ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.09.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.01.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2012
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 13 @ 14

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 14 MIN

Assos - taram romantic

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Localizare:

Coordonate GPS: N: 39,487777 E: 26,336944

,,Drum fara nume in apropiere de Ayvacik’’.

Cum se ajunge la Assos:

Din Canakkale pana la Asssos sunt doar 80 km. Iar daca anul trecut drumul era bun, acum este si mai bun si se lucreaza in continuare pe aceasta portiune la autostrada spre Izmir. Iar despre peisaje, ramai fara cuvinte. Ce poate fi mai frumos decat sa ai in dreapta marea, care se apropie mai mult sau mai putin, sa-i privesti culorile, acele nuante de albastru si verde-turqoise cum se contopesc intr-un amestec ireal de culoare si lumina, sa privesti de undeva de sus din varful unor dealuri inalte spre nemarginitul albastru si tu sa treci printre paduri de maslini si pini? Chiar nu mi-am inchipuit vreodata ca in Turcia sunt atatea hectare de maslini, sunt sute, chiar mii de hectare, cei mai multi maslini cresc salbatic si chiar nu stiu cine ii culege, daca ii culege vreodata. Nu am crezut nici ca in drum spre Kusadasi vad atatia leandrii, (mai ales in iunie, atunci sunt infloriti cei mai multi), dar si palmieri de diferite feluri.

Si tocmai fiindca este atat de aproape de Canakkale, nici 100 km, Assos face parte din districtul Ayvacik al provinciei Canakkale.

Dar pana sa ajungeti la Assos se poate vizita si legendara Troia, aflata la doar 25 km de Canakkale. Noi fiindca am vizitat Troia anul trecut (vezi impresii) am mers mai departe in continuare tot pe soseaua principala E 87/ D 550 Izmir Canakkale Yolu si undeva inainte de o padure de pini se intra in dreapta spre Ayvacik. Dupa aprox. 1 km de la soseaua principala se ajunge la Ayvacik si de aici se mai merg inca 18 km pana la Assos, practic se merge spre mare.

De la Ayvacik spre Assos drumul in continuare este f. bun, asfaltat si fiindca eram pentru prima data pe acolo nu stiam la ce sa ne asteptam in continuare. Chiar ne gandeam sa nu fie drumul prost si sa trebuiasca sa ne intoarcem. Soseaua destul de ingusta serpuieste printre dealuri inalte, urca, apoi coboara, apoi iar urca si coboara in curbe, am trecut prin locuri salbatice, izolate, unde seceta si-a spus si ea cuvantul.

Chiar nu stiu ce ne-am fi facut pe acolo daca se strica masina, ulterior ne-am gandit si la asta. Doar noi eram prin acele pustietati si rar vedeai ca trece pe langa noi o masina, dar e bine ca trecea. Afara era f. cald, pamantul uscat, iarba parjolita, peste tot erau stanci si pietre cu forme ciudate si eram inconjurati de dealuri inalte pline de maslini si pini cat vezi cu ochii.

Inainte de Assos am trecut printr-o mica localitate Pasakoy si apoi imediat am oprit masina chiar in sosea. De aici se vedea in fata departe marea si undeva pe un deal inalt se zarea templul zeitei Atena. Mai aveam putin.

Assos-taram romantic

Cand m-am informat inca de acasa despre ce am putea vizita in Turcia, despre Assos nu am gasit multe informatii. Chiar de aceea ne-am gandit, sa mergem la Assos sau sa nu mergem? Acum privind in urma, daca nu vedeam Assosul ar fi fost mare pacat. Asta deoarece venind dinspre Canakkale si plecand spre directia Izmir, Kusadasi te abati putin de la drumul principal, e pacat sa treci pe langa Assos sau pe langa Troia. Aceste frumuseti ale Turciei trebuiesc vazute neaparat.

Cand va scriu acum despre acel loc deosebit - Assos - ma apuca melancolia si gandurile imi zboara la acele peisaje pe care le-am vazut atunci de la inaltime. Cat mi-as dori acum sa mai pot privi marea de acolo de sus! Pot sa va spun ca Assos, prin frumusetea peisajelor ocupa un loc aparte in sufletul meu si dupa Pamukkale este la egalitate cu cetatea Pergam.

Am aflat ca localitatea oficial se numeste Behramkale (Behh-Rahm-kah-Leh), dar cei mai mulți numesc orasul dupa numele vechi de Assos.

