ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.03.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 17.07.14
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2014
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
87.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 35 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 14 MIN

Trei stele sincere

TIPĂREȘTE

1 Introducere: de ce am ales acest hotel şi nu altul?

Am înnoptat deseori în Bucureşti în decursul anilor, în diverse hoteluri, cred că sunt peste 20 de hoteluri bucureştene cărora le-am trecut pragul ca să mă cazez, în aşa numitele delegaţii în interes de servici în anii ’90, respectiv în scop turistic personal în ultimii ani.

Ca prefaţă la vacanţa din 2014 din Grecia, urma să stăm mai întâi 2-3 nopţi în Bucureşti, pentru a nu ajunge în ultimul moment, contra cronometru, la Aeroportul Otopeni de unde urma să zburăm spre Atena, dar şi pentru a ne plimba prin centrul capitalei, lucru pe care îl fac anual cu plăcere.

Din păcate, cele 2-3 nopţi a trebuit să le reducem la una singură, şi totuşi am avut timp o zi şi jumătate să aloc vizitei în Bucureşti.

Era pe la mijlocul lui iulie. Rezervasem ceea ce credeam eu că fusese mai greu, şi anume cazările din insulele greceşti, din Pireu şi din Atena. Urma partea cea mai simplă, o formalitate - consideram eu – rezervarea la unul din cele 3-4 hoteluri cu care fusesem familiarizat în ultimii ani, aproape de Gara de Nord şi de Piaţa Victoriei, deci amplasate ideal din punctul meu de vedere, adică aproape de centru şi de gară.

Când să rezerv, rămân cu “click”-ul in aer. Abia atunci realizam că toate aceste 3-4 hoteluri, “candidate” la rezervarea mea, fără a fi nişte hoteluri scumpe ale Bucureştiului, erau mai scumpe decât toate hotelurile rezervate de mine în Pireu, Atena, şi patru insule cicladice, în care aveam vedere la mare în 3 din cele 4! M-am scărpinat eu stupefiat in creştetul capului, şi a trebuit să reiau, de data asta serios, activitatea de cercetare în vederea rezervării. Hotelul trebuia să corespundă unui minim de cerinţe ale mele, şi anume:

- să fie localizat cum am amintit, în zona centrală a Bucureştiului, aproximativ între Gara de Nord şi Piaţa Victoriei;

- să fie într-o zonă şi pe o stradă cu aspect rezonabil;

- să fie un hotel bunicel, fără a avea pretenţii de lux;

- şi cerinţa suplimentară, “last minute”: preţul unei camere, per noapte, în ton cu următoarele multe nopţi de cazare ale vacanţei, să nu depăşească 30 de euro.

Imi şi imaginam, în caz de nerespectarea acestui ultim target, un dialog imaginar, ulterior vacanţei, indiferent cu cine:

“Cum a fost în vacanţa din Ciclade, @zuftim? ”

“Păi…Foarte bine! ”

“Unde a fost mai scumpă cazarea, în Atena sau în Santorini? ”

“In … Bucureşti! ”

Până la urmă am găsit un hotel care avea şanse să corespundă cerinţelor, şi într-adevăr a şi corespuns, un hotel cu nume de pensiune pentru patricienii Imperiului Roman: Ave Hotel Victoriei Bucureşti.

Cazarea, fără masă inclusă, constând într-un studio-apartament, a costat doar 29 de euro. Rămân şi acum la părerea că această cazare nu face parte din această categorie de preţuri, a fost ieftină în raport cu ceea ce a oferit şi cu preţurile altor hoteluri amplasate central în Bucureşti. Mai mult decât atât, verificând eu acum cât ar costa o cazare similară pentru aceeaşi zi dar a anului curent, deci tot un studio-apartament, aflu cu stupoare că ar costa 49 de euro, deci cu 69% mai mult! Am beneficiat noi de o ofertă specială? Au crescut în aşa măsură preţurile? Habar n-am. Consemnez şi eu ceea ce constat, fără alte explicaţii.

2 Amplasament şi precizări generale

Ave Hotel Victoriei (cum se cheamă în confirmarea venită de la booking), sau Hotel Ave Residence, cum văd că scrie pe clădirea hotelului, în pozele ce le-am făcut, este un hotel de trei stele. Este situat pe strada Maltopol, la numărul 22. Este o stradă nu foarte largă, dar nici extrem de îngustă, însă cu sens unic. Sunt două şiruri continue de maşini parcate pe lateral, de la un capăt la altul al străzii, şi de aici atenţie! Pentru cei dornici să se cazeze la acest hotel, dar care vreţi să vă şi parcaţi maşina, aproape nici o şansă! Nu a fost şi cazul nostru, pentru noi nu era o problemă: noi am ajuns în Bucureşti cu trenul, şi ne-am continuat drumul spre Atena cu avionul.

