ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.10.2014
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Radauti
ÎNSCRIS: 24.01.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
OCT-2014
DURATA: 5 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
68.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Cairo city break sau 'Mahmoud, oaia si porumbelul'

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Preambul... somnambul

-Alo!... Salut fumeie! Mergem in Egipt!

-Mai, tu te-ai tampit!? -imi raspunse mieros sotioara nereusind sa ma domoale. I-am simtit coltul gurii ridicandu-se intr-un ranjet sublim. Ceva de genul: “-Da, da... vezi tu Egipt! - cand a zbura camila si a dansa Sfinxul perinita! ”

In Octombrie se anunta un liber de la serviciuri si sclavie. Cu ocazia bayramului la turci, haleam patru zile de liber – de Sambata pana Marti – 4-7 ale lunii. Unde ne caram patru zile, fara sa ne sparga prea tare la buget si la moral?

Zborurile din Ercan cam picasera deoarece fiind bayramul, aeroportul lucra la capacitate maxima iar preturile erau pe masura. La o scurta scanare a tuturor optiunilor, am gasit un EgyptAir din Larnaca spre Cairo la un 160 de euro dus intors. Au zboruri cam in fiecare zi iar mai jos de 80 de euro un drum, nu am vazut sa scada! Sooo... ”-La Piramide, birjare! ”, vorba clasicilor (se stiu ei!). :)

Problema urmatoare (deja stiuta) era cum o convingem pe Nefertiti (era sa zic Nosferatu, lol) de plecare, mai ales ca Egiptul a cam fost pe CNN-uri in ultimii ani?

Am dat cu goagalul sa vedem care e situatia prin Egipt si nu se arata deloc roz, in general, dar destul de stabila de vreun an. Pana si Wikipedia are pagini dedicate evenimentelor: “Egyptian Crisis (2011–present) ” (click aici). Ei nah... nu mai intru in politica... Am cautat eu cate ceva sa vedem cat e de “safe”, unii ziceau ca da, altii ca nu... nah; n-am ajuns la vreo mare concluzie, dar fiind undeva la marginea varstei de “live fast, die young”, am zis sa nu ne ratam ultimile zvacniri. :))

Dupa ce am luat biletele am tot tinut-o pe news-uri sa vedem daca e vreo schimbare majora de vreme. Prin Sinai si-au mai dat la gioale, iar cu cateva zile de plecare a fost o bomba pe la un Minister de Externe in Cairo unde au murit cativa politisti. In rest, liniste si pace. Fiind Bayramul (Eid al-Adha), am zis ca toti combatantii o vor da de o pauza si-si vor vedea de sacrificatul animalelor, lasand turistii cu ale lor. In general luptele si miscarile erau “interne” si aveau mai putin de a face cu turistii. Singurul eveniment notabil de anul asta – a fost o bomba pe un autobuz turistic prin Sinai, 3 turisti koreeni morti + soferul, prin februarie.

Nu prea am avut timp sa ma documentez cine stie ce, deoarece toata pregatirea a fost cam din scurt si am fost destul de ocupat inainte de plecare.

Sotioara a inceput sa se “documenteze” in stilul ei (verbal) de pe la cunoscuti si ma ameninta ca putem la orice ora anula calatoria! Nu mai zic ca si ISIL incepusera treaba cu decapitarile prin Siria/Iraq si nu faceau chiar cea mai buna entertaiment team, in perioada asta “premergatoare”.

Statisticile sotioarei dadeau a naibii de prost la exit polluri. 90% erau ceva de genul “Cel mai murdar oras! ”; “Ce sa cautati acolo, sa-ti taie aia capul, sa te bombardeze, sa te violeze etc? ”; “Murdar; murdar; murdar! ” etc.

“-Mai murdar ca la Istanbul? ” intreba consoarta! “-Ce Istanbul? Istanbul e Geneva fata de Cairo! ” :)

Am decis ca o prietena scotianca sa fie cea care da nota finala inclinand balanta in stanga sau dreapta. Ajunsese treaba un fel de “vrei sa fii milionar”, iar ultimul joker ramas era “Suna un prieten! ”. A sunat-o!

