ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.10.2009
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: campulung moldovenesc
ÎNSCRIS: 27.08.09
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
SEP-2008
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
12.50%
Extrem de nemulțumit
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
56.25%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Caldura mare

TIPĂREȘTE

Marcus Viana - "Maktub ll"

Dupa parerea mea dupa Cairo si ale lui piramide cea mai cunoscuta destinatie in Egipt ramane Valea Regilor, locul in care au fost ingropati mare parte din faraonii Egiptului antic. Sperand sa " traiasca bine " si in viata de apoi cei mai multi faraoni au ales un loc retras pentru a-si odihni oasele (la propriu). Ferit de cararile hotilor (sperau ei), locul ales se afla pe malul stang al Nilului intr-o vale ce se afunda adanc intre munti in dreptul orasului Luxor. Cum s-a dovedit ulterior alegerea nu a fost una prea fericita deoarece majoritatea mormintelor au fost calcate de hoti iar bietii faraoni au ramas dincolo doar cu ce aveau la purtator. Singurul norocos dintre ei se pare ca a fost Tutankhamon, un faraon nu foarte important in timpul vietii, al carui mormant a fost gasit neatins fiind printre putinii care banuim ca o duce bine pe lumea cealalta.

Am avut noroc de un ghid guraliv care vorbea binisor romaneste facind dupa cum ne-a povestit ceva studii pe vremea cealalta in Romania. Dupa cum ne-a spus el, de teama unor eventuale atentate, autocarele nu mai au voie pana aproape de intrarile in morminte ele asteptandu-ne la cateva sute de metri intr-o parcare. De acolo cu niste trenulete turistii sunt transportati pana la intrarea propriu-zisa in Valea Regilor. La intrare exsista o cladire unde se afla cateva machete care ne arata cam cum se muncea la saparea unui mormant si care este pozitia diferitelor resedinte post-mortem ale faraonilor.

Ce va sfatuiesc este sa aveti cu voi macar cate o sticla de apa de persoana pentru ca este foarte cald iar in interiorul mormintelor aerul este aproape irespirabil. Cand am inceput sa coboram in primul mormant nu am inteles de ce la jumatatea scarilor un nene ne dadea cate o bucatica de carton fara nimic pe ea. S-a dovedit foarte folositoare in interiorul mormantului unde a capatat rol de evantai drept pentru care la iesire l-am atentionat pe nene cu ceva maruntis. Din pacate fotografiatul sau filmatul in interiorul mormintelor este cu desavarsire interzis riscandu-se pana la confiscarea aparatelor daca la un control inopinat se gaseste vreo poza facuta in interior. Pe culoarele subterane erau cativa paznici care pareau literalmente lesinati de caldura innabusitoare. si stateau intinsi pe jos. Cand l-am vazut pe primul am crezut ca i s-a facut rau, dar cand am ajuns langa el am vazut ca motaia linistit langa un ventilator care mai misca un pic aerul.

Peretii culoarelor sunt in intregime acoperiti de desene foarte frumoase si de o multime de texte scrise cu hieroglife. La iesire te poti odihni si racori pe niste terase unde cateva ventilatoare mari fac aerul mai respirabil. Cand va indreptati spre iesire o groaza de negustori care vand doar " produse autentice " o sa va asalteze la propriu doar- doar va conving sa cumparati ceva. Ghidul ne-a sfatuit sa nu cumparam de la ei ca o sa ne duca el undeva unde se gaseste marfa adevarata. Din pacate " fabrica " la care ne-a dus el vindea exact aceleasi chestii dar la niste preturi mult mai mari din care banuiesc ca avea si el un procent.

Per total Valea Regilor este o destinatie cel putin la fel de importanta ca si piramidele pentru cei care vor sa spuna ca au vazut ceva in Egipt.


[fb]
---
Trimis de cronung in 29.10.09 19:04:50
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3100 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cronung); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 In apropiere de intrare in vale casa in care se spune ca a locuit arheologul Carter cel care a descoperit mormantul lui Tutankhamon .
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 100 PMA (din 4 voturi)

ECOURI la acest review

4 ecouri scrise, până acum

Miss Butterfly [01.12.09 15:23:01] »

Sugestii pentru fondul sonor al reviews-ului:

http://www.trilulilu.ro/vladutzjordan/d0e03dda0fdbba

http://www.trilulilu.ro/ralwka/01557c3ea34e93

webmasterXY* [01.12.09 15:38:51] »

cronung, am atasat la review-ul tau una din melodiile propuse de MissB, daca ai o alta propunere, o schimbam cu placere.

ileanaxperta* [01.12.09 19:03:24] »

Valea Regilor a fost un loc pustiu unde egiptenii au construit un oras sau loc unde-si inmormantau regii. Imaginati-va deci un oras construit special numai pt. a servi mortii, un loc secret, unde odata cu regii se ingropau si toate bogatiile acumulate de acestia in timpul vietii lor. Iar mormantul lui Tutankamon, atat de vanat si dorit de atatia arheologi, are, se pare “viu” blestemul faraonului. Se stie ca cei care l-au descoperit, lordul Carnarvor, arheologul englez Carter si apoi altii dupa ei, au murit la scurte intervale de timp dupa ce-au intrat in mormant. Acum se stie de ce: pare-se ca a fost o ciuperca ai carei spori odata inhalati in plamani, era cauza mortii. Pana si cel care a mutat tot tezaurul lui Tutankamon la Cairo, in 1972 si a strigat sus si tare ca el nu crede in blestemul marelui faraon, a murit in aceeasi zi. Bine, bine, totusi blestemul sau atatea coincidente raman, ca si in trecut si poate in viitor, sub semnul misterului...

marian 1973 [22.02.10 19:40:03] »

Pt. mine Valea Regilor nu a aratat ca un oras. De fapt acolo nu exista nimic care sa aduca a oras, in special locuinte. Exista numai mormintele respective si aleile care au fost special amenajate pt. a facilita accesul turistilor. Este cunoscut faptul ca zona respectiva nu a fost locuita foarte mult timp tocmai datorita acestor morminte.

Ca si informatie, la nivelul lunii februarie 2010 se puteau vizita 3 morminte din cele deschise pe baza biletului de intrare. Deci pastrati biletul deoarece la intrarea in mormant acesta este compostat de un bastinas.

In acest moment se excaveaza inca 4 morminte nou descoperite. Pt. a se evita intoxicarea cu eventuale bacterii aflate in morminte se efectueaza 3 gauri in plafonul acestora si sunt lasate 2 saptamani (daca nu ma insel) sa se aeriseasca si abia dupa aceea arheologii intra efectiv in mormant.

In afara de terasa respectiva mai exista o gramada de vanzatori ambulanti care ofera bauturi racoritoare la preturi de bun simt.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ileanaxperta*, marian 1973, Miss Butterfly
Alte impresii din această RUBRICĂExcursie in Valea Regilor:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.48863506317139 sec
    ecranul dvs: 1 x 1