ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.05.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 10.03.08
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
DEC-2006
DURATA: 3 nopți
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 745 DKK
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 5 MIN

Un hotel inedit, bine amplasat

TIPĂREȘTE

În decembrie 2006 am vizitat frumoasa capitală daneză într-o scurtă ieșire de weekend. Am ajuns vineri seara și am plecat luni la prima oră, am stat așadar 3 nopți și 2 zile pline (de aceea în reviewul despre oraș, pe care îl găsiți aici, am trecut 2 zile la durată).

Deși sînt destui ani de atunci, merită scris un review și despre hotel, ca să fie ușor de văzut de cei interesați.

Hotel Admiral este situat la marginea nordestică a centrului vechi al orașului, la 300 m de Kongens Nytorv (nod major de transport) și Nyhavn (Portul Nou), pe malul apei, lîngă palatul Amalienborg, în zona portuară. De la aeroport se ajunge cel mai repede (26 de minute conform siteului hotelului) cu metroul pînă la stația Kongens Nytorv și de acolo vreo 300 m pe jos. Se poate ajunge și cu un autobuz pînă la hotel, fără mers pe jos, dar se ia de la gara centrală, care e mai departe, iar timpul total de la aeroport la hotel ar fi aproape dublu (47 minute). Pe lîngă hotel trece și linia de autobuz electric 11A, care traversează centrul, trecînd pe la obiective turistice, dar acesta are un traseu și mai lung. Deci, singura soluție viabilă e metrou + plimbare sau taxi. Pentru aceasta am scăzut nota la amplasament.

Altminteri, amplasamentul are numai avantaje, fiind aproape de multe obiective turistice și pe malul apei, ceea ce poate prilejui o priveliște frumoasă din cameră. Dacă cereți cameră cu vedere la apă e foarte probabil să vedeți pe geam, pe malul de vizavi, clădirea modernă a Operei, una dintre cele mai frumoase construcții contemporane pe care le-am văzut. Zic e foarte probabil pentru că, de la etajul 1, din anumite camere, priveliștea poate fi deranjată parțial de niște construcții de pe chei (care, la acel moment, păreau temporare, deci e posibil să nu mai fie acolo astăzi).

Hotelul este amenajat într-un fost depozit din port. Vechea destinație a clădirii hotelului este vizibilă peste tot: grinzi zdravene de lemn se intersectează în locuri mai puțin așteptate, astfel încît trebuie să fii atent cînd circuli prin cameră (să nu pleci, de pildă, din pat spre baie năuc, ci treaz de-a binelea), iar vechile ziduri de cărămidă apar „la zi” în mijlocul culoarului. Fie că nu s-a putut altfel, fie că voit s-a reamenajat și compartimentat clădirea astfel, rezultatul este pitoresc. La acestea se adaugă decorațiuni specifice marinei: machete de vase, tunuri, tablouri cu tematică navală, obiecte specifice inventarului unei corăbii etc.

Spațiile comune sînt generoase, lobby-barul este un loc agreabil unde poți ședea la întoarcerea din plimbare la o șuetă și un pahar de bere, sau mai bine de akvavit, tăria locală, distilată din cartofi sau cereale, și aromatizată cu chimen, mărar sau alte ierburi. Mie mi-a plăcut destul încît să îmi cumpăr o sticlă de Aalborg Akvavit și pentru acasă, pe care am ținut-o în congelator ca să o pot oricînd bea foarte rece.

Hotelul are și un restaurant (Salt), dar nu am mîncat acolo niciodată (din nepotriveală, nu din alte motive). Am folosit salonul pentru mic dejun, care e foarte spațios. Micul dejun, la acel moment, era mai mult decît bogat. Mai multe feluri de pește și de brînzeturi decît mă așteptam, plus obișnuitele cereale, fructe, iaurturi, mezeluri, preparate calde etc.

Camerele sînt generoase, în afară de pat mai este loc suficient pentru o măsuță cu fotolii unde se poate sta de vorbă, un fel de „zonă de ședere”. Unele au și un mic balcon, foarte util pentru fumători (la vremea aceea, în oraș se fuma în unele localuri, în altele nu, dar acum cred că s-au mai înăsprit condițiile), iar băile au cadă. Minibarul, la acel moment, era automat, cu senzori, așa că dacă îi făceai inventarul scoțînd diverse produse ca să te uiți la ele, în funcție de timpul în care lipseau de pe raft, sau în funcție de alt algoritm, erau taxate automat. Nu mi-am dat seama după ce algoritm erau taxate pentru că am avut pe notă 2 beri în plus, deși beri chiar băusem, în schimb alte sticle le scosesem doar ca să mă uit la ele, sticle pe care nu mi le-a socotit. Oricum, nota de plată o poți vedea pe televizor, așa că te poți lămuri dacă este vreo eroare, iar la check-out am fost întrebat dacă e corectă, le-am spus că 2 beri sînt în plus și mi le-a tăiat recepționera fără alte comentarii. Totuși, am ceva negativ de menționat: o bere din minibar era expirată. Probabil o scăpare, pe care o depunctez nițel la capitolul servicii.

În rest, serviciile la recepție sînt bune, la check-in am cerut cameră cu vedere la mare și am căpătat, ne-a chemat taxi, ne-am înțeles cu nota de plată etc., deci și-au îndeplinit îndatoririle firești.

Cred că aș alege același hotel dacă m-aș întoarce, pentru că mi-a plăcut și cartierul, și hotelul în sine, și faptul că era pe malul apei. În 2 zile apuci doar să-ți faci o idee despre oraș, iar eu am tras concluzia (poate pripită) că cele mai interesante zone să te cazezi, care îmbină cel mai bine o amplasare eficientă și o priveliște bună, sînt 2: zona asta, între Amalienborg și Operă, și cealaltă parte a centrului, tot pe malul apei, simetric față de Slotsholmen.


[fb]
---
Trimis de abancor in 17.05.13 09:48:14
Validat / Publicat: 17.05.13 10:54:12
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în ȚĂRILE SCANDINAVE
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1566 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (abancor); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Hotel Admiral dinspre mare; construcția a fost inițial un depozit portuar
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
[1 PMA]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 2014 PMA (din 14 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 745.00 DKK pe cameră

  • ECOURI la acest review

    1 ecouri scrise, până acum

    webmaster [17.05.13 10:22:14] »

    Fiind vorba despre un set de impresii de cazare şi un sejur mai vechi de 3 ani, în conformitate cu Regulamentul saitului (vezi Capitolul 1, lit. B], pct. 4), articolul se publică fără PMA std (fără "votul saitului"), el putând fi votat doar simbolic, cu +/-1.

    Notă: prevederile punctului mai sus menţionat se aplică doar impresiilor de tip "de cazare", ele nefiind aplicabile articolelor de călătorie.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...

    • SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.034437894821167 sec
    ecranul dvs: 1 x 1