ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.06.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 23.07.10
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
MAY-2015
DURATA: 14 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 15 MIN

    Circuit pe cont propriu Roma-Florența-Cinque Terre

    TIPĂREȘTE

    Sunt o fire impulsiva asa ca atunci cand ma apuca... ma apuca! Si cum calatoriile sunt punctul meu slab, cand imi intra o destinatie in cap, nu ma las pana nu vad cu ochii mei acele meleaguri. Anul acesta am avut 2 scapari: circuitul in Italia si sejurul care va urma in august in Lefkada. In total 28 de zile de odihna... vorba vine ca din circuitul acesta m-am intors mai obosita decat as fi crezut ca e posibil, sigur si cu celalalt va fi la fel... ce sa fac daca imi place sa cotrobaiesc prin lume??

    Circuitul in Italia a pornit dupa ce citiseu niste postari pe un blog, un tip vazuse cam toata Italia (cica) in cateva zile. Supeeeer, ce simplu parea. Simteam ca ma prinsese D-zeu de picior, parea indeplinirea visului meu din tinerete se indeplinea! Einici chiar asa... de fapt la Italia am inceput sa visez acum un an dupa ce am avut ocazia sa vizitez Venetia care m-a fermecat. Dar aparentele inseala... aveam eu sa descopar mai tarziu!

    Intr-o zi ca oricare zi, am intrat pe site-ul companiei low-cost care avea cateva curse din Timisoara spre Italia. Si incep sa ma joc cu biletele, incerc tot felul de variante, ce de bilete ieftine!! Asa ca aleg Roma si cum ma uit eu bine pe harta... ce-ar fi ca intoarcerea sa fie din Bologna? Zborurile ar fi perfecte, plecarea dis-de-dimineata, la 6 dimineata si intoarcerea la 10 seara! Perfect, nu!? As avea mai multe zile pline! Si cum ma uit eu pe calendar, imi dau seama ca si datele parca s-au aranjat! Daca tot ma duc de ce sa nu fie 14 zile intregi, prind si Rusaliile si 2 week-enduri adica doar 9 zile de concediu! Plecarea 20 mai-sosirea 3 iunie. 350 lei pt 2 persoane dus-intors! Un chilipir! Asa ca rezerv pe loc! Yupii, merg in Italia!

    Problema e unde?! Roma ok, o aveam in plan dar restul? / Amalfi, Cinque Terre, Florenta, Verona, Napoili cu Pompei si Verzuviu, etc etc. Am cerut sfatul celor de pe amfostacolo si m-am decis: Roma, Florenta si Cinque Terre la care doream de mult timp sa ajung, satucele alea cocotate pe munte arata fantastic in poze!

    Probleme am avut cu cazariile, daca eu, naiva la inceput, credeam ca voi gasi o camera cu 25-35 euro, visele mi s-au naruit, au avut grija de asta n siteuri de cazare de renume! Am rezervat si renuntat la cateva rezervari, mi-am dat seama ca cel mai important e sa fiu langa mijloacele de transport in comun sau macar langa o zona mai centrala (pt mine central inseamna si 20 de minute pe jos de centru!) Asa ca am ajuns sa dau cam 900 de euro pt 13 nopti de cazare in Italia! 60 euro in Roma, 65 in Florenta, 55 Spezia si 90 Corniglia-Cinque Terre. Preturi pe noapte. Prea mult pentru mine, obisnuita cu cazariile la vilutele din Grecia dar m-am prins in hora! Trebuie sa joc!

    Urmatorul pas: deplasarea cu trenul intre Roma-Florenta, Florenta-Siena-San Gimignano (autobuz de fapt), Florenta-Pisa-La Spezia, Corniglia-Bologna, Doar primul drum l-am rezervat online, 36 euro parca pt 2 persoane, durata o ora jumatate, cu Frecciargento Restul biletelor le-am luat de la tonomatele gariilor, am fost cu trenurile regionale care desi fac mai mult, sunt mai ieftine. Oricum, ca o regula generala, daca vrei sa iei biletele online, trebuie cumparate cat mai devreme, cu cat trece timpul, ele trec in alta grila de tarifare, mai scumpe desigur! Diferenta o face si genul trenuluii, mai multe detalii pe trenitalia.com

    Ne-am facut si planul cu ce obiective am vrea sa vedem, oricum plecasem din tara cu ideea ca nu o sa prea stau prin muzee, nu-s genul meu, desi unii vor fi oripilati, pe mine una ma plictisesc, prefer stradutele inguste, arhitectura caselor, peisajele, marea si muntele, atmosfera de pe strazi, etc.

