ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.08.2012
DE rita
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN:
ÎNSCRIS: 26.09.11
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2012
DURATA: 2 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Relaxare si meditare

Ilustrație video-muzicală
Gheorghe Zamfir - The Lonely Shepard
TIPĂREȘTE

Abia am intrat in camera de la hotelul Pestera plecati fiind de azi dimineata de la ora 5. Ne place sa plecam dis-de-dimineata pentru ca nu prindem aglomeratia de pe dn1. Am vrut sa ne relaxam desi abia am venit din Thassos dar cum mai aveam un rest de concediu am vrut neaparat sa ajung sa vad lacus Scropoasa. Si pentru ca ne-ar fi obosit prea mult sa facem acest drum intr-o singura zi, am hotarat sa dormim in noaptea asta la Pestera mai ales ca azi noapte la ora 2 eu inca eram pe Afa asa ca acum nu mai putem amandoi de oboseala.

nu am mai ales acelasi traseu ca data trecuta respectiv Sinaia-Moroieni-Glod adica Dj714 ci varianta asfaltata pe care o ratasem data trecuta si care incepe din dreptul marcajului ,,spre Hotel Pestera' situat dupa localitatea Moroieni si care se formeaza pe partea dreapta cum urci dinspre Sinaia. Drumul e bun, frumos asfaltat dar cu multe portiuni surpate. Lipsesc cu desavarsire orice fel de parapeti de protectie si dreapta drumului pe sensul de urcare, e o veritabila prapastie, ce-i drept superba dar si inspaimantatoare. drumul are cam 10km daca nu ma insel si se termina brusc sus in dreptul unei cabane. De acolo noi am facut stanga pe drumul spre Pestera. Drumul saracul de el, e drum forestier. cu niste santuri uriase formate de rotile utilajelor forestiere ce trec pe acolo. In anumite portiuni din cauza umbrei permanente facuta de padure, pamantul este mocirlos cred ca mai tot timpul anului asa ca mare atentie sa nu ramaneti intepeniti pe undeva. Oricum drumul e destul de circulat sau mai circulat decat Dj713 care e la fel de prost dar aproape pustiu.

nu ma pricep la masini ca sa dau sfaturi dar cele cu garda foarte joasa cred ca nu ar putea trece iar noi cu masina noastra am raschetat pamantul cu esapamentul sau Dumnezeu stie cu ce.

de unde se termina drumul asfaltat am mers cam 10 km pana la Lacul Scropoasa. La un moment dat dupa vreo 4 km veti vedea ca drumul se continua drept spre Scropoasa sau face dreapta spre lacul Bolboci. Evident noi am ales prima varianta.

Ma asteptam sincer sa fie mult mai mare acest lac dar efectul era mul diminuat de fapyul ca o buna parte din lac parea secat. Dein cauza secetei probabil, malurile avansau mult spre mijlocul lacului de altminteri incredibil de verde si frumos. Am lasat masina pe undeva si am pornit pe malul drept al apei spre barajul facut de nemti in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Linistea e coplesitoare si totul pare incremenit in timp. Nu se misca nici macar o unda pe suprafata lacului. Trecerea pe partea stanga a lacului se face pe un podet de metal acoperit de scanduri. De pe podul acesta se vede superba grota sapata de apa in stanca precum si barajul, micut dar care mie mi-a placut enor prin prisma amplasarii sale intre doua stanci. Tot de pe pod se vede un fel de conducta de alimentare cu apa din lac, de dimensiuni impresionante si care servea pe vremuri din cate am inteles de la cineva aflat in vizita ca si noi, alimentarii cu apa a carierei Lespezi. O fi asa sau nu asta nu am de unde sa stiu. oricum constructia cu pricina mi se pare o adevarata minune inginereasca ce strabate stanca dintr-o parte in alta.

