ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.11.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 18.06.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
NOV-2012
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Ziduri care soptesc istorie...

Ilustrație video-muzicală
Phoenix - Vara


TIPĂREȘTE

Locuiesc in Timisoara si sper sa reusesc ce mi-am propus, sa transpun iubirea mea pentru orasul acesta in niste randuri care, sper, ca vor trezi curiozitatea si interesul altor oameni sa vina sa o vada.

Am vazut mai multe orase, si de la noi si de afara, locuri in care m-as intoarce cu drag. Am vazut poate orase mai curate ca al meu, mai mari, sau mai renumite. Dar tot timpul imi zboara gandul aici, acasa. Uneori ma trezesc a fi turista acasa, descopar locuri noi si imi iau aparatul de fotografiat sa le imortalizez, desi se presupune ca le-am vazut deja, le cunosc.

Timisoara e ''capitala'' noastra, a banatenilor. E al doilea oras ca marime din tara, dupa Bucuresti, dar pariez ca il intrece la alte ''capitole'' :)

TIMISOARA, ORASUL PREMIERELOR

Toata lumea stie ca de aici, din Timisoara a inceput Revolutia din 16 dec 89. Glasul banatenilor care si-au dorit sa il inlature pe Nicolae Ceausescu cu al sau regim comunist, a fost motivul pentru care pe 20 dec 89 Timișoara a fost declarata primul oraș din Romania liber de comunism, in urma unor confruntari sangeroase soldate cu peste 1000 de morți și alte cateva mii de raniți. Aceste evenimente au dus la caderea regimului ceaușist o saptamana mai tarziu.

Daca tot vorbim despre premiere, cred ca Timisoara este primul in multe domenii. Si voi parcurge cateva fara a insista prea mult pe date istorice care pe mine in general ma plictisesc cand citesc despre o destinatie. Deci...

Este primul oras iluminat public din Europa (in cinstea acestui moment de mandrie in Piata 700 a fost instalata o lampa uriasa, cu ocazia aniversarii a 125 de ani). Canalul Bega este primul canal navigabil din tara.

Prima statie de ambulanta de pe teritoriul actual al tarii noastre a fost infiintata evident la Timisoara sub numele de “Societatea Voluntara Salvarea”. Tot aici se inregistreaza pentru prima data"Societatea de tramvai cu cale ferata din Timisoara", o societate cu capital privat ce a concesionat de la Consiliul Municipal, pentru o perioada de 40 de ani, dreptul de a construi si exploata liniile ferate cu tractiune animala din Timisoara. Mai tarziu, se pune in functiune tramvaiul cu tractiune electricã. Fabrica de Bere Timișoara este prima fabrica de bere de pe teritoriul Romaniei de astazi, inființata in 1718 in cartierul Fabric din Timișoara.

Primul ziar care a aparut pe teritoriul actual al Romaniei și totodata primul ziar german din sud-estul Europei: „Temeswarer Nachrichten”, tot la noi bineinteles. Prima strada asfaltata de pe teritoriul de azi al Romaniei, prima rețea de telefonie de pe teritoriul actual al Romaniei, primul meci de fotbal european din Romania, singurul oraș european cu trei teatre de stat in romana, maghiara și germana. Gata, m-am laudat destul :)

Acestea sunt cele mai importante premiere in ceea ce priveste orasul de pe Bega.

Voi incerca sa subliniez principalele atractii turistice ale orasului nostru, cerandu-mi de pe acum scuze in caz ca omit vreunul, fie el mai important sau nu.

Timisoara mai poarta denumirea de ''Mica Viena'' fapt care ne face noua, banatenilor sa ne salte inima de bucurie. Nu e putin lucru ca un oras din Romania, sa fie comparat cu superba capitala a Austriei. Datorita multitudinii de cladiri realizate in stil baroc, atunci cand te plimbi prin Piata Unirii ai impresia ca te plimbi pe strazile vieneze. O treime din imobilele Timisoarei, sunt cladiri istorice. Timisoara se poate numi "Orasul care a imbratisat stilul baroc'' fara nici o exagerare.