Dar, conchid, prima problemă a hotelului: nu dispune de spaţii de parcare, lucru cu care e drept am fost informaţi în confirmarea rezervării, dar repet, pe noi nu ne deranja deloc acest aspect.

In rest, strada are un aspect decent, nu e vreo mare arteră modernă a oraşului, dar nici o dărăpănătură, şi nici o stradă foarte zgomotoasă Bine, nu era ca la sanatoriu sau ca la o pensiune retrasă din munţi, unde nu se aude decât ciripitul păsărelelor şi clipocitul izvoarelor, suntem aproape de centrul Bucureştiului, cel mai mare şi mai aglomerat oraş al României.

Unde este strada aceasta pe nume Maltopol? Suntem în sectorul 1 al capitalei. De la Gara de Nord, o luăm uşurel pe Bulevardul Gheorghe Duca spre nord, spre Piaţa Victoriei. După intersecţia cu Bulevardul Alexandru Ioan Cuza, ne continuăm drumul drept înainte (sau mai precis înainte dar un pic oblic spre stânga) pe o nouă stradă. Această stradă, aţi ghicit, este deja Strada Maltopol. Pe la mijlocul străzii, pe partea dreaptă, este hotelul nostru, cel cu pricina. Deci, să tot fie vreo 700-800 de metri de la Gara de Nord, adică vreo 5-7 minute de mers pe jos, cu alte cuvinte un mizilic. Ne putem continua drumul spre nord, şi ajungem în Şoseaua Nicolae Titulescu. O luăm la dreapta, şi în doi timpi şi trei mişcări am ajuns în Piaţa Victoriei. Sau, dacă vrem să ajungem pe Calea Victoriei mai la sud de Piaţa Victoriei, deci în zona “miezului centrului Bucureştiului”, o luăm de la hotel spre est pe diverse străduţe mai mult sau mai puţin îmbârligate, acuma un Google Map sau o altă aplicaţie de navigare pe telefonul mobil avem cu toţii, ne descurcăm, trecem de Strada Buzeşti, şi tot în scurt timp am ajuns în centru-centru. Scuze pentru cititorii care locuiesc în capitală şi care aproape au adormit de plictiseală citind aceste explicaţii, dar eu le-am dat din spirit de solidaritate cu toţi colegii mei din aşa numita (tot voi, bucureştenii îi ziceţi aşa, sunteţi majoritari, păi aşa să-i fie atunci numele) Provincie, şi care poate vreodată or avea nevoie de-o cazare bună şi destul de ieftină în Bucureşti, aproape de gară şi de centru, cu ceva probleme totuşi, nu multe, pe care dacă aveţi răbdare vi le voi spune, una deja am amintit-o, cea cu dificultatea parcării. Şi nu râdeţi de noi, ăştia din Provincie. Citiţi vă rog şi voi, bucureştenii, cu atenţie acest review, aşa cum şi eu citesc reviewurile despre hotelurile din Timişoara, de pe AFA, nu se ştie niciodată când ne vor fi utile. Doamne-fereşte, nu doresc nimănui cum nu-mi doresc nici mie, dar nu se ştie niciodată când şi de ce o fi nevoie să dormim vreo noapte la hotel. Să speram că nu va fi cazul, decât dacă vrem cu tot dinadinsul :).

Nu mă pot abţine să nu vă povestesc că am fost curios: de unde vine numele acesta cu rezonanţe de domnitor fanariot, “Maltopol”, al străzii pe care este amplasat hotelul. Era să vă dezinformez: există un muzician şi jurnalist român, Radu Tudor (sau Teodor) Maltopol. Dar nu! Nu de la dânsul vine numele străzii. In schimb, într-o sesizare găsită de mine pe internet, către Primăria Sectorului 1, se cere schimbarea denumirii străzii din Strada Maltopol în alta, eventual să-şi reia vechea denumire, Strada Dreaptă, pentru că, citez «poarta numele unui fost ofiter al diviziei "Tudor Vladimirescu", constituita de rusi, care a luptat impotriva tarii. Colonelul Mihai Maltopol insusi a luptat impotriva Romaniei in 1944, in nordul Moldovei si Basarabia. »

Ce treabă are asta cu reviewul? Nici una, numai aşa, ca şi chestie, să vedeţi ce conştiincios sunt în documentare :). Si totodată, dacă până termin review-ul (azi l-am început, dar cine ştie când îl voi finaliza) sesizării i se va da curs, iar numele străzii se va fi schimbat, să nu mă înjuraţi pe mine dacă veţi căuta strada Maltopol în Bucureşti şi nu o veţi găsi, eventual căutaţi atunci şi Strada Dreaptă :).