    Am ajuns la Roma dis de dimineata dupa un zbor fara probleme, am asteptat cam jumatate de ora pana am plecat spre capitala Italiei, ne-am urcat in autobuz companiei Terravision‎ de la care avam achizitionate biletele online, 4 euro pers. Majoritatea le-au cumparat de la ghiseul din autogara. Autobuzul are o singura statie, Termini.

    Ne-am cazat aproape de Termini, la Domus Elisa, 240 euro/4 notpri unde am fost redirectionati la un apartament din apropiere (ni s-a spus ca au probleme cu apa in tot blocul, sceptica cum sunt n-am crezut-o, posibil sa se fi incurcat cu rezervariile dar am lasat-o asa cand am aflat ca vom avea baie proprie, nu comuna ca la Domus Elisa) apoi pe la ora 10 am plecat in recunoasterea orasului, ne-au ajutat hartiile primite si GPS-ul telefonului. Am decis sa nu cumparam Roma Pass-ul, nu aveam nevoie de transport (centrul Romei e foarte compact, se poate strabate exclusiv pe jos-asta daca nu esti comod).

    In prima zi am vizitat Coloseumul, Forumul Roman si Paladinul. Am avut biletele cumparate online 16 euro (ele sunt 12 dar taxa de rezervare e 4 euro in plus) Coada la Coloseum era imensa si m-am felicitat ca le-am luat, la sfatul multora! Asta pana am mers la Forum, unde trebuiesc schimbate biletele cumparate online (e o coada numai pentru acest lucru) Aici mai exista o coada pt cei care vreau sa cumpere biletele direct, una de cateva persoane asa ca recomand a se cumpara biletele de aici!

    Am vizitat cele 3 obiective in decurs de cateva ore, Coloseumul arata mai bine in poze, parerea mea, nu ca m-ar fi dezamagit dar altadata nu l-as mai vizita! E ceva de genul, obiectiv important, trebuie vazut odata in viata, . Sigur pentru cei pasionati de istorie sau arheologie, nu stau lucruriile in acelasi fel. Am mai vazut Columna lui Traian si cateva biserici in care am intrat si ca sa ne odihnim (toate sunt inchise la amiaza insa). Aici am avut si primul soc, o sticla de 0,5 l de Cola la 3,5 euro de la o taraba de pe langa Circus Maximus care nu m-a impresionat absolut deloc, e un fel de camp in care mai rasar cateva ruine micute, un fel de bolovani mari.

    Ne-am plimbat apoi pe stradutele Romei care m-au fermecat dar nu am putut inchide ochii la mizeria de pe strazi. Am ramas stupefiata, o gramada de hartii si plastice peste tot, inclusiv in zona centrala! Asta e un minus peste care am dat in multe orase, poate avalansa de turisti o fi de vina, poate si autoritatiile locale, mentalitatea localnicilor...

    A doua zi a fost randul fantaniilor celebre ale Romei, Phanteonului, parcului Burghese, treptelor spaniole, Fontana di Trevi in renovare, o gramada de oameni care nu au ce vedea! Piazza Navona, Campo dei Fiori, Piaza Venetia, monumentul Emanuel I iar apoi am plecat pe jos spre Trestevere, cartierul meu favorit din roma, bine a zis ca aici e alta Roma, mai linistita, mai fermecatoare. Cea mai buna pizza cu pesto mancata aici si nu pentru cac ea ar fi fost super ci pentru atmosfera!

