ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.10.2012
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- M ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Craiova
    ÎNSCRIS: 18.01.09
    STATUS: PARTENER
    TIMP CITIRE: 3 MIN

    Tort cu Cirese din Padurea Neagra

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE

    Upss!!! Domnilor scuze pentru deranj... nu-i nimic interesant aici... e vorba despre "torturi"... dulci…puteţi rămâne doar dacâ sunteţi un gurmand, în rest ar fi mai bine sa arătaţi asta, soţiei, prietenei, fiicei sau mamei!!!

    Doamnelor credeţi-mă Tortul cu Cirese din Pădurea Neagră, îsi merita toti bani.

    Zilele trecute am fost la o aniversare şi gazda m-a surprins punând pe masa acest tort ornat identic cu cele din vitrinele cofetăriilor din Pădurea Neagră, surpriza şi mai mare a fost gustul parcă mai bun decât cel pe care-l ştiam, secretul constă în cireşile amare, pe lângă asta se face foarte uşor. Eu sunt destul de pretenţios cu dulciurile, insă acest desert chiar imi place, este uşor si aromat.

    Iată reţeta si clipul după care s-a inspirat gazda de care va vorbeam: http://www.youtube.com/watch?v=ot5YdDTLTBY&feature=related

    Sper sa va fie de folos!

    1. BLATUL DE CIOCOLATA

    In prealabil se încălzeste cuptorul la 180 grade

    Aveţi nevoie de o cratiţa cu diametrul de 23 cm care se unge si se tapetează cu hârtie pentru copt.

    60 grame faina (1/2 cana) se amesteca cu 30 grame de cacao (1/4 cana) si un sfert de lingurita de sare. Separat se amesteca patru oua mari cu 135 grame de zahar praf si se incalzesc 2/3 minute intr-un vas cu apa fiarta, amestecant non stop dupa care se bat cu mixerul pana cand devine consistenta ca si friscasi se adauga esenta de vanilie dupa care se mai amesteca putin. Separat se topesc trei lingurite de unt. Se amesteca ouale cu cacao si faina (se strecoara in trei reprize) Untul topit se amesteca cu 2/3 linguri de aluat la inceput, apoi cu tot aluatul dupa care se toarna in cratita si se tine la cuptor 25/30 minute. Blatul este gata atunci cand devine elastic adica revine la forma initiala cand se impinge cu degetul, daca se inteapa cu o scobitoare aceasta trebuie sa fie curata cand iese. Blatul se lasa la racit.

    2. FRISCA

    600 ml smantana pentru frisca, intaritor pentru frisca si 3 linguri de zahar, si o lingurita extract de vanilie, se amesteca manual pana se dizolva zaharul, apoi se baga la frigider cam o ora (trebuie bagate la frigider si paletele mixerului)

    3. UMPLUTURA de cirese.

    750 g de compot de cirese (reteta originala este cu cirese amare, tortul are un gust deosebit insa cred ca merge si cu cirese normale)

    Sucul din compot (o cana, 240ml) se amesteca cu 50g zahar si se pune pe foc si se face un sirop, se tine doar cateva minute pana cand se dizolva zaharul, apoi se pun doua linguri de ciresata (merge si cu visinata)

    Ciresele din compot se stropesc si ele cu 2 linguri de ciresata (visinata).

    Blatul se taie in doua straturi, partea de jos se insiropeaza cu siropul din compot. Se bate frisca. La final se umple tortul cu frisca, cirese si se decoreaza cu cirese confiate (se gasesc si la noi) si aschii de ciocolata (acum stiu si eu cum se fac) )


    [fb]
    ---
    Trimis de Cristian_h* in 08.10.12 12:25:33
    Validat / Publicat: 08.10.12 12:55:25

    VIZUALIZĂRI: 11039 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
    [1 PMA]
    PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 2020 PMA (din 30 voturi)
    NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    14 ecouri scrise, până acum

    valimi [08.10.12 13:14:54] »

    S-avem pofta, Cristi, daca pui si poza raportez ca inadecvat. Vezi ca esti tot una de faina pe pantaloni.

    johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / zSTRATOSFERA [08.10.12 15:04:38] »

    Ma laaaaasi! Chiar cand voiam sa m'apuc de cura

    piti [08.10.12 17:54:46] »

    Pai bine mai Cristi, tu la subiecte off topic. Vine sfarsitul lumii. Ma duc sa ma impusc!

    david [08.10.12 21:57:16] »

    cristian h spune-mi ca este doar o gluma review-ul tau! Retete de prajituri, astept eu de la tine???

    motaneata [09.10.12 00:15:11] »

    Cristi, hai ca l-am bagat deja la "favorite".