I-a explicat in 30 de sec. cum sta treaba. Prietena a zis “Hmmm” au cam fost probleme, dar de mult nu am auzit nimic, eu as avea totusi incredere in Traian si m-as duce! E vorba totusi despre piramide!

Am rasuflat usurat. I was going to make it. Parea ca nimic nu-mi mai putea sta in cale!

Nu a durat mult!

Dupa 5 minute, ne suna scotianca. Ca a intrat pe Foreign Office si sunt niste “Warnings” pe Travel Advice spre Egypt pe acolo, si sa citim si noi (gov.uk/foreign-travel-advice/egypt). Peninsula Sinai era pe Rosu etc. unele restrictii au fost ridicate pt. zonele turistice etc. per total tot te speriai cand citeai!

Toata vacanta atarna intr-un singur fir de par!

“-Draga sotioara, de curiozitate, rogu-te citeste ce scriu “cercetatorii astia britanici” de la Foreign Office despre Romania (gov.uk/foreign-travel-advice/romania), daca tot suntem pe pagina asta! ” – mi-am aruncat si eu ultimul joker in joc.

Si uite ce-a gasit:

“There is an underlying threat from terrorism. Attacks, although unlikely, could be indiscriminate, including in places frequented by expatriates and foreign travellers. ”

Nah... daca sunt teroristi si in Romania, de Egipt ce sa zicem?

Imi foloseam ultimele carti: “-Trebuie sa scrie si astia de la Foreign Office ceva, ca nu-i doare tastatura. ” Better be safe than sorry, crap. etc. Daca se intampla ceva sa poata spune: “I told you so, you little Mister Creanga! ”

“-Nu vezi ca e ca-n aia cu drobu de sare??? ”

S-a relaxat! Reusisem (chiar daca mai aveam si eu unele dubii daca am sa ma-ntorc far de cap sau pe bucati - in episoade :))).

Cuprins – cam stins

Nu am timp zilele astea sa fac reviewul asta cum trebuie, dar vreau totusi sa-l incarc acuma cand amintirile sunt cat de cat proaspete si sa pot incarca niste poze. Daca a fi sa intru in detalii tehnice si sfaturi practice poate am sa o fac in viitor.

In aeroport si transportul

Dupa cum ziceam, am zburat cu Egypt Air si am ajuns pe Terminalul 3 din Aeroportul din Cairo, undeva pe la 20:30.

Cand am suit in avion, in Larnaca ni s-au dat nise hartiute pe care a trebuit sa le completam. Sunt niste hartii pentru Politia de Frontiera, nume, prenume, nr. pasaport... si scopul calatoriei. De la avion pana la cladirea terminalului am mers cu autobuz destul de antic. Inainte de a se ajunge la pasapoarte (de fapt) chiar langa ele, sunt sediile mai multor banci. De la oficiul acestor banci se cumpara vizele – sunt niste stickere care ti le vor lipi in Pasaport. Costul unei vize este de 25$.

Tot aici am schimbat si bani. Ratele de la exchange sunt fixe si nu prea conteaza unde schimbi. Important e sa cereti sa va dea ceva bani marunti, ca sa aveti de bacsisuri si alte alea.

La Pasapoarte le dai stickul, hartiuta completata si pasaportul. Iti lipesc ei stickerul in pasaport si o stampileaza cu intrarea. Hartiuta completata ramane la ei.

Dupa ce treci de ghiseele de pasaporte, mai este unul care verifica inca odata pasapoartele si viza.

Dupa ce se iau bagajele, se iese in zona de arrivals. Chiar cum iesi este un mic birou la care unul vindea bilete / incerca sa atraga clienti la Limousine Service. Nu am inteles exact care era treaba cu astia.

