ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.02.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: APOLLO
LUNA
SEP-2014
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Taverna Babis (ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΠΑΜΠΗΣ) - locul în care mă întorc întotdeauna cu plăcere

TIPĂREȘTE

Mă gândeam zilele trecute, dând peste un review frumos scris de userul @dan&ema dedicat unui restaurant din oraşul meu de reşedinţă, că nici nu mi-a trecut prin cap să scriu vreodată despre vreun loc din rândul restaurantelor. Dar, cumpănind şi analizând mai bine dacă în drumurile mele am întâlnit un loc de care m-am simţit atrasă, iar şi iar, măcar din curiozitate, mi-am dat seama că acesta există şi se numeşte simplu: Taverna Babis din Paralia Katerini, Grecia. De fiecare dată când soţul meu şi cu mine ajungem în Grecia, pe Riviera Olimpului, respectiv în Paralia Katerini, dorim negreşit să revenim la Taverna Babis, măcar pentru a saluta gazdele. De ce? Pentru că într-o staţiune care aproape că şi-a pierdut spiritul grecesc autentic aşa cum e Paralia Katerini, care mai deunăzi era „românizată”, recent este „sârbizată”, taverna asta micuţă se încăpăţânează să reziste intemperiilor vremurilor turistice.

Dar să începem cu începutul! Ca mai toţi turiştii iubitori de Grecia, debutul pe tărâmul zeilor ni l-am făcut acum aproape zece ani, în Paralia Katerini care nu era chiar ca acum, sau cel puţin, noi am văzut-o altfel, mai frumoasă, mai curată, mai elegantă, mai îmbietoare. Curios este că nu am descoperit-o cu ocazia primei vacanţe petrecute în Paralia Katerini în 2005, ci abia peste doi ani, adică în 2007, când am repetat experienţa Riverei Olimpului în compania mai multor prieteni.

Am găsit-o nu la malul mării, la prima linie de taverne şi restaurante unde ţeparii vindeau cinci peştişori gavros la cinci euro, ci la al doilea rând de străzi cu faţa spre un mic parc dincolo de care se află Hotelul Orea Eleni, în colţ cu Hotelul Helios, în partea sa stângă fiind Opap-ul grecesc (ΟΠΑΠ), adică agenţia naţională grecească de loto, pariuri sportive, pronosport (soţul meu e "titular" acolo). Se află pe străduţa perpendiculară cu strada Vasilis Pavlou (Βασίλης Παύλου) pe care se situează hotelul Helios.

Am fost impresionată că micuţa tavernă avea un aspect ce nu părea contrafăcut, era simplu, aproape sărăcăcios, autentic grecesc, la cele câteva mese întotdeauna ocupate mâncau mai mult localnici, pescari, deşi erau şi turişti care păreau încântaţi să mănânce aici. Soţul meu spunea că trebuie să mâncăm şi noi acolo unde mănâncă localnicii, semn că mâncarea este gustoasă şi proaspătă, şi aveam să aflăm peste puţin timp că nu se înşelase. Ne-am aşezat şi noi la o masă după ce ne plimbaserăm prin părculeţul vecin de unde aveam taverna sub observaţie pentru a ochi momentul eliberării vreunei mese. Muzica grecească tradiţională ce răsuna în surdină ne gâdila urechile.

Destul de repede am înţeles că este o afacere de familie, ca mai toate micile bussines-uri greceşti, bătrânul Babis, un bărbat falnic şi mândru, era capul familiei, cred că avea cam 50-60 ani când l-am cunoscut, el se ocupa personal de clienţi, relaţionând cu aceştia într-un ritual al ospitalităţii. Muncea cot la cot alături de soţie şi de cele două fete ale lor aflate în pragul vârstei de 20 ani. Mai avea vreo două ajutoare ce păreau a fi tot rude.

Meniul cuprindea pe lângă fructele de mare şi peştele gătite într-o manieră ce te făcea să salivezi, numai când le vedeai, o panoplie de preparate tradiţionale greceşti de bază: kleftiko (mâncare vânătorească de miel cu legume la cuptor), salată horiatiki (roşii, castraveţi, măsline şi brânză feta), tarama (icre de peşte), melitzanosalata (salată de vinete), celebrul tzatziki (sos făcut din iaurt, castraveţi şi usturoi), saganaki (brânză prăjită), capari (salată de capere), spanakopita (plăcintă cu spanac), tiropita (plăcintă cu brânză), kreatopita (plăcintă cu carne). Alte manacaruri tradiţionale ce merită încercate sunt: patsa (ciorbă din intestine de porc sau vită), stifado (tocăniţă din carne de iepure sau vită, cu ceapă şi sos de roşii), dolmades (sarmale), mousaka (musaca), pastitsio (un fel de lasagna), fricasse (tocăniţă de miel cu spanac, ouă şi lămâie) etc.

