ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.04.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Ormylia Halkidiki
ÎNSCRIS: 19.01.14
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
APR-2014
DURATA: 0 zile
team-building

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Traseul din Ormylia pana in Arnea

TIPĂREȘTE

Pentru mine, intr-adevar a fost o excursie, pentru ceilalti din autocar erau cu gandul la meciul de fotbal care s-a sustinut in Arnea, Halkidiki, echipa de fotbal Ormylia urma sa aiba un meci cu echipa din Ierissos.

Ceea ce doream sa va transmit, daca sunteti veniti ca turisti prin zona Halkidiki ori ba chiar mai usor prin Psakoudia, asa ca va sugerez si Arnea printre obiectivele turistice. Pe langa traseul superb pe care ofera peninsula, sigur nu veti spune "nu am chef"...

Drumul pana acolo nu veti intalni benzinarii doar in comune, asa ca de preferabil sa aveti rezervorul full inainte de plecare sa nu aveti vreo bucurie.

Din Ormylia pana in Arnea sunt 47 km si 54 minute fara opriri.

Cand sunteti deja intrati in Ormylia, va v-a zari in fata un parc cu niste pini inalti, aceasta este numit Parcul Pefka (Parko Pefka), o luati pe langa parc, apoi virati la dreapta si ce mai mergeti un pic inainte, pe partea stanga se afla o scoala si de altfel virati stanga (pe partea soferului este scoala), urmati traseul si pe partea dreapta ca punct de reper este o casa din piatra cu obloanele verzi, veti vira la dreapta. La iesirea din Ormylia, va fi cimitirul pe partea stanga ca si punct de reper. Continuati drumul tot inainte.

In Vrastama nu veti intra, se va face o virare la dreapta din scurt, comuna o veti lasa in partea stanga si aveti indicator pentru localitati.

Dupa ce ati iesit pe soseaua nationala (Poligyros) va veti continua drumul tot inainte, pe drum veti intalni pe partea dreapta la distante diferite 2 cantine (un mini autobuz cu sandvishuri si bauturi racoritoare) in caz ca vreti sa faceti o oprire si sa admirati peisajul.

Veti intra intr-un satuc pe nume Plana, dupa ce ati iesit va continuati drumul pana cand veti da de un indicator pe care va spune sa o luati la stanga. Indicatorul de Paliochori si Megali Panagia.

Aveti grija, la acea intersectie mai mereu este politia rutiera!

Dupa virare, aveti o sosea luuuunga, pe partea dreapta, daca veti vrea sa vizitati si Megali Panagia aflata pe dreapta ori daca nu, va continuati drumul fara sa mai intrati in localitate

Cand ati intrat si in penultima localitate Paliochori, la fel indicator spre stanga catre Arnea.

Va veti opri cand sunteti ajunsi in aceasta localitate. Strada principala din localitate se numeste Aristotelous.

O arhitectura deosebita, diferita de cum regasim in peninsula cu iesire la mare, aproape toate casele din Arnea sunt colorate in albastru, galben, portocaliu, indigo si vestitele case din piatra. Sa nu uit de Catedrala Sfantul Stefan care merita vazuta, Biserica se afla in apropierea pietei centrale langa o fosta scoala (in prezent este Primaria) si clopotnita cu ceas. Ceea ce am aflat despre aceasta catedrala, v-o spun si voua.

Biserica este de mari dimensiuni pe o suprafata de 813 mp, lungime 40,90 m si latime 19.58 m, face parte din categoria cu bazilica cu 3 abside si a fost construita in 1812, dupa cum reiese dupa o placa de marmura aflata la fatada cladirii.

In data de 5 septembrie 2005, biserica a fost complet distrusa dupa un mare incendiu care a izbucnit in interiorul acesteia.

Din pacate, focul a distrus tot ce se afla: acoperisul care s-a prabusit, imagini, carti, diverse relicve nepretuite si obiecte de valoare istorica si artistica, obiecte din argint si iconostasul din lemn aurit, sculptat si tronul ornat de episcop; a ramas numai zidaria din piatra in picioare. Dupa incendiu, cu ajutorul Ministerului Culturii - Antichitatea Bizantina au renovat biserica si de a face sapaturi arheologice.

In interiorul bisericii a relevat existenta a trei cladiri ma vechi (o bazilica cu absida mare datand din jurul anului 400 d. Hr.), o biserica mica cu un singur naos bizantin din secoul 10-11d. Hr si un ediciriu mare dreptunghiular post-bizantin, fara nisa din secolul al 16 -17 d. Hr.

S-au mai descoperit obiecte de lut, marmura, sticla, metal, mortare si peretii, cat si 15 morminte, unele datand din secolul al 16-lea dupa Hristos. Dupa finalizarea restaurarii si sapaturilor arheologice, pe laterelele bisericii (in interior), podeaua este din sticla speciala, pe care pelerinii si vizitatorii au posibilitatea de a merge pe ea, frumos luminat si admirand in mod direct vechea biserica.

Mi-ar fi placut sa urmez indicatoarele aflate in Arnea (vezi foto) desi eram singura, prietenii mei erau infometati dupa meciul de fotbal, asa ca singurica am luat-o la picior prin Arnea si dorind sa urmez indicatoarele desi le-am lasat pe alta data.

Vacanta placuta! :)


[fb]
---
Trimis de Mixaela in 28.04.14 21:11:35
Validat / Publicat: 28.04.14 22:36:41

VIZUALIZĂRI: 2947 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mixaela); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Traseul l-am realizat pentru dvs ca idee care sunt punctele de a lua cu masina ori autocarul
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12800 PMA (din 15 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Halkidiki:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.054310083389282 sec
    ecranul dvs: 1 x 1