Eu citisem despre Cairo Airport Shuttle Bus (cairoshuttlebus.com) si i-am cautat pe astia. Au un oficiu undeva in partea stanga, cum iesi. Dupa nume te gandesti prima data ca e vorba de autobuze, de fapt, au si masini mici si autobuze pentru grupuri, dar cel mai mult merg cu niste microbuze 8+1. Au preturile afisate pe siteul lor. Se plateste pentru intreaga masini / nu de persoana!

Incercasem sa fac o rezervare pentru o KIA pe siteul lor, am primit un email de la ei, dar cand le-am raspuns... emailul mi se tot intorcea. Am lasat-o asa si am zis ca rezolv la fata locului.

La oficiu au zis ca nu mai au masini mici si mergem cu microbusul.

Am plecat cu un microbus – doar noi doi si soferul. 145 de lire egiptene pana-n Downtown. Adica vreo 20 de dolari. Hotelul la care am stat, ne-ar fi aranjat transfer cu vreo 250 de lire; KIA ar fi costat 110. Au fost foarte ok astia cu minibusul si-i recomand.

Umbla si rechini de taximetristi prin aeroport – dar imi imaginez ca e ceva de genul cum era pe la Otopeni candva. Cu aia de la Shuttle Bus macar stii ca pretul e fix. Cu taximetristii, ar trebui sa fie pana intr-o suta de lire pana-n centru.

Daca sunt mai multe persoane – Cairo Shuttle Bus e perfect.

Pe seara am ajuns la hotelul Conrad, din Downtown.

Am uitat sa vorbesc despre Prima impresie. Chiar cand am coborat cu avionul, am intrat intr-un fel de nor de praf. Deasupra orasului e mereu un praf, fum... etc. arata ca un fel de ceata. In zilele cu vant probabil e si mai rau.

Traficul si felul cum conduc e distractie maxima. Nu par sa aiba vreo logica, iar semnalizarea nu o folosesc. Se depaseste, pe stanga, pe dreapta, pe oriunde este loc... atata timp cat poti ajunge mai repede in fata.

In locul semnalizarii se folosesc de claxon. E un fel de cod morse al claxonarii. Inca nu m-am prins care e – dar e ceva de genul, claxoane scurte si repetate, sa-l anunti pe cel din fata ca intri in depasire – trebuie sa te auda (sa te simta) pe care parte te bagi; claxon lung si apasat in caz ca te-a suparat cineva etc. Cred ca fiecare sofer are si un fel de claxonare “signature” – ceva de genul atentie vine Ali Baba – vine tare si nu opreste (You better watch out, you better not cry!). Oricum si condusul asta al lor ar trebui sa fie o atractie turistica in sine.

Prima zi

Dupa cum mi-e obieceiul, ma trezesc de dimineata. Foarte de dimineata. Cred ca umbla adrenalina prin mine si n-am somn. Era inca noapte cand m-am trezit. S-au auzit ceva bubuituri – au fost ceva artificii la primele ore ale diminetii.

Era prima zi a bayramului – Eid al-Adha – Festivalul Sacrificiului. Un fel de ajunul Craciunul, numai ca fara nenea porc, el fiind inlocuit de oi, capre, vaci etc. Orasul se transforma intr-un adevarat camp de batalie si animalele sunt sacrificate.

O treime din carne se da la saraci, se imparte cu vecinii, oamenii se viziteaza se mananca si se sarbatoreste cateva zile.

Sotioara a vazut primul sacrificiu. Pe un bloc vecin, tot familionul cu oaia pe acoperis. Cei mici mascati in Mickey Mouse, privind ca la spectacol cum patriarhul familiei executa prada. Am facut ceva poze cu zoom.

Prima impresie pe lumina – cam dezolanta! Mizerie la greu; cladiri amarate.

Al doilea eveniment al diminetii urmarit de la balcon: un cersetor e atacat de o hoarda de copii care aruncau cu pietre dupa el. Alti doi indivizi au reusit sa-i potoleasca pe cei mici, iar omul strazii sa o ia la fuga... dar cam greu.