    I-am zis nevesti-mii sa mi-l faca de ziua mea, da ea "nu" si "nu", ca ziua mea pica-n post. Asa ca raman doar cu pozele!

    Ca bine ti-a facut @david, caronasul "rosu" este pe deplin meritat!

    Votul meu are nr. 14, "cireasa de pe tort"!

    dananecula CONS. ONORIFIC AFA / zSTRATOSFERA [09.10.12 00:26:53] »

    Cristian...

    Yam, yam... in miez de noapte-mi ploua-n gura

    Si cu-aceasta reteta mi-ai facut o pofta nebuna

    De-o felie de tort cu cirese din padurea bruna

    Iar cand ma gandesc ca-ncerc de vreo luna

    (Vorba colegului @johnnyredlabel) sa m-apuc de-o cura...

    Pe bune Cristi, nu ma provoca sa postez ceva poze de la primul Apfelstrudel ce l-am experimentat imediat cum ne-am intors din Austria. Show-ul ,,strudelului vienez'' de la palatul Schönbrunn m-a vrajit si dupa reteta de-acolo (cum am ajuns acasa) si eu unul am pregatit.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
    balasa violeta [09.10.12 11:35:19] »

    Un review interesant si mai mult decat binevenit! O pata de culoare in ceea ce ne place noua sa facem!

    santana* [09.10.12 12:24:12] »

    Cristi, La multi ani! Vezi că ai o problem la reţetă, tată: ai 21 de voturi, 13 puncte iar Gheiş, David, Vladex şi Santana-şterge votul sînt cu aluatul roşu. Unde e ceilanţi? Aaaa, şi apropos: poftă bună şi hai pe chat să vezi acolo culinării d-alea, ceva mai hard.

    gheisa [09.10.12 12:28:49] »

    @santana: daca asa numeri si paharele, e clar! Tu te juri ca ai baut doar 3, doar ca le bei de mai multe ori si nu mai stii de cate ori ai umplut paharul pana la jumate si cate jumatati ai baut! ) Noroc ca pe chat mai sunt si dinastia cu matematica, nu doar cu limbile. Mersi @Vladex, @Valimi )

    valimi [09.10.12 12:33:05] »

    @gheisa, lasa-l in pace pe santana, si-a innodat din greseala sireturile la bascheti acum vreo trei zile, la antrenament, iar acum, fiind un numat mai mare de 10 nu s-a putut descalta pentru un calcul mintal. Mai bine, ca erau 21 de voturi de numarat si cine stie ce ne mai era dat sa auzim...

    sirbuvio [10.10.12 16:25:22] »

    o reteta buna de mojito ai?

    Utube [11.10.12 21:40:31] »

    Cireşele amare sunt preferatele mele!

    Am chemat soţia şi am citit împreună reţeta.

    Se va pregăti negreşit!

    Postez după ce-l gust!

    Sănătate.

    Andox [14.10.12 17:52:53] »

    Ieri l-am facut (ok, ok, nu eu... ci nevasta-mea

    Foarte bun. Thank's pentru idee si reteta!

    calatorul [30.03.15 20:48:14] »

    De cate ori se intampla sa votez pentru superbonus am o satisfactie sincera, lucru intamplat si de aceasta data. Cu felicitari si multumiri.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    10 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    balasa violeta, calatorul, dananecula, david, gheisa, motaneata, piti, sirbuvio, Utube, valimi
    Alte articole din această RUBRICĂ (Alte) Subiecte off-topic:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.054290056228638 sec
    ecranul dvs: 1 x 1