ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.09.2009
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: sibiu
ÎNSCRIS: 07.09.08
STATUS: SILVER
DATE SEJUR
AUG-2009
DURATA: 7 nopți
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Un hotel care ne-a depasit asteptarile

TIPĂREȘTE

Am fost in Zakynthos in perioada 26 august 2 septembrie 2009, in statiunea Tsilivi prin agentia Colibri. Am ales aceasta statiune pentru faptul ca e mai putin galagioasa in comparatie cu Laganas de exemplu, iar Hotelul Cristina pe care l-am ales, se afla la marginea statiunii, intr-o zona mai linistita.

Voi da cateva amanunte pentru cei interesati, amanunte pe care eu m-as fi bucurat sa le cunosc inainte de plecarea din tara.

Desi Tsilivi se afla la doar cativa kilometri de aeroportul din Kalamaki, traseul pe care a circulat autocarul pentru a lasa turistii la destinatie a facut ca sa fim ultimii turisti care au coborat, drumul cu opririle la hotelurile din Kalamaki, Laganas si Tsilivi durand aproape o ora si jumatate. Din cauza faptului ca ora de zbor ni s-a modificat (la plecarea din Sibiu, 16 20 in loc de 14 05) am ajuns la hotel abia pe la ora 20 cand aproape se intuneca, in consecinta in acea seara nu am mai avut altceva de facut decat sa dam o raita prin statiune si sa identificam drumul spre plaja.

Hotelul Cristina se compune din mai multe corpuri de cladire, vreo patru sau cinci. In saptamana aceea am fost patru cupluri din Romania cazate in acest hotel, dintre care trei in corpul principal in care se afla si receptia (cel din poza de prezentare a hotelului). Deoarece acest hotel apare in ofertele unor agentii ca avand doar doua stele, am avut ceva emotii inainte de cazare, emotii care s-au spulberat curand dupa sosire.

Nu doream neaparat o cazare de lux pentru ca atunci am fi ales un hotel de 4 sau 5 stele, dar nici n-as fi vrut sa gasesc o camera mica cu mobilier obosit si o baie murdara.

Din acest punct de vedere, vreau sa le spun celor care intentioneaza sa aleaga aceasta locatie sa nu aiba nici o retinere. Totul este extrem de curat, camerele mari (fotografiile de promovare de la agentiile de turism sunt reale), baia suficient de mare si cu cada (cel putin in corpul nostru de cladire), chicineta era echipata astfel: plita electrica, fierbator de apa, farfurii de trei dimensiuni, tacamuri (lipsa polonic, in schimb o lingura mare pt. sosuri cu care ne-am descurcat, si lipsa cutit mare de bucatarie), cos de paine, doua oale din inox de buna calitate, cani, pahare, tigaie, frigider curat si fara mirosuri.

Apa de la robinet se pare ca nu este potabila, sau oricum, nu este recomandat sa o bei, noi insa am folosit-o la cafea, ceai, supa din plic, fara sa avem nici o problema.

Curatenia in camere se facea zilnic, iar dupa trei zile ni s-au schimbat si prosoapele si lenjeria de pat. Prosoapele miroseau frumos a balsam de rufe.

Camera, avea paturile alaturate (nu pat matrimonial) cu saltele de buna calitate, dulapul de haine mare, cu multe umerase, televizor, pe care l-am pornit doar in prima seara ca sa vedem daca functioneaza (si functiona), aerul conditionat era inclus in pretul camerei.

Per ansamblu totul parea nou, de la mobilier la zugraveala. Iesirea pe balcon se facea printr-un fel de usa frantuzeasca dar glisanta, formata de fapt dintr-un ansamblu de trei usi pe care le puteai folosi dupa preferinta: usa exterioara din obloane astfel incat sa poti face intuneric in camera, usa din mijloc cu plasa pentru insecte, si usa interioara cu geamuri din sticla. Usile fiind din termopan, izolau si fonic foarte bine. Apropo de insecte, am vazut vreo doua muste in tot sejurul! , in schimb in copaci traiesc un fel de lacuste care cand e cald isi freaca aripile cu o asemenea ravna si scot niste sunete pe care daca le-ar auzi greierii nostri, ar pali de invidie.

Piscina nu e foarte mare dar e foarte curata iar sezlongurile si umbrelele sunt gratuite.

