ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.11.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Rm. Valcea
ÎNSCRIS: 15.08.12
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
MAY-2005
DURATA: 5 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Hofburg... o poveste imperiala

Ilustrație video-muzicală
Johann Strauss Sohn - Der Spanische Marsch


TIPĂREȘTE

Incepand cu anul 1918, Palatul Imperial a devenit centrul vastului Imperiu al dinastiei Habsburg. Ei au dezvoltat zona de la “Vechiul Palat”, construit in sec. al XIII-lea, la partea mai recenta, care dateaza din jurul anului 1900. Astazi se pot admira mai mult de douazeci colectii muzeale. In plus, locul este dotat cu cafenele, restaurant, piete si parcuri.

Incursiunea noastra a inceput cu Muzeul Ephes, unde se poate admira splendoarea vechiului Ephes (oras antic din Turcia) in mijlocul arhitecturii din perioada neo-baroca (cu 2000 de ani mai tanara), creand astfel un contrast atractiv. In jurul anului 1900, arheologi austrieci au adus documentatii valoroase despre aceasta cultura disparuta din Viena. Am putut admira, printre altele, o friza de 40 m lungime dintr-un monument persan, considerata a fi cea mai importanta relicva romana din Asia Mica (sec. al II-lea).

Interesanta ni s-a parut si colectia de arme si armuri. Sabia de aur a lui Maximilian II (1527-1576), una dintre cele mai frumoase arme din lume, este expusa aici. Multe dintre armurile decorate artistic, seile, armele de foc si armele decorative au fost martore ale evenimentelor politice importante, cum ar fi campanii militare, adunari parlamentare, incoronari si nunti. Aproape toate familiile regale din vestul Europei sunt reprezentate de obiecte din sec. al XV-lea pana la inceputul sec. al XX-lea.

Ne-a impresionat de asemenea colectia de instrumente muzicale vechi. Aici se gaseste celebrul instrument numit “zither” la care Anton Karas a interpretat cunoscuta melodie ”The third man”, pianul la care Clara Schumann a deschis stagiunea Bhrams si pianul care l-a ajutat pe Hugo Wolf sa compuna “Goethe Songs” si “ Italian Song Book”. Colectia contine de asemenea instrumente din epoca renascentista si vioara lui Leopold Mozart.

In continuare am vizitat Apartamentele Imperiale, colectia de argintarie si Muzeul Sisi. Apartamentele Imperiale din aripa Amalia a palatului sunt splendid decorate in stilul curtii sec. al XIX-lea. Imparatul Franz Joseph (1830-1916) si sotia sa Elisabeth (1837-1898) (legendara Sisi), le-au folosit ca spatiu de locuit si studiu. In Muzeul Sisi se pot obtine cele mai multe informatii legate de viata frumoasei imparatese. Aici se gasesc cele mai faimoase portrete ale lui Sisi, cat si unele dintre obiectele ei personale: camasa de noapte, evantaie si manusi, precum si recipientele pentru cosmetice si bijuteriile. Colectia imperiala de argintarie iti ofera o priveliste fabuloasa a splendorii curtii, continand masute, portelanuri chinezesti, sticlarie si argintarie.

Tezaurul public este expus intr-una din cele mai importante incaperi din lume. Aici, in cea mai veche parte a Palatului Imperial (sec. al XIII-lea) se gasesc atat coroana imperiala a Sacrului Imperiu Roman (anul 962) si coroana Imperiului Austriac (1602), cat si mostenirea Burgundiei din sec. al XV-lea, Ordinul Lanei de Aur, precum si obiecte interesante si pretioase apartinand dinastiei Habsburg (printer ele aflandu-se un unicorn de aproape 2,5 m lungime). O mie de ani de istorie europeana si cele mai importante simboluri ale acesteia asteapta vizitatorii. Intrarea in camera tezaurului public este in Schweizerhof, al carui nume aminteste de garda elvetiana (postata odinioara in acest loc).

Cand vorbim despre imperiul habsburgic nu trebuie sa uitam de faimoasa Scoala Spaniola de Echitatie din Viena, singura institutie din lume unde arta calaritului clasic a fost pastrata din epoca renascentismului pana in ziua de azi. In timpul spectacolelor de gala, vizitatorii au parte de prezentari unice ale cailor din rasa Lipizzan in cea mai frumoasa sala de calarie din lume, construita de arhitectul baroc Joseph Emanuel Fischer von Erlach intre 1729-1735. “Antrenamentul de dimineata” (pe ritmul muzicii) ofera posibilitatea de a privi programul de antrenament al armasarilor albi. Exista tururi cu ghid care includ o vizita in grajduri.

In Vechiul Palat Imperial (sec. al XIII-lea) este amenajat Centrul de Conferinte Hofburg. Pe langa Noul Palat (adaugat in 1900) a fost construita si eleganta Aripa Leopold (sec. al XVII-lea). “Redoutensaele”, construita initial in 1705 ca opera imperiala, a fost renovata dupa un incendiu devastator in 1992, partial in stil contemporan, partial respectand arhitectura originala. Ambianta imperiala se combina cu tehnologia moderna de conferinte in 35 de sali de conferinte cu capacitate intre 60 si 3500 de persoane. In fiecare an au loc aproximativ 250 de evenimente. De asemenea, in ambianta istorica a capelei Curtii Imperiale se desfasoara concerte cu Orchestra Filarmonica a Curtii Vieneze, Corul vienez al baietilor de altar si Corul barbatesc al Operei de Stat din Viena. Cand am vizitat Hofburgul, in penultima zi a vizitei in Viena, deja asistasem la un concert care avusese loc in Sala de Bal a Palatului Schonbrunn, asa ca nu am mai mers si la concertul de la Hofburg.

Pozele facute in locatiile specificate mai sus vorbesc de la sine despre splendoarea acelor timpuri.


[fb]
---
Trimis de lorelei34 in 15.11.12 14:59:53
Validat / Publicat: 15.11.12 16:20:17
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în AUSTRIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4003 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (lorelei34); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Palatul Imperial... in renovare
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16400 PMA (din 17 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmaster
[15.11.12 16:20:41]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

lorelei34AUTOR REVIEW
[15.11.12 16:36:34]
»

@webmaster: Multumesc.

webmaster13
[15.11.12 16:46:22]
»

„Nu putem descoperi noi oceane dacă nu vom avea curajul de a pierde din vedere ţărmul. ”

André Gide

Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

lorelei34AUTOR REVIEW
[15.11.12 17:26:58]
»

@webmaster13: Multumesc din suflet... parca sunt din nou in Viena!!!

Utube
[18.11.12 22:26:15]
»

Foarte frumoasă Austria iar muzeele, din orice localitate, oraş sau sat, sunt foarte frumoase şi o adevărată desfătare pentru privire.

Felicitări pentru review şi mulţumiri!

lorelei34AUTOR REVIEW
[19.11.12 11:16:53]
»

@Utube: Multumesc pt. apreciere.

webmasterX
[21.07.15 15:36:39]
»

Mutat în rubrica "Palatul Hofburg, VIENA" (nou-creată pe sait)

===

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
lorelei34, Utube
Alte impresii din această RUBRICĂPalatul Hofburg:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.046864032745361 sec
    ecranul dvs: 1 x 1