ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.02.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 06.08.13
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
SEP-2013
DURATA: 6 nopți
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
CAZARE [camere etc]:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
60.83%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Priveliste superba, cazare modesta

TIPĂREȘTE

Am stat si noi la aceasta vila in perioada 17 – 23 septembrie 2013 (GPS: 39.67453,19.70780).

Desi citisem pareri nu tocmai bune despre aceasta locatie, desi mai fusesem intr-o vacanta in Grecia in iunie a aceluiasi an in insula Lefkada, nu am putut rezista tentatiei de a profita de o oferta foarte buna din punct de vedere financiar a unei agentii care se pare ca nu ii pot divulga numele aici: cazare 2 euro/persoana/sejur, practic platind aproape numai transportul dus - intors cu autocarul – 330 lei/persoana si feribotul – 20 euro/persoana. Aici trebuie sa mentionez o mica pungasie facuta de catre ghid care ne-a cerut in avans cei 20 de euro/persoana (10 euro/persoana pe sens) spunand ca asta e pretul, desi toate companiile de feriboturi fac reduceri substantiale daca platesti in avans o cursa dus-intors la aceeasi firma si prin urmare pretul trebuia sa fie mult mai mic. De altfel, nu sunt foarte sigur ca ar fi costat nici macar 10 euro/persoana biletul de feribot, intrucat in luna iunie a aceluiasi an cand am facut o excursie de 1 zi din Lefkada in Corfu, pretul platit a fost de 8 euro/persoana/sens si nu am beneficiat de nici o reducere intrucat la dus am fost cu o companie, iar la intors cu alta.

Drumul cu autocarul a durat aproximativ 20 de ore, plecand din Bucuresti pe data de 16 septembrie in jurul orei 19:00 (trebuia sa plecam la 18:00, dar a intarziat autocarul, caci asa se intampla in Romania) si ajungand la Vila Dini in Paleokastritsa pe 17 septembrie in jurul orei 15:00. Pe traseu s-au facut 3 opriri (2 in Bulgaria si 1 in Grecia), iar traversarea cu feribotul din Igoumenitsa catre Kerkyra Town a durat aproximativ 1 ora si 30 de minute.

Despre Vila Dini (fosta Athena, nu stiu de ce agentiile din Romania i-au schimbat numele, pentru ca in Paleokastritsa toata lumea o stie de Vila Athena) pot afirma ca este o locatie destul de modesta, avand in schimb o pozitionare de vis, pe malul abrupt si stancos al unuia din cele 6 golfuri din Paleokastritsa.

De altfel, acesta a fost cel de-al doilea motiv pentru care eu si sotia mea am ales aceasta vila, intrucat toate camerele au vedere la mare, iti ofera o priveliste deosebita si poti ajunge imediat coborand cateva trepte la o mica plaja din pietris.

Am stat, din pacate, in camera cu nr. 14, situata in capatul holului la parter, camera pe care desi am vrut initial sa o schimbam, platind chiar ceva in plus, nu ni s-a permis de catre gazda.

Spun “din pacate” pentru ca la parter, spre deosebire de etaj, balcoanele nu sunt separate la fiecare camera si cand ti-era lumea mai draga te trezeai cu un turist roman care iti trecea prin fata ferestrei, insa ne-am consolat cu ideea ca macar camera noastra era destul de spatioasa fata de altele de la parter, deci se putea si mai rau.

Pe balcon erau cate o masa si 2 scaune pentru fiecare camera, care pareau destul de vechi si uzate fiind revopsite.

Alaturi de camera noastra si avand acces direct din balcon era asa-zisa terasa a vilei dotata cu 2 mese si cateva scaune la fel de obosite si cu o bolta de vie plina cu struguri pe care gazda nu se obosea sa ii culeaga, insa daca ii culegea vreun turist, am inteles ca ii facea un scandal imens.

Referitor la camera (care e, de fapt, o garsoniera), nu pot spune ca arata chiar jalnic, in sensul ca parea destul de recent zugravita, nu erau pete pe pereti sau insecte stalcite de altii, cum am gasit in alte locatii. Desi mobilierul parea destul de vechi, nici asta nu ne-a deranjat prea tare in camera, ci faptul ca se facuse curatenie de mantuiala.

