ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.08.2012
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Radauti
ÎNSCRIS: 24.01.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUL-2012
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 19 MIN

Dezvirginarea Divinei... -- cel putin aici pe AFA :))

TIPĂREȘTE

Inainte sa ma apuc sa scriu acest review, trebuie sa va spun ca sotioara m-a anuntat sa nu mai fiu asa serios, ci sa o mai dau putin si-n comedie, ca altfel risc sa nu ma mai citeasca nimeni. Cand plec singur pe undeva bag prea multe muzee, prea multe citate, prea multe linii de autobuz si de metrou, pre multe puncte puncte... intr-un cuvant prea multe de toate. Asa ca in acest review am sa o las mai usor si am sa scriu ce-mi vine la gura, sau mai bine zis, ce ma gadila mai repede pe la buricele degetelor.

Pe 27 iulie aniversam 10 ani de la ziua cand am fost ginerica la Sucevita si ma rupeam in sarbe si batute, astazi, mai indragostit ca atunci si mai putin decat voi fi peste 10,20,30 de ani, de frumoasa mea sotie, care are intotdeauna grija sa mentina “nivelul dragostei” ridicat (cu o palma dupa ceafa, sau un pumn in rinichi, daca e nevoie)... Asa ca... trebuia sa mergem undeva in vacanta ca sa sarbatorim acest frumos eveniment.

Dar vezi nene, ca nu o puteam duce in vreo metropola unde sa o alerg de dimineata pe la muzee si obiective ca mai apoi seara tarziu sa ma arunc fericit in bratele lui Bachus si sa uit de toate. Aveam nevoie de o vacanta umpluta de romantism, cu ceva shoppingareala, machiala (si aici ma refer la “machiaj”, nu la altceva) si dressingaiala, cu burti la soare, saruturi furate la colt de strada sau pe poduri, plimbari la brateta, rasarituri si apusuri de soare, flori, fluturi, porumbei, inimioare, ingerasi... etc. etc... Stiti voi. Trebuia sa renasc din propria-mi cenusa, sa arunc din spinare mantia celor 10 ani de uzura si sa redescopar copilul timid si indragostit care statea ascuns in mine, si ca un Hulk mare si verde (stupida comparatie) tanjea sa tasneasca din nou la suprafata.

Ce vacanta sa aleg, pentru a indeplini toate cerintele de mai sus si a-mi fi mai usor in a-mi duce planurile la indeplinire?

Raspunsul l-am gasit repede. Aveam nevoie de o “CROAZIERA”. Seri de gala, servicii de 5 stele, bronz si ochelari de soare, romantism (mama lui de DiCaprio cu pluta lui cu tot), Swarovski, Gucci, Armani, Horia, Closca si Crisan... si toata gasca lor... etc. [n. a. pe Swarovski, a trebuit sa-l caut pe goagal sa vad cum se scrie, ca sa nu ma fac de cacao]. Hai ca prea mult o lungesc...

Croaziera, croaziera, dara daca ma loveste la buzunar de vad stele verzi, ne trece de toate aniversarile.

Cum am cautat o croaziera?

Am facut, cum fac de obicei, adica am luat-o cu inceputul. M-a interesat prima data portul de imbarcare si costul biletului de avion pana acolo. Din Cipru, cel mai ieftin mi-ar fi fost sa merg cu avionul la Izmir sau Istanbul. Trebuia sa gasesc un vapor care pleaca din aceste porturi. Apoi de pe mai multe siteuri si citind ofertele agentiilor de turism turcesti am vazut ce croaziere gasesc. Multe oferte – cu Insulele grecesti.

Prin ce-am mai cautat eu pe acolo, am gasit si Croziera in Mediterana de Est cu MSC Divina, plecare din Istanbul, intoarcere tot acolo. Acuma de unde cumpar biletul pentru croaziera?

M-am gandit, ca mai mult ca sigur cel mai ieftin trebuie sa fie daca am sa cumpar direct de la MSC (Mediterranean Shipping Cruises). Le-am vizitat site-ul oficial: www.msccruises.com si am incercat sa ajung la sectiunea de unde pot cumpara bilete. Cand intri pe tari ca Romania sau Turcia insa, nu poti cumpara biletul direct de pe siteul lor. Americanii si englezii, de exemplu – pot cumpara bilete direct de pe site si pot plati cu cartea de credit. Au insa restrictii de unde se pot imbarca – adica ei se imbarcau de la Venetia.

Acuma probabil ca am sa speculez mult in reviewul asta... dar nah... Din cate am vazut eu compania are interesul ca in fiecare port sa debarce si sa se imbarce un numar de turisti. Nu poate sa debarce tot vaporul si sa ia alta tura. Vaporul trebuie sa fie mereu plin, dar imbarcarile (si debarcarile) trebuie sa fie impartite pe porturi – astfel ca numarul turistilor care vin si pleaca sa fie “manageable”. Majoritatea pasagerilor urca sau coboara in porturile mari – ca Venetia sau Istanbul, unde vaporul are si scuze pentru a sta mai mult, deoarece vizitarea acestor orase ia timp.

Ce vreau sa spun e ca, incercand sa cumpar direct de la MSC, am dat gres in prima faza, mai ales ca vroiam sa ma imbarc de la Istanbul. Englezii si americanii (cei care puteau cumpara direct de pe site) aveau ca singura optiune, imbarcarea din Venetia.

Urmatorul pas a fost sa incerc sa caut sa cumpar bilet din Turcia. Din cate am vazut, compania mama – MSC (companie italiana – dar sa nu uitam ca MSC Divina –de exemplu e inregistrata in Panama), are cate o agentie, sau cate o sucursala prin fiecare tara. Din cate am vazut (si s-ar putea sa nu am dreptate), aceasta sucursala a MSC, lucreaza doar cu agentiile de turism. Mai multe agentii de turism turcesti, printre care si cateva foarte mari (de exemplu ETS) fiecare facand fel de fel de pachete si tururi pentru clientii lor. Am cautat mai multe oferte si niciuna nu prea mi-a convenit la pret. Preturile cred ca urca cu cat mai multe bilete au fost vandute.

