ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.11.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 30.01.11
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
MAY-2012
DURATA: 21 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Partea a II-a – Portugalia

TIPĂREȘTE URM de aici

In urmatoarea zi am vizitat LISABONA si am avut optional statiunile CASCAIS - ESTORIL. Nu mai pierd vremea descriind Lisabona prin care ne-am plimbat pana spre pranz, vreau doar sa va zic ca am vizitat si Ocenariumul (imens, cu o multitudine de specii de pesti, podea de sticla prin care se vedeau pestisorii inotand rapid, pe sub picioare). La parter este o sala mare cu mai multe acvarii cu pesti colorati, tot felul de corali si alte animale marine. Exista si un loc cu canapelute, intr-un fel de spatiu intr-un acvariu mare si unde esti incojurat de pesti si testoase (tavan si pereti), foarte interesant. La etaj se afla cate 4 incaperi fiecare reprezentand cate un ocean (Atlantic, Pacific, Indian si Artic). In fiecare incapere este redata flora si fauna oceanului respectiv (de exemplu la Artic erau pinguini si zapada, la Pacific gaseam adorabilele vidre de mare care ne-au facut un spectacol memorabil in timp ce spalau si se jucau). In centru, pe 2 etaje, se gaseste un acvariu imens plin cu tot felul de specii de pesti, unele atat de ciudate cum nu credeam ca exista, din loc in loc se afla separeuri cu bancute unde poti sta sa admiri viata acestor animale marine... Per total a meritat din plin aceasta vizita si nu regretam ca am renuntat la plimbarea prin centrul Lisabonei pentru cateva ore de relaxare la Oceanarium. Pretul platit a fost de vreo 14 euro si a inclus atat parterul cat si etajul, dar se putea lua si bilet doar pentru etaj. Ocenariumul se afla in zona noua a orasului, cu cladiri moderne, pe malul Atlanticului. Dupa vizita am luat telegondola si am admirat de sus frumoasa zona, pretul a fost foarte mic, in jur de vreo 5 euro de persoana iar privelistea superba. Tot aici se afla si o cladire care seamana foarte bine cu Burj Al Arab-ul din Dubai, insa de dimensiuni mult mai mici. Tot din telegondola se poate vedea si Podul Vasco Da Gama, cel mai lung pod din Europa. In aceasta zona se gasesc cafenele, restaurante, cofetarii. Pe la ora 17 am plecat sa vizitam statiunile Cascais si Estoril, aflate pe malul Oceanului Atlantic. Seara ne-am intors la acelasi hotel incatati de ce ne rezervase ziua respectiva iar vremea tinuse cu noi, a fost foarte cald si frumos reusind sa ne bagam si picioarele in Oceanul cam rece.

In ziua 11 ne-am indreptat spre Coimbra, pe drum am avut iar 2 optionale:

-SINTRA; aici am avut peripetii pentru ca autocarul ne-a lasat in oras iar ghida ne-a spus ca nu intra in program Castelul Pena (situat la o altitudine de 500m, construit in stil romantic) pe care eu vroiam sa-l vad neaparat, deci am parasit grupul si am plecat pe cont propriu sa vedem castelul. Usor de zis greu de facut pentru ca trebuia luat un autobuz care venea la fiecare 20 de minute si noi tocmai il pierdusem, l-am asteptat pe urmatorul. Drumul parcurs a fost infricosator (ba radeam, ba mai aveam putin si plangeam) curbe de iti venea rau luate cu o viteza greu de imaginat de acus-acus credeam ca ajungem in prapastie. Eram doar noi si o multime de chinezi, doar ca noi n-am mai gasit locuri si stateam in picioare. Am ajuns la castel... am platit bilet, dar... de aici trebuia luat un trenulet care avea si el programul lui, la 10 minute parca, alti bani pe trenulet (se putea si fara dar era cam abrupta panta)... am asteptat trenuletul... am ajuns la castel dar deja mai aveam foarte putin pana sa ajungem la intalnirea cu grupul. Ne-am plimbat putin pe langa castel, prin curte (am luat bilet doar pentru exterior dar preturile nu le mai stiu) dar fara chef, cu emotii ca nu vom ajunge inapoi la timp... am coborat pana la autobuz pe jos (n-am mai asteptat trenuletul) si am mai asteptat vreo 10-15 minunte la autobuz. Am ajuns intr-un suflet la autocar si am intarziat doar vreo 2 minute dar suficient ca sa auzim vociferari din partea colegilor (care mereu veneau la autocar cu cel putin 10 minute mai devreme decat ora stabilita... si intre toti mai erau si 2 femei in varsta care mai intarziau cate 2-3 minute, nu mai mult, si erau considerate oile negre si mereu se faceau glume la adresa lor... de data asta am fost noi oile negre, dar cu acordul ghidei care stia de plecarea noastra prin munti). A fost palpitant dar si foarte stresant, am cheltuit ceva bani doar pentru un moft, in mod normal acestei expeditii i-ar fi trebuit acordata o zi intreaga, mai ales ca pe traseul atobusului erau si alte obiective interesante.

- CABO DA ROCA – cel mai vestic punct al Europei. Imaginea spre ocean este superba iar zona este parca din alta lume, cu niste flori ciudate, tipice (semanau parca putin cu aloe).