    A treia zi am avut-o rezervata pentru Vatican, am plecat din Trmini cu metroul, 1,2 euro pers, bilet valabil 100 min, am coborat la Ottovario de unde am mai mers putin spre Piata San Pietro. Ne-am astezat la coada lunga pentru a intra in Bazilica, coada care a mers foarte rapid, in 30 de minte eram in biserica. Impunatoare, grandioasa de fapt, prea mareata pentru gustul meu. Unde o fi smerenia aia care se propovaduieste in cartiile de rugaciune? Oriunde dar nu in unele biserici. Mi s-a parut prea fast totul, prea multa bogatie daca intelegeti ce vreau sa spun. Am urcat apoi in cupola, 5 euro pers pe scari sau 7 euro pt ascensor pana la jumatatea celor cam 500 de trepte, un traseu foarte interesant pe scariile stramte, fara nici o dificultate, chiar amuzant totul. Daca insa ai probleme cu claustrofobia, nu e recomandat. Peisajul de sus e superb, daca nu ar fi asa super-aglomerat sus ar fi fost mirific! Am tras o gramada de poze apoi fuga jos, aveam Muzeul Vaticanului de vizitat! Aveam rezervarea online la Muzeele Vaticanului pentru ora 12. Am ajuns la ora fixa, am luat un audio-ghid, am prezentat biletele cumparate online din tara 20 euro si ne-am pregatit de arta. Arta care iar m-a dezamagit! Poate daca aveai rabdare sa asculti audio-guid-ul ai fi fost impresionat de maretia lucrurilor stranse acolo, pe mine m-au dat peste cap grupurile de oameni care misunau peste tot si rumoarea care se auzea peste tot. Nici macar piesele expuse nu m-au facut sa imi schimb parerea finala (accea ca e un muzeu care nu ar trebui sa aibe absolut nici o legatura cu Vaticanul) Dupa ce am trecut de Capela Sixtina unde era cam om in om, aglomeratia a disparut, ghizii cu coada aferenta prefeand sa iasa pe usa care da la Bazilica (celebra scurtatura pe care noi am ales sa nu o folosim, era nepazita, putea fi folosita de cine vrea). Doar dupa asta, a inceput sa semene mai mult a muzeu, aveai timp si loc sa admiri cate ceva fara a fi deranjat, chiar si sa stai jos in unele incaperi. Ce m-a amuzat e faptul ca am stat cam jumatate de ora sa vedem cum niste angajati dezbat unde sa puna pe jos un covor, avea sa fie un recital in acea incapere si nu stiau unde sa aseze pianul. Pana la urma s-au inteles asa ca am plecat si noi, nemaiavand spectacol gratis! De fapt, vorba prietenului meu, asta a fost cel mai interesant moment al vizitei muzeului Vaticanului. Am ramas cu impresia finala ca muzeul e doar o masinarie de facut bani. Am trecut si pe langa Castelul San Angelo pe care am decis sa nu il vizitam, citisem ca in interior nu e interesant. Seara ne-am decis sa mai dam o fuga sa vedem si Coloseumul iluminat si este superb, foarte romantic. Chiar daca ne-a plouat, a fost ceva de nedescris. Mult mai frumos decat ziua, are un alt aer...

    A patra zi o aveam planificata pentru Trevi cu gradiniile ei celebre dar vremea ne-a stricat planuriile, a fost inorat toata ziua asa ca am revizitat unele obiective, am intrat si la cripta Capucinilor, 8 euro intrarea, un ciudat obiectiv, pt unii (prietenul) oripilant :)) Am mai vizitat Santa Maria Magiore, San Pietro in Vincoli, etc

    Daca ai o harta, ajungi foarte simplu la toate obiectivele pe care ti le-ai propus sa le vizitezi, trebuie doar sa iti faci un program, sa vizitezi pe zone si nu ai nevoie absolut deloc de un mijloc de transport in comun, iti ajung picioarele din dotare!

    Am avut grija mereu a portofelului si bunurilor noastre si nu pentru ca am fi trait noi ceva pe pielea noastra ci pentru ca citisem tot felul de avertizari. Nu am avut nici o problema nicaieri, nu am fost tratati altfel si chiar ne-am plimbat prin zona Termini, o zona mai colorata dar toata italia e asa, mai mult sau mai putin! Un amalgam de natii si rase.

    Am plecat dimineata spre Florenta, am luat trenul din gara si intr-o ora jumatate eram in alt oras, ne-am cazat la Gemini Studio (256 euro/4 nopti) si am plecat in recunoasterea lui!