Am vazut pe amfostacolo.ro, mentionata de mai multe ori agentia www.croaziere. net si m-am gandit sa arunc o privire si acolo sa vad ce au. Cand am intrat pe pagina lor, aveau o campanie pentru MSC Divina si era exact in ultima zi. Am vorbit cu o doamna de la agentie, printr-un fel de chat de pe siteul lor si am mai pus cateva intrebari care ma interesau.

Initial ma gandisem sa ma imbarc sau sa debarc la Izmir si sa mai stau doua trei zile pe acolo, ca sa mai lungesc vacanta. Din ce-am vorbit, mi s-a spus ca pot urca la Istanbul si sa cobor la Izmir, dar pretul pachetului va ramane neschimbat. Pe siteul lor campania respectiva, oferea si un credit de 50 de euro, per passager, care-i puteam cheltui la bordul vaporului. As fi pierdut si acesti 100 de euro, daca m-as fi imbarcat de la Izmir. Asa ca planurile cu Izmir au picat, urmand sa mai petrec vreo 2 zile in Istanbul si sa vad ce mai pot descoperi prin el.

Am citit de cateva ori reviewul foarte bun al Georgianei de aici de pe site si am reusit sa-mi fac o idee destul de buna despre croaziere si ce inseamna ele. Recomand tuturor celor care se gandesc la o croaziera sa citeasca acest review. Pe unde ramasesem cu povestea?

Am ajuns la www.croaziere.net, si gasisem oferta pentru MSC Divina – 339 de euro, de persoana – cabina interioara, plus 120 euro de persoana – taxe portuare, minus 50 de euro credit pentr fiecare persoana, pentru a consuma la bord.

In acest pret nu este inclus si bacsisul, 7euro/persoana. /noapte, achitabil la bord.

Dar mai bine dau un copy paste din emailul cu contractul, care l-am primit de la agentie:

Tariful include:

- taxe portuare si guvernamentale 120 euro/persoana

- cazare pe nava in cabina aleasa (acestea detin cabina de dus si WC, aer conditionat, telefon, seif, uscator de par, TV- fiecare cabina are steward);

- 3 mese in restaurantele principale la restaurantele de tip bufet

- gustari intre mese

- suc, gheata, cafea, lapte, ceai si apa (de la dozatoarele din bufetele de pe vas - apa nu este imbuteliata)

- accesul la terenul de Basket / Volei

- accesul gratuit la puntile exterioare, la piscine cu scaune pentru plaja si prosoape de plaja;

- acesul la biblioteca

- accesul in toate barurile, lounge-urile si cluburile vasului

- accesul la toate spectacolele de pe vas

- accesul gratuit la sala de gimnastica, la piscine, jacuzzi, la pista in aer liber pentru jogging;

- room service in timpul micului dejun

- accesul la serviciile Yacht Club (doar daca cazarea se face in una din cabinele Yacht Club - doar pe vasele MSC Fantasia, MSC Splendida si MSC Divina)

- accesul la Aqua Park (doar pe vasele MSC Splendida, MSC Fantasia si MSC Divina)

- accesul la cazino

- accesul la galeriile de arta

- accesul la zona de jocuri Arcade

- daily programme cu sumarul principalelor noutati si evenimente care se desfasoara la bordul navei;

- participarea la jocuri, karaoke, lectii de dans, la spectacole cu live music, cabaret, petreceri cu teme, discoteca;

- biroul de informatii la bord este deschis 24 ore /zi;

Tariful nu include:

- bacsisul: 7 euro/persoana/noapte achitabil la bord, la terminarea croazierei

- jocurile de noroc si cazino-ul

- transportul de la si pana la portul de imbarcare

- serviciile de cazare pre si post imbarcare

- bauturile alcoolice

- apa imbuteliata

- serviciile de Spa si tratamentele de frumusete, masaj, laundry service, centru medical, meniuri speciale la diferite restaurante;

- excursiile optionale (ce pot fi achizitionate fie de la bordul vasului fie din agentie)

- simulatorul de Formula 1 (cca. 9 Euro / persoana si se afla doar pe MSC Splendida, MSC Fantasia si MSC Divina)

- cinematograful 4 D (cca. 7 Euro / persoana si se afla doar pe MSC Splendida, MSC Fantasia si MSC Divina)

- apelurile telefonice date in afara navei din cabina;

- asigurarile de sanatate

- transferurile (difera in functie de port)

- mesele la restaurantele cu specific

- serviciile de Babysitting

- taxa pentru serviciile de bar de 15% din valoarea produsului este adaugata automat la fiecare cumparare de la bar sau de la restaurant

- serviciile medicale de la bordul vasului

Cand mi s-a trimis contractul am fost intrebat daca doresc asigurare, care ar fi trebuit achitata separat. Nu mi-am cumparat asigurare si nu au fost nici un fel de probleme. Pe vapor nu m-a intrebat nimeni de nici o asigurare.

La agentie am platit in total 918 euro, pentru doua persoane, in acesti bani fiind incluse si taxele portuare. Domnisoara cu care am vorbit, ne-a spus ca a reusit sa ne rezerve o cabina Cat 3.

Ce sunt aceste “Cat”?

Prima data am crezut ca e vorba de etajul la care se afla cabina, dar mi s-a explicat ca e vorba de Categorie. In functie de comfortul camerei si de pozitia ei pe nava, cabinele se impart in diferite categorii. Cu cat categoria este mai mare, cu atat comfortul este mai ridicat, cu cat categoria este mai mica, comfortul este mai scazut si camerele pot fi mai mici. Categoriile incep de la 1, si merg in sus undeva pe la 12,13. Pretul urca cu categoria.

De obicei, categoriile mai mici, cred ca sunt considerate cabinele care se afla la un nivel inferior si in spatele navei. Singura data cand vaporul se clatina ceva mai mult, e cand parcheaza in port si porneste motoarele laterale. Unele din vapoarele mai vechi sunt impinse de vaporase mici, care-si fac veacul prin port. Nu a fost cazul lui MSC Divina, deoarece are si motoare (si elici probabil) pentru a-si deplasa posteriorul de la stanga la dreapta. Din ce am inteles de prin mesaje citite, aceste scuturaturi se simt mai puternic, in cabinele aflate spre spatele navei. Acestea pot fi o problema cand vaporul ajunge intr-un port de dimineata si incep sa te scuture :)

De asemenea din ce am citit, zgomotul provocat de motoarele principale e mai puternic in cabinele de la nivel inferior, sau in partea din spate a vaporului. Oricum nici tare jos nu vor fi, deoarece acolo sunt cabinele echipajului.