In schimb, in bucatarie (care era separata) persista un miros de aer inchis si mucegai provenit de la mobilierul vechi, miros care nu disparea in totalitate chiar daca tineam in permanenta geamul deschis. Tot in bucatarie, pe frigider era praf care nu fusese sters cu lunile, iar toasterul din dotare era destul de murdar si nu ne-am incumetat sa il folosim. De asemenea, o priza nu era bine fixata in perete si atarna in firele de curent.

Camera nu are plase de tantari la geamuri, insa asta nu ne-a incomodat, noi avand un aparat cu pastile pentru tantari la noi. Mai problematic a fost cu folosirea unicei prize atat pentru aparatul de tantari, cat si pentru laptop (noroc ca am avut la noi un triplustecar), telefoanele mobile incarcandu-le la prizele din bucatarie.

In camera exista un TV pe care noi nu l-am folosit, fiind mai tot timpul plecati ziua, iar seara cazand rapusi de oboseala.

Nu exista nici un fel de internet la Vila Dini si nici parcare proprie.

In ce priveste internetul, noi ne-am descurcat avand cu noi un modem tip stick cu internet mobil in care am introdus o cartela cumparata din Kerkyra Town. Si la cumpararea cartelei de internet a fost o adevarata aventura, asteptand 40 de minute dupa o angajata care se incapatanase sa isi treaca singura datele mele personale in calculator (desi eu ma oferisem sa i le dictez ca sa mearga mai repede treaba), cauta fiecare litera a tastaturii cu lupa, iar in final nu gasea banalul buton de “print”.

O alta problema legata de garsoniera ar fi proasta ei compartimentare, in sensul ca desi camera propriu-zisa e destul de spatioasa, la fel bucataria si holul, baia in schimb e foarte mica, creand, probabil, probleme destul de mari claustrofobilor. Spre exemplu cand vroiai sa te apleci la WC, riscai sa dai cu capul de chiuveta sau dupa ce te spalai pe maini trebuia sa cauti cu infrigurare prosopul aflat pe un support, dupa usa, vizavi de chiuveta.

Un alt aspect neplacut la baie a fost scurgerea din pardoseala care era destul de infundata si daca nu erai atent cand faceai dus, riscai sa inunzi toata camera. De altfel, citisem ca au patit-o alti turisti inaintea noastra cand le-a refulat canalizarea umplandu-le camerele de mizerie si mirosuri groaznice.

Se pare ca pe toata insula e o problema mare cu canalizarea, intrucat peste tot hartia igienica nu se arunca in WC, ci la cos.

In toata perioada petrecuta la Vila Dini nu s-a facut curat de catre nimeni, iar camerele nici macar nu aveau fiecare in dotare o matura cu faras si un mop sa iti poti face curat singur.

Exista o matura si un mop destul de jegos pe holul de afara cu care, probabil, faceau curat si in exterior.

Dupa parerea mea, problema cu aceasta vila nu e ca nu ofera super conditii de cazare, ci faptul ca este prost intretinuta si aici este vina numai a proprietaresei care probabil merge pe principiul “lasa ca merge si asa, turistii tot or sa vina”.

Delasarea totala a proprietaresei este subliniata si de faptul ca nu s-a obosit sa invete sau nu vrea pur si simplu sa vorbeasca o alta limba decat greaca si daca ai o problema de discutat cu ea este de negasit.

In plus, desi langa aleea cu numeroase trepte care duc de la soseaua principala catre vila exista un fel de funicular, care se pare ca apartine sau este cel putin folosit de catre proprietareasa, nu s-a obosit nici la venire, nici la plecare sa ni-l puna la dispozitie pentru bagaje, lasandu-ne sa ne chinuim pe scari cu tot felul de geamantane care mai de care mai mari si mai grele, in timp ce ea cara trei cersafuri cu funicularul si ne privea chiar sfidator.

O alta magarie din partea proprietaresei este predarea camerelor la ora 9 dimineata, nu la ora 12 cum se practica mai peste tot in lume.

In apropierea vilei Dini, in afara de terasa Dolphin, aflata chiar sub vila, pe malul golfului, mai sunt vreo 2 – 3 terase cu preturi acceptabile, iar vizavi, peste soseaua principala, langa Hotel Odysseus, se gaseste un magazin deschis pana seara tarziu (Bourbos Market) de unde se pot face cumparaturi decente.

Ca o concluzie, legat de Vila Dini pot spune ca daca nu esti foarte pretentios, vrei camera la malul marii cu priveliste frumoasa si daca nu platesti aproape nimic pentru cazare (asa cum am stat noi), merita sa te risti, altfel, la preturi normale, probabil ca nu.

