ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.10.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Târgu Mureș
ÎNSCRIS: 28.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
OCT-2013
DURATA: 5 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

La pas prin Buşteni

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Buna ziua domnul Dorgo,

Va amintesc ca maine aveti intrarea la ora 14:00 la hotel Margaritar din Busteni.

Va doresc o vacanta placuta si va astept cu impresii.

Cu stima,

A. F.

Agent Turism

Ei, ce ziceti? Vi s-a mai intamplat asa ceva in Romania? Sa fiti tratati cu amabilitatea tipica tarilor dezvoltate de un angajat al unei agentii turistice?

Mie nu! Vorba dulce, mult aduce!

Ajung pe la ora 15 la Hotel Margaritar din Busteni, intr-un decor aproape hibernal. Vai si e doar inceput de octombrie! E frig de crapa pietrele (numai pietrele mele de la rinichi nu vor sa crape) iar un soare cu dinti imi zambeste cu generozitate. Wow! Prima surpriza! In Busteni au aparut in centrul urbei, doua pasarele. E grozav! Ajung la hotel prin cartierul Zamora, care pare adormit si pustiu. La capitolul turism, Romania e o tara "termo” sau meteo-dependenta. E soare, hai cu totii la munte sau la mare, e frig sau ploua, stam acasa ca closca pe oua. La receptie mi se spune ca “stiti, pentru o singura camera, nu am incalzit intreg hotelul, dar cineva va va duce un calorifer electric in camera”. Ma gandeam deja la episoadele stagiaturii mele moldovenesti din Botosani, cand dormeam la 5-6 grade Celsus intr-o locuinta de serviciu, imbracat cu doua randuri de haine si cu caciula de astrahan pe cap. Hotelurile Rapsodia si Miorita dn Botosani, m-au salvat, caci din salariul primit in acei ani ’70-80’, imi permiteam sa stau iarna, 10 zile pe luna in caldura, la hotel.

La Busteni, in camera de la hotel, intr-o ora era cald. ”Stiti, noi avem vineri la pranz un botez, imi mai zice receptionera, iar sambata seara e o nunta iar in alta sala, un parastas. V-am dat camera 303, e sus la etajul trei dar e cea mai linistita, nu veti auzi galagie deloc. Busteniul e-un oras fara industrie grea, cu un aer minunat, in hotel ai sauna (10 lei de persoana timp de o ora), mai e si jacuzzi, astea scot din tine toate gazele de esapament ce le-ai inghitit in orasul tau din vale.

“Orice orasean, datorita aerului ozonat si fara alergeni, la Busteni, doarme bustean”.

Asta si vroiam, obosit, la sfarsit de an, dupa atatea deplasari prin tara si prin lume, tracasat de grupuri de sportivi, fiecare cu problemele si fiţele lui. A doua zi coboram la micul dejun inclus in bilet (camera cu micul dejun costa 75 de lei pe zi). Ai de ales intre 6 meniuri. Noi alegem de obicei meniul nr. 3 si 6. Micul dejun nr. 6 e compus din doua parti, felul I (ceai, cafea, unt, gem si paine la discretie) si mai are acest meniu si felul II, (oua cu sunca, telemea, rosii, castraveti, salata). Aveam in plan sa urcam la Varful Omu’, am mai facut-o, dar a inceput lapovita, frigul si ninsoarea. Pe o pancarta aflata in centru, e scris ca acolo se ajunge in 5-6 ore, dar daca o iei spre Gura Diham cu masina, si urci pe Valea Cerbului, pe langa "orasul de rulote al pensionarilor" din Bucuresti, ajungi in 4 ore. Dar acum, e imposibil de asa ceva. Mergem in piata de zi de langa teleferic (oprit), unde sunt cateva minimarketuri si cumparam diverse fructe, nu lipsesc strugurii negri (cei mai puternci antioxidanti) si ne pregatim o salata de fructe…”Salade de fruit, de fruit, de fruit”… Seara facem un vin rosu fiert cu zahar si scortisoara. Ceea ce e interesant e ca alcoolul din vinul rosu iti anihileaza 50% din efectul purificator al zemii de struguri, dar…ce bun e un vin fierbinte cu scortisoara in zilele reci! La pranz luam de obicei masa la restaurantul hotelului Margaritar. Aici intalnim un personal deosebit de amabil, la care cuvantul ”nu se poate” nu figureaza in vocabular. Primim o farfurie si tacamuri la camera. Tocanita de pui sau grill-ul de pui cu garnitura de catofi prajiti, costa 18 lei. Salata de rosii si castraveti cu branza, 5 lei, ciorbele taranesti de vacuta si pui -7 lei, cea de zarzavat, simpla-5 lei. Pentru 10 -12 lei primesti si o carafa cu vin rosu sau alb, varsat, de Jidvei, dar mai sunt si alte soiuri. Dupa vin nu ne doare nici capul nici stomacul, semn ca vom mai lua cate o carafa de fiecare data. Vineri, cand e botezul intrebam chelnerita. “Putem servi masa la restaurant? ” “Daaaa! Clientii hotelului au prioritate! ” Avem trei sali de mese, va gasim noi un loc, daca nu aici la etaj, jos la bar sau VA ADUCEM MANCAREA IN CAMERA! ” Wow! Oare nu visez? Totusi, in acea zi a botezului. am decis sa cautam un alt restaurant, sa nu incurcam oamenii. Dar, cu frigul de-afara, mai toate restaurantele sunt inchise in Busteni. In centrul intram la (cred) singurul restaurant deschis, Caraiman. Atat interiorul cat si terasa sunt superbe. Dichisite in stil traditional. Restaurantul e insa cam gol. Eu comand o ciorba de fasole boabe cu smantana, Dana, o ciorba taraneasca cu ardei iute, apoi un gratar de porc cu cartofi natur si un ciolan de porc cu garnitura de varza si pireu de cartofi. Plus o carafa de vin alb. Ciorbele sunt minunate dar mici, le-am terminat din 10 linguri. Felul doi e cu cantec. Eu am noroc doar de o garnitura de cartofi reci, Dana are insa ghinionul de o garniture rece de varza si de cartofi si de un ciolan de porc nefript bine, cam crud. In fine, vinul alb e bun si mai atenueaza necazurile. Pretul final e unul normal-70 de lei. Dana imi da peste mana cand vreau sa las ciubuc gras, asa ca las unul normal. Mie-mi plac la nebuinie restaurantele in care esti servit ceva mai prost, caci astfel invat ca pe acolo sa trec mai rar.