Alte situatii, cand categoria poate fi una mai mica, sunt cand cabinele se afla, pe langa o discoteca, sau alt “lively place”, pe la vreo cotitura, de au trebuit sa fie taiate etc. Cred ca exista vreo organizatie care stabileste aceste categorii, prin inspectarea fiecarei cabine... intr-un mod similar cu felul in care hotelurilor le sunt acordate stelele. In fine e bine sa fie categoria cat mai mare, daca va tine buzunarul.

Nu am avut libertate in alegerea cabinei. Ni s-a spus doar ca avem rezervata o Categorie 3 si urma sa primim ticketele de imbarcare cu 2 saptamani inainte de plecare.

Am trimis banii agentiei, am semnat un contract, am mai completat niste formulare cu datele pasagerilor (adica moa si sotioara) si cam asta a fost cu agentia, urmand sa asteptam ticketele de imbarcare. Copii pana la nu stiu cati ani, au gratuit – mai ales la MSC, dar nu a fost cazul nostru, deoarece mata noastra era plecata in concediu la bunici pe timpul verii. Pe viitor, cred ca trebuie sa profitam de aceasta politica a MSC.

Cateva vorbe despre MSC Divina.

MSC Divina a fost bagata la apa anul asta, prin mai, avand-o ca nasa pe Sophia Lorren. Tot ea a fost cea care i-a dat numele La inaugurare au mai participat Gerard Depardieu si reprezentand Romania, Mrs Surprize Surprize. Ca sa nu mai repet ce exista deja pe internet, dau un copy paste:

“MSC Divina are nu mai puțin de 18 punți dintre care 13 sunt destinate cabinelor pentru pasageri şi poarta numele zeilor din mitologia greaca: Urano, Afrodite, Aurora, Giunone, Artemide, Zeus, Mercurio, Cupido, Iride, Minerva, Apollo, Saturno şi Elios, și o capacitate de 4363 de pasageri. Tonuri bogate de roșu, lămpi unicat și covoare din piele de animale sălbatice decorează cabina Sophiei Loren de pe vas. Pe pereți pot fi văzute fotografii ale artistei din rolurile sale memorabile și tot aici se găsește și o copie a mesei de toaletă a actriței.

Nava oferă multiple facilități de relaxare și petrecere a timpului liber: 10 baruri, 5 restaurante, un centru sportiv, pistă de alergare, teren de baschet și de tenis, un cinema în aer liber și un cinema 4D, un simulator de F1, cazinou, 4 piscine, facilități pentru copii.

Apartamente și dotări de lux

De asemenea, ca şi pe celelalte nave de croazieră ale flotei MSC, şi pe Divina se regăsește conceptul de MSC Yacht Club - apartamente de lux care beneficiează de zone lounge, bar, restaurant, zonă cu piscină şi Jacuzzi, lift privat pentru accesul la MSC Aurea SPA, precum şi de serviciul de majordom disponibil 24 h/zi, toate acestea pentru a oferi servicii de cea mai înaltă calitate pasagerilor.

MSC Divina beneficiează şi de cele mai puternice motoare (21.8 MW fiecare motor) precum şi un sistem de producere a apei, care consumă cu 40 % mai puţină energie, având astfel un impact sporit asupra protecţiei mediului.

MSC este una dintre cele mai noi şi moderne flote de vase de croaziera din lume. Lansată acum 9 ani, MSC cuprinde 12 nave de croazieră ce operează circuite în Mediterana, Caraibe, Europa de Nord, Emiratele Arabe, Africa şi America de Sud. ”

La doua saptamani inainte de data imbarcarii, ne-au venit si ticketele de imbarcare (in turceste – deoarece erau printate de sucursala MSC din Turcia) si ni s-a comunicat si numarul cabinei - 10059, Etajul 10 – Giunone. Imbarcarea avea sa aiba loc de la Yeni Yolcu Salonu – SalıPazarı, Istanbul.

Am uitat sa vorbesc despre pachetele de bauturi. Acestea se pot cumpara tot prin intermediul agentiei, inainte de imbarcare. In pretul care l-am platit deja, spuneau ca avem voie apa, sucuri, ceai si cafea de la dozatoare, cat dorim – de la restaurantele tip bufet, dar nu apa imbuteliata.

Ce pachete de bauturi se pot achizitiona inainte?

“Cheers adulti: 16,5 EURO/persoana/noapte - pachet de bauturi racoritoare si alcoolice nelimitat (apa plata, suc, ceai, cafea, vin alb, vin rosu, bere) - valabil doar in timpul meselor principale (pranz si cina, la bufet si in restaurantul principal), dar nu la gustari si in restaurantele a la carte;

Allegro adulti: 69 EURO/persoana/pachet – 4 sticle de vin + 7 sticle de apa minerala (se consuma doar in restaurantul principal) SAU 14 doze de bere (40 cl) + 7 sticle de apa minerala (valabile in restaurant, bar si bufet) ”

Nu am achizitionat pachete de bauturi, deoarece am zis ca nu am sa ma fac varza in fiecare seara, ca mai am si de umblat, si daca am all inclusive la bauturi, doar nu am sa ies in pierdere. Ma voi simti obligat (moral si sufleteste) sa le golesc cisternele si mai bine nu. Daca va fi sa beau, mi-oi plati in ziua respectiva si pe de alta parte, am sa ajung si-n porturi, de unde am sa reusesc sa-mi fac cate un refill, din trapul calului – cu nutret si otava locala, ca sa-mi ajunga pana a doua zi. Cam asa calcule mi-am facut.

