ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.07.2014
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: București
    ÎNSCRIS: 18.06.13
    STATUS: PRETOR
    DATE SEJUR
    AUG-2012
    DURATA: 1 zile
    familie cu copii

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 3 MIN

    DIAMANTE - oraselul cu “Murales” si patria “Viagrei saracului”

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE URM de aici

    Fapturi fara de odihna cum suntem noi, bineinteles ca nu am rezistat sa stam prea mult la plaja cu ocazia vizitei noastre la San Nicola Arcella (vezi povestea precedenta), asa ca iarasi am cautat un loc de care sa ne lege ceva amintiri placute.

    Dupa ce am vizitat frumoasa statuie de la Maratea (vezi articolul precedent), am auzit despre un orasel mititel pe numele lui DIAMANTE si am fost oarecum intrigati de denumire. Stiam ca nu exista diamante in Italia si asa si este. Numele este pur si simplu datorat frumusetii locsorului, ca o gema, ca o nestemata, ca un diamant.

    Prin 1981 primarul micii localitati a initiat un proiect de infrumusetare, la sugestia pictorului Nani Razzetti. Infrumusetarea consta in pictarea peretilor caselor din centrul istoric cu diverse scene, rod al imaginatiei bogate a pictorului cu pricina. A aparut conceptul de “Murales” divizat in murales tip grafitti si murales tip mozaic. Pictorul initiator al ideii si-a exprimat imaginatia pe multi dintre pereti dar idea a fost atat de interesanta incat si alti pictori s-au prezentat, au cerut permisiune si au pictat orice le-a trecut prin cap.

    Rezultatul este unul spectaculos! Multe dintre case au adevarate opere de arta pictate pe peretii exteriori iar cand te plimbi pe stradutele inguste si umbroase ale minunatului centru istoric te simti ca intr-un muzeu de arta in aer liber. Senzatia este unica.

    Centrul istoric tipic oraselelor italiene cu stradute inguste, casute gri, scari brodate cu flori colorate si parfumate este mult, mult infrumusetat de picturi si mozaicuri exprimand diverse stari de spirit, de la teama la bucurie si de la angoasa la soare si vara.

    Orasul este o opera de arta in permanenta schimbare deoarece incepand cu anul de gratie 1981 si continuand pana in ziua de azi o multime de pictori continua sa vina si sa se exprime pe peretii cu pricina. Aici puteti vedea cateva din “Murales” youtube

    Pe langa toate aceste minunatii privirea se opreste aproape la fiecare casa pe salbele rosii si stralucitoare de ardei iute si extrem de iute, intinse la soare ca sa se usuce in mod natural. Ei bine, la fiecare pas gasesti cate un anunt care spune ca respectivii ardei picanti sunt “Viagra saracului”. Asa o fi? Stiu ei ce stiu! Am cumparat si noi vreo 2 salbe de ardei si am mancat din ei vreun an. Pot sa va spun ca sunt foarte picanti!

    Una peste alta oraselul beneficiaza si de o pozitie privilegiata pe malul marii. O mare superba si albastra ce poate fi admirata in toata splendoarea ei de pe o faleza larga si bine amenajata. Peretii verticali de munte dau bine de tot alaturi de mare si de plajele cu pietricele si bolovani.

    Pe langa peisajul frumos exista si multe magazinase cu de toate, inghetata artizanala foarte buna, pizzerii mititele gestionate de familii din tata in fiu care fac o pizza incredibila, restaurante si terase unde puteti degusta fructe de mare si bucatarie tipic italiana si ce mi-a atras atentia, magazine cu ceramica tipica zonei, foarte colorata si interesanta.

    Socotind muzeul de arta contemporana in aer liber, degustarea inevitabila a poznasilor ardei rosii si iuti, oraselul tipic Italian, marea superba si atmosfera unica, o plimbare prin Diamante o sa va ramana multa vreme o amintire foarte placuta asa cum ne-a ramas si noua.

    Daca ajungeti pe acolo acordati o dupamasa si acestui loc unic, merita!


    [fb]
    ---
    Trimis de buterfly* in 03.07.14 06:58:13
    Validat / Publicat: 03.07.14 12:04:10
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 2096 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (buterfly*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 plimbare printre murales
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13700 PMA (din 14 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    2 ecouri scrise, până acum

    adri-nico
    [03.07.14 13:40:27]
    »

    Cu asta m-ai dat gata. E locul pe care mi l-as fi dorit sa il vizitez, dar Calabria mea a fost total in partea opusa.

    N=ai zis nimic despre Muzeul peperoncino. sau de inghetata cu ardei iute. Era sau m-a pacalit cineva? Isola Didino? Astept review?

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [03.07.14 14:27:12]
    »

    @adri-nico: lasa ca nu au intrat zilele in sac, ai timp sa ajungi si pe acolo. Important este sa stii ca exista pentru ca nu stiu din ce motive nu este facuta multa publicitate in acest sens. Nici despre Maratea nu stie mai nimeni iar despre San Nicola Arcella nici atat. Data viitoare cand mergi in Calabria poate ajungi in zona asta.

    Nu am vazut nici un muzeu, dar noi am stat putin acolo si nu ne-am saturat de uitat pe pereti. Inghetata era, dar nu de peperoncino, poate nu am gasit noi cine stie?!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    adri-nico, buterfly*
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Calabria:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.047806978225708 sec
    ecranul dvs: 1 x 1