3 Aspect exterior.

Este un hotel de mici dimensiuni, cu puţine camere (apartamente) pentru cazare, din categoria boutique hotel.

E adăpostit într-o clădire de culoare deschisă, bej-crem, ce pare înaltă deoarece din faţă, din stradă, apare zveltă, dar nu are decât 1+3 nivele. La fiecare etaj, exceptând recepţia de la parter, există către frontul stradal câte un singur balcon. Fiecare balcon dispune de câte trei ghivece cu flori, dând o notă caldă, prietenoasă, hotelului. Pe partea opusă, există încă un rând de camere (apartamente-studiouri), dar care, atenţie! Acelea nu au balcon! De aici, a doua şi cam ultima mare problemă a acestui hotel: nu toate spaţiile de cazare au balcon. Noi, conform legilor lui Murphy, bineînţeles am avut parte de cazare fără balcon. Acuma, o noapte de cazare, n-oi muri fără balcon, că doar nu-mi propusesem să admir răsăritul sau apusul din balcon. Aveam vreme pentru aşa ceva în insule, destinaţia finală. Dar, balconul fusese specificat în confirmarea de la booking, şi nu-mi convine, ca principiu, să nu mi se acorde ceea ce este stipulat. Astfel încât, ca să mă înţelegeţi, şi dacă ar fi fost sprecificat că urma să am în cameră un târnăcop (ce să faci cu un târnăcop în camera de cazare? Bineînţeles că nimic!), şi nu l-aş fi găsit, era aproximativ acelaşi lucru: chestiune de principiu. Acesta este motivul pentru care am scăzut nota acestei cazări, care altminteri ar fi meritat peste 9. De ce nu i-am dat atunci mult mai puţin, de supărare, patru sau cinci, şi am fost blând, totuşi? Pentru că am găsit alte surprize pozitive înăuntru, în compensaţie faţă de lipsa balconului promis. Hai să anticipez, de exemplu două televizoare în loc de unul.

Mai menţionez, apropo de recepţie. Acolo am găsit mereu pe cineva, o doamnă, amabilă, fără să pici pe jos de prea multă amabilitate, dar nici nu e cazul de aşa ceva. A fost OK. Pare-se că, la cerere, se pot comanda, în cameră, toate mesele zilei, de la un restaurant/bar/cafenea pe nume Sailor’s aflat lângă hotel, la numărul 24. Eu nu am făcut acest lucru, căci am mâncat toate mesele în oraş, abia aşteptam să vizitez centrul Bucureştiului, nu să hibernez în cameră. Deci luaţi informaţia ca atare, sub semnul întrebării şi al incertitudinii, nu o pot confirma prin experienţă proprie.

Un alt aspect pozitiv: teoretic, check-in-ul se face între orele 13:00-00:00.

Primele poze din cameră le-am făcut puţin înainte de ora 12, aşa că am fost cazaţi mai repede decât ora 13, practic atunci când am ajuns la hotel.

Concluzie: privind amabilitatea şi promptitudinea personalului, nu am nimic de reproşat.

4 Interiorul: dormitor, camera de zi, chicineta

Spaţiul interior a fost neobişnuit de mare faţă de ceea ce m-aş fi aşteptat. A fost, aşa cum îi spune şi numele, un studio-apartament. Adică, un spaţiu organizat în trei compartimente: dormitor, cameră de zi, chicinetă. Repet, spaţiu berechet pentru doi turişti şi curăţenie. Dormitorul era separat, iar chicineta ca si un fel de extensie a camerei de zi. Acuma, un designer de interior poate ar strâmba din nas: nu este o linie unitară şi perfect armonioasă a aspectului interior. Dar eu nu sunt designer de interior. In ceea ce priveste mobilierul, deşi la prima vedere aspectul era cam sobru, bătrânesc, dat poate şi de combinaţia culorilor (bej pereţii - maro închis mobilierul - nuanţe de cafeniu parchetul laminat) era doar o impresie (eram şi răcit cobză, deci pus pe critici, şi în general nimic nu-mi plăcea, ştiţi cum e să fii bolnav) era de suficient de bună calitate, funcţional.

Cum spuneam, atunci nu am avut nici timp nici chef să explorez şi să analizez în întregime apartamentul, aşa de mare şi întortocheat mi s-a părut, adică de o formă mult mai complexă decât clasicele camere de hotel de formă simplă, dreptunghiulară.

O mulţime de piese de mobilier completau acest apartament-studio: mese (am numărat trei numai în poze, puteţi liniştit verifica, or mai fi fost şi altele), scaune, noptiere, cuier, dulapuri (cu umeraşe în interior, bineînţeles), plante de interior, canapea de pe care puteai urmări televizorul LCD din sufragerie, şi altele. Să mai remarc şemineul din camera de zi, existenţa aerului condiţionat (pe care nu a fost cazul să-l punem în funcţiune la mijloc de septembrie). Internet Wi-Fi a existat în toate spaţiile din hotel, inclusiv în cameră, şi a funcţionat în regulă.