Pachetele astea de bauturi au avantaje si dezavantaje. De exemplu Allegro – te blocheaza pe “Restaurantul principal” – asta e restaurantul care ti-e trecut pe cruise card si doar acolo poti consuma bauturile. “Cheers” la fel, la resturantele bufet, sau cel principal, dar nu zice nimic de celelalte restaurante si nici de minibar. Cu gandul, ca le voi goli dozatoarele de apa, ceai si cafele iar din porturi imi voi face plinul cu alcooale de pe la minimarketuri (punand si contrabandistul din mine la treaba, cu speranta ca voi mai baga cate o sticla si pe şustache) am renuntat la pachetul de bauturi si in discutia cu agentia, am afisat un aer de piosenie si curatenie sufleteasca, de parca mergeam la manastire, nu in croaziera. Anyway... am sa revin la bauturi si-am sa ma socot daca am facut bine sau nu...

Imbarcarea de la Istanbul

Citisem eu pe net, despre terminalul de la Karakoy si chiar avusesem din nou treaba pe la Istanbul si m-am dus si l-am vizitat. Majoritatea vaselor de croaziera parcheaza langa acest terminal, care e la cateva minute de mers pe jos, din capatul Podului Galata, statia de tramvai Karakoy. Cand ne-au venit tichetele de imbarcare, am auzit de Terminalul din SalıPazarı – Yeni Yolcu Terminalı (tradus vine: “Noul Terminal de Pasageri SalıPazarı” – de aici deducand ca tre sa fie o constructie relativ recenta). Am cautat pe goagal... dar nu am reusit sa localizez acest terminal foarte bine. In tramvai, am intrebat si pe ceva turci, care m-au sfatuit sa cobor la Tophane. Am avut destul de mult de mers pe jos. Daca aveti de urcat de la SalıPazarı, cel mai bine e sa veniti cu tramvaiul pana la statia Fındıklı. Cum iesiti din statie, cu fata la mare, aveti de mers in dreapta cateva minute si veti gasi Terminalul.

Nava o zarisem pe cand treceam Podul Galata, dar nu m-am gandit ca e atat de departe de Karakoy. Pare mai aproape. Am coborat la Tophane si am avut de tras gentile dupa noi, inca o statie de tramvai.

Am intrat in port si cand am mers la politisti, le-am dat pasapoartele si le-am zis ca trebuie sa ne imbarcam. Autoritatile portuare au o lista cu cei care se imbarca in acea zi. Normal, vasul ajunge in port la 7:30 si pleaca pe la 16:00. De la agentie ni s-a spus sa fim la imbarcare la 13:30. Cred ca am ajuns pe la 14:00 sau 14:30, deoarece am mai trecut prin niste malluri sa-mi cumpar papion, sa am la gala :)) Cred ca am fost ultimii, deoarece nu mai era nimeni prin terminal.

A venit un turc la noi si ne-a luat geanta si a dus-o cativa metrii, pana la locul unde ele erau preluate de angajatii navei. Evitati-l pe acest individ – deoarece e un hamal din port. Dupa ce a dus geanta 2 metri, a venit si ne-a cerut sa-i dam bacsis. Evitati-l, ca nu aveti nevoie de el si nici nu e vreun angajat al vasului.

In terminal ne-am intalnit cu “Immigration Officer” – un italian destul de grasut – care ne-a facut o impresie buna – gandindu-ne ca tre sa fie viata buna la bord. Acesta e deja angajatul companiei de croaziere si e cel care e responsabil de imbarcari si debarcari si este cel care va elibereaza “Cruise Cardul” si la care raman pasapoartele. Asa...

Cruise Cardurile erau deja pregatite, doar ne-a sters de pe o lista si ne-a trecut in calculator. Avea niste laptopuri, aduse de pe nava si ne-a facut si poze. Poza nu apare pe cruise card ci doar in sistemul lor. De fiecare data cand urci pe nava, te controleaza ca la aeroport (echipele de securitate de pe nava) si verifica pe calculator, privind si poza.

La bord, nu se folosesc bani cash si totul se plateste cu acest cruise card. Tot aici, ne-a dat si niste actibilduri la bagajele mari, pe care ti le duc ei pana-n fata usii. Noi pana am urcat, bagajele mari erau deja in fata camerei. Cu cruise cardul si cu pasaportul, am facut iesirea din Turcia, la un politist de frontiera, dupa care “Immigration Oficerul” ne-a cerut pasapoartele, ca sa ramana la el. Aveam sa le iau de la el, cand am ajuns in Croatia si sa i le returnez, cu o zi inainte de debarcare – pentru a putea face formalitatile.

La fiecare urcare pe nava, echipele de securitate a vaporului, iti citesc cruise cardul – si verifica bagajele. In mod normal, ei trebuie sa confiste si orice bauturi (apa, vin etc) pe care le-ati adus de la tarm. Confiste e prost spus, deoarece ti le dau inapoi inainte de debarcare. Oricum nu-si bat capul... prea tare si nu am vazut sa fie oprit cineva ca are vreo sticla de apa, sau sticle de vin - asa ca bagati mare.

Dupa ce ai trecut de astia cu securitatea esti imbarcat si esti de capul tau. Ne-am dus intai in camera, sa vedem cum arata.

Camera

Doua paturi separate, fiecare cu noptiere, dulapuri, televizor, seif, doua veste de salvare in dulap, baia... totul foarte nou si foarte frumos. Am avut putine probleme cand sa gasim camera... Am mers cu liftul pana la etajul 10, si am pornit pe colidoarele alea lungi, 10258,10256,10254, ... etc. 10068,10066... e bine ne apropiem... Cand sa ajungem la camera noastra, ia 10059, de unde nu-i. Cine ne-a furat camera??? Am avut un moment SF, pana ne-am dat seama ca de o parte a navei cabinele sunt numerotate cu numere pare, iar de cealalta parte cu numere impare. Noi venisem pe colidorul cu numere pare. Cabinele sunt numerotate ca la hotel, in functie de etaj, si de care parte a navei sunt. Cele de la etajul 5, sunt cu 5000, cele de la 6 – 6000 etc. Pe partea stanga a navei, numere impare, pe partea dreapta, numere pare.