Cand ajungi in Timisoara, toate drumurile duc catre PIATA UNIRII. Cea mai veche piata din oras, fost centru al orasului, cand pasesti pentru prima data pe strazile ei pietruite, ai impresia ca esti in alt timp. E impunatoare prin cladirile sale care o imprejmuiesc, prin stil, prin dimensiune si prin istoria ei. Ea gazduieste Domul sau Catedrala Episcopala Romano-Catolica, Palatul Baroc, Episcopia Ortodoxa Sarba, Catedrala Episcopala Ortodoxa Sarba, Liceul Teoretic N. Lenau, Monumentul Sfintei Treimi, fantana cu apa minerala si alte cladiri din sec. 18-19. In dreptul farmaciei de langa Palatul Baroc, printre dalele ce formeaza pavajul pietei se poate vedea pe o piatra planul fostei Cetati a Timisoarei din sec. 19.

Vara se organizeaza fel si fel de evenimente culturale, expozitii, targuri si concerte in aer liber. E foarte placuta senzatia sa stai la o masuta cu o racoritoare in fata, la una din multe terase amplasate acolo vara. Terasele vesele si forfota din piata, alaturi de porumbei, anima tabloul cu iz de sec. 18.

De asemenea, Timisoara impresioneaza prin diversitatea ofertei culturale, fiind dupa București și Iași, al treilea pol cultural din țara. Cele 3 teatre de stat in romana, maghiara si germana, alaturi de MUZEUL BANATULUI reprezinta patrimoniul cultural banatean. Acesta adapostește cea mai mare colecție de obiecte arheologice din Banat. Instituția are diferite ramuri, printre care un Muzeu de Arta, de Etnografie, Muzeul Satului Banațean, un Muzeul al Viorilor sau cel al Tehnologiei, Informației și Comunicațiilor. Muzeul mai deține și cea mai mare colecție de pasari și fluturi din Estul Europei. Oferta culturala este intregita de Teatrul de Papuși, Ansamblul Banatul, Biblioteca Județeana, Școala Populara de Arta, Casa de Cultura, dar și numeroase galerii de arta, edituri, fundații și asociații culturale. Am fost la o expozitie de reptile care se desfasura pe o perioada scurta de timp in muzeu si nu trebuia sa o ratez. Serpi, soparle, iguane si tot felul de ''ciudatenii'' ne priveau curioase prin sticla.

PIATA VICTORIEI (CENTRUL ORASULUI) e cu siguranta locul unde ajunge orice turist. Nu ai cum sa il ocolesti. E marginit de TEATRUL NATIONAL (OPERA) si CATEDRALA MITROPOLITANA. Aceasta cladire superba care adopta stilul bizantin prin arhitectura, e de multe ori un refugiu pentru oameni deznadajuiti sau care cauta liniste si lumina. Est simbol al orasului, oricine paseste in Timisoara trebuie sa ii urce treptele si sa o admire din toate puncetele de vedere. Intre Opera si Catedrala, pe partea stanga si pe partea dreapta, sunt aliniate cladiri istorice dar si multe magazine. In mijlocul pietei se afla un covor de flori bine intretinut care ne surprinde mereu prin diversitate. Un simbol al centrului Timisoarei este MONUMENTUL "LUPOAICA CU PUII", simbol al Romei de la care a fost primita in dar, si al latinitatii.

Fantana arteziana denumita ''FANTANA CU PESTI'' este foarte frumoasa, loc de refugiu cand vara ne doboara cu temperaturile ei inalte, multi alegand sa se stropeasca putin.