Am decis sa vizitam Muzeul Egiptean. Am mers pe jos, pe Corniche, pe langa Nil pana in piata Tahrir. La inceput nu am vrut sa scot aparatul, ca m-am gandit ca poate reusesc sa “blend in”. Nici o sansa! Majoritatea copchiilor care trec pe langa tine iti spun “Welcome to Egypt! ” :)) Cred ca sunt educati pe la scoala / tv.

In piata Tahrir mai multe tancuri, care limiteaza traficul la o singura banda. In rest cam gol. Se construieste o statie nu stiu ce de autobuze, chiar in fata muzeului si cred ca au scuze ca sa impiedice orice alte adunari.

Din fata la Intercontinental am vrut sa mergem direct la muzeu, dar a iesit unul in civil care a inceput sa tipe ceva, dupa care a venit un militar si ne-a spus sa ocolim. In partea cu drumul era un fel de check point pe unde trebuia sa trecem. Acolo cred ca parcau si autobuzele cu turistii (grupuri) de prin statiuni.

Am vizitat muzeul.

Sotioara a dorit ceva relaxant, dupa deoarece mersul pe jos de la hotel pana la muzeul o cam inspaimantase. (Cam asta e prima reactie pana te obisnuiesti)

Am zis sa mergem pana la City Stars Mall. Am luat un taxi. Eram la prima experienta cu taximetristii si aveam iar emotii. :) In general s-a dovedit insa foarte bine. Am sa vorbesc despre taxiuri.

La Mall am gasit aproape totul inchis. Era si normal – era prima zi de Bayram. Dupa ce ne-am plimbat ceva pe acolo, am vrut sa mergem in parcul Al Azhar – dar taximetristul nu a inteles exact. Ne-a adus langa Moscheea Al Azhar – tot pe aici pe undeva incepe si parcul, dar am zis ca daca tot suntem aici, sa dam o tura prin Khan al Khalili.

Multe magazinase erau inchise, dar mai erau o serie care erau deschise. Mare mizerie, balti... caini, miros, putoare etc... Ne-am plimbat ceva si am achizitionat si o cutiuta cu “mother of pearls”.

Din Khan al Khalili, am incercat sa ajungem in parc si ne-am ratacit pe niste stradute pe acolo. Dezastru ecologic, nu altceva. Am dat si prin niste zone unde se taiau animalele si era cam macabra toata treaba. Nu am facut multe poze. :)

Saracii se plimbau cu niste saci in care adunau carnea. Aveam tableta cu mine si cu GPS, dar imi era cam jena sa o scot sa ma uit. Nu era cartier de tableta.

M-am dus sa-l intreb pe unul de parc, a facut semn ca nu intelege. Dupa aia mi-a zis direct: “Gimmy money!! ” I-am aratat sa o lase balta!

-Auch. Noroc ca sotioara nu era langa mine. :))

Incercand sa iesim de pe stradutele alea, vad pe o alee ceva mai multa aglomeratie. Am zis... hai pe aici, ca e de bine :) Cand colo... era un fel de bataie / imbranceala aglomeratia aia ce-am vazut eu.

Saracii aia cu sacii, care umblau dupa carne, incepusera sa se imbranceasca. Cred ca nu se intelegeau cum sa imparta carnea. Blocasera circulatia si mai era unul cu masina care incepuse sa claxoneze ca disperatul.

Au aparut si politistii (vreo 6) toti in alb si calare! Ce mai... epoca medievala. :) Pana la urma am reusit sa iesim de pe acolo, am luat un taxi si am ajuns la hotel. Sotioara nu a mai vrut sa iasa din hotel... :))) Cina a constat din mere si biscuiti care-i adusesem cu noi de acasa. Mai venisem si cu un bax de apa ca si asa aveam gentile goale si am fost sfatuiti sa ne spalam pe dinti cu apa imbuteliata daca nu vrem alte cele.