Dupa ce ne-am jucat putin cu televizorul Samsung, care are un sistem interactiv, cu fel de fel de smecherii, si am cautat si canalele in care aveam imagini live din fata si spatele vaporului, ca sa scapam de orice senzatii de clasutrofobie, am purces prin baie.

Utlitizarea Wc-ului... HA... ar trebui sa scriu o carte despre asta. Sunt pe sistem vaccuum. Trebuie inchis capacul, apoi se poate apasa pe un buton si face un zgomot destul de puternic - nu va speriati. Hartia igienica se arunca in Wc, dar nimic in afara de hartia igienica. Nu aruncati alte gunoaie, sau chestii chimice in WC. Daca se infunda WC-ul, va costa vreo 200 de euro sa-l deblocati... asa ca...

Intalnirea cu stewardul.

Baietii astii tin de house keeping, si fiecare dintre ei are un numar de cabine de care trebuie sa aiba grija. Aceeasi persoana, are grija de aceleasi cabine pe toata durata calatoriei. Daca aveti ceva probleme legate de cabina, cu el trebuie sa vorbiti. Pe stewardul nostru, il chema Erwin si era din Honduras. Cand ne-am intalnit cu el, l-am rugat sa uneasca paturile... ca deh... suntem oameni insurati. In caz ca ne certam puteam apela la serviciile lui din nou :) Angajatii de pe nava, sunt de prin toate tarile lumii. cred ca este o politica a companiei de a avea personal (si turisti) din cat mai multe tari. Un prieten care a lucrat in domeniul croazierelor timp de peste 20 de ani, imi spunea ca pe aceste vase avem “modern day slavery”. Angajati din tari mai sarace, care lucreaza de dimineata pana seara, exploatati la maxim de catre companie. Unul dintre angajati, care ajunsese la avrsta pensionarii, povestea ca lucreaza pe vase de croaziera de tanad - in prima zi cand a venit i-au pus o carpa in mana si douzeci de ani, nu i-a mai dat drumul :)) Salariile lor sunt facute din acel bacsis de 7euro de persoana/noapte, pe care-l platim la sfarsitul vacantei.

La restaurante, la costul fiecarei bauturi, se mai adauga si un “service charge” de 15% - tot pentru salarii banuiesc. Toti angajatii sunt foarte de treaba, saluta, zambesc... etc

Prima grija pe care am avut-o a fost sa merg sa gasesc dozatoarele alea... sa-mi umplu burduful de cafea si suc... :) Ma gandeam ca-s undeva pe holuri si n-ar fi fost rau sa gasesc unul cat mai aproape de camera mea. Dozatoarele sunt doar in restaurantele de tip buffet (deck 14) – la “Beverage Stations”.

Viata la bord

Cum decurge o zi obisnuita la bordul vasului? Nu mai stau sa dau toate denumirile la toate restaurantele. Sunt doua zone importante de pe vas, unde pasagerii isi pot da ghionturi sau lua la injuraturi, daca doresc. Deckurile superioare – unde gasim piscinele, sezlongurile de stat la soare, echipa de animatie si restaurantele de tip Buffet. Astea sunt doua – Restaurantul Caloumet si Restaurantul Manitou – ambele la deck 14, spre spatele navei.

Aici e bufet suedez, harmalaie, cozi si fiecare pentru el... :) Sunt mai multe bufete din astea cu diferite preparate, grilluri, pizza, daily specials, Ethnic Corner etc. Se sta la coada, de unde iti iei cutitul si furculita invelite intr-un prosopel, si strachina pe care o umpli cat vrei. Nu folosesc servetele... cred ca e mai usor de spalat aceste babetele.

La Beverage Station (sunt mai multe prin aceste doua restaurante) – gasiti un dozator cu gheta si cu apa (langa el cu pahare de plastic), Cafea calda, Ceai si Lapte (cald si rece). Mai este si un dozator cu sucuri, dar mai tot timpul e “Out of Service”. Il umplu o data dimineata la Breakfast si-l golesc pokemonii rapid, iar apoi pana a doua zi e “Out of Service”. Un fel de limonada si Orange Juice, Ananas... din astea. Am prins un pahar, doua dimineata, dar in rest m-am lins pe bot, de sucuri. Astea sunt singurele locuri unde aveti apa si bauturile gratis. In mod normal nu ai ce-ti umple sticluta de la dozatoare, dar am vazut mai multe italience care stateau cu sticluta de 0.5 L, l-a umplut. Este si un semn, unde scrie sa nu umpleti sticle si sa folosesti de fiecare data pahar nou invocand motive sanitare (si-ntr-un fel au dreptate, vine si-si lipeste sticla de dozator si apoi bea tot vaporul dupa ea). Aici vine mai tot vaporul la breakfast si dupa-amiaza. Dressing: casual.

Pe seara, majoritatea pasagerilor coboara in strafundurile navei (decurile 5,6, 7). Jos sunt doua restaurante mai mari: The Black Crab (impartit pe doua deckuri – 5+6) si Villa Rosa (deck 6). Pe cruise card, iti scrie la ce restaurant esti, si numarul mesei la care mananci. Noua, chiar in prima zi, ne-au schimbat masa, a venit unul de la receptie si ne-a adus o hartie, pe care scrie numarul masei: 753. Servirea papei se face in doua seatinguri, deoarece nu incape tot populationul la papa, din prima.

Care seating e mai potrivit?

Prima serie incepe de 19:00, iar a doua serie de la 21:30. Noua ne-a picat a doua seating. Pe cat papa prima serie, imbulzeala e la Pantheon Theatre, unde au niste super spectacole in fiecare seara. Acelasi spectacol se repeta de doua ori: la 7:45 pm, pentru Guest with 2nd dinner seating, si la 10:00 pm – pentru Guests with 1st dinner seating

De obicei cei cu copii opteaza pentru 1st seating, deoarece pokemonii merg mai repede la culcare, dar in cazul nostru cred ca a2-a seating a fost mai potrivita. De ce? La restaurantul Black Crab –am fost de doua ori, la inceput, iar apoi am mancat la restaurantul de tip Bufet, Calumet, care e si el deschis seara de la 19:00 la 22:00. Nu trebuia sa ne imbracam frumos si nici nu trebuia sa asteptam dupa garsoni.