Ca un membru AFA conştiincios, am început să număr pentru statistică fiecare componentă a acestui impresionant amalgam de obiecte mai mult sau mai puţin utile. La a cincea perină ornamentală (aşa se cheamă oare? Nu mai am chef să verific corectitudinea termenului, mă va corecta sper o distinsă colegă în vreun ecou) de pe canapeaua extensibilă din zona-camera-de-zi, m-am lăsat păgubaş. Ce mai, am dispus de tot ce am avut nevoie, ba chiar şi mai mult decât atât. Doar balcon nu, de nu cumva o fi fost pitit pe după vreun ungher, după vreo uşiţă tainică, sau pe sub vreo măsuţă. In schimb, am avut precum am spus, două televizoare LCD, unul în zona de cameră de zi, celălalt în zona de dormitor. Apartamentul are în dotare şi DVD player, dar nu l-am folosit.

Dormitorul avea un pat dublu destul de comod, şi un televizor LCD atârnat undeva sus, şi aplecat bine în faţă, să ofere un unghi de vizualizare cât mai bun de jos din pat. Posturi TV o mulţime, bineînţeles, oferite de operatorul de cablu respectiv. Dar v-am mai zis că în vacanţe nu mă dau în vânt după vizionări TV, e suficient restul timpului din an. Totuşi, repet, nu am putut să nu apreciez existenţa a două televizoare LCD în studio-apartamentul nostru. De asemenea, asortarea coloristică, pe nuanţe de maro, a perdelelor şi a învelitorii de pat, cu restul camerei.

Chicineta, zice-se complet echipată, nu am utilizat-o deloc. Aveam sigur şi un cuptor cu microunde, îl văd în poze, dar de exemplu de frigider nu-mi amintesc nici măcar cum era, eram cum spusesem atât de răcit la începerea vacanţei, până să mă vindece soarele Mării Egee, încât nici nu se punea problema să pun o apă sau un suc în frigider, oricum eram la mijloc de septembrie, la noi în ţară nu mai era caniculă. De mâncat, am mâncat în oraş.

Erau cafenele în zonă, ba chiar şi un restaurant, precum am amintit, chiar lângă hotel, noi am mers totuşi mai în centru să mâncăm. Pentru cine este amator, aproape, pe Strada Buzeşti, în Piaţa Buzeşti mai exact, este şi un McDonald’s.

5 Baia

Fără a fi uriaşă, era totuşi imensă faţă de liliputanele băi greceşti care ne aşteptau în zilele următoare, deşi hai să nu fiu rău, unele n-au fost chiar aşa mici, de exemplu cea din Paros a fost chiar drăguţă, am scris despre cazarea respectivă.

Elementul-forte al băii a fost cada cu hidromasaj.

Chiuveta mare cu robinet şi vasul WC, ceva obişnuit, adică în regulă, totul curat, faianţă şî gresie în ton ca şi culori şi nuanţe cu restul apartamentului.

Prosoape curate, săpun lichid montat pe perete, oglindă, coş de gunoi, perdeaua care la nevoie trăgea “cortina” peste cadă întregeau accesoriile din dotare. A, şi să nu uit, uscătorul de păr, căruia i-am “tras” şi o poză îndeaproape.

Apă caldă şî rece în regulă, ca debit şi temperaturi, ce să zic, banalităţi cărora însă le-ai da importanţă doar atunci când lipsesc sau au disfuncţionalităţi, ce mai, baia a fost foarte OK.

6 Ultimele precizări

La întoarcere, în urma lungului periplu prin patru insule greceşti, am ajuns târziu de tot cu avionul înapoi în Bucureşti. Nu aveam tren spre casă, spre Timişoara, decât abia a doua zi. Nu rezervasem nici un hotel în Bucureşti pentru acea noapte de la întoarcere, pe principiul “după vacanţă, potopul”. Ajunşi cu expresul 780 în Gara de Nord, venind din Otopeni, şi fiind undeva ora 23:00 dacă nu şi mai mult, adică vreo 12 noaptea, îi zic soţiei: “nu-ţi fă probleme, sun la Ave Hotel Victoriei, şi ne cazăm din nou la ei pentru noaptea asta. ” Un pic m-am dezumflat, şi am simţit că îmi şuieră un glonte pe la urechi: nu aveau nici o cameră disponibilă. Aşa că am fost nevoit să sun la unul din hotelurile mele “clasice” din Bucureşti, adică unde ne mai cazasem în anii precedenţi. Noroc că mi-au răspuns, şi mai şî aveau camere libere. Cu alte cuvinte, până la urmă la intoarcere nu am scăpat de sloganul: “dintre Santorini şi Atena, cel mai scump m-am cazat în Bucureşti”.