Mere, pere, apa si biscuti! Cam asa a fost prima zi. :)

A doua zi

Am fost la Piramide. Din nou taxi. Am inceput sa ne mai obisnuim.

Aia de la piramide pur si simplu te dispera cat se tin dupa tine. Ba pe camila, ba sub camila, ba cumpara aia, ba cealalta etc. Mai sunt si alti smecheri care iti cer sa-ti vada biletul, chiar daca ei sunt bagatori de seama etc. E un fel de americanii si indienii pe langa piramide si de-a-v-ati-ascunselea.

Dupa Piramide am fost in zona coptica. Am vizitat Muzeul Coptic, ceva bisericute din zona etc. Cu greu am reusit sa-mi conving sotioara sa mergem cu metroul. Eram curios cum e metroul la ei.

E cu jaluzele de lemn la geamuri. Destul de civilizat, (daca te obisnuiesti), iar biletul costa 1 lira egipteana. O nimica toata.

Facusem ceva cumparaturi de la Muzeul Coptic si am mers iar la hotel sa lasam gentile. Trebuia sa facem si ceva cumparaturi asa ca am mers pe jos pana la un magazin din Zaamalek. Egypt Fair Trade se numeste. Am facut ceva shopingareala aici.

Pe seara... dupa lungi sedinte, am reusit sa ajugem la un restaurant egiptean Abou El Sid. Aici am inceput sa prindem gust de Egipt si sa ne mai relaxam. Am mai sters din notele proaste :)

A treia zi

Citadela lui Saladin, cu moscheile si ce mai este pe acolo. In drum, cu taxiul, am trecut si pe langa Aquaduct. Aici e locul pielarilor si aveau material proaspat in urma Bayramului. Mormane de piei puse cu sare, la soare. Am fost amenintat ca nu se va mai intra pe o strada secundara in veci, amin!

Foarte frumose pe la Citadela. Foarte multi egipteni, veniti la picnic pe acolo. Era si 6 Octombrie ziua fortelor armate.

Dupa Citadela, si moscheile de pe acolo, facute foarte lejer; din nou City Stars Mall. Trebuia, nu?

La 5 seara aveam rezervare la restaurant. A fost o zi lejera. Seara... din nou excelenta la El Sid.

A patra zi

Chiar cand am inceput sa ne obisnuim cu Egiptul, ne-am dat seama ca trebuie sa plecam. Avionul era pe la 16:40, asa ca mai aveam timp de facut ceva pe dimineata.

Am fost la Gayer Anderson Museum si am vizitat moscheea Ahmad Ibn Tulun. Am urcat si sus in minaret.

---

Cam asta a fost mini-vacanta in Egipt povestita intr-un review de tip “teaser” :)).

Sunt mai multe aspecte despre care as vrea sa vorbesc. Sper sa reusesc. :)

Vroiam insa sa va servesc ceva la cald! :)

--

P. s. Rog atasarea urmatorului clip: youtube.

Am sa explic care-i treaba cu titlul reviewului ..in viitor. :)

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de TraianS in 09.10.14 13:16:01
Validat / Publicat: 09.10.14 21:29:30
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EGIPT.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5466 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

23 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (TraianS); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Cairo, here we come. :)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 74650 PMA (din 60 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

23 ecouri scrise, până acum

nickro [09.10.14 21:50:44] »

Foarte tare reviewul. Ai avut curaj, nu gluma! E horror poza cu macelaru', mergand, agale, cu sataru' din dotare!

webmasterX [09.10.14 21:58:32] »

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu)

TraianS [09.10.14 22:41:35] »

@nickro - Nu prea am putut face poze pe acolo... ca au fost mult mai multe faze tari. La prima vedere e de speriat, dar te obisnuiesti (sau nu!).

Din pacate... azi cand am incarcat reviewul nu am reusit sa incarc toate pozele care am vrut. Probabil ca am sa mai incarc cateva maine... sau oi pune mai multe la reviewurile viitoare. Vedem.

