ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.01.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Focsani
ÎNSCRIS: 10.08.09
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
SEP-2012
DURATA: 7 nopți
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 7 MIN

O vacanta asa cum mi-am dorit

TIPĂREȘTE

Moraitika este o statiune micuta, chiar foarte micuta, asezata pe o zona cu dealuri, acoperite in special cu maslini, o localitate prin care, daca mergi cu masina, nu ti-ai putea da seama ca ascunde locuri demne de a fi trecute pe harta turistica a unui impatimit de plaja, soare si relaxare totala.

Trebuie sa recunosc ca, in drumul de 20 de km pe care l-am parcurs cu autocarul de la Aeroportul Kerkyra si pana in statiune, inima incepuse sa-mi planga, pentru ca, daca pe partea opusa a banchetelor fata de cea pe care stateam se vedea splendoarea marii, pe partea pe care avusesem onoarea sa merg, am vazut si locuri care nu-mi dadeau sperante ca voi avea vacanta visata de vreo cativa ani de zile. Ma refer la faptul ca am vazut multe cladiri parasite, unele demolate partial sau aproape in totalitate, locuri pustii si casute mici si vechi care nu-mi dadeau senzatia ca ma aflu cu adevarat intr-un loc despre care toata lumea vorbeste numai de bine si anume Insula Corfu.

Lucrurile s-au schimbat insa in momentul in care am intrat in Moraitika si hotelurile au inceput sa apara unul cate unul... pe de o parte hotelul, construit exact pe deal, pe de cealalta parte, despartita doar de strada pe care circulau masini... marea, in toata splendoarea ei. Stateam cu inima cat un purice sa aflu care-i hotelul in care voi poposi o saptamana... cu fiecare hotel la care opream pentru ca turistii sa coboare din autocar, cu fiecare floare de leandru pe care o admiram cu nesat si cu fiecare mandarina aparuta pe crengile de care autocarul aproape ca se lovea, sperantele incepeau sa revina la marimea cu care plecam cu ele de acasa.

Am ajuns! Messonghi Beach avea sa-mi devina loc de odihna, distractie si relaxare si avea sa-mi ofere sentimentul ca meritam de multa vreme un asemenea tratament. Am ramas impresionata de cladirea principala a hotelului in care am intrat pentru a ne caza.

Cazarea propriu zisa nu a durat mai mult de 10 minute, bratarile aferente ni s-au montat pe incheieturile mainilor, ni s-au inmanat cheile de la camere si dupa cateva explicatii sumare despre ce si cum sta treaba pe acolo, am avut liber. Pe langa cladirea principala si impunatoarea a hotelului, acesta mai dispune si de alte corpuri mai mici, cu un etaj sau doua, precum si de bungalo-uri asezate in apropierea plajei. Am fost cazata intr-un astfel de corp cu un etaj si am avut privilegiul de a sta chiar la etaj, spun asta pentru ca imi displace sa stau la parter atunci cand merg in vacanta, poate si din cauza faptului ca de o viata fac asta acasa.

Am descoperit o camera cocheta, cu doua paturi extrem de confortabile, aer conditionat, LCD (pe care nu prea am avut timp sa-l deschid decat foarte rar si oricum posturile erau in majoritatea grecesti), un frigider micut numai bun sa raceasca una sau doua sticle cu apa, o baie micuta, dar cocheta si dotata si o terasa splendida pe care tronau doua fololii si o masuta, numai bune de o sieste sau de privit o luna plina in linistea noptii.

Hotelul este dotat cu 4 piscine, astfel incat nu risti sa te aglomerezi prea tare atunci cand vrei sa te racoresti in altfel de apa decat cea a marii.

Despre masa va pot spune ca regimul este all inclusive, ceea ce presupune cele trei mese de peste zi, o gustare dulce dupa amiaza si bauturi de la ora 10 pana la ora 23. Singurul impediment, daca se poate spune asa, a fost faptul ca bauturile alcoolice sau nu se serveau decat in pahare de plastic de 200 ml si asta te obliga sa faci mai multe drumuri la bar daca iti era foarte sete. Recuperau insa la capitolul bauturi, prin faptul ca aveau si un bar pe plaja de unde te puteai hidrata atata vreme cat stateai la soare. Nu am observat nicio grimasa pe fata niciunuia dintre barmani daca te duceai de mai multe ori la bar sau daca solicitai mai multe pahare cu bautura.

In ceea ce priveste mancarea, pot spune ca este destula, iar daca dimineata te serveai singur, la pranz si seara erau anumite feluri de mancare pe care ti le serveau angajatii restaurantului din recipientele respective, dar nu se aratau deloc zgarciti cu portiile, iar daca mai doreai sa mananci si sa te mai duci inca o data la zona cu mancare, nu era absolut nicio problema.

Incerc sa enumar cateva feluri de mancare: paste de toate felurile, musaca, specialitate greceasca cu spanac, porumbei la tava, scoici pane, scoici cu sos, rosii umplute, sarmale, carne de miel la tava, peste cu sos la tava, hamsii prajite, cartofi la tava, cartofi pai, vita cu sos la tava, iepure la tava. Deserturi: inghetata la discretie, bezele, prajituri insiropate, pepene galben si rosu, struguri negri si albi, crema de ciocolata, jeleuri de fruncte. Bauturi: pepsi, 7 up, ouzo, gin, bere, vin rosu, vin alb, apa minerala, cafea.