    Si aici am fost in dificultate: Florenta sau Venetia, orasul meu preferat pana in acea clipa?? Care s-a strecurat mai adanc in sufletul meu? Florenta e mult mai cocheta mai romantica, parca total altceva fata de Roma, chiar daca a fost si aici aglomeratie farmecul nu i-a fost stirbit! O incantare zona centrala, cu stradutele inguste, Palazzo Vechio mi s-a parut cel mai frumos castel ca arhitectura, in preajma lui te simti ca o printesa. De fapt asta e impresia care mi-a lasat-o Florenta, un oras pentru romantici. Nu am vrut sa vad Galeria Ufizii, nu am rezervat din tara si nici nu m-a interesat acolo daca mai e liber, am decis ca vreau sa hoinaresc doar pe stradute, sa ma bucur de atmosfera, sa simt ca traiesc spiritul florentin! Am bifat daca se poate spune asa si Piazzele Michelangelo, mi s-a parut chiar ca e un drum usor pana acolo nu cum citisem ca ar fi cam mult de mers, superba privelistea dar si mai frumoasa e din cupola domului chiar daca urci cele peste 500 de trepte, merita pe deplin. Doar pentru priveliste ca altfel domul, din punctul meu de vedere nu e cine stie ce, mult mai frumos cel din Sena. Biletul pentru dom este 10 euro, e comun pentru vizitarea Campanilei, Baptisteriului si a bisericii cu ruinele ei. Au meritat acesti bani doar pentru privelistea asupra Florentei. Am asistat si la doua apusuri superbe de pe Ponte Vecchio, alaturi de o trupa care canta la un instrument, nu stiu ce era si nici nu mi-a pasat! Au contat doar sunetele muzicii care ne-au invaluit Mi-a ramas in suflet Florenta nu pentru arta pentru care e renumita ci pentru farmecul pe care il degaja.

    In ultima zi de cazare aici am plecat dis-de dimineata spre Siena, tren luat din Gara Santa Maria Novella 5-6 euro de pers, unde am fost pusa la grea incercare iarasi, ce oras italian e mai frumos?? Siena cea medievala ti se strecoara si ea in suflet si nu prea pare ca vrea sa iasa de acolo! Ne-am plimbat pe stradute doar, timpul a fost limitat, aveam rezervata doar o jumatate de zi pentru ea. Prietenul meu a urcat si in Tower of Mangia, eu l-am asteptat trantita cat sunt de lunga in Piazza del Campo, cum am vazut ca se practica! Am vazut si domul, o bijuterie arhitecturala, printre cele mai frumoase cladiri vazute de ochii mei dar timpul scurt nu ne-a permis sa il vizitam pe dinauntru! Am plecat dupa-amiaza spre San Gimignano, am luat autobuzul din autogara, foarte greu am gasit autobuzul, e nr 130 care are scris POGGIBONSI, mai bine intrebati soferul daca destinatia finala e San Gimignano sau de la POGGIBONSI trebuie sa luati alt autobuz spre San Gimignano. Biletul a fost cam 3 euro, durata calatoriei cam o ora, frumos drum, autostrada te plimba printre chiparosi si vita de vie. San Gimignano e un sat foarte turistic, cu celebrele lui turnuri de piatra. E micut, in 2-3 ore vizitezi cam tot, de fapt e o straduta cu multe magazine cu preturi cam mari. Imaginati-va ca o cetate care e asaltata de tot felul de turisti :)) Spre seara am plecat spre Florenta, autobuzul a facut cam o ora.

    Am plecat din Florenta spre Spezia dupa 4 zile pline, am luat trenul din gara Santa Maria Novela cu oprire la Pisa pentru a vedea turnul inclinat. Vazusem poze pe net dar totusi e mai inclinat in realitate daca il privesti dintr-un anumit unghi. Dupa ce m-am chinuit sa il sprijin vre-o ora-doua sa dau bine in poze, ne-am indreptat spre gara, nu mi s-a parut ca Pisa ar mai avea ceva important de vizitat. Nu am urcat in turn, pretul mare de 16 euro si faptul ca am citit ca nu e prea interesant in interior, ne-a oprit. Am ajuns la Spezia pe la amiaza, din gara pana la locul unde am fost cazati am facut cam 10 minute, am ales Albergo Teatro dupa ce am citit recenziile bune de pe net chiar daca avea doar o stea. Am fost foarte multumiti, 159 euro, 3 nopti cu taxa de statiune inclusa, baie draguta dar cu baie comuna (care nu a fost un incovenient prea mare desi eram sceptici la inceput)

    Cazati la Spezia, am vizitat Portovenere, cu ferry luat din port, circula cam din ora in ora dimineata, 5 euro/pers/dus sau 8 dus-intors. Noi am ales varianta cu ferry la dus si cu autobuzul la intors pt a avea parte de peisaje diferite pe drum. Mie una mi-a placut mai mult ce am vazut din autobuz, circula prin sate cu o vedere faina pe coasta. Autobuzzul e 2,5 euro/pers/sens.

