ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.11.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 16-20 ani
DIN: Topoloveni
ÎNSCRIS: 12.11.12
STATUS: JUNIOR
DATE SEJUR
AUG-2012
DURATA: 1 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Minunata Manastire Curtea de Arges

TIPĂREȘTE

Mănăstirea Curtea de Argeş este un loc minunat de pelerinaj si un important punct turistic din judeţul Argeş, situat la capătul unui bulevard din oraşul Curtea de Argeş, care atrage anual mii de turişti veniţi să admire frumuseţea Mănăstirii şi pentru liniştea sufletească pe care o găsesc aici. Mănăstirea sărbătoreşte hramul Adormirii Maicii Domnului în data de 15 august a fiecărui an şi este un bun prilej de pelerinaj şi de vizitare a Mănăstirii. Este vestită şi pentru cunoscuta legendă a Meşterului Manole care spunea că Domnitorul Neagoe Basarab, în vremea căruia a fost ctitorită Mănăstirea, a căutat cei mai buni meşteri pentru a o ridica, dar ce meşterii construiau ziua, se dărâma pe timpul nopţii. Într-o noapte, Meşterul Manole a visat că dacă o va zidi pe soţia sa in unul din zidurile viitoarei Mănăstiri aceasta va rezista. Când soţia sa a venit a doua zi pentru a-i aduce de mâncare, Manole şi-a zidit soţia în partea sudică a lăcaşului de cult. După ce au terminat, Neagoe Basarab a fost multumit de frumuseţea lăcaşului şi a poruncit slujitorilor săi să le ia scările meşterilor să nu mai poată coborâ de pe acoperiş şi să construiască alte biserici mai frumoase. Meşterul Manole şi-a făcut aripi din scânduri, dar nu au rezistat şi s-a prăbuşit, iar în locul unde a căzut se spune că s-a format un izvor reprezentând lacrimile lui Manole, acest izvor aflându-se lângă Mănăstire.

În interiorul Mănăstirii se află moaştele Sfintei Filofteea depuse în paraclisul bisericii, părţi din moaştele Sfinţilor Serghie, Vach şi a Muceniţei Tatiana şi Evanghelia Învierii din Sămbăta Mare. Pictura murală în ulei este de o frumuseţe rară, deasemenea şi cele 12 coloane care reprezintă pe cei 12 Apostoli care îi conferă o distincţie aparte. Oricine va ajunge să viziteze acest minunat lăcaş de cult va fi plăcut impresionat, va fi mult mai liniştit şi împlinit sufleteşte datorită încărcăturii spirituale şi mai ales de sacrificiul şi de legendele meşterului care a construit Mănăstirea Curtea de Argeş.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Andreea-Iuliana in 13.11.12 18:58:10
Validat / Publicat: 13.11.12 20:04:00
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CURTEA DE ARGEŞ. A mai fost în/la: Manastirea Caraiman, Castelul Bran, Manastirea Sinaia

VIZUALIZĂRI: 2667 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Andreea-Iuliana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Manastirea Curtea de Arges
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4950 PMA (din 7 voturi)

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmaster15
[13.11.12 19:26:06]
»

1. @Andreea-Iuliana: bun-venit pe sait şi în comunitatea AmFostAcolo.

Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare - sperăm mai generoase în ce priveşte nivelul de detalilere oferit, pe viitor.

Pentru eventuale completări, adăugiri, corecturi poţi folosi linkul EDIT IMPRESII, afişat cu roşu sub textul trimis - permanent până la publicarea articolului. După publicare, completările se pot aduce prin rubrica ECOURI (cea de faţă); eventualele erori se pot corecta prin folosirea funcţiei "Sesizează... ", afişată (cu roşu) dedesubtul textelor sau fotografiilor încărcate...

2. Mutat la rubrica "Manastirea Curtea de Arges [Curtea de Arges, jud. Ag]" (deja existentă pe sait); şters rubrica dublura definită de autor.

3. Cele 4 fotografii încărcate de tine pentru a ilustra review-ul au fost şterse, deoarece erau "luate de pe net", nu aparţineau autoarei review-ului, care nici nu a indicat (cum era firesc) asta. În altă ordine de idei, avem pe sait pentru această destinaţie 117 foto ale turiştilor autentici, încă un motiv în plus pentru a le şterge pe cele încărcate de autoare.

L.E.: Ultimele 5 foto încărcate, au trecut de filtrul meu şi vor fi publicate. Sper să nu mă fi înşelat

sev7
[13.11.12 21:12:22]
»

"Mănăstirea sărbătoreşte hramul Adormirii Maicii Domnului în data de 15 august a fiecărui an şi este un bun prilej de pelerinaj şi de vizitare a Mănăstirii. "

... din pacate nu este un bun prilej. Orasul isi dubleaza nr. populatiei... cred ca cersetorii din 3 judete limitrofe vin la "treaba" in Curtea de Arges... pina anul acesta "gratareala" era in toi (cind slava Domnului autoritatile noastre au luat masuri...)... in acea zi (chiar daca este o Zi mare), totul pare o mare "tziganeala" (fara sa jignesc etnia... dar termenul exista...), totul pare comercial... de vinzare. Si asta strica... RAU DE TOT.

Va sfatuiesc (ca un argesean ce sint (si sint si mandru de asta)) sa incercati sa vizitati manastirea in orice alt moment al anului. NU VETI REGRETA!!!

Andreea-IulianaAUTOR REVIEW
[13.11.12 21:15:02]
»

@sev7: parerile sunt impartite... in orice caz, putem vizita oricand Manastirea Curtea de Arges.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Andreea-Iuliana, sev7
Alte impresii din această RUBRICĂMănăstirea Curtea de Argeș:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.069136142730713 sec
    ecranul dvs: 1 x 1