ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.04.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 11.08.09
STATUS: SILVER
DATE SEJUR
SEP-2012
DURATA: 3 zile
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 1 MIN

Poiana Marului

TIPĂREȘTE

La 40 km de Brasov intre Zarnesti si Fagaras la 8 km de Zarnesti este localitatea Poiana Marului o comuna cu oamenii respectosi si gata oricand sa te ajute. Drumurile din localitate inguste dar bune.

Privelistea zonei este superba te face sa crezi ca visezi, uiti de galagie, poloare, aglomeratie, muzica de proata calitate sau muzica data la maxim. Dealurile te asteapta sa le strabatii la picior odata ajuns in varf esti recompensat cu privelisti de vis.

Prietenii spuneau de aceasta localitatea numai la superlativ si m-am decis sa merg "pe mana lor" bine am facut, am fost de doua ori in septembrie 2012 si am revenit de craciun sa ma bucur de traditiile zonei.

Am stat la pensiunea ce-i poarta numele dar mai sunt si alte pensiuni.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de virgilgurita in 10.04.13 06:56:54
Validat / Publicat: 10.04.13 08:55:06
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5737 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (virgilgurita); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Din POIANA MARULUI din varful unui deal
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 0 PMA (din 0 vot)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmaster
[10.04.13 08:00:54]
»

Nivelul redus de detaliere clasifică articolul sub pragul de publicare (sau undeva la limita lui). Din acest motiv, impresiile nu primesc PMA standard, alocate în mod obişnuit fiecărui articol încărcat pe sait [PMA standard = puncte de mulţumire-apreciere standard = din partea echipei administrative].

Sperăm să găseşti însă timp / disponibilitate pentru a completa un set minim de aspecte - referitoare, de exemplu, la camere, bucătărie & masă, alte facilităţi oferite de unitate; amabilitatea personalului; împrejurimi, drumul până acolo, etc - eventual un set minimal de fotografii din (mini) sejur, astfel încât să putem totuşi reda articolului "votul saitului" -- şi, implicit, posibilitatea de votare a lui de către ceilalţi membri.

Poţi folosi linkul EDIT IMPRESII (afişat cu roşu sub textul trimis, permanent până la validare). După eventuala publicare, completările se pot aduce prin rubrica ECOURI (cea de faţă).

sorindezmi
[10.04.13 09:44:50]
»

Ai vizitat ceva obiective turistice din zonă? dacă răspunsul este pozitiv, care anume?

virgilguritaAUTOR REVIEW
[10.04.13 17:00:30]
»

@sorindezmi: Nu sunt prea multe obiective turistice in zona cel mai aproape (10 km) se afla Castelul Dracula din localitatea Bran

virgilguritaAUTOR REVIEW
[10.04.13 17:20:48]
»

@webmaster: Prin "articolul" scris intentionez sa fac cunoscuta zona deoarece este deosebita buna pentru drumetii, odihna si aer curat, de pensiune nu am scris mare lucru nu am considerat-o deosebita oricum sunt destule in localitate ai deunde alege. Dar sa va fac si placerea de a scrie ceva referitor la pensiune, este o pensiune situata la intrarea dinspre Zarnesti accesul se face cu piciorul sau cu o masina de teren, camerele spatioase, modern echipate, tv-lcd, internet prin wifi, zilnic se facea curat in camere, fiecare camera avea baia ei modern aranjata, conditile erau similare cu 3 stele dar si preturi pe masura 200 lei/noapte.

Pensiunea ofera o bucatarie unde se poate gatii dar se serveste si masa in sistem rest. mancarea fiind gatita la comanda. Servirea ireprosabila. Sunt si alte pensiuni unde cazarea este mai accesibila financiar (100 lei camera /noapte incadrate la 2 margarete (era scris la poarta).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
webmaster
[10.04.13 17:26:15]
»

@virgilgurita: ne-am bucura să putem citi impresiile tale de la pensiune scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul "ADAUGĂ IMPRESII NOI"

Michi
[10.04.13 19:06:31]
»

La Poiana Mărului, prin anii ´65 (oho! poate nici părinţii tinerilor useri nu erau născuţi) a funcţionat Scoala de pictură, al cărei principal reprezentant a fost regretatul Horia Bernea, cel care a organizat şi dezvoltat Muzeul Ţăranului Român. Tabloul său Dealul, pictat în toate anotimpurile reprezintă un punct de cotitură în pictura românească. In memoria acestei scurte perioade la Muzeul de Artă Braşov se organizează in perioada mai-iunie retrospectiva Poiana Mărului.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
abancor
[10.04.13 22:35:24]
»

Ca să completez cele de mai sus, Bernea cunoştea şi iubea Poiana Mărului pentru că locuise o vreme acolo cu familia, în jurul vîrstei de 10 - 12 ani. Din cauza mutării acolo, tatăl său, nu mai puţin celebrul sociolog Ernest Bernea, a fost întemniţat pentru suspiciuni privind legături cu partizanii din munţi. Aşa au început necazurile în familie, în anii 50, căci mama sa, rămasă singură acasă şi deci cu toate obligaţiile gospodăriei şi creşterii copiilor, nu a avut răgazul de a îşi trata o afecţiune, aşa că s-a stins din viaţă mai curînd decît ar fi fost cazul, la cîţiva ani după eliberarea soţului său.

Horia Bernea observă cu rezon (şi amărăciune) într-un interviu din 2000 (cu puţin înainte de plecarea sa dintre noi) că, la răbojul victimelor totalitarismului, ar trebui socotite şi cazurile colaterale, ca mama sa.

Tot el evocă episodul arestării tatălui său, moment catalogat drept cinematografic de Eugenia Vodă: într-o dimineaţă, adolescentul Horia, plecat la plimbare pe dealuri, întîlneşte un vehicul de teren la capul satului. Dinăuntru este întrebat de adresa familiei Bernea. Arătîndu-le calea, îndrumă astfel chiar el pe cei care veniseră să îi aresteze tatăl.

Mai tîrziu, tatăl fiind întemniţat, ca să intre la Facultatea de Fizică, declară că tatăl său este mort. Cînd era în anul II aude un zvon cum că s-ar face verificări la dosare, aşa că abandonează facultatea înainte de a afla rezultatul verificărilor. Abia acum se înscrie în linie dreaptă pe calea către pictură.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][3 voturi]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
abancor, Michi, sorindezmi, virgilgurita

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05250096321106 sec
    ecranul dvs: 1 x 1