Assos este o localitate mica, izolata, linistita, un orasel istoric cunoscut inca de prea putini romani si care este situat pe o coasta stancoasa sus de tot, deasupra marii Egee.

Ce poti sa faci la Assos:

La Assos daca te hotarasti sa vii poti sa vizitezi mica asezare, poti ca urci la templul zeitei Atena sau poti sa cobori cu masina spre mare de la o inaltime ametitoare (234 m) si sa ajungi la o zona deosebita numita Iskele (in traducere inseamna dig sau debarcader) unde daca ajungi nu mai vrei sa pleci. Aici pe tarmul marii sunt hoteluri, terase, hanuri, un mic golf cu iahturi si barcute si te simti ca si in Grecia aici. Iar in stanga ta (cum stai cu fata spre mare) se merge spre statiunea Kucukkuyu. De la Assos mergand spre Kucukkuyu chiar pe langa mare se ajunge la plaja Kadirga, un refugiu f. cunoscut si apreciat de englezi si nemti, in special.

Tot de langa Assos, pornind din Golful Edremit si mergand pe mare prin stramtoarea numita Mytilini care are numai 5,5 km latime, dupa 11 km se ajunge pe insula greceasca Lesbos, insula pe care grecii o numesc si ,,insula de smarald''.

Asta deoarece, asa cum am aflat, este acoperita in proportie de 40 % de peste 11 milioane de maslini care, vazuti de sus din avion dau acea culoare azurie insulei, acea culoare verde a smaraldului. Se stie ca frunza de maslin are culoarea aceea verde deschis, exact ca si frunzele de salcie de la noi, frunze ale caror culori se pot distinge usor dintre celelalte mai ales privind pe colinele dealurilor.

Daca nu stiti, insula Lesbos este ca marime a treia mare insula greceasca, dupa insulele Creta si Evvia...

Si ca sa revenim la Assos, fiindca am vrut sa vedem pe rand locurile in care am ajuns, am dorit intai sa coboram la mare.

Spre zona Iskele :

Lasand acropolele de langa intrarea in Assos undeva in stanga noastra, am mai mers putin pana ce am dat cu ochii de o prapastie care se casca in fata noastra. Aici se termina pamantul si eram sus, deasupra marii. Peisajul este absolut superb, parca vad marea si acum din acel loc. Marea privita de acolo avea toate nuantele de albastru pe care vi le puteti imagina youtu.be/BQKttJuOY_o

In dreapta si in stanga noastra se zareau pana departe terenuri cu maslini si alte plante si toate acele nuante de verde se amestecau si se contopeau armonios cu albastrul marii si al cerului. Iar in fata noastra in zare se vedea insula Lesbos, ce mare era si cat de aproape eram de Grecia.

Marginea stancoasa de pamant se termina brusc in acel loc si era si destul de periculos sa stai acolo chiar pe margine. Am fost atenti mai mereu la picioare, la acei bolovani uriasi si mai ales la pietre si chiar si asa, cu toata atentia avuta, am avut parte acolo la Assos in acel loc de o cazatura zdravana pe care n-o voi uita prea usor. Bine ca nu s-a stricat aparatura din dotare, aparatul foto si camera video mai ales, asadar au mai trecut un test- sunt si rezistente la socuri.

De aici de sus omul a sapat spre mare un drum destul de ingust care coboara serpuind pana undeva jos la tarmul marii youtu.be/bpsKd3KLM4s

Pe aici se merge spre Iskele. Inspre acolo am pornit si noi, a fost o adevarata aventura sa cobori pe peretele stancos. Si ca sa fie totul si mai palpitant, aflati ca pe marginea acelui drum nu sunt nici parapeti de protectie decat jos am vazut ca sunt, aproape de mare. Parca vad si acum acel drum, ce senzatii ne-au incercat atunci. Totusi veti fi surprinsi sa aflati ca am vazut autocare ca circula pe acolo dar si autoturisme si am inteles ca drumul este circulat zilnic la orice ora.

Asta deoarece acolo jos langa mare sunt multe hoteluri dragute, hanuri, vile, toate am vazut ca sunt facute numai din piatra, dar si pe jos, pe alei este tot piatra.