Intrucat o imagine face cat 1.000 de cuvinte, atasez cateva fotografii reale, neprelucrate de la fata locului.

As mai avea ceva de spus referitor la conditiile de transport cu autocarul practicate de firmele din Romania (rog moderatorul, daca considera ca acest subiect nu poate fi enuntat aici, sa il mute unde crede el de cuviinta), intrucat se pare ca ori de cate ori folosesc acest mijloc de transport, ma lovesc de aceleasi porcarii care se intampla numai la noi, la romani:

1) Pe traseu se fac destul de putine opriri care sunt destul de scurte raportate la lungimea calatoriei. De exemplu, pe ruta catre Grecia se fac 2 opriri pe teritoriul Bulgariei si 1 maxim 2 pe cel al Greciei, pe distante ce de obicei masoara peste 1.000 de km. Pe durata opririlor abia daca ai timp sa ajungi la toaleta, cozile de acolo fiind foarte mari, toata lumea dorind acelasi lucru;

2) Opririle se fac nu in cele mai bune, curate si ieftine locuri cum ar fi benzinarii de marca, ci in tot felul de popasuri, unde nici macar toaleta nu e gratuita si unde atat soferii cat si ghizii au cota parte din vanzarile care se fac cu turistii din autocar. De exemplu, pe teritoriul Bulgariei se fac opriri la 2 popasuri mediocre, cunoscute de cei care practica des acest drum drept “La steaguri” si “La bomboane”;

3) In autocar, nu se impune o regula (care dupa parerea mea ar trebui sa fie initiata de catre ghid) referitoare la lasatul pe spate al scaunelor. Spun asta pentru ca, de cele mai multe ori, dupa ce ca nu ai loc la picioare isi mai lasa cand ti-e lumea mai draga si cel din fata scaunul peste ele, in timp ce daca faci si tu acelasi lucru ca sa nu iti rupi picioarele, urla cel din spate ca il strivesti. Dupa parerea mea chestia asta se poate rezolva simplu: dupa ora X toata lumea isi lasa scaunele pe spate, dupa ora Y toata lume si le ridica, fara exceptii;

4) De asemenea, ar trebui sa existe niste reguli elementare impuse si de bunul simt. De exemplu, mie mi s-a reprosat la un moment dat ca vorbeam tare cu un alt turist (desi vorbeam in soapta) si a trebuit sa ne oprim din depanat amintiri, in schimb erau vreo 2 – 3 tineri care ascultau muzica destul de tare pe telefoane mobile si carora nu le spunea nimeni nimic. Tot de bunul simt tine si comportamentul persoanelor cu copii mici care in loc sa foloseasca pampersi, isi pun pe olita copilul sa-si faca nevoile in timpul mersului cu autocarul plin, eventual chiar in momentul in care vrei si tu sa mananci ceva, ca sa iti piara de tot pofta de mancare. Astfel de parinti vin cu replici gen “e copil, n-ai ce-i face” sau “trebuie invatat sa faca la olita”, de parca e obligata toata lumea sa ii suporte lui plodul si mirosurile provocate de el, in conditiile in care nu poti deschide macar un geam pentru ca nu permite constructia autocarului si nici ventilatia sau aerul conditionat nu functioneaza pentru ca soferul face economie de mororina ca sa aibe de unde fura. Treaba cu WC-ul se intampla si din cauza soferilor de autocar care nu permit folosirea WC-ului din dotare, invocand tot felul de minciuni, desi legea spune ca ai tot dreptul sa folosesti WC-ul autocarului, si aici continui cu punctul 5:

5) Sanctionarea severa a soferilor si ghizilor care nu permit folosirea WC-ului din autocar, contrar prevederilor europene si nationale. Aici precizez ca, lasand la o parte ce se intampla in Europa, in Egipt, spre exemplu, am mers cateva ore cu autocarul pe o cursa interna Cairo – Alexandria care pe langa facilitatile de a-ti oferi o gustare, bauturi racoritoare din partea casei, aer conditionat fara zgarcenie (pentru ca ei nu fura carburant), iti dadea posibilitatea de a folosi toaleta ori de cate ori aveai nevoie;