Dar am mai reţinut ceva: dacă vrei să te cazezi la Ave Hotel Victoriei, rezervă din timp, căci nu e sigur că au tot timpul camere libere.

Asta dacă nu cumva recepţionera nu avea chef de noi la acea oră târzie de noapte. Dar de ce să fiu eu iarăşi rău şi cârcotaş şi să am bănuieli nefondate, vorba lui Moromete: “Pe ce te bazezi? ”

 

7 Concluzie

M-aş mai caza vreodată la Ave Hotel Victoriei Bucureşti?

Da, bineînţeles, cu două condiţii:

- preţul să fie la fel de atractiv;

- dacă îmi mai promit cei de-acolo balcon, apăi balcon să fie! Sau de nu, să-l scoată din ofertă, alte cazări din lumea largă precizează:”unele camere au balcon, dar nu toate” şi poţi merge liniştit şî împăcat cu soarta ca ciobănaşul din Mioriţa. Tu ca turist român, ai toate şansele să le prinzi pe alea fără balcon :(.

Daca totusi cumva n-am observat balconul, ascuns pe undeva prin apartamentul acela maricel :) imi cer scuze, eram bolnav, racit cobza. Oricum, antifonarea a fost perfecta, asta nu am mai precizat, datorata in principal propriului meu organism. De asemenea, totul era inodor, nu-mi cereti detalii despre mirosuri de tigari prin camera si alte cele :).

Hai totuşi să nu fiu rău, acum la sfârşitul reviewului, din cauza unui balcon promis dar lipsă pe care nu l-aş fi folosit, în care oricum n-aş fi stat, eram, repet, şi foarte răcit (gripă, guturai, mă rog, de-astea), am avut în rest doar surprize plăcute în ceea ce priveşte cazarea. Aşa că merită o notă bună, primeşte ca notă generală până la urmă în jur de nouă din partea mea.


[fb]
---
Trimis de zuftim in 11.03.15 02:32:05
Validat / Publicat: 11.03.15 10:37:38
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3643 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zuftim); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Hotelul, vazut din fata. Nu am poze mai din lateral, nu e chiar asa "subtire" (zvelt) pe cat pare.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 40250 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 35.10 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    16 ecouri scrise, până acum

    webmaster70
    [11.03.15 07:48:06]
    »

    @zuftim - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    zuftimAUTOR REVIEW
    [11.03.15 08:07:19]
    »

    @webmaster26:

    Este ok.

    adrianbogdan
    [11.03.15 11:19:21]
    »

    @zuftim - Buna!

    Ai descris bine traseul de la Gara de Nord, e drept sunt din București din născare, am ințeles ce ai descris fără să privesc harta. Hotelul mi se pare foarte decent și civilizat, aproape de Piața Victoriei, ma rog implicit de Calea Victoriei si Piața Romana, de reținut pentru noi când suntem întrebați.

    Vacanțe frumoase va doresc!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Carmen Ion
    [11.03.15 11:27:03]
    »

    @zuftim - Un articol util şi totodată simpatic, în linia ta obişnuită!

    Întâmplarea, şi numai întâmplarea face ca să locuiesc la mai puţin de o sută de metri de hotelul descris de tine, aşa că zona o cunosc ca pe propriul buzunar. Nu şi hotelul, pe care nu l-am vizionat decât pe dinafară. În completare, pe Maltopol (fosta strada Dreaptă, spre deosebire de strada Înclinată - ha, ha - existentă, de asemenea în Bucureşti, dar într-o cu totul altă parte), se află, aproape vizavi de Sailor's, un alt restaurant, mic şi drăguţ, unde se mănâncă rezonabil; au şi o terasă cu patru mese în curte şi berea e destul de ieftină.

    Amplasamentul hotelului este într-adevăr convenabil atât faţă de Gara de Nord, cât şi faţă de aeroport. Nu că mai înspre Otopeni n-ar exista şi alte hoteluri, dar mult mai scumpe, din câte ştiu eu. Totuşi, din descrierea făcută camerei, hotelul nu se încadrează la categoria "boutique".

    Apropo de preţuri, recunosc, sunt foarte mirată că ai găsit o asemenea cazare la 29 de euro. Sunt convinsă că a fost numai şi numai o chestiune de şansă! Pe de altă parte, preţurile la orice tip de unitate de cazare (inclusiv self-catering) situată într-o localitate/staţiune de litoral, fie ea din Grecia sau aiurea, nu pot fi comparate cu cele dintr-un oraş, şi capitală pe deasupra! Criteriile de acordare a stelelor sunt diferite, la fel şi politicile hoteliere sau sezonalitatea.