Chiar dupa ce am trecut podetul acesta, am vazut o scara de fier fixata in piatra si bineinteles ca imediat mi-a traznit prin cap sa ma urc pe ea si asta am si facut. M-am speriat insa de moarte cand am dat nas in nas cu doi tineri turisti care campasera peste noapte sus pe stanci, in singuratatea muntelui si care acum saracii ar fi vrut sa coboare dar le-am taiat eu calea. Am urcat eu iar apoi au coborat ei si atunci, in clipa aia, i-am invidiat: e o imagine de-ti taie rasuflarea! Eram doar eu cu mine insami si cu padurea aia nesfarsita si intunecoasa. Un loc ideal unde sa stai sa te gandesti la toate, la bune si rele, la ce ai facut si la tot ce ai vrea sa faci. Si Doamne! N-am mai fi plecat nici eu nici sotul meu de acolo. Am facut-o intr-un tarziu si dupa o scurta plimbare prin padure am coborat pe la baza stancii si traversabd podul, ne-am intors la masina. Nici sa vorbim nu ne mai venea atat de tare ne-a placut linistea si pacea aceea din varful muntelui incat parca mi-a fost teama sa nu o stric cu vorbaraia mea obisnuita. Va recomand cu drag excursia fie si doar pentru o zi.

Am plecat pe acelasi drum pe care venisem pana la intersectia unde se face drumul spre Bolboci, aflat acum pe partea stanga a drumului pe care veniti dinspre Scropoasa.

pe drum bineinteles ca ne_am oprit la pestera Ialomicioara ca doar nu puteam sa ratez o a doua revedere cu acest minunat loc

Ma duc, nu mai stau, ca am auzit ca e libera piscina de la subsolul hotelului si macar ca nu stiu sa inot. ma balacesc si eu pe acolo.

Vacante frumoase tuturor!

@webmaster ; propun Gheorghe Zamfir- Lonely shepard

--

Continuare aici


[fb]
---
Trimis de rita in 25.08.12 19:13:14
Validat / Publicat: 25.08.12 23:48:35
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL BUCEGI.

VIZUALIZĂRI: 2278 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (rita); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 conducta imensa ce trecea prin stanca
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15500 PMA (din 18 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

webmaster15
[25.08.12 23:47:47]
»

Mutat la rubrica "Redescopera Masivul Bucegi" (deja existenta pe site); sters rubrica dublura introdusa de autor

Am atasat si piesa audio solicitata, auditie placuta.

MCM
[26.08.12 00:06:08]
»

Felicitari pt "ieseala" . Uau, deja au cazut frunzele copacilor, vezi P05, sau mi se pare? Cat a fost cazarea la hotel Pestera/noapte?

Si sa speram ca ati "raschetat" pamantul cu scutul masinii

creivean
[26.08.12 00:17:16]
»

@MCM:

M-am întors zilele astea de pe Transalpina şi de prin hoinărelile mele prin Alba/Cluj/Bihor. Din păcate, seceta are urmări dramatice şi asupra pădurilor. Şi nu mă refer doar la incendii.

Sute/mii de pini uscaţi mi-au apărut în cale, iar fagii (aia de nu-s încă tăiaţi, era să zic fagi de încă nu-s în conturile din Elveţia (), parcă au început să se uşte.

Ce ne aşteaptă oare???

Scuze de off-topic, nu ştiu care-i situaţia în Bucegi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[26.08.12 01:29:01]
»

@creivean: nu ştiu exact care e starea Bucegilor - din păcate manelizarea lor m-a determinat să-i abandonez; dar m-a secat la inimă astăzi o imagine aproape apocaliptică: o coastă întreagă a Postăvarului (cea de sud) fumegând... În ultimul timp, asta mă tem că o să ne-aştepte...

ritaAUTOR REVIEW
[26.08.12 07:05:41]
»

@MCM: Multumim. Frunzele nu erau cazute, ele pur si simplu nu existau sin cauza unei ciuperci care ataca si brazii si cam orice pom care-i iese in cale. Pe langa lacul Bolboci sunt sute de brazi golasi. Camera a fost 240de lei cea dubla cu mic dejun inclus (bufet suedez) si acces la ce au ei pe acolo- jacuzzi, sauna, piscina

dorgo
[26.08.12 08:32:33]
»

