ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.12.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.02.12
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
NOV-2012
DURATA: 3 nopți
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
98.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 56 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

[fb]
TIMP CITIRE: 9 MIN

Zile de sărbătoare la New Montana

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Primul an cu zi liberă de Sf. Andrei! De joi după amiază am plecat cu trenul la Sinaia! Plin şi pe culoare trenul ce mergea tocmai la Arad, plin-ochi şi trenul de întoarcere, duminică după-amiază din Sinaia către Bucureşti dar am fost inspiraţi, soţul meu a cumpărat bilete dus-întors cu o săptamână înainte. Recomand din tot sufletul bucureştenilor călătoria cu trenul pe Valea Prahovei! Din Bucureşti până la Sinaia am făcut puţin peste o ora si jumătate şi, mai ales la întoarcere, am evitat drumul extrem de aglomerat, cu mers in coloană până la Bucureşti.

Dat fiind că la sfârşitul lunii septembrie nu am mai găsit locuri de cazare în Sinaia în perioada Festivalului Sinaia Forever, de data aceasta am fost prevăzători şi am făcut rezervare cu o lună înainte la New Montana. Am mai fost la începutul anului la acest hotel (vezi impresii) şi n-aş mai fi scris despre el, dar pentru că am fost plăcut surprinşi de modul în care a organizat acest sfârşit de săptămână de sărbătoare am considerat că merită să vă povestesc şi dumneavoastră.

La sosire am avut ceva emoţii, rezervasem camerele telefonic, fără să plătesc avans şi ne-au găsit mai greu pe listele de rezervări. Nu mai aveau nicio cameră liberă pentru sfârşit de săptămână! În cele din urmă am primit camere alăturate la etajul patru, cu balcon, aşa cum am dorit. Este bine să menţionaţi în momentul în care faceţi rezervarea dacă vreţi camere cu balcon, camerele cu vedere spre spatele hotelului-spre telecabină-nu au balcoane, doar cele cu vedere spre stradă. Există şi camere cu uşă de legătură între ele, potrivite pentru familii mai numeroase, dar acestea nu au balcon.

În ceea ce priveşte cazarea, nimic nou faţă de începutul lunii ianuarie- curat, cald, prosoape, halate de baie, aşternuturi de pat impecabile. În fiecare zi s-a facut curăţenie şi s-au înlocuit cosmeticele (şampon, balsam de par, loţiune de corp) consumate din baie. A fost schimbată gama de produse cosmetice pe baza de ulei de măsline cu care eram obişnuiţi la Montana cu cosmetice ambalate individual şi gel de duş la dozator cu miere si lapte, de bună calitate şi acestea, mie însă mi-au placut mai mult cele de dinainte. Ţine doar de gustul fiecăruia... Băile ar necesita mici retuşuri dar strălucesc de curăţenie, instalaţiile sanitare funcţionează perfect, există uscător de păr, deci eu nu am nimic de reproşat...

Camerele nu sunt mari, poate că nu depăşesc nivelul unui hotel bun de trei stele, sunt mochetate, mobilierul este nou, saltelele sunt de calitate bună dar cam tari pentru mine. A fost chiar prea cald în hotel- adevărat că era cald si afară- am oprit caloriferele în timpul nopţii. Nu este gălăgie nici în camerele cu vedere spre stradă, ne-am odihnit foarte bine. În camerele cu balcon bate soarele o bună parte din zi, este placut in zilele însorite de iarnă; în verile călduroase lipsa aerului condiţionat ar putea fi o problemă, dar cum noi am fost doar iarna la acest hotel...

Micul dejun, foarte bun, proaspăt, aproape identic în fiecare dimineaţă, mi s-a părut un pic mai puţin diversificat decât la începutul anului, dar mai mult decât suficient. Deşi hotelul a fost plin, restaurantul fiind foarte mare, nu a fost o problemă să găseşti o masă liberă. Sortimentele care se terminau erau imediat înlocuite, chiar şi la ora 10 găseşti tot ce doreşti pentru masa de dimineaţă. Restaurantul are si terasă, vara cred că este foarte plăcut să-ţi savurezi afară, pe îndelete, micul dejun. Mi-a plăcut cafeaua, foarte bună! Exista o maşinărie pentru ness şi una pentru cafea, găsiţi şi pliculeţe de ness dacă doriţi să vă preparaţi singuri, după gust... Sucul natural de portocale este preferatul meu, desigur sporit cu apă dar tot mai bun decât cel din cutie! Mi-au placut checul, plăcinta cu mere si brânză, proaspete în fiecare dimineaţă şi făcute ca „acasă”. Fructele sunt de bună calitate, diverse-mere, pere, banane, portocale, kiwi-suficiente şi mai ales întregi, nu tăiate în feliuţe care îşi schimbă culoarea imediat! În două dimineţi, sâmbată şi duminică, o doamnă bucătăreasă pregătea omletă la cerere, cu ingredientele dorite de turişti, o noutate faţă de ultima noastră vizită la New Montana. Poţi ieşi din restaurant cu o ceaşca de cafea sau ceai, un pahar cu suc, un fruct sau o prăjiturică, desigur in limita bunului simţ, cert este că nu se uită nimeni urât dacă un copil pleacă cu o banană în mână din restaurant.