    Cu excepţia lanţurilor hoteliere multinaţionale prezente în Bucureşti, ale căror preţuri la cazare sunt dictate în mare măsură de la "centru", hotelurile independente din capitala României practică în general preţuri mai mici decât cele din capitalele europene. Motivul: Bucureştiul nu este o destinaţie turistică de mare interes, iar odată cu criza economică deplasările din provincie în interes de serviciu s-au redus drastic. Cât despre turiştii străini, ce să zic? Părerea mea e că în afara clădirii Parlamentului şi a zonei Centrului Vechi, unde se poate chefui până în zori, spre deosebire de majoritatea marilor oraşe din Europa, Bucureştiul nu prea are ceva deosebit de oferit. Afirm asta încercând să mă pun în pielea unui turist străin. Sigur, avem muzee, cel al Satului fiind relativ des vizitat de grupuri de turişti străini, dar care capitală n-are muzee?

    kiwivik
    [11.03.15 13:06:22]
    »

    Simpatica descrierea ta si destul de detaliata si utila pentru... "Provinciali".

    Desi devenita bucuresteanca, am citit si eu cu placere review-ul tau. In schimb imi fac mea culpa, eu am fost in situatia ta cand am mers catre tarile vest-europene si am ramas o noapte in Timisoara, dar nu am scris despre cazarea de atunci. Nu descoperisem inca AFA, la vremea aceea... Era un hotel ieftinut spre periferie, parca Moara cu Noroc se numea... oare mai exista?

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Dan&Ema
    [11.03.15 15:43:41]
    »

    Zuftime draga am aflat si eu capitalist bucurestean unde e maltopol. Cine stie cand oi avea nevoie, vorba ta? Recunosc si faptul ca ai citit reviewurile mele de cazare in Timisoara si iti multumesc. A propos Best Western-ul vostru e super, daca nu ar scrie hotel la intrare, ai spune ca esti intr-un muzeu de arta. Si daca tie iti place Bucurestiul recunosc ca mie imi place Timisoara. Si poate ne-om intalni si cunoaste.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    zuftimAUTOR REVIEW
    [11.03.15 18:41:13]
    »

    @adrianbogdan

    Multumesc de urari si de aprecieri.

    Intr-adevar, acest hotel este calitativ mult peste pretul platit, in contextul ofertei existente pe piata. Am avut parte in mod cert de o oferta de pret la rezervare, pretul obisnuit este cel pe care l-am precizat ulterior, si este mai mare. Singura problema reala a acestui hotel, si care poate da batai de cap, este lipsa parcarii proprii a hotelului, si dificultatea de a parca in zona. In rest, poate fi o alegere potrivita, zic eu, pentru cei interesati. Cat despre traseu, ce sa zic. Eu nu m-am nascut sau crescut in Bucuresti, dar studiam de mic harta orasului, de pe vremea hartilor clasice, mult inaintea celor digitale. Astfel incat, zic ca ma descurc binisor prin centru, pe care l-am si strabatut deseori in ultimii ani.

    zuftimAUTOR REVIEW
    [11.03.15 19:23:05]
    »

    @Carmen Ion

    Mersi mult pentru aprecieri.

    Pfuai, daca stiam inca din iulie cand am rezervat acest hotel, cine "se ascunde" in zona!

    Macar referinte despre restaurantele respective, aveam de la cine sa primesc. Nu e nici o problema, dupa ce ieseam din hotel, o luam usurel spre centru, unde ne plimbam, si totodata am servit si masa.

    Legat de hotel: deoarece nu m-am deplasat cu masina prin Bucuresti, nu m-a interesat un hotel mai aproape de Otopeni, ci numai si numai aproape de Gara de Nord si de centrul istoric. In Otopeni la aeroport m-am deplasat doar atunci cand am mers la avion. Dar, daca tot ai adus vorba despre Otopeni, in anul precedent, cand avionul a plecat dis de dimineata, m-am cazat intr-un hotel foarte avantajos chiar in Otopeni, sa nu ma scol cu noaptea in cap! Poate voi apuca la un moment dat sa scriu despre el.

    Legat de acest hotel, Ave Victoriei, pretul a fost mic, sunt convins ca a fost o oferta speciala, pretul obisnuit este celalalt pret specificat de mine.

    Cat despre turistii straini si daca se merita sau nu, si ce se merita sa viziteze in Bucuresti, este un subiect atat de incitant, c-as risca sa transform acest ecou-comentariu al meu intr-un review. Voi incerca sa fiu cat mai scurt, sa punctez doar un picut pe ici pe colo.

    Intr-adevar, la prima vedere atractiile de prima mana ale capitalei pentru turistul strain ar fi faimoasa in intreaga lume cladire a Parlamentului, si Centrul Vechi, de un farmec aparte. Dar sunt, cum ai observat succint, si alte atractii, fara insa sa fie Bucurestiul un oras plin de obiective de interes urias. Nici nu e asta problema pentru a atrage o sumedenie de turisti straini!