Intre Piata Unirii si cea a Victoriei, se afla PIATA LIBERTATII, nu mai putin importanta ca celelalte doua. In centru ei, se inalta mareata STATUIA SFANTULUI NEPOMUK (statuia ciumei). Nu pot sa nu precizez faptul ca de curand, reprezentantii firmei de iluminat stradal in partea de nord a orasului, au avut inspirata idee de a lumina aceasta statuie, acest monument, cu niste reflectoare, la fel si copacii si intreaga vegetatie din jurul ei. Inspiratia a venit de la orasul francez Lyon, ale carui monumente, fie ele cat de mici, sunt puse in valoare. Arata feeric, atat va pot spune, chiar am ramas impresionata cum arata statuia seara.

STRADA ALBA IULIA, strada care duce din Piata Libertatii in centru, e cea mai aglomerata strada, dar si una din cele mai frumoase. E imprejmuita de cladiri, terase si magazine, adapostind de multe ori targuri vintage si de alte soiuri.

O alta strada care a devenit pietonala de curand este STRADA MARASESTI. Ea adaposteste o cladire unica in Timisoara, SINAGOGA DIN CETATE. Acest lacas sfant al evreilor este una din cea mai originale cladiri din oras. Si a fost pusa in valoare de cand, strada unde se afla, a devenit pietonala. Recunosc, spre rusinea mea ca eu nu o observasem pana acum, si autoritatile din Timisoara au declarat ca strada a devenit pietonala si pentru a pune in valoare Sinagoga, pentru ca are un potential fantastic si e pacat sa ramana in umbra.

Mai sunt doua strazi foarte frumoase si inguste care fac legatura intre Piata Unirii si Piata Libertatii, pe numele lor Strada Vasile Alecsandri si Lucian Blaga, care vor deveni si ele curand pietonale si cu siguranta vor face concurenta strazii Alba Iulia, fiind aglomerate de magazine, restaurante si terase.

FABRICA DE BERE TIMISOAREANA se afla pe strada Stefan Cel Mare si reprezinta prima fabrica de bere aparuta in Romania. Fabrica se afla in acelasi loc inca de la construirea ei. Desi majoritatea cladirilor au fost renovate, s-a incercat pastrarea stilului arhitectural al secolului al XVIII-lea. In apropierea fabricii se afla o locomotiva pe doua sine de tren si pietris, care are scopul de a aminti vizitatorilor de vremurile trecute.

PIATA TRAIAN si PIATA MARIA de asemenea nu trebuiesc ocolite, fiind unice de-a dreptul, prin arhitectura, monumente, cladiri.

BASTIONUL MARIA THEREZIA este cea mai mare bucata de zid pastrata din vechea Cetate a Timisoarei. Este folosit ca pasaj si inainte gazduia diferite spatii comerciale. Pe langa Bastion, mai exista un fragment din zidurile fostei Cetati in Parcul Botanic si inca un fragment pe Calea Al. Ioan Cuza.

Pe langa toate acestea se numara de asemenea multe poduri si monumente si multe spatii verzi. E placut sa sti ca desi te afli intr-un oras atat de mare si galagios zi totusi ai cateva locuri unde te poti linisti. Mie imi plac parcurile noastre. Mai mici sau mai mari, mai pustii sau aglomerate, sunt adevarate ''guri'' de prospetime. Preferatul meu e PARCUL ROZELOR. Acolo am primit inellul de logodna, la umbra trandafirilor. Dupa unele teorii Parcul Rozelor a fost realizat prin contributia femeilor bogate din oras, care au adus pe banii lor, de peste hotare, multe specii de trandafiri. O explozie de culoare si parfumuri te ademeneste fara sa vrei. Trandafirii agatatori pe deasupra bancutelor albe, creeaza alaturi de acestea mici spatii intime la umbra lor. Se sustin de asemenea multe concerte si festivaluri in aer liber, parcul fiind dotat cu SCENA TEATRULUI DE VARA.

PARCUL COPIILOR, prospat renovat din fericire se intinde pe o suprafata mare si chiar daca nu e atat de dotat cum a fost cand eram eu mica, e un loc bun pentru copii care vor sa se joace si sa alerge. Putini copii mai fac asta, au alte preocupari acum.