În privinţa dulciurilor, aici se prezenta şi marea varietate de produse: baklava, cataif, yaourti me meli (iaurt cu miere), milopita (plăcintă cu mere), karydopitas (bomboane cu nuci şi migdale), îngheţată cu diverse arome.

Ouzo, care este băutura tradiţională grecească şi merge cel mai bine cu fructele de mare, se află în topul preferinţelor muşteriilor de la tavernă. Babis spunea că acesta se bea în compania familiei sau a prietenilor apropiaţi. Metaxa este o altă băutură la fel de populară ca şi ouzo, supranumită "elixirul vieţii", "nectarul zeilor" sau "tăria binecuvântată" care ne-a fost recomandată. Grecii au câteva sortimente de bere foarte bune, Mythos parcă s-ar afla în frunte, iar retsina-vinul grecesc recunoscut la nivel mondial pentru aroma sa deosebită, este foarte solicitat la Babis. Dacă la început, în primii ani, meniurile erau scrise în greacă, engleză, germană şi rusă, abia anul trecut l-am găsit tradus în română si, chiar, sârbă. Referitor la preţurile practicate, acestea au căpătat în decursul anilor un trend uşor ascendant, însă niciodată nu au fost mari. Spre exemplu, o masă destul de consistentă pentru două persoane nu depăşeşte, cu tot cu băuturi, aperitiv şi fel principal de mâncare (la o asemenea comandă completă, desertul vine sigur din partea casei) nota de plată n-ar depăşi 25-30 euro.

Cu fata cea mică, fâşneaţă şi lipicioasă ne-am împrietenit destul de repede, ne-a povestit că studiază la Salonic la o şcoală postliceală ce-i va conferi calificarea de asistentă medicală. Ea servea clienţii la mese împreună cu tatăl ei, asigurându-se că toţi clienţii sunt trataţi cum trebuie şi asigurându-i pe aceştia de prospeţimea peştelui şi a fructelor de mare aduse zilnic din port şi a legumelor provenite din piaţa din Katerini. De fapt, mulţi pescari veneau şi ei să mănânce la Babis, fiind buni prieteni cu acesta.

În acea vacanţă din iunie 2007, soţul meu şi cu mine, alături de prietenii noştri, ne găsiserăm locul unde începuserăm să ne simţim foarte familiar, ca acasă.

În anii ce au urmat am folosit Paralia Katerini ca loc de tranzit de o noapte spre destinaţiile finale alese şi de două-trei nopţi la întoarcere, pentru că orice s-ar zice „prima dragoste nu se uită niciodată”, cam aşa tratam Paralia Katerini. Ori de câte ori reveneam, eram primiţi cu aceeaşi căldură, şi, bineînţeles, recunoscuţi, spre încântarea noastră: septembrie 2008, în drum spre şi dinspre Lefkada, septembrie 2009 către şi dinspre Zakynthos, iunie 2010, către şi dinspre Creta. Întâmpinarea ospitalieră ne-o făcea, mai mereu, fata cea cea mică care, încă, mai studia la Salonic şcoala de asistente medicale. Localul nu a evoluat deloc în sensul celor ştiute de noi, în afara unor investiţii minimale de întreţinere corespunzătoare, nu se vedea nimic, mulţi ar fi spus că afacerea n-ar fi profitabilă, însă ei mai aveau şi alte mici afaceri, dar cum trăiau zi de zi, ceas de ceas acolo, acela era modul lor de trăi, fără lux, aşa înţelegeau ei să-şi ducă viaţa.