Principala activitate a fost relaxarea ce a inclus plaja, balaceala in mare si seri petrecute alaturi de prieteni intr-un ambient de vacanta. In afara de plaja, in fiecare zi, la ora 11:30 la una dintre cele patru piscine am facut cate o ora de gimnastica, cu ajutorul unui antrenor care ne muncea de ziceai ca suntem la antrenamente pentru vreo olimpiada. In afara de asta, distractia era maxima in piscina atunci cand se lucra in echipa si nu-mi mai gaseai colega la un moment dat. :)

Seara erau cativa animatori care faceau spectacol interactiv pentru copii pana la ora 21 si apoi pentru adulti pana la ora 23. Am avut surpriza de a descoperi printre animatori si un roman, lucru care m-a facut sa fiu mandra ca un roman de-al meu facea parte dintr-o echipa in care se cerea ceva talent. De la ora 23 urma discoteca, unde aceeasi animatori te invatau dansuri diverse si unde puteai sa stai pana la 3 dimineata (pentru cine nu se trezea foarte devreme pentru a prinde rasaritul).

Intr-una din zile am fost intr-o excursie la Laguna Albastra, excursie care trebuie sa recunosc ca a fost cam obositoare, dar din care am ramas cu amintiri placute si de neuitat ochiului si sufletului. Laguna Albastra este un loc unde ti-ai dori sa ramai cel putin o luna, un loc salbatic, fara o plaja amenajata, cu o apa de un albastru ca un suflet indragostit si in care nu puteai inota niciodata singur, ci doar alaturi de pestisori. Pana la Laguna am intrat cu ambarcatiunea respectiva intr-o pestera sapata de mare, loc in care am avut prilejul de a vedea marea in faza ei de turcoaz, o culoare absolut impresionanta si incredibila. Excuria aceasta cu o masa de pranz inclusa a costat 20 de Euro.

Cel mai mult m-a impresionat apropierea celor de acolo fata de turisti. Animatorii erau absolut toata ziua pe plaja si la piscine, te intrebau daca vrei sa joci diverse jocuri: volei, ping-pong, darts, aruncarea cu bile, daca vrei sa faci gimnastica in piscina. Seara animatorii mergeau la fiecare masa, stateau de vorba cu turistii, ii anuntau tema de distractie pentru seara respectiva, ii inscriau la diferite concursuri pe care le organizau. Nu conta ca esti alb sau negru, ca esti gras sau slab, ca erai tanar sau batran, acesti baieti si aceste fete erau trup si suflet acolo si se straduiau de dimineata pana in zori ca absolut toti turistii sa se simta bine si sa participe interactiv, in masura in care si acestia doreau, la absolut toate activitatile de recreere, distractie si relaxare organizate.

Nu pot spune ca e ceva care nu mi-a placut, insa e ceva care m-a deranjat cat de cat putin si anume faptul ca intrarea in apa se facea printr-o zona cu pietre si trebuia sa-ti cauti o zona in care sa poti sta linistit ca nu te lovesti de bolovanii de sub apa. In afara de asta, trebuie sa ai la tine papucii de rigoare pentru a nu risca sa-ti pierzi doua zile din vacanta, in cazul in care ai ghinionul sa claci pe un arici de mare. Nu stiu daca se poate face neaparat ceva cu acele pietre, unele destul de mari, dar acesta este inconvenientul principal al plajei. In afara de asta, sezlongurile nu sunt incluse in pretul cazarii, lucru bizar totusi, fiind nevoita sa platesc 3 Euro pe zi, in cazul in care doream sa stau intinsa pe unul dintre ele la soare si sa si beneficiez de umbra de sub umbreluta.

Sfaturi: nu cumparati in niciun caz excursii de la operatorii din Romania cu care veniti acolo. Iau de excursie intre 35-38 de Euro. Nu luati excursii nici de la agentiile din statiune, pentru ca si ele iau cel putin 5 Euro in plus. Aceleasi excursii le gasiti pe plaja la preturi mult mai convenabile si fara nicun adaos.

Alegeti varianta de transport cu avionul, deoarece cu autocarul faceti foarte mult si este extrem de obositor. Stiu ca este mai scump, dar daca mergeti cu autocarul, din 8 zile de vacanta ramaneti efectiv doar cu 5 zile pline.

Ar mai fi lucruri de spus, dar pana la urma fiecare isi traieste povestea dupa propriul stil...

P. S. Scriu acest review cam tarziu din pacate, deci am participat cu aceste impresii la un concurs.


[fb]
---
Trimis de Clotilde in 28.01.14 12:38:05
Validat / Publicat: 28.01.14 15:42:01
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Rhodos, Hotel Lomeniz
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4140 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Clotilde); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Patul din camera de hotel
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13700 PMA (din 14 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂMessonghi Beach Resort:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.044250011444092 sec
    ecranul dvs: 1 x 1