PARCUL POPORULUI, cel mai vechi parc din oras, acum se numeste PARCUL CORONINI, un adevarat arc peste timp. A fost renovat in acest an in luna mai, si cred ca e printre cele mai frumoase din oras. E foarte curat si cuprinde specii rare de tisa si de pin, alturi de stejari seculari.

PARCUL CENTRAL, adaposteste un Monument al Eroilor, cateva statui ale personalitatilor orasului, mai multe fantani arteziene, numeroase specii de flori si arbusti ornamentali. Daca treceti prin Parcul Central chiar in mijlocul parcului, la mesele din piatra, sigur ii veti gasi. Majoritatea sunt pensionari. Sunt grupati pe mese, jucand sah, rummy, carti, aruncand zarurile de iams. In Parcul Central se aduna, zi de zi, zeci de persoane. Cat tine vremea frumoasa, din primavara pana toamna tarziu, aici se desfasoara un adevarat campionat. Nu se joaca doar asa din plictiseala. Castigatorii raman la mese, cei care pierd isi pierd locul de pe scaun, raman pe margine si privesc jocul celorlalti, dau sfaturi celor ramasi in "lupta". Cei mai buni sunt priviti cu respect, altii mai au de invatat. Dupa-amiaza tarziu, la mesele de joc, ostilitatile sunt incheiate de cei mai buni. Cand ziua de joc e in toi nu mai ai loc sa arunci un ac. Nu se joaca pe bani, ci pe prestigiu, pentru un loc in ierarhia jucatorilor din parc, care are traditie.

GRADINA BOTANICA, este situata izolat, in imediata vecinatate a fostei cetati a Timisoarei, in zona centrala a orasului. Cuprinde multe sectoare, multe specii de flori, arbori si arbusti, ce mai, o adevarata ''jungla urbana''. Mie imi place acest parc botanic si merg desori sa ma plimb pe aleile lui, pentru ca e un loc unde poti sa iti asezi gandurile in ordine, e curat si e mare. Iarna e unul din locurile preferate ale copiilor, care profitand ca e unul din putine parcuri inalte, formeaza adevarate derdelusuri cu saniutele lor. Batai cu bulgari, oameni de zapada, care mai de care mai impunatori, tavaleli in zapada, pe toate acestea le puteti incerca in Parcul Botanic.

GRADINA ZOOLOGICA, parte integranta a zonei PADUREA VERDE. Undeva la marginea orasului iesi din tiparul urban, alegand acest loc. Gradina zoo este un loc pentru oameni de toate varstele. Desi copii sunt cei mai entuziasmati, chiar si ca adult nu ai cum sa nu ramai impresionat cand vezi cum se joaca o multime de ponei de toate culorile si marimile, chiar sub privirea ta. Ursii bruni sunt si ei o atractie a gradinii, mai ales pentru ca par atat de fiorosi si in realitate sunt foarte jucausi. De cele mai multe ori le place sa se simta vedete si se dau in spectacol spre deliciul nostru. Mai sunt struti, maimute, reni, elani, reptile, pasari si probabil multe altele care nu imi vin acum in minte. Eu prefer poneii :)

Langa Gradina Zoo se afla tot in cadrul Padurii Verzi si MUZEUL SATULUI, un muzeu in aer liber. Fara sa fie nevoie sa calatoresti prin satele Banatului, in cateva ore poti vedea in Muzeul Satului Banatean tot ceea ce este mai caracteristic civilizatiei si culturii traditionale din vestul Romaniei. Privind constructiile autentice din lemn, piatra, lut, achizitionate din satele Banatului, demolate si reconstruite in muzeu cu respectarea tehnicilor locale, obiectele folosite in desfasurarea traiului zilnic, deschizi o poarta spre viata oamenilor din secolele trecute. O balta plina de peste, patru pontoane de pe care poti pescui, o insula si un chiosc, unde poti servi o gustare admirand peisajul din jur si, pe luciul apei, cateva barci. Il vizitez mereu si totusi de fiecare data il gasesc altfel. Se gaseste acolo si un caiet pentru impresii unde poti lasa cateva randuri despre acest muzeu foarte original si verde.