La hotel, stam mai toata ziua la fereastra sau pe balcon si urmarim fantasticul spectacol al Caraimanului, ba invaluit in ceata, ba in nori, ba batut de un vant puternic care spulbera zapada, ba scaldat in razele soarelui.

Intors acasa, resimt deja primele efecte ale altitudinii, o saptamana intreaga, nu mai mai doare capul deloc. Acum insa, dupa ce m-am aruncat din nou pe computer, televizor si telefonul mobil, durerile incep sa apara din nou.

Cred ca se impune un nou sejur la Busteni...

@Web, te rog clipul, mersi! https: //www.youtube.com/watch?v=XS8zJVNQwxA


[fb]
---
Trimis de dorgo in 13.10.13 11:10:55
Validat / Publicat: 13.10.13 13:00:29
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUȘTENI. A mai fost în/la: cam peste tot

VIZUALIZĂRI: 3040 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 De pe terasa hotelului Margaritar admiram spectacolul mereu schimbator al Caraimanului, acum se lasa norii
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29899 PMA (din 36 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

16 ecouri scrise, până acum

Michi [13.10.13 18:08:38] »

Nu ştiu cum e cu microclimatele astea dar noi la Sinaia, tot în octombrie am avut un timp superb. Probabil că tu ai fost în perioada 1-5 oct când în toată ţara a fost iarnă iar noi 6-10 oct, cand a fost o vară târzie.

Cer mai albastru - pur ca zilele acelea nu am văzut de mult iar la plimbare, spre prânz, scoteam gecile de pe noi pentru că soarele ne încălzea spatele prea tare.

Mi-a plăcut review-ul, un râsu- plânsu optimist. Ce vrei? În România nu poate fi nimic perfect dar fibra noastră, era să zic optică, ne face să ne amuzăm de tot şi de toate.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
dorgo [13.10.13 19:28:31] »

@Michi: am fost exact intre 1 si 6 octombrie, mereu nimeresc prost, asadar cand mai vreti sa mergeti in concediu, dati-mi un telefon, ca sa va spun cand sa nu mergeti

danamandache [13.10.13 19:32:58] »

@Michi: pe 5octombrie eram si eu in Predeal, iarna si frigul pusesera stapanire pe oras iar ziua de ieri a fost una de plaja in Sinaia.

danamandache [13.10.13 19:38:41] »

@dorgo: mare dreptate aveti. durerile acestea de cap nu se domolesc decat atunci cand pui la cale o iesire la munte si cand vezi geamantanele fermecate (asa le alinta o colega de site) pline, gata de inca o aventura. Felicitari pentru impresii!

Nasshu [13.10.13 19:53:22] »

@danamandache: @Dana...

pe 5octombrie eram si eu in Predeal, iarna si frigul pusesera stapanire pe oras iar ziua de ieri a fost una de plaja in Sinaia.

poate mai si postezi impresii, ca de comentarii sunt satul!!!

si despre Predeal 05.10 si despre Sinaia 12.10.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dorgo [13.10.13 20:02:46] »

@danamandache: mersi Dana pentru felicitari!

danamandache [13.10.13 20:54:51] »

@Nasshu: imi pare rau ca v-ti saturat de comentariile mele, desi nu stiu daca am comentat vreodata la vre-un review de-al dumneavoastra. Nu cred ca pot posta comentarii gen ,,pe 12 oct am fost pana la Sinaia am mancat, m-am plimbat, m-am relaxat si am plecat acasa”.

De pe 5 oct am sa postez ceva pt ca am si petrecut o noapte, nu la Predeal unde am fost in trecere dar de la Fundata Cheile Gradistei.