@creivean: ce ne asteapta? ... in urmatorii 60 de ani, pana mai exista hidrocarburi in subsol, care se transforma in benzina si kerosen, incalzirea globala va continua... ghetarii de pe marginile continentelor se vor topi si nivelul oceanului planetar va creste cu 1-3 metri, inghitind multe orase... soarele are o perioada proasta, e din ce in ce mai fierbinte... regizorii de la Hollywood vor specula momentul si vor scoate niste capodopere catastrofale care ii vor imbogati... apa dulce a ghetarilor (doar 4-5% din apa planetei e dulce), se va duce... uzinele de desalinizare vor lucra "non-stop" iar cel mai scump aliment de pe pamant, va deveni apa... flora si fauna Terrei se va usca literalmente... futurologul Alvin Tofler, in "Socul viitorului" a anticipat acest moment... cand populatia planetei va ajunge la 6-8 miliarde, vor fi depasite rezervele de hrana si APA ale sale si atunci... jale... eu cred ca va izbucni un razboi sau ne vom muta cu totii in varf de munte... asa, poate voi reusi si eu sa vizitez Machu Pichu si Everestul... nu vei mai vedea un obez pe strada iar media de inaltime a omenirii nu va mai depasi 140 cm, si greutatea? ... 45 de kg... cel mai bine la acest 'soc" se vor adapta asiaticii, care vor deveni populatia majoritara a planetei... vom circula cu zepeline si baloane cu aer cald, cu cai, carute sau pe jos... istoria omenirii are perioade ciclice... ca mod de viata, vom reveni in perioada greaca sau romana a omenirii... asa ca... luati-va o luna concediu fara plata, faceti plinul la masina si incercati un tur al Europei... atingeti macar punctele super-turistice ale ei (subiect de review... cine-l scrie?)... caci acest tur, in curand, s-ar putea sa nu mai fie posibil...

georgiana
[26.08.12 09:52:01]
»

@Rita,

Mi-ai trezit amintiri...

Si noi am avut cazare 4 nopti la Hotel Pestera, cu cativa ani in urma. Citind review-ul tau, chiar mi s-a facut dor de acele locuri deosebit de frumoase si de peripetiile prin care am trecut atunci, intr-un sfarsit de septembrie.

Cea mai frumoasa amintire de acolo este drumetia la izvoarele Ialomitei. Era tabloul la care visam, stand pe geam, din camera, pentru ca aveam vederea fix in acea directie.

La plecare, telecabina nu mai functiona spre Babele si ne-au dus jandarmii cu masina lor pana in Sinaia (pe drumul acela cu ''senzatii tari''), de unde am luat trenul inapoi catre Timisoara.

La restaurantul hotelui se manca bestial. Eram doar doua camera ocupate in tot hotelul si personalul, deosebit de amabil, ne facea toate poftele.

In cea de-a doua dimineata, duminica fiind, pentru ca in prima zi ploase, am iesit sa ne plimbam prin jurul hotelului. Se auzea rasunand in toata zona, la difuzor, slujba de la Manastirea Ialomicioarei. Divin! Am intrat si noi, nu eram prea multi si a fost interesant, deosebit fata de cum e pe la noi.

Iti doresc sa te bucuri in continuare de week-end si de aceasta zona de poveste. Iarna am inteles de la cei de acolo ca este cumplit, multe zapada si ger.

Chiar mi-ar place si mie sa mai pot ajunge inca o data acolo, vara!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ritaAUTOR REVIEW
[26.08.12 10:00:42]
»

@georgiana: Si acum se mananca la fel de bine. Noi eram lihniti ca am ajuns la holel pe la ora 15. Si tot asa, personalul deosebit de amabil. Am si scris in alt review ca oamenii astia incearca sa te faca sa uiti anumite neajunsuri ale hotelului.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
dorgo, georgiana, MCM, rita
Alte impresii din această RUBRICĂRedescoperă Masivul Bucegi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.058934926986694 sec
    ecranul dvs: 1 x 1