Padurea Verde e locul unde de asemeni multi timisoreni se strang in weekend-uri pentru partide de sah, tenis, fotbal, volei, chiar si pentru bronz, de ce nu? E spatiu suficient si pentru a pregati gratare si mici, savurate alaturi de o bere rece.

CANALUL BEGA care traverseaza Timisoara, a permis amenajarea multor spatii verzi dea-lungul ei, unde nu te mai saturi sa te plimbi, sau de ce nu sa faci canotaj, sau sa te plimbi cu barca pe rau. La apus e foarte romantica o plimbare de-a lungul Begai, multi indragostiti se refugiaza acolo. Sunt amplasate bancute si multe terase, invadate vara de oameni pentru ca e cel mai racoritor loc posibil. Copacii si florile, vegetatia de pe malurile Begai se oglindesc in apa ei si formeaza un tablou natural superb, alaturi de pasarele si fluturasi. Fiecare anotimp are farmecul lui pe malul Begai pentru ca surprinzi mereu alte detalii.

Bineinteles ca exista o gama larga de restaurante, baruri, cluburi, cafenele, cofetarii, centre comerciale. Cel mai aglomerat este Iulius Mall, mai ales in weekend-uri, la Cinema City, sau in perioada reducerilor. Mai se organizeaza si targuri, expozitii sau concerte la mall, asa ca e un punct important in oras. Multi aleg sa isi petreaca timpul si in Complexul Studentesc, desi nu mai e atat de variat cum era inainte, cand nu exista nici un mall.

Eu, daca as fi un turist aici in Timisoara, aceste locuri mi-as dori sa le vad. V-am scris despre ele, cu mare drag, pentru ca iubesc Timisoara si imi sclipesc ochii cand ma gandesc la acest loc, care e singurul pe care il pot numi ''acasa''. Noi banatenii, suntem oameni mandrii, primitori, poate cam prea "făloşi" uneori; avem un oras pe masura, ca doar nu degeaba suntem ''fruncea''... :)


[fb]
---
Trimis de noi doi in 22.11.12 21:02:18
Validat / Publicat: 24.11.12 08:17:44
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3584 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

17 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (noi doi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 Bega
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24500 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

17 ecouri scrise, până acum

webmaster
[24.11.12 10:48:22]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

webmaster13
[24.11.12 16:44:59]
»

Tot din Timisoara, vine si singura mare formatie romaneasca, Phoenix!

Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

Costi
[24.11.12 17:40:00]
»

@webmaster13:

Tot din Timisoara, vine si singura mare formatie romaneasca, Phoenix!

Din citatul de mai sus, sunt de acord cu totul, cu excepţia unui singur cuvânt: singura.

Cei care au prins Phoenix-ul anilor '70 (eu am văzut, de exemplu, în 74' spectacolul "Mugur de fluier", la Sala Palatului) îşi aduc cu siguranţă aminte şi de o altă formaţie timişoreană, Progresiv TM. E drept, nu a atins notorietatea celor de la Phoenix, dar făceau o muzică de calitate.

Şi în primul rând să nu uităm de rivalii formaţiei Phoenix, Sfinx, cu Dan Andrei Aldea, socotit de mulţi cel mai bun chitarist român din toate timpurile.

Ar mai fi câteva ce ar trebui amintite, dar mă opresc aici.

abancor
[24.11.12 18:06:54]
»

Eu n-am fost de prea multe ori în Timişoara, şi niciodată vara sau primăvara, dar în puţinul timp petrecut acolo am identificat o atracţie turistică foarte pe placul meu, aproape de Piaţa Unirii, cunoscută sub numele de Bierhaus. Am avut plăcerea să găsesc Paulaner la butoi şi diverse preparate fripte sau prăjite, împingătoare de bere, specifice zonei, cu denumiri sîrbeşti.

