ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.12.2009
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Oradea
ÎNSCRIS: 07.04.09
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
MAR-2009
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
85.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 1 MIN

In mijlocul naturii

TIPĂREȘTE

De multe ori la sfarsit de saptamana cand vrem sa scapam de poluare si galagie, sa evadam dintre cuburile de beton, alegem sa dam o fuga pana la Valea Draganului, un loc in care salbaticia naturii a ramas neschimbata, un loc netransformat inca de om, cum s-a intamplat la barajul Les.

Doritorii care vor sa vina sa stea aici mai mult de o zi, au de ales intre cateva mici pensiuni, nu multe, dar cochete sau au posibilitatea de a veni cu cortul, existand un loc preferat de campare, din pacate nu foarte amenajat, la capatul bratului vestic.

Noi suntem un pic mai norocosi cand mergem aici, deoarece daca vrem sa ramanem peste noapte un prieten are o cabana din lemn.

In urma cu aproximativ zece ani s-a incercat explorarea in scopuri turistice a zonei, din fericire pentru cei ce iubim natura in forma ei originala, zona nu prea avut de suferit, au rasarit doar ici si colo cateva cabane de vacanta din lemn, dar realizate cu bun gust.

Comunitatea de oameni din zona este mica si destul de saraca, singura sursa de venit este padurea, dar localnicii adevarati refuza sa o distruga, din fericire. In zona curentul electric este inca un lux, de care beneficiaza mai mult orasenii ce si-au ridicat case de vacanta, localnicii inca mai folosesc lampi si lumanari.

Printre posibilitatile de relaxare in zona amintesc si pescuitul pentru amatori (se pare ca in apele lacului traiesc adevarati monstri, conform spuselor localnicilor), plimbarile cu barca pe lac, traseele montane.

Valea Draganului ramane inca un colt de natura salbatica, un loc in care mai poti evada din inchisoarea betonului si unde padurea mai este rescpectata.


[fb]
---
Trimis de danoradea in 30.12.09 13:37:30
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3356 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (danoradea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Valea Draganului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 100 PMA (din 1 vot)

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

Costi
[30.12.09 21:18:40]
»

Interesant!

Iniţial, am crezut că este vorba de o zonă de lângă Piteşti (20 km depărtare), pe drumul spre Râmnicu Vâlcea, lângă comuna Drăganu, unde se află un loc frumos, lângă pădure, cu o poiană largă, numai bună să iasă lumea la iarbă verde.

Dar citind, am constatat că este vorba de o altă vale a Drăganului, de pe la Oradea şi, din pozele ataşate, trebuie să recunosc că acolo e mai frumos. Poate, în călătoriile mele, voi ajunge şi pe-acolo, să văd locurile pe viu.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
danoradeaAUTOR REVIEW
[30.12.09 22:05:37]
»

Da, iti recomand acest loc daca ajungi prin apropiere, nu e departe de la soseaua Cluj - Oradea, iar peisajele sunt deosebite. Desi e foarte greu de ajuns iti recomand iarna, cand este zapada, dupa ce vei ajunge sus, vei vedea peisaje tulburatoare.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Costi, danoradea
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Valea Drăganului:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061824083328247 sec
    ecranul dvs: 1 x 1