ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.07.2013
DE CODR
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Brasov
ÎNSCRIS: 03.08.11
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2013
DURATA: 2 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

'Am fost acolo' - Ceahlau

TIPĂREȘTE

Am plecat din Brasov in jur de 5 dimineata, pe langa Lacul Rosu prin Cheile Bicazului si am parcat la Izvorul Muntelui.

De aici am pornit pe traseul triunghi albastru. La inceput traseul este usor pana la stanca Dochiei, de acolo incepe partea grea.

De jos pana la Cabana Dochia noi am ajuns in 3 ore si 30 de minute. Traseul este destul de dificil dar este absolut superb. Brazii sunt batrani si scartie cand bate vatul. Rugii de zmera si mure au inaltimi de pese 1m. Pe carare se intind radacini de copaci. Sunt si zone unde s-au amenajat poduri si trepte. Sus in golul alpin am gasit afine.

Printre copacii peisajul este superb, vezi o multime de minunatii, dar sus, cand am ajuns, am ramas fara cuvinte. Ultima parte din traseu desi panta este foarte accentata nu am simtit greutatea drumului pentru ca eram impresionati de maretia locului. De la Cabana Dochia, dupa o scurta odihna am pornit spre Varful Toaca. Din pacate a fost ceata si nu am vazut prea mult in jur dar oricm merita batut cu piciorul. A doua zi dimineata ne-am trezit si am vauzut rasaritul soarelui. Din momentul in care a aparut prima dunga rosie, apoi cand a inceput sa fiarba pamatul si in sfarsit pana cand a reusit sa se nasca, toata imaginea a fost fabuloasa.

Duminca am plecat spre casa, pe traseul dunga rosie, pe langa Claile lui Miron si prin Poiana Maicilor. Vremea a fost buna. Am cobarat prin canioane si pe carari foarte accentuate. Cum sunt peisajele? , nu pot sa va spun decat OAU!!! Totul este impresionant, fiecare stanca are o poveste, in fiecare vezi uriasi si sfanti pietrificati. Sunt si pasari si animale. Am o mica dezamagire ca nu am vazut masa dacica, dar am vazut si Coloana Dorica.

Noi am urcat cu copii nostri. Amandoua traseele sunt dificile, cu efort se pot face, dar sigur merita. Copii au facut fata bine, si au fost impresioanti, la randul lor, de maretia locului, de afine, de ciuperci, fragute si flori.

Va recomand, daca va tin picioarele mergeti in Ceahlau.


[fb]
---
Trimis de CODR in 27.07.13 12:50:02
Validat / Publicat: 27.07.13 14:24:10

VIZUALIZĂRI: 2687 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (CODR); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Rasare Soarele!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9900 PMA (din 14 voturi)

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

dorgo [27.07.13 18:41:29] »

Am urcat sus pe Ceahlau de doua ori, pe Dochia sau Panaghia, nu mai stiu precis, era prin anii '80, erau multe scari din lemn pana-n varf, parca 365, cate zile are anu', cam subrede, nu stiu daca mai sunt... a doua oara, cineva mi-a zis, ia uite, acolo in zare, vezi o dunga subtire si albastra? ... e Marea Neagra!... nu l-am crezut, mi-am zis ca e Fata Morgana dar mai apoi, mi-am convins ca teoretic, e posibil, pana la mare, nu mai e nici o forma de relief mai inalta decat muntele Ceahlau...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
CODR [28.07.13 19:41:18] »

@dorgo: Scarile de lemn nu mai pot fi folosite, a putrezit lemnul. Poate se va gasi candva un "nebun frumos" sa le refaca. Merita fiecare pas in Ceahlau!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
CODR, dorgo
Alte impresii din această RUBRICĂDrumeții în Masivul Ceahlău:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.041429042816162 sec
    ecranul dvs: 1 x 1