6) Sanctionarea severa a soferilor de autocar care se cred un fel de dumnezei pe perioada transportului si care de multe ori recurg la tot felul de obraznicii fata de turisti. Spre exemplu, in 2009 pe cursa Bucuresti – Sunny Beach (Bulgaria) am avut un sofer care mai avea putin si o lua la bataie pe o doamna care avea un copil de vreo 4 – 5 ani si care isi permisese sa nu cedeze locul pentru care platise unui alt turist care ramasese fara loc din cauza ca cei de la sediul firmei de transport vandusera mai multe bilete decat capacitatea autocarului. Doamna respectiva platise 3 locuri, 1 pentru ea si 2 pentru copil tocmai ca baiatul ei sa poata dormi intins pe 2 scaune. Pana la urma a trebuit sa cedeze un loc, intrucat soferul neobrazat a amenintat-o ca o da jos. Cine se crede un astfel de nesimtit sa hotarasca el pe banii turistilor?

7) Sanctionarea drastica a firmelor de transport care nu respecta orarele prestabilite, lasand astfel turistii sa astepte ore in sir, de cele mai multe ori in locuri neadecvate, in asteptarea autocarelor. In 2006 cand ne intorceam din Halkidiki, Grecia, am asteptat autocarul 5 ore la marginea soselei principale, dupa ce ne chinuisem cu bagajele prin toata statiunea, ca soferul a zis ca el nu mai intra in statiune, ca e soseaua ingusta si ca intarzie 30 de minute. Din cauza asta nici nu ne-am miscat de la marginea soselei principale, de teama sa nu cumva sa vina autocarul si noi sa nu fim acolo.

Cat priveste soseaua din statiune, ea nu era atat de ingusta, de vreme ce alte autocare cu turisti intrau si ieseau fara probleme, iar scuza soferului a fost ca s-a defectat autocarul. Chiar si in situatia asta consider ca meritam sa fim sunati in prealabil.

Sper ca despre aceste lucruri sa ia cunostinta cat mai multe persoane, inclusiv cei care au putere de decizie in tara asta pentru a schimba cate ceva in bine ca asa ceva sa nu se mai repete.


[fb]
---
Trimis de valyionsc in 19.02.14 03:24:51
Validat / Publicat: 19.02.14 06:50:52
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Halkidiki, Thassos, Lefkada
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 10805 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (valyionsc); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P37 Minunata priveliste pe care o admiram zilnic din camera; se poate observa pe mare Nautilus, superbul iaht cu fund de sticla
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22250 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

15 ecouri scrise, până acum

danadana*
[20.02.14 01:33:57]
»

@valyionsc: Buna ziua! in legatura cu transportul cu autocarul... ati incercat safaceti o reclamatie lasediul firmei de transport sau la PROTECTIA CONSUMATORULI... in legatur cu condititiie de trasnport? sau cel putin ati spus acest lucru ghidului si soferului? Cat mai merge ciubucul pt ghid si sofer dupa transport? toaleta autocarului era incuiata? ati incecat sa o folositi, fie chiar si cu tupeu? multumesc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
valyionscAUTOR REVIEW
[20.02.14 12:06:54]
»

@danadana: Buna ziua. Am sa va raspund pe rand la intrebari.

Referitor la lasatul scaunelor pe spate, i-am spus ghidului, dar s-a facut ca ploua, iar cat priveste toaleta nu am incercat sa o folosesc pentru ca deja incercasera altii si spuneau ca e incuiata. Mai mult, se vorbea ca e folosita ca spatiu de depozitat marfuri sau bagaje (probabil ciubucuire soferilor si ghizilor care pe langa bani se alegeau si cu diferite alte lucruri dupa o cursa si care trebuiau ferite de privirile turistilor: sticle cu bautura, cartuse cu tigari, etc.

Chiar daca as si intrebat de toaleta cam stiu dinainte ce raspuns as fi primit. Astfel, in 2012, cand sotia mea a ridicat in fata ghidului problema toaletei, i s-a raspuns ca nu poate fi folosita decat in cazuri de extrema urgenta (nu stiu ce insemna pentru el asta) pentru ca sunt costuri foarte mari cu intretinerea toaletei: golire, curatare cu diverse solutii care sunt scumpe, etc. Reclamatii la firmele de turism sau de transport nu am facut pentru ca stiam de la alte persoane care facusera ca nu au nici un efect, intrucat la respectivele firme se angajeaza pe baza de nepotisme si nimeni nu e tras la raspundere, acoperindu-se unii pe altii.