Mersi de vizita.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinna [10.10.14 07:25:02] »

Super tare! Cum adica umblau cu sacul dupa carne? Adica un fel de colind pentru nuci si covrigi, asa cum e la noi?

CarlaRoxana [10.10.14 09:00:58] »

Asa sunt strazile si in Tunisa... exact aceasi priveliste ''curata'' as fi vrut sa vad poze de la piramide, urmatorul concediu sper ca va fi in egipt

iulianic [10.10.14 09:59:05] »

@TraianS - Cred că ştiu cine te-a "amenintat că nu se va mai intra pe o stradă secundară în veci".

In drum, cu taxiul, am trecut si pe langa Aquaduct. Aici e locul pielarilor si aveau material proaspat in urma Bayramului. Mormane de piei puse cu sare, la soare.

Dacă-mi permiţi, te sfătuiesc să nu-ţi duci soţioara "în veci" pe străduţele oraşului Fes din Maroc. Acolo străduţele sunt atât de înguste (1,5-2 m), sunt labirintice, aglomeraţia umană este mare şi în plus mereu trec pe lângă tine teleguţe trase de oameni sau măgari care transportă (în căldura soarelui) piei crude de animale. Deseori aceste piei crude, urât mirositoare, sunt transportate de cărăuşi cu spatele. Despre mirosuri nu-ţi pot spune prea multe pentru că nu găsesc cuvintele potrivite. Atâta doar, nu-ţi duce soţioara la vopsitoriile din Fes pentru că nu te va ierta "în veci".

alinaro [10.10.14 10:14:02] »

@TraianS - Ce tare, draga Traian! Frumoase surprize ii faci sotioarei, pe care o felicit cu aceasta ocazie pentru curajul de a te urma peste tot. Asta da dragoste!

Imi plac in continuare foarte mult pozele tale cu oameni. Da' mult de tot. Surprinzi ipostaze fel si fel, gesturi, reactii, stari... e super!!

Cand trece "caldul", asteptam si povestirile la rece. Numai bine!

danadana* [10.10.14 10:46:26] »

@TraianS - Super rewiu! Am intalnit aici ceva ce cautam si nu gaseam in alta parte :obiceiuri (ciudate sau nu) din tari vizitate. Inedit! felicitari!

TraianS [10.10.14 13:59:19] »

@krisstinna

Da... un fel de colind, numai ca nu cantau.

Oamenii mai instariti (sau cei care isi permit) trebuie sa dea saracilor din ce sacrifica. Cu cat esti mai bogat, cu atat tai un animal mai mare (sau mai multe).

Probabil nevoiasii stiau locurile unde se primeste carne - deoarece i-am vazut o data gramada la o usa - stand la coada cu sacii si a doua oara, in imbulzeala / imbranceala... la care au venit politistii calare.

Mersi de vizit.

@CarlaRoxana

Am adaugat o poza de la piramide - vezi P29.

Mai aveam sa scriu 2-3 reviewuri la care aveam sa adaug ceva poze. Sa vedem daca voi reusit.

Oricum piramidele nu prea se schimba. Sfinxul era insa, putin in reparatii.

@iulianic

Deci stiti mirosul.

In prima zi... nu era chiar foarte rau. Adica erau multe gunoaie, sange si urina de la animalele proaspat taiate. Maruntaiele le puneau in saci si le aruncau peste mormanele de gunoaie deja exitente.

In a doua zi, am trecut cu taxiul pe langa locul unde isi aveau tarabele cei cu pelariile- Poza 26. Sunt pe langa un vechi aquaduct - si agata pieile pe zidurile lui. Desigur dupa ce le-au curatat, aranjat etc. Mirosul in zona... era destul de... hmm... tare!

Pe stradute, nu am intrat in zilele urmatoare... deoarece am zis ca resturile de zilele trecute nu prea dau bine dupa ce au stat la soare.

