ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.07.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Ploiesti
ÎNSCRIS: 13.07.11
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2013
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 12

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Croaziera in Samos (din Kusadasi)

Ilustrație video-muzicală
Melina Mercouri $ Nana Mouskouri - Samiotissa (Fata din Samos)..


TIPĂREȘTE

A fost ultima excursie pe care am facut-o. Am rezervat-o la aceeasi agentie locala cu care am mers la coloniile grecesti. La agentie am platit 30 de euro de persoana si 15 euro pentru copil. A mai trebuit sa platim 30 de euro pentru taxa portuara, pe care i-am dat in port la plecare.

De la hotel am fost luati pe la ora 7. Pe microbus scrie Samos Transfer si ia pe toti turistii care merg in excursie, indiferent de la ce agentie au facut rezervarea. Sa nu uitati de pasapoarte, fara de care nu puteti trece de vama.

Plecarea se face din Kusadasi la ora 10 (noi am plecat cu o intarziere de vreo 15 minute), iar drumul dureaza vreo ora si jumatate si este foarte frumos, daca va plac calatoriile pe mare. Pe vas se poate sta sus pe punte in aer liber, dar la soare, sau jos in cabina unde este aer conditionat.

Se ajunge in orasul principal din Samos: Vahti, care este un orasel pitoresc tipic grecesc. Dupa ce se trece de vama, puteti vizita in liniste orasul si zona inconjuratoare. Dupa Miletul lui Thales am ajuns si in patria lui Pitagora, un adevarat periplu matematic. Promenada din Vahti este pe malul marii de-a lungul portului, unde se poate urmari peisajul si vasele de croaziera. Zona este plina de mici magazine cu suveniruri, restaurante si mici hoteluri. Totusi se vede criza in care se zbate tara, deoarece sunt o multime de cladiri cazute in paragina si magazine inchise. Paralel cu promenada este o strada comerciala plina de culoare. Este placut de vizitat, mai ales ca este ingusta si umbroasa. Am gasit un magazin de vinuri de unde am cumparat doua sticle din celebrul vin dulce de Samos. Daca ratati magazinele, se poate cumpara si la plecare din free shop-ul din vama. La magazinul de unde le-am cumparat l-am luat cu 12.20 euro, iar in vama era vreo 12.

Masa de pranz am servit-o la o terasa pitoreasca: ”Garden Taverna” unde puteti servi specialitati grecesti cu carne de porc, asta daca v-a lipsit cat ati stat in Turcia. Noi am mancat creveti si peste la gratar. Delicios! La finalul mesei, primesti din partea casei o tava cu fructe.

Dupa masa, hai sa mai facem ceva cumparaturi, cand, surpriza! , aproape toate magazinele inchise. Am uitat cu desavarsire de siesta greceasca, mai ales ca Samosul nu este o zona intens turistica (in Rodos si Kos unde am fost mai demult nu prea mai intalnesti lucrul asta).

Asa ca am vizitat muzeul arheologic. Pretul este de 3 euro de persoana, copiii gratuit. Este un mic muzeu in care sunt expuse in principal cateva statui, spectaculosa este statuia gigantica a unui Kouros, cat si ofrande din templul Herei din Samos, aflat la vreo 8 km de Pythagorio, cel de-al doilea oras ca marime din Samos. Daca aveti vreme, le puteti vizita, dar sunteti in contratimp.

Intoarcerea se face din Samos la ora 17, dar trebuie sa fiti prezenti la vas pe la 16.30. Ne-am intors din Samos pe o mare agitata si la intare in port in Kusadasi i-a luat mai bine de 15 minute pana cand a reusit sa ancoreze si sa debarce pasagerii.

Ne-am intors la hotel cu regretul ca nu am putut vedea decat o foarte mica parte din Samos. Dar poate ca vom mai ajunge pe acolo vreodata.


[fb]
---
Trimis de Xander in 14.07.13 08:41:12
Validat / Publicat: 14.07.13 09:38:29
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6023 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Xander); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Kusadasi - Vasul cu care am calatorit in Samos.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9000 PMA (din 12 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[14.07.13 09:48:12]
»

Cu toate că Ano Vathy (Vathy de Sus) există de pe la 1600, orasul Vathy de azi, axat mai ales pe vecinătatea portului este un oraş nou care s-a dezvoltat după anul 1832 cănd localitatea a fost aleasă drept centru administrativ al insulei, Ano Vathy cu străduţele sale pietruite şi casele înconjurate de verdeaţă este in contrast evident cu zona economică modernă.

Majoritatea artefactelor expuse în Muzeul de Arheologie provin de la Heraion, un sanctuar dedicat cultului zeiţei Hera, patroana insulei. Construcţia iniţială care data din secolul 8 B. C. a fost înlocuită în secolul 6 B. C. cu una din piatră de către un arhitect local pe nume Rhoikos, însă aceasta s-a prăbuşit, foarte probabil datorită unui calcul de rezistenţâ greşit astfel că în timpul domniei lui Polycrates mai precis in anul 525 B. C. a fost din nou reconstruit. La această ultimă structură s-a lucrat căteva secole însă nu a fost terminată niciodată, datorită ofrandelor aduse se spune că acest templu era ca o adevărată galerie de artă.

Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂO zi în Samos - excursie opţională:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.043552875518799 sec
    ecranul dvs: 1 x 1