Iskele- ,,o bucatica de Grecie'' :

Cand am coborat acolo in acel golfulet am avut asa, o revelatie, ajunsesem in Grecia cumva? Acolo chiar langa intrare am lasat masina in fata la un hotel intr-o panta destul de abrupta. Imediat a venit cineva grabit spre noi sa ne taxeze dar am scapat spunandu-i ca stam ,,doar 5 minute''. Apoi am pornit la pas sa vedem acel mic colt de rai. Hotelurile cochete si unele cu adevarat frumoase erau sapate linga stanci uriase si in fata lor erau terase de tot felul. Toate erau chiar pe malul marii iar daca priveai langa tine vedeai marea, pescarusii, iahturi si barcute de tot felul. Pe langa toate acestea si aici veti intalni multe tarabe cu souveniruri. Dar nu numai atat, aici veti avea toata linistea pe care v-o doriti, fiindca aici veti auzi doar pescarusii si valurile marii.

Aceasta zona a Assos-ului, Iskele, mi s-a parut mie un loc deosebit de romantic, este un mic ,,colt de Grecie'', un taram izolat si un refugiu ideal pentru cei ce se iubesc, mai ales. Asa l-am vazut eu, prin ochii mei. Acest taram uitat de lume as putea sa il numesc chiar un ,,cuib al dragostei''. Voi cei ce va iubiti, fie cupluri care aveti impreuna ceva ani frumosi, sau cei ce doriti sa va cereti iubitele in casatorie, sau cei care doriti o destinatie linistita pt. luna de miere, rezervati-va din timp o camera la hotel si veniti aici la Assos.

Nu veti regreta nicio secunda. Iar daca veniti o data aici, va veti indragosti de aceste locuri si va veti intoarce aici cu siguranta.

Iar daca veti sta la masa la una dintre terasele acelea si veti privi spre infinit, veti uita de toate grijile de acasa si veti avea parte de toata linistea si relaxarea pe care vi le doriti. Iar despre acest loc am aflat putine lucruri inca de acasa. Am aflat ca este un loc izolat si linistit, dar despre frumusetea peisajelor nu se vorbea mai nimic. Tocmai de aceea surpriza a fost mare si total neasteptata.

Am plecat cu mare regret din acel loc, il voi pastra in suflet toata viata. Raman si de aici amintirile in urma noastra, multe si frumoase si acea cazatura pe stanci pe care n-am s-o uit.

De aici am urcat incet iar pe acel drum pana sus langa intrarea in Assos. Cum se iese din Iskele panta este abrupta, va trebuie multa grija si atentie. Pe acel drum care serpuieste spre inaltimi, aproape in varf ne-am intalnit cu o batranica amarata care isi facea veacul pe acolo. Ne-a facut semn sa oprim masina si apoi a venit glont spre noi. Avea de vanzare diverse-botosei tricotati, linguri din lemn, etc. Nici nu ne-am dumirit prea bine ca i le-a si pus pe toate soferului in brate. Era o femeie f. batrana si amarata, daca o intalniti si voi poate va faceti pomana si ii dati cativa banuti. Se va bucura tare mult.

Spre templul zeitei Atena:

Ajunsi iar la intrare in Assos ne-a intampinat Atena, o frumoasa statuie alba a zeitei (pe care am vazut-o si la Ayvacik) si imediat in partea stanga (cum vii dinspre Ayvacik) este drumul care urca spre culmea unui deal inalt. Pe aici se urca spre acropole. Am cautat imediat un loc de parcare. Am vazut ca spre varf cum incepeai sa urci erau niste parcari cu plata in fata unor hanuri si vile care ofera cazare. Cum nu prea era loc liber, am lasat masina chiar la baza dealului, aproape de acea statuie a zeitei, unde era o parcare destul de mare si fara plata. Dar eram si cel mai departe de aici. Apoi din acel loc am inceput mult sa urcam pe jos.

Este destul de urcat, drumul ingust urca in serpentine abrupte, mai faci o pauza, apoi iar urci, dar este o excursie frumoasa pe care v-o recomand cu drag si pe tot traseul pana sus sunt tarabe cu tot felul de souveniruri (obiecte facute manual numai din scoici dar si magneti, covoare lucrate manual, bijuterii, confectii diverse) ierburi pt. ceai, masline, ulei de masline, sapun de masline, gemuri diverse facute de localnici, etc. Mentionez ca gasiti aici bijuterii (gablonzuri) deosebite pe care nu le-am mai vazut nicaieri altundeva. De aici noi fetele ne-am luat niste bratari cu pietricele colorate deosebite. Le purtam cu mare drag, doar sunt de la Assos. Pe toate 3 am dat 25 Lire, dar meritau mult mai mult. Numai la munca aceea de a incrusta zeci de pietricele colorate ma gandesc. Preturile se negociaza chiar f. mult, nu cumparati din prima, va spun ca turcilor le place sa negociati cu ei.