M-am gandit sa fac reclamatie la Protectia Consumatorului, insa mi-am dat seama ca in final totul s-ar fi rezumat la cuvantul meu impotriva cuvantului reprezentantului firmei de transport sau agentiei de turism, neavand nici o proba solida cu care sa il combat, fiind greu de dovedit astfel de situatii. Poate ar fi fost o sansa daca depuneam mai multi turisti deodata reclamatii, insa romanii nu prea sunt unitii in astfel de cazuri, dupa excursie fiecare vazandu-si de treaba lui, nemaifiind interesat. Tot din lipsa de probe nu am facut reclamatie la ANPC in 2012, cand, pe cursa de Thassos, eu si sotia ne-am trezit in Limenas (capitala insulei) ca trebuie sa ne mutam cu tot cu bagaje in alt autocar pentru ca cei de la sediul firmei gresisera diagrama. Cum naiba reusisera asta numai in cazul meu si al sotiei nu stiu, mai ales ca platisem biletele de transport cu 3 luni inainte si atunci ni se spusese ca suntem printre primii turisti inscrisi.

Legat de diagramele de transport se face si aici o mare porcarie in sensul ca niciodata in momentul efectuarii platii nu ni s-au spus clar care sunt locurile noastre in autocar (nr. X, nr. Y), ci le-am aflat doar in ziua plecarii, in momentul imbarcarii in autocar. Si asta, probabil, ca sa mai incaseze cineva mici comisioane, sa faca mici ciubucuri dand locurile mai bune celui care plateste mai mult si nu in ordinea inscrierii cum ar fi normal.

Sper ca am fost destul de explicit la intrebarile puse de dvs., iar daca mai aveti nelamuriri nu ezitati sa ma contactati.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
danadana*
[20.02.14 12:11:32]
»

Va multumesc mult mult pt raspuns! Anul acesta in iulie trbuie sa merg si eu cu autocarul si macar am aflat la ce ma pot astepta! Sper sa aveti concedii mai reusite in viitor!

fra
[23.03.14 20:26:34]
»

Sincer, nu m-a descurajat asa tare review-ul pe cat ma pregatisera notele acordate.

Foarte utile si detaliate problemele intampinate pe autocar. Si la acestea cred ca se poate face daca esti bine pregatit psihic inainte de a pleca. Cred ca si dumneavoastra ati ajuns la aceeasi concluzie avand in vedere alegerea repetata a acestui mijloc de transport.

Cert este ca sunt multe nedreptati si preferi sa te lasi pagubas decat sa-ti faci nervi si sa-ti strici vacanta (atat timp cat merita). Din nou, multumiri pentru informatiile extrem de folositoare!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
valyionscAUTOR REVIEW
[24.03.14 11:16:13]
»

@fra: Cu multa placere. Ma bucur ca informatiile furnizate de mine v-au fost de folos.

bimby
[21.07.14 22:37:30]
»

Ma "bag si eu in treaba" cu niste constatari apropo de agentiile romanesti, facute pe proprie piele:

1- este perfect adevarat ca se folosesc autocare de foarte mare capacitate (60-65 de locuri), fapt care duce la niste conditii "ucigase". Daca ai pe la 1,75 cm, e vai de tine, peste 1,80... vai s'amar! Despre folosirea toaletelor... ce sa zic? Ni se spune din start ca nu se poate apela la ele, dar zic ca macar, Doamne fereste, intr-un caz de forta majora!

2 - una din marile smecherii este cu tariful pentru ferry-boat, De aici ies bani frumusei. Primul exemplu: tariful pentru Thassos este 3 euro/ turist pe sens si 20 autoturism. Pentru un autocat, sa zic de trei ori mai mult, adica undeva la 60 de euro. Tie ti se ia 5!!! (cinci) euro/ sens, deci 2+2 = 4 euro in plus. Hai sa inmultim cu 60 pasageri, rotund, si ne va da un plus de 240 euro. Acum sa zicem ca platim noi pasagerii pentru autocar, dar tot raman undeva la 120 euro! Sa inmultim cu 4 si ceva cat este un euro, sa impartim la 6 si un pic cat e motorina si ne dau undeva la 85 L!! Plus reducerea prin folosirea pe sponci a aerului!