Spectacolele de pe vapor, sunt frumoase si nu cred ca am ratat vreunul in vreo seara. Daca am fi fost la 1st seating, cred ca ar fi fost destul de tarziu, sa incepem sa ne ducem la spectacol la 22:00. De obicei, ne-am trezit de dimineata, ca sa admiram intrarile in port si sa o tulim prin orase printre primii.

In restaurantele principale, nu mai ai bauturi gratuite ca la – self serviceurile de dozatoare de la deck 14. Aici, daca iei si o apa si aia te costa. Intr-o seara am luat bere si-n alta vin. Pentru 2 beri, mici, dai undeva la vreo 12 euro. Deci iti cam trece de baut. Nici sa stai pe sec nu poti... ca nah... nu-i frumos :) Vinul a fost ceva mai ieftin... vin la carafa. Mancarea e ok. Nu mi-a placut aglomeratia care e la deckurile inferioare, pe seara si de aceea am preferat sa mergem la restaurantele de tip bufet, unde era mult mai liber, fata de ce batalii se dau in timpul zilei.

Ce imbracaminte e bine sa aveti la voi?

Cred ca cel mai important, e sa aveti slapi, costum de baie, tricouri si pantaloni scurti. Pentru serile formale, mi-am adus pantofi si niste pantaloni la dunga. La restaurantele principale, doamnele se aranjeaza foarte frumos pe seara. Pentru serile de gala, o camasa si cravata e ok. (merge si haina de costum). Multi se ferchezuiesc si la mishto... alde mine... de mi-am luat papion si bumbi la camasa... E frumoasa atmosfera. Sunt doua seri de gala, in care se cere o tinuta mai speciala - din nou ocazie sa te ia la fotografiat, sa te usuce de bani.

Intr-una din serile de la gala, capitanul va asteapta la intrarea la Teatru si puteti face poze cu el, pe care desigur ca le puteti scoate la un pret destul de piperat. Toate pozele, sunt scoase si parca te doare inima sa-i lasi sa le arunce. Cei de la Photo Shop erau romani.

Altceva? Am fost si la Spa - sotioara a facut un masaj iar eu m-am lafait prin Sauna si Steam Room. Cei de la Spa sunt de prin Bali, sau Nepal... dar sunt slabuti ca meserie. Langa Spa este si un Fitness Centre, unde puteti folosi masinile, dar trebuie sa aveti echipament de sport. E uimitor ce pot sa faca pe o nava...

Citeam intr-o carte, ca ideea e de a tine pasagerii cat mai mult pe nava –asa ies banii. Pana la urma, tot iti fura ceva ochiul si se cheltuiesc ceva bani. Mai trebuie sa spun ca au preturi destul de rezonabile pe la magazine. Am cumparat niste bauturi, ca aveam de dat niste cadouri pe acasa.

Acum despre celelalte restaurante si baruri... majoritatea sunt pe langa restaurantele principale. Pe la deckurile 5 si 6. Tot aici e zona unde se aduna oamenii, in caz de urgenta, deoarece cum iesi afara, cum dai de barcile de salvare. Mai avem si un cazinou mic – cu ceva sloturi, mese de poker, ruleta, black jack etc. Casino Venetiano.

Cat timp vaporul e in port, photo shopul, magazinele si Cazinoul sunt inchise. La Spa sunt reduceri consistente – de aceea daca vreti sa folositi Spa-ul ar fi o idee sa-l incercati cand nava e in port.

Prosoapele de la Piscina

Sunt niste locuri (de la deckurile de unde sunt piscinele) de unde iti poti lua prosop cu cardul – cate unul de persoana. In mod normal nu ai voie sa lasi prosoapele pe sezlong – si cei care au grija de sezlongurile de la piscina, vin si le strang. Daca vi s-a strans prospul, trebuie platit vreo 20 de euro de prosop. De multe ori, isi rezerva locurile, dar am vazut si cateva cazuri cand prosoape, legate de sezlonguri, au fost adunate de hondurieni. Cand iei prosopul, il iei cu cruise cardul si-ti da o chitanta. Cand le returnezi, le dai si chitanta aia inapoi.

Despre pasageri

Majoritatea sunt italieni. Cred ca undeva pe la vreun 70%. Statistica e dupa ureche, facuta intr-o seara la teatru, dupa chiotele si aplauzele celor din sala. Am mai vazut si turci –dar majoritatea sunt purtati ca oitile de cel de la agentie, care s-a urcat cu ei. Englezi, francezi, spanioli, portughezi, nemti... si ceva romani si rusi. Mai sunt si ceva asiatici dar nu foarte multi. Forza Italia e baza... Nu zic cum is italienii, ca se stie... :) Toate prezentarile se fac in vreo 5-6, limbi. Mi-a placut chestia asta... Iti da un european identity feeling.

Hai ca m-a luat lenea. As mai avea multe de zis, dar poate mai zic prin ecouri si la poze ca am palavragit prea mult si multe lucruri au fost zise deja. A fost o experienta interesanta si avand in vedere costurile, orasele si tarile care le-am vizitat si serviciile de care am avut parte, nu pot decat sa recomand o croaziera.

Singurele minusuri pe care as putea sa le gasesc, ar fi ca “mass tourismul” nu-i de mine... si aglomeratia, nu-mi place; dar sigur imi primesc una peste freza de la sotie (care a fost incantata peste masura), asa ca mai bine tac.

Am sa vorbesc despre lucrurile care-mi plac (adica vizitarea oraselor) mai pe larg la fiecare in parte. Programul nostru a fost asa:

Ziua 1 –Miercuri 25 Iulie 2012 Istanbul ---- Plecare 16:30

Ziua 2 – Joi 26 Iulie 2012 – pe mare

Ziua 3 – Vineri 27 Iulie 2012 - Dubrovnik 12:30 - 17:30

Ziua 4 – Sambata 28 Iulie 2012 – Venetia 09:30 - 16:30

Ziua 5 – Duminica 29 Iulie 2012 – Bari 10:00 15:00

Ziua 6 – Luni 30 Iulie 2012 - Katakolon – 08:00 – 13:00

Ziua 7 – Marti 31 Iulie 2012 – Izmir - 09:00 -15:00

Ziua 8 – Miercuri 01 August 2012 – Istanbul – 07:30 - Debarcarea.