Noi am avut camerele spre piscina langa care era si un mic bar. La acest bar se putea servi micul dejun si aveau acolo si apa plata la pet, la pretul de 2. 5 EURO, 6 sticle de 1. 5 litri. Muzica de la piscina se auzea insa nu era foarte suparatoare, daca doreai sa te odihnesti puteai inchide usile balconului. Mai grav era cand se aduna cate un grup de englezi la bar pentru ca erau foarte galagiosi. Ca mai peste tot in Zakynthos, majoritatea turistilor erau englezi.

Aerul conditionat nu ne-ar fi fost necesar daca - in cateva nopti cand noi am vrut sa mergem la culcare mai devreme pentru ca a doua zi plecam in excursie - nu ar fi trebuit sa inchidem usile din cauza muzicii de la piscina (care inceta la ora 0). Serile, noptile si diminetile la sfarsitul lunii august au fost chiar placute ca si temperatura.

Cu Cristina, proprietara sau managerul complexului (nu stiu exact statutul ei) nu am avut contacte, dar nici motive sa o abordam. In orice caz, era tot timpul acolo si punea mana pe orice era de facut. Nu era insa genul cu care sa te imbratisezi la plecare.

Plaja din Tsilivi nu e spectaculoasa, cea din centru la care ne-am dus si noi in prima zi e plina de sezlonguri de aproape nu ai unde sa-ti intinzi prosopul daca nu vrei sa dai intre 5 si 8 EURO pe doua sezlonguri si o umbrela. Dimineata noi am fost aproape primii pe plaja, majoritatea turistilor am constatat ca nu se prea grabeau, probabil intarziau noaptea mai mult pe la taverne. Noi nici nu suntem genul de petrecareti, nici nu am avut un buget prea mare (de criza! ) asa ca nu le-am prea vizitat.

Preturile nu mi s-au parut chiar “acceptabile” asa cum scriau unii pe diverse forumuri, adica o salata greceasca pe care puteai sa o cumperi ca si salata la un fel principal si nicidecum ca fel principal era cam 5. 5 Euro, iar un fel principal de ex. Suvlaki (frigarui) sau gulas, etc. , peste 8 EURO, pestele 12 EURO. Faceti si voi socoteala pentru 2 persoane, fara sa mai pui la socoteala si un suc sau o bere. Cu ciorbele stau cam rau, majoritatea sunt supe crème si grecii nu se prea omoara dupa ele.

Bucataria greceasca am incercat-o doar la seara greceasca si intr-una din excursii, si ceea ce am mancat nu m-a dat pe spate. Eu am vrut neaparat sa gust musacaua facuta de greci, asa ca am comandat o portie si am constatat cu surprindere ca musacaua lor e ceva intre musacaua pe care o fac si eu, si … placinta cu mere! Grecii pun scortisoara in carnea tocata!

Nu vreau sa-i combat pe cei care lauda bucataria greceasca, dar pentru mine, ca romanca si ardeleanca, nu a fost nimic impresionant.

In a doua zi, am identificat o plaja langa micul port pescaresc, plaja Paralia se numeste dar nu e trecuta pe harti, si se ajunge la ea mergand spre iesirea din Tslivi inspre satul Tragaki. Dupa Supermarket-ul Dennis, la care este patroana o romanca frumoasa, casatorita cu un grec, (Mihaela o cheama) se face un drum la dreapta, destul de intortocheat care merge pana la aceasta plaja, care a fost mult mai pe gustul nostru. Aici sunt umbrele din paie si nu-ti ia nimeni banii pe ele. Din cate am observat noi, aici vin dupa amiaza mai ales grecii care stiu de ea, dar care trebuie sa va spun, sunt foarte galagiosi, la fel si italienii. In rest, ceilalti turisti fie ei englezi, polonezi, cehi, (nu am vazut rusi! ? ! ) sunt foarte discreti. Plaja e curata si pare oarecum izolata, iesita din circuitul turistic, dar cu toate acestea cineva are grija de ea si goleste cosurile de gunoi. Pana si nisipul e mai fin aici si intrarea in mare lina si fara pietre, apa cristal.

In Tsilivi, aprope la tot pasul se gaseste cate un centru de inchiriat masini, in general de capacitate mica, scutere, ATV-uri, bughy-uri. Va recomand centrul de inchirieri Euroalfa din centrul statiunii, la care preturile nu sunt chiar cele mai mici, dar esti asigurat pentru orice dauna, accident, furt, foc, daca nu ai fost sub influenta alcoolului. Pentru nepurtarea centurii de siguranta amenda poate fi de 300 EURO.