Pentru cei care ajungeti la Assos si vreti sa urcati spre acropole va recomand o incaltaminte adecvata-tenisi, adidasi, nicidecum sandale cu toc, slapi, papuci de plaja. Va veti descalta cu siguranta, sau in loc de 30 min cat ati face normal pana sus la templu, veti face mult mai mult. Drumul este pavat cu pietre mari, unele ascutite, nu este pavaj din piatra cubica uniforma ca si la noi, acolo pietrele sunt neuniforme si destul de deranjante la picioare. Noi nu am stiut si a trebuit mai ales la coborare sa fim atenti unde calcam sa nu ne ranim picioarele. Oricum nu ai cum sa urci drumul fara sa opresti la souveniruri, cu atatea tentatii in jurul tau este greu.

Aproape de varf am trecut pe langa o moschee de unde intr-un tarziu vocea muezinului a strabatut tot acel taram. Imediat langa moschee intr-o curte am vazut un grup de fetite imbracate in costume populare care pregateau un spectacol, cred. Aveau pe cap niste baticuri albe si erau f. vesele, mi-au fost tare dragi.

Localnicii in general am vazut ca sunt oameni f. linistiti, simpatici si prietenosi, se bucura cand opresti in dreptul lor si te imbie fiecare cu ce are numai ca sa cumperi ceva. Aici nu te vei intalni cu luxul sau cu lucrurile moderne, sofisticate, aici esti pe taramul lucrurilor simple, oamenii sunt destul de saraci, modesti si veti intalni mult artizanat si in special lucruri facute manual. Am observat ca toate strazile din Assos sunt inguste si facute complet din piatra, casele lor sunt f. modeste, facute si ele numai din piatra la fel si gardurile de la case. Poate de aici provine si urarea de ,,casa de piatra''.

Apoi ajunsi sus in varf la acropole veti avea o panorama de vis. In spate cum priviti se vede departe drumul pe care se ajunge aici de la Ayvacik si toata acea vale iar de la templu in cealalta parte se vede marea si in zare insula Lesbos. La templu intrarea costa 8 Lire si este un loc deosebit. Alaturi, in partea stanga se afla moscheea Murad Hudavendigar care se afla aproape de un perete stancos abrupt si tocmai de aceea locul este ingradit pt. a preveni accidentele. La moschee era pustiu inauntru si am putut intra. In mijlocul tavanului atarna un candelabru destul de mare iar pe jos totul era acoperit cu un covor. Am inteles ca aceasta constructie dateaza din secolul 14, este facuta complet din piatra si chiar daca interiorul nu m-a atras atat de mult, de aici se vede frumos peisajul din jur.

Aici sus langa moschee am stat minute in sir sa privim in zare iar intr-un tarziu am inceput sa coboram spre masina. Ne asteptau tot in acea zi alte frumuseti.

Plecarea:

Intr-un tarziu am luat-o incetisor la vale. Cu mare atentie la drum am ajuns destul de greu la parcare. Apoi am pornit mai departe si imediat cum am iesit din Assos a inceput pt. noi marea aventura. Nici nu stiam ce ne asteapta. Asta deoarece inca din parcare am dat GPS-ului sa ne duca la urmatorul obiectiv turistic din acea zi-cetatea Pergam si chiar nu imi dau seama ce traseu era setat-cel mai scurt, cel economic, cel cu autostrazi, etc. Ne-am lasat in voia lui si probabil ori din cauza caldurii, ori privelistile l-au fascinat si pe el intr-atat incat s-a incurcat, saracul si nu ne-a prea ajutat pe acolo. Binenteles ca nu am mai mers pe drumul pe care am venit si ne-am lasat purtati de el spre dreapta. Bine, normal spre dreapta trebuia sa mergem, dar nu chiar pe acolo.