Am vrut, acum un an, cînd am trecut o zi pe acolo, să vizitez Muzeul Banatului, găzduit de Castelul Huniade, monument istoric important al oraşului. Din păcate, în clădire era un mare şantier.

Frumos vorbeşte despre Timişoara, caleidoscopul etnografic din oraş şi sentimentul de a fi bănăţean (sentiment care trece graniţa înspre Serbia) Radu Pavel Gheo, în "Românii e deştepţi" (în articole ca "Excurs imagologic prin peisajul românesc", sau "Bilo jednom jedna zemlja / A fost odată o ţară").

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
noi doiAUTOR REVIEW
[24.11.12 19:10:38]
»

@abancor: Asa e, Bierhouse e pe placul multor turisti pentru ca nu e un local obisnuit. De asemenea exista un pub care mie imi place mult, tot in Piata Unirii, se numeste Scottish Pub. E foarte original, berea o servesti la mese in forma de butoi. Si multe alte cafenele si barulete.

In legatura cu Muzeul Banatului, e adevarat ca e in renovare, din cate am citit parca vreo 4 ani. Si s-ar putea sa fie mutat in mansarda Bastionul. Asa se aude, acum sa vedem, sper sa merite asteptarea.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
noi doiAUTOR REVIEW
[24.11.12 19:18:05]
»

@webmaster13: E faina melodia mersi

noi doiAUTOR REVIEW
[24.11.12 19:27:05]
»

@webmaster: Multumesc!

Rodel
[26.11.12 16:21:06]
»

@noi doi: Descrierea ta este un ghid al frumosului oras de pe Bega, orasul studentiei mele si al unor ani fericiti. Intr-adevar, Timisoara isi merita numele de "Mica Viena", cu strazi radiante in jurul unei piete, statui si cladiri in stil baroc. Oras al parcurilor, Timisoara te incanta si prin multele spatii verzi, Parcul Rozelor fiind, cred eu, cel mai frumos si original loc al orasului. Felicitari pentru patriotismul local care razbate din descrierea ta si care dovedeste ca-ti iubesti mult orasul.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
noi doiAUTOR REVIEW
[26.11.12 22:15:09]
»

@Rodel: Iti multumesc!

elenahelen
[27.02.13 11:22:57]
»

Frumos descris, o sa revin si eu cu cu o descriere despre Timisoara (ma refer la mijloacele de distractie noaptea, cluburi, bar-lounge -music etc), dat fiind ca locuiesc aici si pot sa fac niste recomandari: -)

david
[27.02.13 12:01:20]
»

@noi doi

Excelentă prezentare a oraşului nostru! Felicitări.

@elena helen, aştept review-ul, numai să nu incepi cu heaven-ul.

elenahelen
[27.02.13 12:07:19]
»

@david: Incep cu Eve Fashion Lounge: -)

Dar trebuie sa fac un tur de forta si sa pun si cateva foto reprezentative: -), mai este de asteptat: -)

elenahelen
[27.02.13 12:12:35]
»

@david: Si o sa fac si un top al restaurantelor timisorene, pentru ca cel postat este desuet... !!

david
[27.02.13 12:34:18]
»

Te referi la review-ul scris de mine, in urmă cu trei ani ? vezi aici

david
[27.02.13 13:00:24]
»

Da, la al meu te refereai! Poti şi adaugi si Bunicutele.

Acum trei ani nu erau aşa cunoscute.

Casa Bunicii 3, se va deschide in curand in Piata Unirii.

elenahelen
[27.02.13 13:04:58]
»

@david: Da, da, o sa scriu si despre Bunicute: -)

Ce bine ca se deschide si in Piata Unirii, e aproape de mine, chiar ma bucur: -)

noi doiAUTOR REVIEW
[07.03.13 21:54:51]
»

@david: Multumesc!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
abancor, david, elenahelen, noi doi, Rodel
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Timișoara și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060557126998901 sec
    ecranul dvs: 1 x 1