Cât timp am stat la Sinaia am mâncat numai la restaurantul hotelului, mâncarea este gustoasă, proaspătă, personalul foarte amabil, servirea rapidă. Preţurile sunt poate un pic peste medie dar compensează prin mărimea porţiilor, de exemplu un şniţel cu garnitură ajunge pentru două persoane nu foarte mâncăcioase. O ciorbă costă cel mult 12 lei dar este însoţită de smântână, ardei iute, chifle calde si cubuleţe de unt. Peştele, fripturile la grătar, şniţelele au inclusă în preţ şi garnitura (la alegere orez, cartofi prăjiţi, natur sau piure, legume).

In seara zilei de 1 Decembrie gazdele ne-au pregătit o masă festivă, în deschiderea căreia simpaticul si talentatul Mehrzad, cunoscut de la concursul PRO TV MasterChef- pe care, recunosc, nu l-am urmărit- a creat un un adevărat spectacol culinar pregătind un fel mai deosebit de mâncare (de ce să-i spunem musai coocking show dacă suntem în România?). Cu aceasta ocazie am învăţat să pregătesc piept de pui cu ciuperci si sos gorgonzola însoţit de mămăliguţă fiartă în lapte, cu adaos de parmezan. N-aş fi crezut că poţi capta atenţia atâtor oameni şi să oferi un spectacol de bună calitate gătind si glumind; alegerea a fost foarte bună, ne-a prezentat o reţetă care poate fi pregătită cu succes şi de un bucătar mai puţin talentat... Totul părea simplu, aşa este când cineva munceşte şi tu priveşti!

Desigur, mâncarea nu a ajuns pentru toţi cei prezenţi, au fost aranjate frumos câteva porţii şi oferite unor turişti norocoşi care să confirme talentul maestrului bucătar. Una dintre farfurii a ajuns la băiatul meu care a fost încântat, s-a săturat şi nu a mai gustat nimic din preparatele pezentate la masa festivă! Am gustat şi eu, foarte, foarte bun, gustos şi în acelaşi timp un preparat „uşor”! De altfel, cei foarte tineri sunt preocupaţi de mâncarea sănătoasă, pregătită în casă, din ingrediente de bună calitate... De unde toată lumea credea la un moment dat că nu se va mai găti in familie, iată că generaţia tânără este interesată de reţete care se pregătesc uşor, nu necesită mult timp şi nu „dăunează grav sănătaţii”... E de bine, zic eu... Pe reţetedetop.ro Mehrzad ne propune o mulţime de reţete, majoritatea inspirate din bucătăria iraniană si turcească, pe unele sunt tentata să le încerc, altele sunt prea „exotice” pentru gusturile familiei mele. Oricum, reţeta învăţată la Sinaia a intrat în rândul preparatelor favorite!

A urmat un concurs de pregătit salate, concurenţii fiind mai mulţi turişti curajoşi, încurajaţi de toţi cei prezenţi si sfătuiţi de Mehrzad. Participanţii la concurs au avut la dispoziţie o mulţime de boluri cu ingrediente felurite din care au pregătit, fiecare după pricepere, gust si inspiraţie, salata preferată. Cu toţii au fost lăudaţi si premiaţi cu sorţuri şi sticle cu vin. A fost un moment plăcut, vesel, ,,morala” fiind „ nu e greu să-ţi prepari o salată săţioasă şi sănătoasă dacă ai bunăvoinţă... ” Cel puţin aşa am priceput eu, fiecare înţelege cum vrea...

A urmat petrecerea cu muzică bine aleasă, mâncarea a fost gustoasă si multă- prea multă! -vinul bun, lumea s-a distrat şi a dansat până spre miezul nopţii! Ne-am simtit bine, atmosferă plăcută, lumea civilizată, educată, petrecere cu oameni frumoşi si eleganţi, de toate vârstele, bunici şi nepoţi, tineri şi maturi, aşa cum îmi place mie... Gazdele noastre au fost la înălţime, mereu între oaspeţi, preocupate să nu lipsească nimic! Dar ajunge, gata cu petrecerea!

O notă bună din partea mea şi pentru piscina semiolimpică, cu adâncime de 1,80, cu apă curată, plăcută ca temperatură dar nu foarte caldă, potrivită pentru înot, mai puţin pentru bălăceală. În schimb, apa din jacuzzi este caldă spre fierbinte şi face un masaj... de m-au durut oasele două zile! Plăcut, dar nu este recomandat pentru hipertensivi, cardiaci şi pentru niciunul dintre noi mai mult de 15-20 minute... Prosoape pentru piscină se pot lua de la recepţia SPA, trebuie doar să spuneţi numărul camerei. Sala de fitness este bine dotată, cu aparate noi, în buna stare de funcţionare.