Vacante cat mai frumose va doresc.

PS. Doresc sa multumesc AmFostAcolo.ro, pentru ca mi-a recomandat www.croaziere.net. Daca nu as fi citit despre ei aici, nu as fi avut incredere sa-i folosesc. Si-au facut treaba cu profesionalism.

Stiti unde ma gasiti, in caz ca aveti intrebari.

Salute si Cin Cin!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de TraianS in 14.08.12 12:57:24
Validat / Publicat: 14.08.12 16:19:24
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în #CROAZIERE
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 8603 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

19 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (TraianS); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P60 "Smokers Lounge" - unul dintre cele mai mari pericole pe un vas, nu este naufragiul, ci incendiul. De aceea trebuie avut mare grija cu tigarile.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 79600 PMA (din 65 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest review

19 ecouri scrise, până acum

MCM
[14.08.12 16:55:34]
»

Ci tariiii!!! Totul!

Si fasi tu? O dai pi glumi? Hi, hi

Bini fasi, bini gasesti.

Mi-a placuuuut, parca nu mai esti mata, dar mi-a placut.

Bravo, romanticule, si felicitari pt cei 10 ani. Tot respectul pt doamna inimii tale ca-ti aduce aminte cu cate o vanataie ), de dragostea voastra.

PS: daca ma iei cu dumneavoastra ma supaaaar

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
danita
[14.08.12 16:57:31]
»

vai... ce frumosssssss! gata, vreau- vreau- vreau si eu macar o data-n viata intr-o croaziera!

votat maxim!

neimportant
[14.08.12 21:05:08]
»

La 200 de "coco" desfundatul privatei, faceam provizii de saci de gunoi menajer pe care noaptea la ore mici ii faceam "marinari" prin hublou, ... scumpa relaxare si de stat cu frica-n san sa nu cumva sa refuleze "jucareaua".

Da' muzica simfonica n-aveau, ca aci se doarme ca la patutu' lu'mamuca.

Faina plimbarea, daca oi prinde una pe o astfel de "saliupa", o sa tin cont de pataniile descrise.

Bravos domnule!

iulianic
[14.08.12 21:22:20]
»

@TraianS: Felicitari pentru cei 10 ani de casatorie! Va doresc cat mai multi si cat mai buni!

Felicitari si pentru inspiratia de a sarbatori printr-o astfel de calatorie!

amero
[14.08.12 21:28:40]
»

M-ai amuzat si totodata ai adus atat de multe informatii utile. Stilul este superb, dinamic, te reprezinta mai ales asa glumet. capitolele despre camera si viata la bord sunt super.

astept cu nerabdare rew. despre destinatiile vizitate. Capitanul mi se pare prea serios, nu seamana cu... colegul... care a scufundat vasul acum ceva vreme... Sigur era italian?

FELICITARI

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
dananecula
[14.08.12 21:57:12]
»

Felicitari pentru acest review savuros si la multi, multi ani fericiti alaturi de aleasa inimii tale.

Asta da cadou de 10 ani de casnicie, bravos!

In poza P47 esti mortal si sa stii ca aduci ceva, ceva cu Bogart Iti sta foarte bine !

Cat despre P33... n-am cuvinte. A iesit superba sotia ta in aceasta poza, mai ales ca era imbracata in bleu, culoare ce-o avantajeaza teribil.

Va doresc sa va iubiti muuuult si la cat mai multe calatorii frumoase. Poate data viitoare o luati si pe scumpa voastra printesa. Din ce-am mai citit si eu despre croaziere, copiii pana-n 18 ani nu platesc decat taxele portuare si bacsisul acela de 7EURO/zi, asa-i? Ai idee daca la excursiile optionale copiii au ceva reduceri sau exista preturi speciale de familie?

Astept cu nerabdare continuarea.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
bog68
[14.08.12 23:22:26]
»

Vă doresc să trăiți iubirea veșnică... până la adânci bătrâneți.

Felicitări!

TraianSAUTOR REVIEW
[15.08.12 10:35:21]
»

@MCM

Stii bancul cu "Bini faci, bini gasesti? "

Am sa fiu off topic, dar m'or ierta webii...

Cica era o soacra cu trei ginerei... si a vrut sa-i puna la incercare sa vada care o iubeste cel mai mult.

Il ia pe ginerele cel mare si se duc si trec un pod. Pe la mijlocul podului, baba se face ca se'nchelica si pica-n apa. Ajutor... ajutor. Ginerica sare-n apa, si salveaza baba.

A doua zi, la poarta feciorului, o Dacie noua, cu un bilet in parbriz:

"Bini faci, bini gasesti!... Mama Soacra".

Peste vreo luna, il ia si pe asta mijlociu... se repeta povestea, a doua zi la poarta flacaului, o motocicleta noua cu un bilet la ghidon:

"Bini faci, bini gasesti!... Mama Soacra"

Peste o luna... era randul lu Praslea. Asta si-a dat seama care-i strategia babei si se gandeste, lu ala mare i-a dat o Dacie, lu al mijlociu o motoreta, mie ce mi-a da? O bicicleta??

Sare-n apa... si o baga pe baba cu capu la fund si o ineaca.

A doua zi, la poarta lui un Mercedesc negru, nou noutz, cu un bilet in parbriz... :

"-Bini faci, bini gasesti!... Tata Socru. "...

In concluzie... bini sa facim, ca si binile ne-o gasi pe noi. Multumesc pentru ecou.

@danita

Sa stii ca daca faci un calcul, iesi mult mai ieftin cu Croaziera, decat daca ar fi sa vizitezi fiecare oras pe cont propriu. La Venetia... chiar ma gandeam ca noi suntem cel mai inalt hotel din oras si vedeam tot satul. Nu am fost obligat nici sa mananc la restaurante de tip "capcana pentru zevzeci", deoarece dupa ce alergam toate obiectivele stiam ca ma asteapta racorica si haleala pe vapor. Croazierele nu mai sunt atat de scumpe pe cat erau candva, au devenit accesibile si sunt un tip de tourism care merita luat in calcul cand se programeaza o noua vacanta.