In prima zi sotioara a stat cu niste servetele umede la nas. Eu nu sunt chiar asa sensibil, m-as mai fi dus hai hui, dar ii era frica sa ramana singura la hotel.

Oricum... e un miros de tinut minte. Abia acum inteleg mai bine reviewul despre Fes.

@alinaro

Am mai incarcat cateva poze cu "oameni"... special pt. tine.

@danadana

Multumesc. Astia chiar sunt inediti.

Mai sunt si alte tari musulmane, dar acolo animalele de sacrificiu se taie la abatoare special amenajate. Nu pe strada, sau pe acoperis.

Alex_Macedo [10.10.14 16:54:11] »

Trăienel!

Nici nu știi, ce amintiri trezești! Acum vreo 4... 5 ani, spuneam într-un review că, "mizeria e bună prietenă cu egipteanul" și mi s-a spus că sunt brașoave și că, exagerez. Chestia cu tăiatul, "La bloc", este de... Cartoon Network. Dacă nu imortalizai chestia, nu te-ar fi crezut nimeni. Eu, sigur, aș fi făcut-o!... ehm... când trăiești anumite lucruri la fața locului, nu ai cum să nu dai dreptate, review-ului tău. Review care, în clipa de față, mă face să simt că sunt ACOLO!

Mulțumesc, pentru aducere aminte!

buterfly* [10.10.14 17:29:00] »

abia astept continuarea, un Tutankamon ceva...

Marian Preda [10.10.14 18:52:31] »

@TraianS -

Felicitari pentru articol!

TraianS [11.10.14 17:03:06] »

@Alex_Macedo - Master Alex, pe cand un nou serial "Indiana"?

Apropo de Indiana - mi-am adus aminte de Nenea Muuvit si ce ziceai matale de condusu pe acolo plus patania cu opincile respectabilului. Pana sa ajung in Egipt, nu credeam ca un astfel de stil de condus e posibil. Credeam ca spui "brasoave".

De condus m-am lamurit repede, chiar de la aeroport; nu mai zic ca intr-o alta zi, cand am mers cu un taxi... si ma uit la nenea sofer... observ ca 'accelera' descult. Caldura bat-o vina!

Cat priveste mizeria, recomand spre vizionare filmul Garbage Dreams (en.wikipedia.org/wiki/Garbage_Dreams) - se gaseste pe net (daca nu-l dibuiti, rog un mesaj pe privat).

Foarte tare filmul... si te face sa privesti toata treaba cu gunoaiele dintr-o alta perspectiva. Il recomand.

Stima si respecte... si multam ca-mi mai lasi cate un ecou.

Tarii ma bucura!

@buterfly (cu un singur t)

Despre Tutankamon nu prea am ce sa scriu. I-am vazut doar masca. Neamurile lui din camerele alaturate, insa, m-au lasat pe mine masca. lol

Multumesc de vizita.

@Marian Preda

Multumesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
amero [12.10.14 00:37:20] »

draga Traiane, poza 33 cu preotii si celularele e super si nu imi mai aminti de mizeria din Cairo, acum ceva anii e drept nu era chiar asa, dar ce sa zic, se poarta si la case mai mari. am aterizat asta seara de la Napoli si dupa ce am stat o ora in cada tot am senzatia ca "inot" printre gunoaile napoletane. bravo pentru curaj si ptr. rew.

Alex_Macedo [12.10.14 22:09:54] »

Trăienel!

... mi-am tot chinuit creierii că, degeaba povestești, când nu ai toate pârghiile, ca nevoie de mărturie.

Pare-se că, fotografiile tale "salvează", (într-un destul de elocvent... ehm... hai sa-i spunem, manifest)... ceea ce așezam intr-un Word, acum ceva ani!

Mulțumesc!

P. S. Indienele, au avut farmecul lor ATUNCI. Acum sunt alte vremuri...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
TraianS [13.10.14 11:31:21] »

@amero - Imi amintesc ca vazusem mai demult ceva pe la stiri cu gunoaiele din Napoli.