Mai apoi am plecat spre FATIMA cel mai mare centru de pelerinaj din Portugalia, despre care exista o legenda pe care ne-a spus-o si noua ghida si care o gasiti frumos redata aici

Este adevarat ca locul este plin de pelerini, aleile din jurul bisericii erau pline cu corturi si esplanada din curtea bisericii era foarte aglomerata. Seara ne-am cazat la Coimbra, la hotelul Best Western D. Luis un hotel foarte bun, situat pe un deal cu o superba priveliste asupra orasului.

In aceeasi zi am mai vizitat si MÂNĂSTIRILE ALCOBACA si BATALHA (capodopere ale arhitecturii gotice portugheze).

Urmatoarea zi am inceput-o cu vizita orasului COIMBRA (orasul unde fadoul este cantat de barbati) unde s-a înfiinţat şi una din primele Universităţi din Europa, am vizitat Catedrala Noua, Catedrala Veche (cea mai bine conservată catedrală în stil Romanic din Portugalia care a supravieţuit Reconquistei), Universitatea şi cartierul Baixa, cu străduţe înguste, cafenele, mici prăvălii şi restaurante. Intregul oras este pe un deal astfel incat drumurile fie urca pana la Universitate, fie coboara. Din cauza aceasta multi din grup au ramas jos, pe la magazine si cafenele. Totusi nu a fost atat de solicitant iar pe drum se fac opriri la Catedrale in fata carora sunt bancute unde ne-am odihnit putin. Din fericire era si dimineata iar vremea nu era atat de calduroasa. Aici am prins si un festival cu o parada, cu corturi cu diverse bunatati la care vanzatoarele purtau costume traditionale.

Parasind Coimbra ne indreptam spre PORTO, al 2-lea oraş ca mărime al ţării. Acest oras ne-a impresionat prin aspect dar ne-a si dezamagit prin zonele sarace, cladirile derapanate din centru, chiar am trecut printr-o zona in care se cresteau gaini intr-o cusca. Mai mult, printre stradutele inguste ne picura apa in cap de la hainele intinse la uscat de locuitori iar aspectul nu era deloc placut. Este un oras ciudat care imbina saracia cu atractiile turistice, intr-o parte vezi cladiri neingrijite, intr-o parte vezi catedrale si biserici. Am asistat si la cateva momente ale unei nunti si am putut admira tinuta invitatilor, doamnele fiind foarte elegante, imbracate in rochii frumoase si puratand palarii deosebite. In acest oras vizita a inclus si o oprire la o fabrica de vin de Porto, denumita a Calem. Am constatat ca aici vinul era mai scump decat in Andora sau in supermarketuri. Cel mai ieftin vin de Porto noi l-am luat dintr-un supermarket de pe drumul dintre Fatima si Coimbra.

Porto a fost ultimul oras vizitat in Portugalia si am parasit tara fadoului intrand in Spania, cazarea avand-o in orasul Santiago de Compostela, la hotelul Los Tilos, hotel foarte frumos situat pe un deal intr-o zona mai linistita si verde, aproape de un parculet.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de cryss27 in 28.11.12 13:16:55
Validat / Publicat: 28.11.12 14:21:35
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CIRCUITE MULTI-ȚARĂ.

VIZUALIZĂRI: 4082 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cryss27); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Lisabona - zona unde se gaseste Oceanariumul, in departare se vede cladirea asemanatoare cu Burj Al Arab si podul Vasco Da Gama
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 18200 PMA (din 19 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmaster [28.11.12 14:28:12] »

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

iulianic [29.11.12 10:17:59] »

@cryss27: Superbonus pentru impresiile despre Portugalia cu minunatele ei atractii turistice.

Cum ti s-a parut vechiul oras universitar Coimbra? Mie mi-a placut foarte mult acest loc linistit, intins pe deal, mai sus de catedrala. Tinerii studenti in uniformele lor tipice par deschisi, zambitori si accepta sa fie fotografiati pentru ca stiu ca sunt emblema institutiei in care invata.

Observ din poze ca plantele de la Cabo da Roca erau inflorite cand ati fost voi. Trebuie sa fie tare frumoasa intinderea aceea cu flori in bataia vantului, la tarmul oceanului.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
cryss27 [29.11.12 12:30:22] »

@iulianic: Era plin de flori pe campul de la Cabo da Roca. Privelistea era superba dar ar fi fost si mai si daca nu ar fi fost innorat.

Ne-a placut Coimbra. Chiar la Universitate au venit doua studente la noi si ne-au invitat sa facem poze oferindu-ne, la final, contra cost, un album cu poza de grup (poza era facuta de una din ele), diverse informatii despre Universitate, despre oras dar si despre Portugalia. Era inclus si un CD. Cumpara cine vroia contra sumei de 10 euro.

In oras am prins si acea sarbatoare si fanfara care se plimba am intalnit-o de vreo 3 ori. Era o atmosfera de sarbatoare. Studenti nu am vazut prea multi (poate si pentru ca era dimineata - am fost cazati foarte aproape si am indeput dis de dimineata vizita si am stat pana pe la 11).

Ne-a placut orasul, de fapt tot ce am vazut in aceasta excursie ne-a placut, fiecare loc avand farmecul si unicitatea lui.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cryss27, iulianic
Alte impresii din această RUBRICĂCircuit Spania-Portugalia-Maroc:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.052479982376099 sec
    ecranul dvs: 1 x 1