Există şi sală de joacă pentru cei mai mici oaspeţi, dar nu vă pot spune nimic despre ea... Se organizează şi excursii in zonă, cam scumpe!

Noi- fiecare dupa vârsta şi propriile plăceri-ne-am odihnit, am înotat, ne-am plimbat prin Sinaia, am căscat gura prin magazine, am făcut drumul Parcul Ghica-Mânăstirea Sinaia-Peleş si înapoi în fiecare zi... Cu toţii am asistat la parada militară de 1 Decembrie care a pornit din faţa Primăriei Sinaia şi s-a oprit la Cimitirul Eroilor.

Dacă aveţi drum prin Sinaia până pe 15 decembrie puteţi să admiraţi Expoziţia aniversară temporară Gustav Klimt şi Kunstlerkompagnie, organizată în salile expoziţionale ale Castelului Peleş! Evenimentul dedicat împlinirii a 150 ani de la naşterea pictorului vienez care a revoluţionat arta secolului trecut pune în lumină opere din tinereţea genialului artist, propulsat spre celebritate în urma lucrarilor executate la Castelul Peleş, la numai 21 ani, la comanda Regelui Carol I al României. Vineri, 30 noiembrie am încercat să vedem expoziţia dar erau programate pe parcursul întregii zile grupuri de turişti străini! Am reuşit însă în zilele următoare, am vazut expoziţia de două ori, voi povesti despre ea în curând... Cei care vor petrece la Sinaia Crăciunul sau Revelionul au ocazia sa fie printre primii care vor vizita urmatoarea expoziţie care se pregăteşte la Castel, „Armonie si Grandoare- Arta italiană la Peleş”.

Cum noi nu ne plictisim niciodată la Sinaia, vom reveni cât mai curând! Probabil tot la New Montana, un hotel în care toată familia mea se simte foarte bine!


[fb]
---
Trimis de Floria in 09.12.12 17:40:06
Validat / Publicat: 09.12.12 18:40:31
VIZUALIZĂRI: 2709INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SINAIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floria); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Camera - nu foarte mare, dar calduroasa si confortabila.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 32150 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 56.00 EUR pe cameră

 • ECOURI la acest review

  6 ecouri scrise, până acum

  webmaster13 [09.12.12 19:18:48] »

  LA VITLEEM COLO-N JOS

  La Vitleem colo-n jos

  Cerul arde luminos

  Preacurata naşte astăzi pe Hristos.

  Naşte-n iezlea boilor

  Pe-mpăratul tuturor

  Preacurata stă şi plânge-ncetişor.

  Nu mai plânge maica mea

  Scutecele noi ţi-om da

  Preacurata pruncul sfânt de-i infaşa.

  Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

  Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

  dananecula CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [09.12.12 20:33:11] »

  Excelenta prezentare, draga Floria!

  Poti, te rog, sa ne spui cat a costat toata distractia (pentru 3 nopti) savurata de voi in acel week-end cu dubla sarbatoare: Sf. Andrei si ziua nationala a Romaniei ? Cred ca a fost o petrecere pe cinste, v-ati relaxat, odihnit si distrat

  Buna si captivanta idee cu invitatia lui Mehrzad Moghazehi la petrecerea de 1 decembrie. Mersi pentru pontul cu site-ul http://retetedetop.ro/ . Chiar am de studiat , nu gluma !

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Cristian_h* [09.12.12 21:13:43] »

  Uff dacă ştiam din timp de acea expoziţie probabil găseam un mod să ajung acolo, Klimt este unul din preferaţii mei, astept însă cu nerabdare urmarea!

  Floria CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [09.12.12 22:22:37] »

  @dananecula: Trei nopţi cazare în cameră dubla cu mic dejun bufet suedez, acces la piscina, sauna, jacuzzi, fitness, masa tradiţională în seara zilei de 1 Decembrie au costat 98 euro de persoană.

  Cum de Craciun si de Revelion eu nu pot pleca din Bucureşti şi dat fiind că pe 28 noiembrie a fost ziua de naştere a celui mai "tânar" membru al familiei noastre (bunicul), a fost pentru noi un prilej de a ne bucura în acelaşi timp de o ieşire binevenită la munte, de doua mari sărbători naţionale şi de o sărbătoare a familiei noastre.

  Mă bucur că reţetedetop.ro a fost o sugestie interesanta. Şi mie mi-a plăcut!

  Floria CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [09.12.12 22:27:24] »

  @Cristian_h: Unul dintre motivele pentru care am ales Sinaia pentru ieşirea noastră la munte a fost si Expoziţia Klimt pe care doream să o văd mai demult...

  Floria CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [09.12.12 22:29:27] »

  @webmaster13: Multumesc pentru melodie!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  dananecula, Floria
  Alte impresii din această RUBRICĂ:
  NOTĂ: Recomandările evidențiate (pe fond galben) aparțin unor autori cu statut membru GOLD sau superior


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0557289123535 sec
  ecranul dvs: 1 x 1