ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.12.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 11.09.11
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
NOV-2013
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Ayutthaya - istoria vie a Thailandei

Ilustrație video-muzicală
- Dyana -


TIPĂREȘTE URM de aici

Ayutthaya, vechea capitala a Thailandei (regatul Siam) este locul unde poti face o incursiune in istoria Thailandei si totodata sa remarci cateva ruine foarte bine conservate ale orasului vechi.

Istoria este in linii mari astfel: orasul a fost fondat in 1350 si a fost construit de 33 de regi timp de 4 secole pana in 1767 cand armata birmaneza a cucerit-o apoi a incendiat-o. In acel moment era o adevarata metropola adapostind circa 1.000.000 cetateni (cifra impresionanta pentru secolul XVIII), dupa lupta de vreo 10 ori mai putini. Desi regii siamezi i-au alungat in scurt timp pe invadatori, orasul a ramas o ruina, majoritatea supravietuitorilor au ramas in vechiul Bangkok. Totusi Thailanda nu a fost niciodata cucerita in istorie, nedevenind colonie precum vecinele sale.

Ayutthaya se afla la circa 80 de km de Bangkok si este accesibila in 3 moduri: pe apa, e acelasi rau care separa si Bangkok-ul, cu trenul sau cu microbuzul. Noi am optat pentru ultima varianta si iata-ne intr-o dimineata cam ploioasa la Monumentul Victoriei, practic o autogara pentru multe destinatii, cautand microbuzul nostru. Aceesta funtioneaza dupa un progam simplu: cand se umple porneste, la noi a durat circa 15 minute (calatoria costa 60 bathi). Suntem inconjurati de thailandezi, vedem pentru prima oara un calugar, este practic ceea ce ne doream adica sa vedem oamenii in viata de zi cu zi. Dupa o ora de mers pe autostrada, cineva striga ceva, iar soferul ne face semn sa coboram deoarece am ajuns.

Am ales sa facem un tur de o ora cu tuk-tuk-ul pe la principalele obiective, apoi sa ne alegem sa le revedem pe cele care ne-au placut mai mult.

Ruinele fostelor palate si temple impresioneaza de la prima vedere: fortificatii puternice, temple foarte inalte, aceeasi obsesie pentru detalii, statuile gigantice cu Buddha. Fragmentele vechilor ziduri de aparare ma fac sa inteleg de ce nu a putut fi cucerita de birmanezi atatea sute de ani. Ca o paranteza nu intelegeam de ce birmanezii budisti au distrus statuile cu Buddha ale vecinilor: credeau ca spiritul acestuia se adaposteste in ele.

Majoritatea cladirilor sunt tuguiate, ele isi doresc sa reprezinte o replica a muntelui sacru budist Meru.

Fiecare dintr site-uri arheologice are taxa de intrare separata, in general 50 bathi/ persoana. am vizitat la inceput principala atractie: fostul Wat Phra Mahathat, pe care il regasiti in fotografii drept capul lui Buddha intrea radacinile unui arbore maret. Cu cat te afunzi pe insula (site-ul este inconjurat de apa) descoperi pagode, temple, turnuri de aparare, piatete medievale. Alt loc de interes este Wat Phra Si Sanphet, cu una din cele mai inalte statui ramase nedecapitate. La capitolul romantism este Wat Chaiwatthanaram, unde un Buddha ganditor supervizeaza ruinele, amintind de memoria reginei thai omorate in lupta. Finalul l-am petrecut printre 3 temple inalte, cu scari abrupte si perfect conservate.

Am vizitat putin si orasul nou, foarte aglomerat, cu strazi inguste si cladiri in stil portughezo-thai. Am servit masa la un guest house pe malul raului (800 bathi/ 2 persoane / 4 feluri) si ne-am intors pe autostrada de unde am luat microbuzul inapoi spre actuala capitala.

In concluzie merita sa va alocati macar o jumatate de zi pentru deplasarea in trecutul Thailandei si sa va minunati poate ca si noi cum au fost capabili sa construiasca asemenea minunatii.

Ca recomandare, puteti inchiria biciclete daca aveti o zi intreaga la dispozitie si doriti sa vedeti aproape tot


[fb]
---
Trimis de gvaly in 01.12.13 13:38:03
Validat / Publicat: 02.12.13 08:52:29
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în THAILANDA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2290 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (gvaly); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16400 PMA (din 19 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[02.12.13 19:21:18]
»

Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

... şi cred că va trebuii să-mi schimb numărul de pe tricou din 13 în 14

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Ayutthaya:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.043722867965698 sec
    ecranul dvs: 1 x 1