Nu-mi aduc aminte exact, dar era ceva de genul "mafia" se ocupa de adunatul gunoaielor, statul vroia sa preia aceasta afacere, iar astia faceau greva si fel de fel de "manifestatii" pe strazi. Parca asa era. Oricum stiu ca era ceva legat de gunoaie

Sper sa ma lamuriti cum sta treaba.

La Egipt, asta cu gunoaiele, e lucru care sare prima data-n ochi. Dar odata ce te obisnuiesti (daca reusesti), incepe sa fie bine (sau aproape)... si sa mai decoperi si alte fatete.

Astept reviewuri din Napole.

@Master Alex

Dupa mintea-mi, o Indianca de a ta, merge in orice timp (sau anotimp) fie ploaie, fie vant.

"Pe oricand", un serial de acest tip, oricum s-o fi numind, e bine venit si asteptat de subsemnatul. Cugetarile din el, fac fata intemperiilor - precum piramidele.

Stima.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
neimportant [13.10.14 19:11:23] »

Nu știu dacă aș fi îndrăznit ca să cutez la o astfel de escapadă, în plin sezon de sacrificii, prin ganguri, pe blocuri, piețe, oaze sau direct pe nisip. Mai ales că lumea vizitată a lansat trendul ținutei combinezonului oranj pentru cei cu obârșii în oazele Europei sau prin bivuacurile Americii, asortat cu abanosul haidamacului mascat ce îndeamnă la lectură ușoară.

Impresionează behaviorismul aplicat. Comportamentul indivizilor în diversele situații surprinse, fiecare cu treaba lui (ăia cu oaia, cela de face sprint impulsionat de micuții gavroche sau binevoitorii de la piramide). Pozele vin ca o completare firească a celor relatate, într-un stil care mi-e pe plac.

Mulțumesc prietene!

TraianS [14.10.14 09:55:51] »

@zapacitu - Amice Z vizita ta e intotdeauna binevenita. Multumesc.

Pami* CONS. ONORIFIC AFA / EGIPT [15.10.14 10:06:03] »

din partea mea primesti si Zuperbonusul :-) pentru ca il meriti pe deplin!

horachira [15.10.14 12:11:39] »

@krisstinna -

Conform religiei musulmane fiecare din animalul care il taie trebuie sa dea o treime saracilor si o treime neamurilor

Am fost inainte de aceasta sarbatoare in Senegal si fiecare om avea bani strinsi pentru un berbec mai mare sau mai mic, dupa posibilitati, cam ca la Pastele nosrtu cu mieii

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dan&Ema [17.10.14 09:32:59] »

Ce articol de elita!

Povestit asa fain si natural si cu patos.

Voi tot citi de acum reviewurile dvs

iar egiptul a ramas una din datoriile pe care le am eu la mine unde am avut sansa sa merg aproape gratis dar totusi nu am ajuns

va veni pe lista si egitul.

brAvo de multe ori

Dan

TraianS [19.10.14 08:13:19] »

@Pami - ZuperMersi!

@horachira - Unde-i reviewul despre Senegal?

L-am cautat, dar nu l-am gasit. Astfel de locuri vizitate... merita numaidecat unul sau mai multe articole. Rogu-te povesteste-ne si noua cum a fost pe acolo. Abia astept sa citesc.

@Dan&Ema

Multumesc pentru vizita si ecou. Iti doresc sa-ti platesti "datoria" catre Egipt, cat de curand posibil.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
buterfly* [19.10.14 09:59:56] »

Pfoaaaaa cum sa nu il vezi pe NEA Tut? Era plecat? Nu mai era la borcan? Stiu ca il mai plimba astia pe la alte muzee...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
14 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alex_Macedo, alinaro, amero, buterfly*, CarlaRoxana, Dan&Ema, danadana*, horachira, iulianic, krisstinna, Marian Preda, neimportant, nickro, Pami*
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Cairo:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.054693937301636 sec
    ecranul dvs: 1 x 1