    Portovenere e superb, are doar 2 stradute paralele cu faleza, intesate de magazine si restaurante dar e o atmosfera placuta. punctul forte e biserica si grota Byron, foarte romantice. Am pierdut timpul pe aici si ne-am intors la 3 cu autobuzul.   apoi din Spezia am plecat spre Lerici, o statiune aflata la cativa km distanta, recomandata de receptioner. O statiune frumosa, cu plaje intinse cu nisip dar private. Noi nu am avut in plan sa facem plaja (cred ca apa oricum era prea rece la sfarsitul lui mai) ci doar sa vizitam asa ca am strabatut-o de la un capat la celalalt. O gramada de barci/vaporase peste tot, de fapt coasta Italiei prin asa ceva as descri-o.

    A doua zi am plecat spre Portofino, din gara am luat trenul, aprox 7 euro/pers, am facut cam o ora, atentie ca gara e in Santa Margherita Liguria de unde se ia un autobuz spre Portofino  1,2 euro pers/drum. Autobuzul merge pe coasta, superb, de fapt eu una regret ca nu am mers pe jos, sunt cam 5 km. Vremea din pacate ne-a cam stricat planuriile, a fost inorat pana am plecat noi asa ca poate asta mi-a si influentat parerea despre Portofino. Nu s-a ridicat la ce ma asteptam eu, e un satuc de fitze, preturi exorbitante la tot in special la terasele de pe malul marii. Am urcat pana la castelul Brown, aveam planificat sa intram dar datorita peisajului dezolant (pe mine una ma influenteaza vremea) am zis ca o sa aman, poate se insenineaza dupa-masa. Nu am mai ajuns, pe la 2 am zis sa plecam, de plictiseala. Nu prea ai ce face aici.

    Am mancat o pizza subtirica, rece si de marimea unei palme cu 4 euro si atentie si pe asta am gasit-o greu! Am luat autobuzul inapoi si am mai hoinarit prin Santa Margherita Liguria, cautand ceva de mancare. Din punctul meu de vedere Italia sta prost la capitolul pizza take away. Nu mi se pare normal sa umblu n minute si sa nu dau de nici o patiserie/pizzerie sau un supermarket sa imi iau o sticla de suc. Foarte multe terase in schimb dar cu preturi pe masura, comparativ Italia e mai scumpa la mancare decat Grecia sau Muntenegru pe care le-am frecventat eu.

    Ma batea gandul sa ma intorc la Portofino, se inseninase frumos dar am renuntat la idee, inafara de niste poze mai frumoase decat cele trase pana atunci, nu cred ca avea vre-un sens.

    A treia zi am plecat spre Corniglia, aveam cazare aici 2 nopti, am luat cardul Cinque Terre 23 euro/2 zile/pers care iti da acces la orice tren care face traseul Spezia-Riomaggiore-Manarola-Corniglia-Varnazza-Monterosso al Mare-Levanto, acces wi-fi in gari, acces la poteci si la autobuzele din sate. Am primit si un pliant cu mersul trenurilor, circula cam din jumatate in jumatate de ora. Am urcat cu autobuzul din Corniglia pana in centrul satului care de fapt e tot satul, e foarte micut, in 5-10 minute il strabati de la un capat la celalalt. Am scutit astfel cele peste 300 de trepte care ar fi trebuit urcate, daca nu ai cardul Cinque Terre, poti lua bilet de la sofer 2,5 euro/pers pt o calatorie de 2 minute! De aici am plecat spre Varnazza cu trenul. Am calatorit doar cu trenul, din pacate poteciile de pe coasta sunt si acum inchise, o mare dezamagire pentru ca inainte de a pleca gasisem pe un site ca le-ar deschide pe unele dintre ele in luna mai. Teapa, inafara de cea din Varnazza spre Monterosso, niciuna nu e practicabila. Si cred ca cele dintre Corniglia-Manarola-Riomaggiore ar fi fost superbe. Mai sunt alte 2 poteci, la altitudine mai mare dar mie mi se par neinteresante. Deasemenea Via del Amore e inchisa, cica acum o luna au inaugurat deschiderea a 300 m, eu am fost, nu am vazut nimic, e inchisa! Nici macar aia 300 de metri nu i-am vazut deschisi! Mi-a dat senzatia ca se lucreaza ca la noi, cu autostraziile, am gasit diferite panouri, cu banii primiti de la UE dar cu termene de executie expirate de mult. Nu am vazut sa se lucreze pe nicaieri pentru remedierea problemelor din cauza inundatiilor de acum 4 ani.