În 2011 şi 2012, alegând destinaţii de vacanţă precum Thassos şi Halkidiki care nu au tangenţă cu Paralia Katerini, evident, n-am mai vizitat taverna, însă, în 2013 în drum spre Parga, am stabilit şi la ducere şi la întoarcere nopţi intermediare în Paralia Katerini. După ce ne-am cazat, eram dornici să vedem dacă şi ce schimbări s-au mai produs în prima staţiune grecească din viaţă noastră. Desigur că ne-am dus întinşi la Taverna Babis să mâncăm fructele de mare gătite excelent, cărora le duseserăm dorul. Chiar aveam emoţii pentru reîntâlnirea cu familia Babis. Ne-am aşezat la una dintre binecunoscutele mese, constatând că nu s-au produs modificări majore. A venit imediat la noi fiica cea mică care, de-acum, nu mai era o fetişcană inocentă care-l însoţea pe tatăl ei, ci o tânără cu responsabilităţi căreia i se citea pe faţă că are ceva griji, că se maturizase. Ne-a cercetat cu privirea iscoditoare şi s-a luminat după ce ne-a salutat: „Îmi amintesc de voi, vă cunosc dar n-aţi mai venit demult la noi! ” I-am explicat că în ultimii trei ani drumurile noastre n-au mai trecut prin Pieria, ci au căutat Thassos şi Halkidiki. Soţul meu a întrebat dacă a reuşit să-şi finalizeze studiile la Salonic şi cu tristeţe în glas ne-a spus că da, absolvise, dar nu a apucat să lucreze nici măcar o zi ca asistentă, întrucât tatăl ei murise cu ceva vreme în urmă şi fusese nevoită să preia frâiele micilor afaceri. Fireşte că la auzul veştii nefericite, ne-am exprimat regretele şi am cerut câteva lămuriri. Ne-a spus că Babis se stinsese în noiembrie 2010 în urma unui cancer limfatic galopant. Apucaserăm să-l vedem la sfârşitul lui iunie 2010.

Sora şi mama ei lucrau, ca şi înainte, gătind bunătăţile cu care încântau turiştii, în timp ce ea se ocupa mai mult cu administrarea tavernei, am surprins-o în altă zi la întoarcere după ce făcuse aprovizionarea cu marfă proaspătă din port sau legume din piaţă. Ne-am delectat papilele gustative cu delicioasele fructe de mare şi peştele stropite cu retsina şi la venire şi la întoarcere, după ce, în prealabil, un păhărel-două de ouzo ne accentuaseră pofta de mâncare. Desertul l-am primit din partea casei: prăjitura cu jeleu făcută în casă.

Şi-n 2014 am repetat figura, fiica cea mică devenise, deja, o femeie de afaceri care monitoriza de undeva din spate toate mişcările turiştilor pentru a le anticipa dorinţele. Am regăsit aceeaşi atmosferă caldă pe care o ştiam demult, ce te face să te simţi ca acasă. Ofereau, deja, în trendul regăsit chiar şi în Parga, „the dish of the day” (specialitatea zilei), la un preţ rezonabil, lucru ce a făcut să găsim mai mulţi turişti conaţionali, ca oricând.

Ne-a întâmpinat bucuroasă ca pe nişte vechi cunoştinţe, am schimbat păreri şi amabilităţi, sora sa mai mare a îndrăznit să ne vorbească şi ea deşi nu cunoştea engleza aşa bine, mama lor, deloc. Ne-a explicat că e plăcut să se ocupe de afaceri, dar nu e uşor deloc, dar, că trebuie să continue pentru că tatăl ei, bătrânul Babis care „ne priveşte din ceruri” şi, arătând spre tabloul agăţat pe un perete din bucătărie cu portretul bătrânului, „ne zâmbeşte în fiecare zi! ”

Cu siguranţă, orişicând drumurile noastre ne vor purta prin această staţiune care s-a transformat neaşteptat de mult în ultimii ani, vom trece să revedem şi să lua masa la Babis, sper c-o vom regăsi la fel de primitoare, ca şi acum câţiva ani!

Nu ocoliţi nici voi Taverna Babis dacă vreţi ceva autentic grecesc într-o staţiune în care fake-urile sunt în continuă expansiune!

P. S. Cum nu m-am gândit niciodată că voi avea nevoie de fotografii ale Tavernei Babis, n-am prea făcut, chiar şi aşa, „forând” în arhivă, am găsit câteva răzleţe din diverşi ani, pe care nu credeam că le voi folosi la ceva.


[fb]
---
Trimis de irinad in 25.02.15 19:56:19
Validat / Publicat: 25.02.15 21:01:16
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 5725 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

19 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Preturile tavernei Babis afisate si in limba sarba
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38450 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

19 ecouri scrise, până acum

webmasterX [25.02.15 21:01:00] »

Mutat în rubrica "Taverne restaurante in Paralia Katerini/Olimpic beach, PARALIA KATERINI" (nou-creată pe sait)

irinad [25.02.15 21:49:50] »

@webmasterX - Multumesc pentru crearea unei noi sectiuni pe sait referitoare la taverne si restaurante, chiar sesizasem ca nu exista, de aceea il postasem in alta sectiune.