Ca o recomandare, pe care ne-a facut-o ghidul nostru Marius Ilie si pe care il salut pe aceasta cale, nu va lasati nici un act de identitate (CI sau pasaport) la aceste centre pentru ca nu e obligatoriu, in caz contrar s-ar putea ca la restituirea masinii sa va gaseasca vreo zgarietura si sa nu va dea actele inapoi pana nu platiti cateva zeci de EURO ca si compensatie.

Noi am tratat cu doamna Maria de la Euroalfa, pentru 110 Euro pe 3 zile, dar in final nu am mai inchiriat masina pentru ca ne-am fragmentat sejurul cu excursiile. Am preferat acest mod de a vizita insula pentru ca ni s-a parut mai comod.

Daca o sa ajungeti in Zakynthos o sa vedeti de ce spun asta. Pe noi ne-au socat drumurile inguste, curbele si pantele abrupte pe care am umblat cu autocarul si ne scoatem palaria in fata maiestriei soferilor. Intr-un sejur de 7 zile (care sunt mai precis 7 nopti si 6 zile) noi am considerat ca e mai bine sa vizitam organizat insula, dar celor care aleg sejurul de 14 zile le sugerez sa aleaga turul insulei prin agentie si apoi sa inchirieze o masina si sa hoinareasca pe unde vor.

Ca sa poti vedea cam tot ce are aceasta insula de oferit nu iti ajung 6 zile pentru ca vei fi tot timpul pe drumuri. Asa ca noi am incercat sa atingem macar obiectivele principale astfel:

- am vazut Blue Caves combinand seara greceasca (30 EURO) organizata la o taverna aflata in portul St. Nicholas din nord estul insulei cu o croaziera cu barca de-a lungul tarmului (inclusa in pretul excursiei) ;

- plaja Navagio cu epava vazuta de sus, maslinul de 2800 ani, manastirea din Anafonitria, pesterile aflate pe coasta de vest cu plecare din Porto Vromi (croaziera 7 EURO) in cadrul excursiei “Turul insulei”;

- am inconjurat insula cu vasul Delfini cumparand o croaziera prin agentia locala Cavo Grosso (doar 18 Euro incepand din 1 septembrie), cu ocazia careia am revazut Blue Caves si Navagio (de pe mare), si toata splendoarea coastelor de nord si vest.

Ca si concluzie, in Tsilivi si in general in Zakynthos sunt putine hoteluri construite in apropierea plajelor, cele mai multe fiind presarate prin statiune. Hotelul Cristina, este foarte curat si ingrijit, linistit, izolat de forfota statiunii. Pe jos se merge cam 10-15 min pana la plaja principala din statiune si cam 25 minute pana la plaja Paralia de langa port.

Se pot economisi multi bani optand pentru sistemul self-catering, bani care pot fi folositi - de cei care doresc sa se miste si sa viziteze cat mai mult - pentru inchirierea unei masini sau pentru excursiile organizate. Se pare ca hotelurile care ofera micul dejun si cina nu au un meniu prea diversificat. Pentru cine isi permite sa cheltuiasca mai multi bani e preferabil sa manance ce doreste si unde doreste la vreo taverna si sa nu fie legat de orele de masa.

Vraja insulei va doresc sa o descoperiti singuri. Punctul forte al insulei spun eu sunt peisajele, apa de o culoare ireala si malurile calcaroase, abrupte, modelate straniu de valuri si vant.


[fb]
---
Trimis de camelia in 16.09.09 16:26:30
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în GRECIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3166 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (camelia); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 2050 PMA (din 12 voturi)

ECOURI la acest review

3 ecouri scrise, până acum

cameliaAUTOR REVIEW
[25.09.09 15:39:22]
»

Mesaj privat

webmaster, asta este adresa site-ului (pentru Hotel Cristina din Tsilivi, Zakynthos): http: //www. hotel-christina. gr/

Camelia

webmasterXY*
[25.09.09 15:42:27]
»

Completat in fisa hotelului, multumim!

sandu.53
[30.09.10 21:05:32]
»

ei uite dupa un an cautau un review bun despre Zakynthos si am dat peste acesta... foarte bine scris si cine stie poate la anu imi foloseste. felicitari tardive.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
camelia, sandu.53

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049081087112427 sec
    ecranul dvs: 1 x 1