Iar pentru Valy, initiatorul acestor postari, referitor la firma cu care, mai mult ca sigur, a calatorit in Corfu: anul trecut, in iunie, am fost cu ei in Skyatos. In Volos, pe mal langa ferry, dupa ce fusesem taxati cu 2 x 25 euro in masina, am fost anuntati sa DEBARCAM, dar atentie, cu tot cu BAGAJE, deoarece autocarul nu are voie pe insula! A inceput un scandal monstru, dar cearta-te cu peretii. Nu am avut ce face, am urcat cu tot calabalacul pe vas. Nu va spun in ce conditii au fost depozitate zecile de valize, de genti, rucsace si altele! Partea "frumosa" abia acum vine: urcand pe scari spre puntile superioare, am vazut doua englezoaice care aveau cate un bilet in mana. Mai mult cu forta, am intors biletul si cand am vazut pretul am crezut ca fac infarct: 16 euro!! Deci nenorocitii aia ne furasera de 2x9x2 pers = 38 euro! Adica pe mine si sotia mea, per dus-intors! Insotitoarea de grup a avut noroc. I-am zis, cand am ajuns pe insula, ca a avut noroc ca nu am gasit-o pe vas, ca o aruncam in apa!

V-as mai putea povesti multe, dar nu are rost. V-as spune sa va duceti cu avionul, dar acolo e o alta hotie: TAXA DE AEROPORT! Si de asta se pot spune multe. Ca uneori e 0, alteori 50 euro, alteori 95 euro! Astia suntem noi romanii, niste snapani, vrem sa ne imbogatim rapid, pe spinarea altora.

Dragoș_MD
[22.07.14 08:34:31]
»

@bimby:

... acolo e o alta hotie: TAXA DE AEROPORT! Si de asta se pot spune multe. Ca uneori e 0, alteori 50 euro, alteori 95 euro!

Nimic mai fals! Taxa de aeroport există peste tot, are valori diferite în funcție de aeroport dar și de serviciile oferite (costul de îmbarcare de la „burduf” e ceva mai mare decât cu autobuzul și pe scară - doar un exemplu). Că unele firme / companii includ această taxă în prețul total al biletului și declară că taxa de aeroport e ZERO e o mare minciună, de multe ori la firmele astea dai mai mult decât la cei care pun taxa separat... Dar asta e strategie de marketing, și mă tem că e gândită exact pe un client de tipul acesta.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
bimby
[22.07.14 15:06:57]
»

@Dragos:

Dragul meu!

Cred ca stii tu ce stii, si daca stii, e ca esti pe acolo, prin " sistem"! Ca nu te bagai in treaba asa degeaba!

Nu stiu cum e cu taxa asta de aeroport, dar fiind la noi, in Romania, pute, cum cam put multe. Dar hai sa-ti dau doua exemple:

1 - acum vreo doi ani, cand fiul meu plecase sa munceasca in Cipru, m-am gandit prin toamna sa merg acolo, sa stau vreo saptamana. Si m-am gandit sa fac o simulare pentru pretul biletului. Am inceput imediat dupa Anul Nou, si era cam 150 euro, dar pentru dus-intors. Si am ajuns pe la sfarsitul lui februarie la 50 euro. Si nu s-a pomenit de nici o alta taxa in plus. Specific ca era vorba de o companie low-cost.

2 - in iunie anul acesta fica mea impreuna cu un grup au fost in excursie cu autocarul in Zakynthos. Nemaiputand suporta drumul de intoarcere cu masina, au cumparat bilete la avion. Cost: 120 euro / pers. Sa nu-mi spui mie ca in banii astia era inclusa taxa de aeroport...

Deci, mai usor cu pianul pe scari!

valyionscAUTOR REVIEW
[25.07.14 11:39:23]
»

@bimby: Va invit sa dicutam mai pe larg asupra subiectului [prin mesaje private], intrucat aici mi se sterg mesajele.

webmasterX
[25.07.14 12:26:41]
»

@valyionsc: Este a nu ştiu câta oară când ţi se atrage atenţia asupra faptului că AFA nu este un loc de unde să-ţi pescuieşti cititori!!!