Drumul pe care GPS-ul l-a ales era unul de pamant, cu destule denivelari, care mergea chiar pe langa mare. Am oprit brusc, am intors masina si am luat-o pe alt drum aiurea cumva paralel cu acela, dar macar era asfaltat. Dar tot nu era drumul cautat, asta deoarece venind spre Assos de la Ayvacik ne fixasem si noi niste repere.

Langa plaja Kadirga

Nu mai aveam ce face si am mers asa pe acest drum tot inainte. La un moment dat ne-am dat seama ca mergand asa ajungem la Kucukkuyu si asa urma sa fie. Mai aveam 12 km de mers. Fiindca am avut ocazia sa vedem si acele locuri am observat ca spre Kucukkuyu toata acea zona prin care am trecut face parte tot din Assos. De aceea vreau sa va spun, ca venind aici veti gasi cateva hoteluri cochete, unele aveau curti superbe cu multe plante, umbra si flori, terase cu mancare, bauturi, vile care ofera cazare si am vazut ca exista si un camping. Deci gasiti aici tot ce va doriti. Si toata aceasta zona care ofera cazare si masa se afla chiar langa mare si mai ales langa aceasta plaja deosebit de frumoasa, destul de lata, cu pietricele si sezlonguri, plaja care se numeste plaja Kadirga. Toata zona se afla intr-o livada superba de maslini, la baza unor dealuri inalte si veti fi incantati de peisajele din jurul vostru. Iar despre servicii nu stiu ce sa va spun dar erau destule masini pe acolo, asadar erau destui cazati.

Si tot legat de aceasta idee, din cate am aflat si eu, in intreaga lume sunt destui care cunosc aceasta zona, care vin aici pt. liniste si relaxare si se cazeaza ori in zona Iskele ori aici langa plaja Kadirga si am inteles ca trebuie sa va rezervati din timp locuri daca vreti sa va cazati aici. Oricum nu stiu daca este locul bun pentru cei care doresc caviar la pat sau alte rasfaturi, aici cei ce iubesc in primul rand natura si linistea vor gasi locul ideal pt. o vacanta reusita.

Intr-un tarziu drumul nostru s-a intersectat cu celalalt care era din pamant asa ca unde am gasit un drum spre stanga am pornit pe acolo in sus spre drumul principal, acel E 87.

Trebuia sa ajungem iar in varful acelor dealuri inalte pe unde stiam ca se coboara spre Kucukkuyu si se merge mai departe. De la malul marii am urcat deci f. mult in partea stanga, am mers printre dealuri inalte si stanci, prin paduri de pini, era atata salbaticie pe acolo, atunci in acele clipe inima la toti ne batea cu putere, nu stiam incotro mergem, nu stiam ce urmeaza sa mai vedem. Acum privind in urma a fost interesanta acea parte a excursiei. Nu stiu daca v-am spus dar pamantul la turci este rosu in cea mai mare parte, vedeam peste tot prin paduri acel pamant rosu pe care l-am vazut si in Grecia.

In drumul nostru spre inaltimi am ajuns sus undeva intr-un sat ratacit si uitat de lume, cu case modeste toate facute din piatra. Erau niste strazi inguste si pe acolo, unii aveau gaini iar cand ne-au vazut ca aparem de nicaieri tare s-au mai uitat la noi. Din acel sat imediat am intrat in soseaua principala si ne-am linistit.

Si ca sa stiti mai multe, daca vreti sa ajungeti la Assos si mergeti dinspre Kucukkuyu spre Ayvacik, aflati ca pe orice drum ati lua-o in partea stanga de pe varfurile acelor dealuri inalte, toate coboara la Assos.

Fiindca ajunsesem la drumul principal, de aici am mers in continuare spre Bergama, nu inainte de a mai opri o data acolo undeva sus pentru a mai vedea inca o data marea de la inaltime dar si in partea stanga statiunea Kucukkuyu unde aveam sa coboram peste putina vreme.

Iar fiindca ziua aceea frumoasa de 28 aug. 2012 nu se terminase, despre urmatoarea noastra oprire am sa va povestesc in continuare.

Iar despre Assos, nu stiu daca am reusit sa va fac sa vedeti cat de frumos este acolo, poate randurile si fotografiile mele vor reusi, poate ca nu. Dar Assos este prezent in sufletul meu, are un loc special, doar al lui. Iar celor romantici mai ales le recomand sa mearga la Assos, nu vor regreta. Va doresc de pe acum o vacanta minunata!

