vodafone Romania?

eu am patit-o dincolo de Orsova (spre Clisura Dunarii), noroc ca mi-a intrat un SMS care m-a atentionat asaca mi-am oprit telefonu vreo ora, pana am trecut de zona respectiva.

molko* [17.01.10 14:28:10] »

pai mi-o fi intrat sms, dar eu vorbeam, deci am apucat sa-l vad abia cand am trminat convorbirea...

Admin [18.06.10 11:05:21] »

mutat la 'Hoinar prin Dobrogea'

iulianic [22.09.11 15:17:16] »

Fantastic loc descris de gubipek! Din pacate, nu cred ca mai intra pe aici sa ne spuna unde este Pacuiul lui Soare.

Eu am fost la Manastirea Dervent, am si ceva poze, dar nu am avut si nu pot avea norocul sa-mi propuna cineva de la manastire o plimbare in insula.

Stie cineva cum se poate ajunge acolo?

gubipek [23.09.11 10:49:10] »

Buna iulianic,

din cate am vazut, exista localnici care au casele chiar in vecinatatea locului pe unde am traversat Dunarea si daca ii gasesti treji sau acasa, se bucura sa faca un bacsis.

Pentru a ajunge acolo este un drum care inconjoara pamanturile manastirii, e un drum de pamant, deci trebuie sa fie vremea buna pentru a merge cu masina. Sunt sigura ca orice calugar va poate insoti pentru a va indruma. Mai este un drum "pe dig" dar e f. f. stricat (cel putin asa era atunci).

Parintele Atal nu "ne-a propus" excursia, doar a cedat rugamintii baietilor mei care sunt pasionati nebuneste de istorie si de vestigii.

Mai mult, insula Pacuiul lui Soare este, prin salbaticia si izolarea ei aproape totala, un loc ideal pentru isihie (rugaciune in liniste) - vezi filmul rusesc OSTROV.

Mult suces

iulianic [23.09.11 11:08:31] »

Multumesc pentru detalii. Sunt de retinut si poate, cat de curand, de folosit.

webmaster [02.08.21 10:35:00] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica «Păcuiul lui Soare - insula cetății bizantine» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: Mănăstirea Dervent [Ostrov, CT]]

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
gubipek, iulianic, molko*, pepsi70ro, Valentina69
Alte impresii din această RUBRICĂPăcuiul lui Soare - insula cetății bizantine Vicina:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.063418865203857 sec
    ecranul dvs: 1 x 1