    Stiu din proprie experienta, ca multi turisti, straini sau nu, nu sunt interesati neaparat sa gaseasca in Bucuresti un Louvre sau un British Museum.

    Daca ei ar sti ca de fapt pot gasi restaurante f. atractive la niste preturi absolut decente (numai noi avem impresia ca sunt scumpe, caci le raportam la castigurile noastre, dar pentru occidentali ele pot fi adevarate oferte de nerefuzat, daca au atentie sa nu ia tzepe), pot face shopping in conditii decente, pot gasi tot felul de distractii foarte atractive de toate tipurile, pot face o sumedenie de lucruri exact ca si in Occident, la niste preturi super-atractive pentru ei, ba chiar si niste muzee f. interesante zic eu, fara a fi printre marile muzee ale lumii etc, etc.

    De ce nu ne invadeaza atunci, desi usor-usor au inceput sa mai si vina incoace.

    O tipa, romanca, cunostinta de-a mea, a fost intrebata candva in Germania, printre altele: "voi aveti calorifere? "

    Cred ca e sugestiv pentru ceea ce cred multi in strainatate, inca, despre noi. Da, om fi noi, metaforic vorbind, dalmatieni, adica albi cu (multe) pete negre, dar nu suntem chiar negri in cerul gurii! Daca ar afla cumva strainii, printr-o metoda ingenioasa, ce super-turism de nivel mediu, adica fara pretentii de Paris sau New York, dar la preturi extrem de avantajoase pentru ei, ar putea sa faca in Bucuresti si in Romania, sunt convins ca ar veni mult mai multi.

    Un englez mi-a povestit odata socat, ca a platit undeva in Romania echivalentul a doar cateva lire sterline pentru n pizza si n beri pentru mai stiu eu cati meseni. S-a pacalit chelnerita? -m-a intrebat. Nu, zic eu, atata costa. La el in tara, pe banii aceia nu-si lua la un local nici o zecime din ceea ce comandase. Etc.

    Bine, la fel de adevarat este ca pentru acesti turisti straini exista tot felul de riscuri: tepe cu unii taximetristi, cu unii chelneri, tot felul de "binevoitori" care se lipesc ca scaiul de turistii straini, dorind sa-i "ajute", dar de fapt pacalindu-i. Ba chiar, se poate intampla sa fie furati la propriu. Cu o astfel de experienta, respectivul turist probabil isi propune, din pacate, sa nu mai calce atata timp cat o trai, in Romania.

    Dar, repet, daca "scapa" de astfel de probleme, parerea mea este ca pentru orice turist strain, o vacanta in Bucuresti si Romania, de ce nu, poate deveni o vacanta chiar de neuitat, nu exagerez deloc.

    zuftimAUTOR REVIEW
    [11.03.15 19:32:44]
    »

    @kiwivik

    Da, se pare ca mai exista acest hotel "Moara cu noroc", cu nume ce aminteste de Ioan Slavici. Este situat undeva in nordul orasului, aproape de Iulius Mall. Zic "se pare" caci nu l-am vazut cu ochii mei, sau cel putin nu-l retin "live", doar am citit despre el pe net.

    Daca te intereseaza, exista si un review pe AFA despre acel hotel. Nici nu e vechi review-ul, daca nu ma insel, este din 2014. Multumesc de vizita si aprecieri.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Carmen Ion
    [11.03.15 19:56:51]
    »

    @zuftim - De acord cu tine în privinţa observaţiilor referitoare la turiştii străini în Bucureşti. Adaug că în proporţie covârşitoare e vorba în cazul lor de turism de afaceri. De ţepe şi alte necazuri poţi avea parte oriunde, personal nu cred că-n Bucureşti e mai rău ca în multe alte părţi.

    Cât despre vizitarea României - aici e cu totul altă poveste: oferta este într-adevăr variată şi superinteresantă. Problema e, după părerea mea, ineficienţa (sau lipsa) marketingului de ţară. Tema e însă prea complexă pentru a fi expediată într-un ecou.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    zuftimAUTOR REVIEW
    [11.03.15 20:06:49]
    »

    @Carmen Ion

    Exact. Subscriu in totalitate.

    zuftimAUTOR REVIEW
    [11.03.15 20:14:18]
    »

    @Dan&Ema

    Ha-ha, facusem si eu o gluma cu utilitatea reviewurilor despre hotelurile din orasul unde si locuim, imagineaza-ti de exemplu consoartele noastre alungandu-ne, temporar, de acasa, pentru cine stie ce boacana [am mai vazut prin filme, nu si in realitate ] si sa stim prin oras un hotel bun pentru o noapte, nu strica.