Cand m-ati invitat sa scriu un review despre Hotel Union am facut-o.

Imi pare rau ca ecourile postate de mine nu sant pe placul dvs.

O seara buna va doresc!

Cristicop [14.10.13 10:50:13] »

@danamandache: Asa e, la unii daca nu au comentarii postate le place sa chibiteze, ba chiar mai primesti si un vot negativ pentru ca nu le-a placut lor ca nu ai zis si cum batea vantul.

Review-urile sant scrise pentru a impartasi ce ai simtit tu, cum ti-sa parut tie ca om ca a fost intr-un moment sau o vacanta din viata ta.

Cam mult negativism, mai bine ar privi in ograda lor, sau daca nu le convine un comentariu atunci sa schimbe foaia, ca un fel de telecomanda tv, nu-ti place, schimbi canalul...

PS: Altadata sa pui un review despre ce faci tu intr-o zi acasa la tine intre orele 10 si 14, poate le place???

adri-nico [14.10.13 12:07:43] »

nea Dorgule, n-ai gasit, bre, si matale, un clip mai autohton? era sa il cert pe webmaster ca n-a 'nemerit' povestea. eu as fi cerut ceva de genul "adio, pica frunza... si-i galbena ca tine... " -ca, deh, cind te doare capatina, te mai 'galbinesti ' pe linga ochi...

dar reviewul mi-a placut.

si cine e Dana? sper sa nu imi raspunzi "ea, este dana, colega mea... si vreau diseara sa ma... cu ea! " )

sa ma duc, ce credeati?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
dorgo [14.10.13 13:48:44] »

@adri-nico: melodia cu salata am pus-o pt. ca e un review preponderent culinar, vezi ce de bucate am pus pe masa? si pt. ca simt ca saitul va redeveni ce-a fost la inceput, unul predominant hotelier-culinar, din moment ce e criza si romanii nu-si mai permit sa-si faca decat un singur concediu pe an dar la restaurant pot merge de mai multe ori, dar poate gresesc (poate nici la restaurant nu vor mai prea merge)... Dana e prietena mea de calatorii de vreo 6 ani incoace, cea care ma baga in toate vagaunile, prapastiile si bazinele cu apa minerala ale tarii si ma trage dupa ea pe cararile de munte cand incep sa fac ca o locomotiva si asta doar pt ca ea a facut volei, inot si gimnastica iar eu doar volei...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adri-nico [14.10.13 14:37:14] »

@dorgo: Mon cheri, daca as fi stiut oleaca mai multa franceza, poate ca mi-as fi dat silinta sa inteleg cintecelul... insa eu nu il stiu decit pe ala cu "oh, je t'aime"...

dar e bine ca ai lamurit cine e dana, ca ma gindeam la altceva... )

apropos, prin ce vagaune te-a bagat in aceasta excursie? ca de ele n-ai zis nimic...

danamandache [14.10.13 14:50:57] »

@Cristicop: multumesc pentru sustinere. aveti dreptate in tot ce spuneti.

dorgo [14.10.13 21:36:36] »

@adri-nico: in vagaune gen pestera lui Aladin, pline nu cu galbeni si diamante ci cu bucate multe si frumos colorate si butoaie cu un minunat vin rosu si alb, de unde iesi cam palid la faţă si impleticit la picioare caci ai tot sta si manca si bea intr-una dar cardul tau se face dintr-o data rosu ca focul si trece pe zero iar tu incepi sa vezi toate culorile curcubeului pana iti gasesti cardul de avarie si redevii din nou vesel si roze la faţă...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adri-nico [14.10.13 21:59:01] »

@dorgo: pai daca va duceati in pestera cu diamante... nu ati mai fi avut nevoie de carduri...

bine ca ati gasit lacasuri (sau locasuri) unde sa mincati pe indestulate.

apropos, cum adica ciorba de fasole era cam putina?pai vroiai un castron cu virf? mie mi se pare o portie decenta.

Alex_Macedo [15.10.13 00:16:25] »

Dottore!...

... eh... ai tu talentul tău... e... e... "chestia aia"... care nu ţi-o poate lua nimeni! Este cazul şi aici. Când vrei, îţi laşi spiritul liber si îţi iese. Puteam să fiu ironic şi să îţi răspund cu..eh.. o ieşire în decor... ehm... cum faci tu la review-urile mele... dar, NU o voi face.

Aici este diferenţa care ne desparte... voi spune... Bravo Dottore!

... poate vei înţelege... într-ooo... ehm... alege tu, ziua aceea!

RUSTICCO [20.05.14 14:31:55] »

Fenomene paranormale In munti Bucegi

Am stat 5 zile In Busteni si binenteles am facut si poze cInd am ajuns la hotel o poza a iesit cu o lumina ciudata si privind mai atent am mai gasiut una, eu nu prea cred In ozn uri sau fenomene paranormale las pe cei care se pricep sa zica ce a fost.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, Alex_Macedo, Cristicop, danamandache, dorgo, Michi, valimi
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Bușteni:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.062247037887573 sec
    ecranul dvs: 1 x 1