Oricum, măcar se pare că pauzele îţi priesc... ai renunţat la atacuri şi jigniri. E un pas înainte. De data asta primeşti doar un avertisment, aşa, pentru încurajare... Poate data viitoare chiar reuşeşti o intervenţie cu un ecou util! )))

valyionscAUTOR REVIEW
[25.07.14 13:03:05]
»

@webmasterX: Este prima oara, nu este "a nu stiu cata oara" cand mi se atrage atentia ca imi "pescuiesc" cititorii de la voi, asa ca nu mai vorbiti prostii. Daca am fost sanctionat, a fost pentru acuzele aduse voua si partenerilor vostri de afaceri ca nu ma lasati sa vorbesc deschis. Si nu am nevoie sa imi atrag cititori de la voi, ca am deja destui si nu numai pe blogul propriu. Cat despre "pescuitul" cititorilor, voi vorbiti, care la inceput luati articole de pe mai toate forumurile ca sa le postati la voi, ca nu aveati cititori? Asa ca, mai scutiti-ma... Puteti sa-mi dati cate sanctiuni vreti, puteti sa-mi inchideti si contul, ca nu ma impresionati. Si apropo, poate data viitoare o sa resusesti sa ai si tu o interventie inteligenta...

webmaster0
[25.07.14 13:10:35]
»

@valyionsc: (încă un) cartonaș galben, pentru jigniri aduse unui moderator.

fra
[25.07.14 21:51:49]
»

Ma bag si eu ca musca-n lapte, dar vad ca valyionsc are o contributie destul de serioasa pe acest site. Mai multe impresii postate au bonus acordat pentru multe voturi, si nu degeaba. Adica sunt scrise bine, nu? Plus poze cu sutele.

Daca nu-ti plac webmasterii, si deci nici site-ul pe care-l protejeaza, de ce mai scrii? Sau sa zicem ca iti place site-ul si nu-ti plac strict persoanele si atitudinea lor... Pai fa ce zic ei si bucura-te de comunitate in continuare.

Suntem multi care citim sau poate chiar cautam cate o informatie pe aici si tu esti sursa. De ce sa pierzi asta?!

Pe baza la informatiile strict din acest review am discutat cu mai multi apropiati si chiar am decis sa mergem cu masina in vacanta anul acesta. Asa ca multumesc din nou pentru informatii si lasa-i pe webmasteri sa-si faca treaba si tu fa-o pe a ta, adica scrie review-uri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
valyionscAUTOR REVIEW
[29.07.14 17:18:10]
»

@fra: Ma bucur ca informatiile furnizate de mine ti-au fost utile. Pe acest site am scris cateva articole, dar asta nu inseamna ca o voi mai face in continuare, tocmai din cauza mizeriilor facute de catre webmasteri. Am mai incercat doar sa raspund catorva oameni care mi-au cerut informatii, dar se pare ca pana si asta i-a deranjat pe cei de aici, dorind, probabil sa nu mai comunic cu nimeni. Cat despre "sa fac ce zic ei" nu voi face niciodata asta pentru ca eu nu sunt la ordinul lor, ei nu-mi sunt stapani. De asta am ales sa imi public articolele in alt loc, unde sunt independent si unde nu mi se impun tot felul de limitari. Pentru tine sursele de informatii pot fi si alte site-uri, nu numai acesta, la care, sincer, iti recomand sa nu te rezumi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
dianamea
[04.10.14 23:39:38]
»

Am mers de multe ori cu autocarul si toate problemele sesizate sunt adevarate.

Am mers cu temperatura peste 43 de grade in autocar pentru ca soferii nu vroiau sa dea drumul la aer conditionat, am facut reclamatie la firma si la Protectia consumatorului, cu poza termometrului de pe bord, data si ora, dar degeaba.

Acces la wc in autocar am avut si noi in Egipt intre Alexandria si Cairo si retur, pentru ca din motive de securitate autocarul nu facea opriri pe drum, de asemenea am avut si aer conditionat.

Revenind la autocarele romanesti, am avut acces la wc doar in primul an dupa intrarea in UE, cand probabil au facut si soferii romani ce faceau cei straini, adica sa goleasca rezervoarele in parcare, chestia asta nu le place de loc. Dupa aceea, nici in situatii de urgenta nu au permis accesul nimanui la wc, preferand sa opreasca langa boscheti.

Am urcat si cu bagajele pe feribot de s-au stricat rotile la trolere, am asteptat si cate o jumatate de zi autocarul, am dat si spaga mascata in pretul pentru feribot, ne-au repezit si pe noi soferii, si turistii care nu te lasa sa dai scaunul pe spate desi ei il dau, etc., dar suntem cetateni europeni si avem drepturi, dreptul sa ne spunem parerea unii altora si sa nu se rezolve nimic.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
bimby, danadana*, dianamea, fra, valyionsc
Alte impresii din această RUBRICĂVila Dini (ex Athena):


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.35251116752625 sec
    ecranul dvs: 1 x 1