Larissa [25.02.15 22:06:55] »

@irinad - De retinut taverna, sugestive poze! Cu baclavaua m-ai lovit direct in inima, ma las de regim si maine imi fac de cap...

androstef [25.02.15 22:18:23] »

Frumoasa prezentare, de retinut daca mai ajung in Paralia.

irinad [25.02.15 22:19:00] »

@larissa2015 - Si mie imi place, o ador si-o devorez pe unde apuc, numai ca dupa aceea sunt nevoita sa ma iau de dieta...

Dabator [25.02.15 22:32:09] »

@irinad: Excelent review. Nu mă așteptam ca în Paralia să existe o astfel de tavernă... Trebuia să scrii și tu impresiile anul trecut, tot am stat în Paralia o zi în tranzit.

Trebuia să-l citesc dimineața, nu acum seara. Dar promit să nu mănânc nimic, deși îmi va fi foarte greu să mă abțin după un astfel de review.

Dacă voi mai ajunge vreodată în Paralia Katerini știu sigur unde voi mânca. Mai ales că sunt fan mâncare locală unde oriunde m-aș afla (noroc că nu am ajuns în Vietnam, China, sau Coreea până acum, căci nu știu cum m-aș descurca cu câinii, șerpii sau mai știu eu ce vietăți )

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinad [25.02.15 22:36:44] »

@androstef - Multumesc, da, sper sa le fie de folos tuturor celor ce trec prin Paralia, si stiu ca nu sunt putini cei ce procedeaza ca noi, luand nopti intermediare aici.

irinad [25.02.15 22:51:03] »

@Dabator - Aprecierea ta face mult pentru mine, noroc cu @dan&ema, ca altfel nu cred ca m-as fi gandit vreodata sa scriu despre asa ceva. Recunosc, are un grad de utilitate foarte mare si informatia pragmatica despre restaurante/taverne, nu numai despre locurile de cazare. Cat despre alte locuri din lume (Vietnam, China, Coreea, etc.) in care nu ai mers inca, iti doresc sa ajungi si sa ne povestesti si noua ce vei fi vazut pe-acolo, ca ai talent, nu gluma!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dabator [25.02.15 23:28:55] »

@irinad: Mă faci să roșesc . Dar dacă e să vorbim de talent îmi aduc aminte că tu chiar îl posezi cu adevărat. Și ai vizitat și scris despre întreaga Elada, ca un adevărat pasionat de această țară.

Am scris și eu de câteva ori de taverne, restaurante. Dar doar atunci când m-au inspirat (pozitiv sau negatic ). Am mai spus-o aici și aici că și impresiile despre restaurante sunt utile. De multe ori te trezești într-un oraș, stațiune și nu știi unde să te duci să mănânci.

Că tot am postat azi o poezie a lui Nichita despre Elada, îmi permit să ți-o dedic, ca pentru o adevărată fană a Greciei:

Fugeam parca săltând pe vârfuri de picior,
din trup in trup, ca o arcadă
culcată peste șirul pieritor
de reci coloane-ntr-o
Elada.
Mai mă mânjeam cu câte-un zbor
pe brațu-ntins, pe fruntea-mpinsă,
stând cu sprâncenele in viitor,
în timp ce glezna mi-era ninsă
cu dinți din cerul mușcător.
O, nasc vocale mari, mereu
guri care se închid în gol
Dar ca prin strungareața unui zeu
prin
Scila si
Caribda am trecut în zbor.

Nichita Stănescu - Trecere

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinad [26.02.15 08:04:54] »

@Dabator - Ei, da m-ai dat gata! Multumesc pentru dedicatie, chiar m-ai atins la coarda sensibila! Foarte frumoasa si sugestiva poezia, recunosc, n-o stiam, desi il iubesc pe Nichita Stanescu. La fel, recunosc ca m-am indragostit de Grecia inca de la inceput, chiar dinainte de a-i calca pamantul, de aceea, cand am avut posibilitatea, am vizitat-o in fiecare an, uneori chiar de doua ori pe an. Insa, pe cat de "plimbareata" am fost, pe-atat nu am fost de harnica in privinta scrisului. Stii, exista in fiecare dintre noi o anumita doza de comoditate, mai mica sau mai mare, la mine a fost considerabila, insa de la o vreme am mai recuperat cate ceva.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
danamandache [26.02.15 12:46:03] »

Felicitari, Irina!!! Ai reusit sa ma emotionezi cu un articol scris despre un restaurant!!!