    Si poate ne-om intalni si cunoaste.

    Pe aceasta cale, imi exprim si eu regretul ca nu se va putea sa ne cunoastem la Predeal. Dar nu aduce anul ce aduce ceasul! Ne-om intalni noi alta-data!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [12.03.15 09:37:23]
    »

    Am citit atent, după cum am fost notificat pe undeva prin capitolul 2, și am ceva de bombănit despre descrierea accesului. Strada Maltopol se află acolo unde zici, dar, dacă cineva vrea să vină cu mașina (contrar recomandărilor tale), trebuie să facă un ocol, pentru că pe Maltopol e sens unic înspre intersecția cu Duca. Deci, venind cu mașina dinspre Gară, trebuie să faci dreapta la intersecția de sus, de la capătul lui Duca, apoi prima stînga, apoi iar stînga și iar stînga, ceea ce te aduce aproape de capătul celălalt al străzii Maltopol. Sau vii dinspre Titulescu, indiferent de sens, căci la intersecția cu Maltopol este un semafor, astfel încît, dacă vii dinspre Piața Victoriei poți face stînga.

    Pentru Calea Victoriei, accesul e de fapt mai puțin complicat decît pare. La aceeași intersecție despre care vorbești, Duca x Maltopol x Cuza, venind dinspre hotel faci stînga pe Cuza (dinspre Gară - dreapta), mergi pe Cuza (strada cu linie de tramvai) pînă la o mare intersecție unde e un McDonalds pe dreapta, apoi continui fix înainte, pe Sevastopol, și ieși aproape la capătul „de sus” al Căii Victoriei. Deci e un traseu drept, fără stînga sau dreapta.

    zuftimAUTOR REVIEW
    [12.03.15 09:46:33]
    »

    @abancor

    Vezi de ce circul eu prin Bucuresti per pedes?

    Traseul descris de mine e mai simplu, este doar pentru accesul pietonilor de la Gara de Nord pana la hotel, iar apoi spre Piata Victoriei, asa cum am circulat eu. Trebuia sa subliniez asta, mie mi s-a parut evident, dar probabil am lasat loc de interpretari.

    Dar, intr-adevar, unii (si nu putini) vin in Bucuresti cu masina. Pe acestia i-am atentionat deja asupra problemei principale a hotelului: lipsa parcarii. Mersi mult de completare. O descriere suplimentara a accesului la hotel cu masina a fost mai mult decat binevenita.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Carmen Ion
    [12.03.15 09:55:16]
    »

    @abancor - M-ai zăpăcit cu indicaţiile: partea a doua, referitoare la accesul spre Calea Victorie, este OK, dar la prima parte m-ai pierdut.

    Aşadar, Maltopol este într-adevăr o stradă cu sens unic, şi anume dinspre Titulescu spre intersecţia cu Bd. A. I. Cuza, de unde se continuă înainte pe Bd. I. Gh. Duca, se traversează Calea Griviţei şi se ajunge la Gara de Nord. Dacă se vine cu maşina dinspre Piaţa Victoriei, se intră pe Şos. Titulescu, se trece de primul semafor (intersecţia cu Str. Dr. Felix) şi la al doilea semafor se face stânga şi se intră pe Str. Maltopol, unde se află hotelul.

    Dacă se vine cu maşina dinspre Gara de Nord, atunci se traversează Calea Griviţei, se intră pe Bd. I. Gh Duca iar în capătul lui se face stânga şi se intră pe Bd. A. I. Cuza. Se merge înainte pe Bd. A. I. Cuza, se depăşeşte pe dreapta o staţie Petrom, după care se face dreapta şi se intră pe Şos. Titulescu. La primul semafor se face iarăşi dreapta, tot pe Titulescu (dacă se merge înainte se ajunge la Bd. Banu Manta), şi se continuă până la primul semafor, unde se coteşte la dreapta şi se intră pe Maltopol.

    Pe Str. Maltopol nu circulă mijloace de transport în comun, dar de la gară se ajunge pe jos în câteva minute. Spre centru se ajunge cu metroul sau autobuzul 300 din staţia Piaţa Victoriei. Pe Titulescu circulă tramvaiul 1 şi autobuzul 182.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [13.03.15 13:48:45]
    »

    Așa e, sună cam îmbîrligat ce am scris eu acolo. Am vrut să sugerez calea cea mai scurtă, pe strada Veronica Micle, care e paralelă cu Maltopol, trecînd prin spatele hotelului. De aici atîtea de „stînga”. Practic trebuie descris un „dreptunghi”, care să te aducă în Maltopol ceva mai sus de hotel.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    abancor, adrianbogdan, Carmen Ion, Dan&Ema, kiwivik, zuftim

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.059062957763672 sec
    ecranul dvs: 1 x 1