ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.08.2014
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Iasi
ÎNSCRIS: 10.08.11
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
JUN-2014
DURATA: 2 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Relaxare totala

TIPĂREȘTE

Parcul National Kopaonik din Serbia a fost fondat in 1981, acopera 11800ha si se intinde pe partea cu varfurile cele mai inalte. Cel mai inalt varf este Pancicev cu 2017 m.

Parcul este bogat in monumente naturale si zone de protectie pt flora si fauna, insa in anumite parti este permis si accesul cu auto.

Zona Kopaonik este recunoscuta in special pentru cei 70 de km de partii de schi de toate categoriile, ceea ce face ca vara sa nu fie prea populara printre turisti, cel putin la sfarsitul lunii iunie cand am fost noi.

In prima zi cand am ajuns in Kopaonik ne-am multumit cu o plimbare prin imprejurimi, am descoperit zona, ne-am plimbat putin pe dealuri, am servit masa in foisor, si am admirat minunata priveliste ce ni se intindea in fata ochilor de la balconul vilutei noastre cochete.

A doua zi am zis ca trebuie sa descoperim si varfurile muntoase, asa ca am plecat spre centrul statiunii de unde pleaca iarna teleschiurile, am cautat centrul de informare turistica de unde am luat o harta si am purces pe jos catre Suvo Rudiste al doilea varf ca inaltime din zona (1976 m).

La urcare am ales drumul pe care se urca si cu auto pana la un punct si apoi ca s-o mai scurtam am urcat de-a dreptul pana sus. Iarna se ajunge pana acolo cu teleschiul acum doar faceau reviziile. La coborare am ales traseul turistic, mult mai frumos, prin padure. La urcare cat si la coborare cred ca am facut aproximativ 30 minute. De sus de pe varf se intindea la picioarele noastre o frumoasa panorama, se vedea undeva in spate si o cabana meteo dar si un refugiu, sau cel putin asa am crezut noi.

Ce mi-a placut foarte mult a fost faptul ca zona este impadurita, nu se taie copaci abuziv ca la noi, nu am vazut pe nicaieri pet-uri sau alte deseuri aruncate, nu am vazut stani sau animale fara stapan lasate libere. La baza partiei se tundea iarba de zor si se instala o pista de tubing.

In zona partiilor era ceva mai multa lume, am gasit un restaurant cu preturi OK si cu mancare buna, unde se putea plati si cu cardul (aveam noi ceva dinari dar am preferat sa-i pastram pentru magazine).

Cu siguranta incepind cu luna iulie zona se mai populeaza si ai ce face cateva zile fara a exista riscul de a te plictisi.


[fb]
---
Trimis de elena_iasi in 20.08.14 17:27:40
Validat / Publicat: 20.08.14 20:09:55
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SERBIA.

VIZUALIZĂRI: 3668 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elena_iasi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Flori de munte
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7650 PMA (din 11 voturi)

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

domidoc
[20.08.14 20:47:59]
»

Cum se ajunge acolo?

elena_iasiAUTOR REVIEW
[20.08.14 22:11:28]
»

@domidoc: Noi am trecut pe la Portile de Fier I, apoi am mers spre Zajecar, Paracin, Krusevac, Stopanja, Brus, Kopaonik. Traseu destul de pitoresc, drumuri inguste dar cu asfalt bun, prin livezi de visini si "plantatii" de zmeura.

domidoc
[24.08.14 11:34:30]
»

@elena_iasi: Multumesc.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
domidoc, elena_iasi
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Kopaonik:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.048043012619019 sec
    ecranul dvs: 1 x 1