Webmaster, te rog ataseaza rw. aceasta melodie pe care am ascultat-o des in Turcia, multumesc.

http://youtu. be/FoBrmyWE5Jc

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de adryana in 17.09.12 11:13:03
Validat / Publicat: 17.09.12 13:35:43
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Kusadasi
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4904 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adryana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 de la Canakkale spre Ayvacik (si Assos).
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 18199 PMA (din 19 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

Admin [17.09.12 13:30:36] »

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

adryana [17.09.12 14:47:39] »

multumesc din suflet pentru aprecieri, va doresc vacante minunate si nu treceti pe langa Assos.

maryka [18.09.12 10:35:42] »

Foarte bine scris, cu mult suflet, am citit si parca am fost acolo, asta e prima senzatie, pentru ca apoi sa zic uau, parca ar fi un alt Assos, cel din Kefalonia, care mi-a placut tare mult, exista niste asemanari, iar cel mai mult cred prin "aer, romantism, liniste si nu in ultimul rand... istorie". Minunat, felicitari!

Ca o coincidenta, de cate ori cautam pe net informatii despre Assos cel din Kefalonia mi-aparea Assos-ul din Turcia. Uite asa, acum am facut o plimbare virtuala si acolo!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adryana [19.09.12 08:47:55] »

@maryka, multumesc mult pt. aprecieri si tie cat si celorlalti si iti doresc sa vezi si acest Assos, te va incanta cu siguranta.

iulian.chiper [24.05.14 00:04:25] »

@adryana: Ti-am citit rw cu mare interes. Anul acesta voi merge in Bodrum si ma intereseaza o cazare intermediara. Sunt variante bune si ieftine de cazare de tranzit - 30-40 E/noapte pe drumul Assos-Kucukkuyu, din ce ai vazut?

Sa inteleg ca drumul pe care ai mers din Assos spre Kucukkuyu, e cel care urmareste tarmul si mi-l arata Google Maps? Ma gandesc ca e mult mai scurt si scap si de serpentinele dintre Ayvacik si Kucukkuyu.

Vezi aici

Iulian

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adryana [24.05.14 05:28:09] »

buna, @iulian. chiper, da, acela este drumul. Este asfaltat si destul de bun.Noi am mers pe acolo dar nu pana la Cucukkuyu.

In privinta cazarilor, inteleg ca doresti o altfel de cazare intermediara, nu ca cea din Canakkale. Este interesanta ideea ta. Sunt o gramada de hoteluri, pensiuni si cu siguranta vei gasi un loc dar nu cunosc care ar fi preturile si conditiile de cazare,de aceea ar fi bine sa te interesezi dinainte despre ce preturi sunt in zona si care ar fi conditiile . Este multa verdeata in jur, umbra, unele hoteluri au cate o gradina superba,sunt si livezi de maslini tot in zona, este frumos si vei gasi ceva dupa placul inimii.

iulian.chiper [24.05.14 11:56:00] »

@adryana: Merci de info.

Da, nici nu am luat in calcul cazare intermediara in Canakkale (datorita tranzitului intens, aglomeratie, forfota, lipsa locurilor de parcare, etc), ma gandeam la Kucukkuyu sau Ayvalik. Apoi mi-am adus aminte de review-ul tau (il citisem acum cateva luni) si ma gandeam ca ar fi o oportunitate buna sa impusc doi iepuri dintr-un foc, si vizitarea Assos-ului, si cazarea intermediara.

Azi noapte am "scormonit" netul ca ma macina ideea, si intr-adevar am gasit variante bune de cazare la pensiuni la preturi f bune, 28-35 E/noapte.

Merci

Iulian

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sakiz* [31.01.18 08:47:10] »

Exceptional povestita experienta de la Assos! Felicitari! Si pentru mine Assos are un loc aparte!

bigu_2006_rapid [19.04.18 12:56:43] »

superba melodia aceea a lui Tarkan! am asculta-o prima oara in romania cand am luat cd-ul tot piratat la mijlocul lui august 2011 apoi la sfarsitul lui august 2011 in kusadasi unde era difuzata cam... peste tot! varianta aceasta mixata a aparut ceva mai tarziu!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adryana, bigu_2006_rapid, iulian.chiper, maryka, Sakiz*
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Assos şi împrejurimi:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061349868774414 sec
    ecranul dvs: 1 x 1