    Am prins Varnazza asaltata de turisti, poate si din cauza asta eu am ramas dezamagita, am impresia ca toate satele arata mai bine in poze decat in realitate! Casele sunt mai sterse, am ramas cu impresia ca Cinque Terre e  o zona  din care cineva face multi bani fara a investi insa. Pentru panorama asupra satului trebuie urcat pe poteca, daca nu ai cardul, trebuie sa platesti accesul, parca 5 euro. Ne-am deplasat spre Monterosso apoi, un altfel de sat, cu 3 plaje, o mini-statiune estivala. A doua zi am fost in Manarola, cea mai frumoasa, dupa mine, din toate cele 5 satuce. Privelistea de pe muntele din dreapta, casutele parca mai ingrijite, mai colorate, stradutele inguste ii dau un farmec aparte. Riomaggiore iarasi m-a dezamagit, mai ales din cauzaa Viei del Amore inchisa. Acest sat e cel mai abrupt, ai o gramada de trepte de urcat si coborat daca vrei sa explorezi satul pe indelete.

    Cinque Terre trebuia sa fie punctul maximus al circuitului meu din Italia dar nu s-a ridicat la nivelul asteptariilor mele, pozele m-au inselat sau poate nu am reusit eu sa vad ce trebuia.

    Punctele minus alea expeditiei mele mi s-au parut a fi preturile mari la mancare (inclusiv cea din supermarketuri: ex un l de lapte 1,2 euro, chiar 1,9 euro in Corniglia unde am dat si 3 euro pe o bagheta de paine, painea la 1 euro de acea dulce sau 2 euro una normala, merele cam 2 euro kg, piersici 4 euro, rosii 2,5 euro, pizza la felie de la 1,2 euro la 4 euro!!! , fish$chips 6,5 euro la cornet (5 crochete de peste si o mana de cartofi prajiti), un sandvis cam 3-4 euro) si ale obiectivelor turistice (marea majoritate se platesu cu 10-15 euro de persoana, cazarile la fel de scumpe (13 nopti de cazare insumand 900 euro), aglomeratia de peste tot (cred ca Italia e in orice anotimp aglomerata inafara de luniile de arsita (iulie-august) si cele de iarna dar nici sa tremur de frig sau de canicula nu ar fi fost mai ok. Costul total s-a ridicat cam pe la 1600 euro, sunt constienta insa ca ar fi fost mult mai mult daca nu eram atenta cum se duc banii

    Italia e frumoasa, e turistica, ai ce vedea, nu te plictisesti insa au si parti negative, nu e totul sclipitor de curat si nici amenajat cum poate ar trebui.

    Mi-am indeplinit un vis, e ceva sa vezi o poza ratacita pe undeva sau sa citesti un articol si sa iti zici... si eu am fost acolo!


    [fb]
    ---
    Trimis de Daniela33 in 29.06.15 15:39:42
    Validat / Publicat: 29.06.15 19:04:19
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.

    VIZUALIZĂRI: 4028 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Daniela33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    [900 PMA] [450 PMA]
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 23600 PMA (din 25 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    1 ecouri scrise, până acum

    webmaster [30.06.15 00:28:34] »

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Hai-hui prin Italia / Circuite personalizate" (deja existentă pe sait)

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂHai-hui prin Italia / Circuite personalizate:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.027597188949585 sec
    ecranul dvs: 1 x 1