irinad [26.02.15 21:01:03] »

@danamandache - Multumesc foarte mult! Imi cer scuze ca n-am putut sa-ti raspund pana acum! Si eu am fost destul de emotionata cand, dupa trei ani, nu l-am mai gasit pe Chirios Babis in viata, dupa ce ne obisnuiseram cu el ca si cu un bunic plin de pilde si jovialitate. El era sufletul tavernei sale, asta-i adevarul! E de apreciat, totusi, ca fetele incearca sa-i calce pe urme chiar si nevoite fiind! Sper sa se descurce la fel de bine ca tatal lor si sa incante clientii precum o facea el.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&Ema [01.03.15 07:35:55] »

Trebuie sa iti multumesc sincer pt acest review. Noi probabil vom "debuta" in Grecia in septembrie anul acesta si suntem in faza incipienta de documentare. Ieri chiar am "cules" un ghid de oferte turistice despre Grecia de la un pub bucurestean din Centrul Vechi al capitalei noastre. Zursa principala de inspiratie va ramane insa AFA si daca unii ueser-i precum voi aveti experienta de 10 ani pe meleaguri grecesti, e de mare valoare. Si daca va intoarceti cu drag la aceasta taverna si daca stati su daca nu stati in zona, spune multe. Asa ca am si trecut reviewul la favorite si incet incet se croieste tura noastra de Grecia.

Excelent review!

irinad [01.03.15 09:12:55] »

@Dan&Ema - Si eu trebuie sa-ti multumesc, chiar de doua ori: o data pentru ideea pe care mi-ai dat-o si-n urma careia s-a nascut acest review si a doua oara pentru aprecireile tale! Oricum, "te-am asteptat" zilele acestea, chiar in fiecare dintre ele sa-ti marturisesc ca inspiratia insuflata de review-ul tau despre restaurantul Millenium a fost determinanta! Apropo, am vorbit cu managerul restaurantului Millenium (doamna despre care ai pomenit si tu), nu stia de spre review-ul tau, i l-am dat sa-l citeasca, si-a amintit de tine dupa detaliul cu camera uitata si a fost foarte incantata sa vada cat de mult place locsorul ei!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&Ema [01.03.15 10:12:17] »

@irinad: De obicei nu scriu despre restaurante, localuri, taverne. Dar iata ca un review atipic al meu a gasit interes si completari la tine, iar acum reviewul tau gaseste maxim interes la mine si ma pune serios pe citit si alte reviewuri ale tale mai ales ca acum tintim ferm (si) Grecia la inceput de septembrie si nenumaratele voastre experiente repetate in Grecia sunt o sursa pretioasa de informatii pentru noi. Ca sa nu monopolizam

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dan&Ema [01.03.15 10:17:01] »

Ca sa nu monoplizam trimit si un PM

vio kovacs [14.08.15 13:27:03] »

Din pacate aceasta taverna s-a inchis...

Doream sa savurez si eu din bunatatile culinare grecesti la Babis dar nu a fost posibil. Va scriu din Paralia Katerini...

irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [14.08.15 15:13:03] »

@letyerno - Nici nu știi cât de rău îmi pare, peste nu mult timp voi trece și eu prin Paralia Katerini și abia așteptam să revin la Babis. Înseamnă că fetele sale nu au reușit să se descurce, până la urmă.

Dacă tot ești în Paralia Katerini, am văzut tot pe AFA că s-a scris în termeni laudativi și despre taverna Struga, acolo fiind, din câte am înțeles, și un chelner care vorbește românește. Ai putea încerca acolo, se pare că mâncarea e bine gătită.

Vacanță plăcută în continuare îți doresc, regret că taverna mea de suflet s-a-nchis!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
vio kovacs [14.08.15 22:34:33] »

Multumesc! Am fost la Taverna Struga... o recomand cu caldura tuturor... Da... sunt ospatari romani... au meniul scris si in limba romana... mancarea este buna, proaspata, chiar cand serveam masa, cei de la aprovizionare aduceau midii proaspete... De fiecare data au ceva din partea casei: platouri cu fructe, clatite. Sunt si alte taverne cu o diversitate de preparate... In fata tavernelor sunt angajati romani sa prezinte meniul... Printre ele : Restaurantul Zografos-8 euro felul 1-2-salata, o bautura. Babis&Babis cam 10-12 euro un meniu...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
androstef, Dan&Ema, danamandache, irinad, vio kovacs
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm? Taverne în Paralia Katerini și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.054989099502563 sec
    ecranul dvs: 1 x 1