Mersi de vot

@Z

M-am imaginat cu punga de marinari dupa mine, incercand sa gasesc un hublou deschis Stii ca-n bancul ala:

"Qu'est-ce que c'est", ca "qu'est-ce que c'est", dar sa-l vezi pe "Chescusoi" cum inoata prin butoi"...

La cat se mananca pe vas, cred ca firma scoate un profit frumos din desfundarea privatelor

Multumesc de ecou.

@iulianic

Multumesc mult.

@amero

Capitanul e un romantic incurabil. A tinut un speech lung, cum se plimba el pe punte pe la 5 dimineata admirand un rasarit de soare si ce frumos era si cat de privilegiat s-a simtit... dar pacat ca tot vaporul dormea. A mai zis si cateva versuri in 7 limbi...

A doua zi... mi-am trezit sotioara pe la 5:00, ca sa mergem sa vedem rasaritul, ca prea ma impulsionase Seniore Giuliano...

Nesansa mea... e ca a fost inourat...

Pe capitanii italieni, atat timp cat ii tii departe de moldovence, poti sa te bazezi Glumesc.

Capitanul e un adevarat Gentleman si un profesionist - un italiano vero, old school, generatia Sophiei.

@dananecula

Eu nu am folosit nici o excursie optionala. Fiecare port l-am facut pe cont propriu, dar cred ca sunt ceva reduceri pentru copii. Oricum politica MSC e foarte "child friendly". Nu prea am studiat in amanunt faza cu copii, deoarece stiam ca nu o putem lua cu noi tura asta. Data viitoare mai mult ca sigur ca vom merge in echipa completa. Cred ca e super pentru copii... deoarece au si fel de fel de activitati. Au un fel de gradinite pe la deckurile superioare pentru cei mici, iar pentru cei mai marisori, topogan de apa, piscine, jocuri video... etc. Au ce face.

Am sa-i transmit sotioarei... faza cu "bleu". Am sa-i fac ziua frumoasa.

Multumesc mult pentru ecou.

@bog68

Bine mai suna... Multumesc mult.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mariana.olaru
[15.08.12 17:15:04]
»

Propria-mi vacanță m-a privat de lectura acestui minunat review îndată după publicarea lui. Dar cum ”niciodată nu-i prea târziu”, iată, mă pot bucura chiar și acum de reîntâlnirea cu stilul inconfundabil, amuzant, vesel, optimist, ironic, explicit, al unicului @TraianS! Îți mulțumesc pentru antrenanta ”grăire”, cu care te-ai transpus într-un veritabil ghid de... croazieră, făcându-mă și pe mine părtașă cu ochii minții la această inedită călătorie!

PS. Și mai remarc ceva: aspirația ta de a deveni un fotograf cu ochi de artist, începe să prindă viață ! Felicitări pentru ipostazele surprinse în fotografii!

TraianSAUTOR REVIEW
[16.08.12 09:58:43]
»

@mariana. olaru

Va multumesc pentru ecou

Aspiratiile mele de fotograf... m-au bagat si-n situatii neplacute. Inainte de intrarea in Venetia, observand un vas cu panze in departare, mi-am luat sotioara si am contractat-o pe post de manechin. Reglarea focalizarii dintre vaporul cu panze de la distanta si personajul din plan apropiat, mi-a luat ceva timp si mai multe incercari nereusite au dus intr-un final la o explozie nervoasa din partea angajatei...

Astfel, intrarea in Venetia, a fost facuta in liniste deplina si-n relatii tensionate cu consoarta.

Arta cere sacrificii Promit ca nu ma voi lasa cu una cu doua.

alinaro
[16.08.12 19:12:00]
»

Traian: felicitari pentru aniversare si pentru... calatorie. Ar trebui facut ceva asemanator in fiecare an, asa-i?

Vara frumoasa in continuare!

TraianSAUTOR REVIEW
[17.08.12 11:06:01]
»

@alinapopi

Ar trebui facut ceva asemanator in fiecare an, asa-i?

-Nu!!

Te rog nu-i da idei sotioarei. Ce-am sa fac apoi la aniversarea de peste 10 ani?

Vorba grecilor - "Mēdèn ágan" - "Nimic in exces. "

nickro
[18.08.12 18:22:47]
»

Asa aniversare mai zic si eu! Croaziera divina, lux Zvaroschi , paturi alaturate din prima, ce mai tura-vura, ai fost la inaltime din nou!

TraianSAUTOR REVIEW
[22.08.12 10:41:56]
»

@nickro

Cred ca mai potrivit pentru acest tip de review ar fi: "ai fost la adancime"... din nou...

Mersi de ecou.

adri-nico
[08.09.12 14:29:11]
»

Mai Traiane, ce mi-ar fi placut sa ne ciocnim pe-acolo...

Casnicie lunga si "aventuroasa" va doresc!!!

Comentarii la poze:

poza 14- pungi pentru par. Ce-s alea? Casca de baie sau punga sa iti aduni loatele de prin cabina de baie?

poza 16- vad ca vestele de salvare sint sus, pe ultimul raft. Sotia ta mi se pare o tipa cam micuta. Ajungea ea la ultimul raft ca sa se salveze singura? Sau avea nevoie de "domnul generos" din patul conjugal, sa o intoleasca?

poza22- am crezut ca e coada la sucuri... dar m-am linistit dupa ce am citit comentariul.

poza24- cine e domnul cu pene din spatele borcanului cu bete? am gasit si eu un tablou identic in restaurantul Little Texas, in we trecut.

Felicitari!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
TraianSAUTOR REVIEW
[10.09.12 10:13:32]
»

@adri-nico:

Sa ne ciocnim, sa ne ciocnim, numai sa fim amandoi pe acelasi vas, ca daca eu sunt pe unul si tu pe altul... sigur as afla raspunsul de la la poza 16, foarte rapid...

Raspunsuri la poze:

Poza 14... nu stiu care e termenul exact. E vorba de pungile alea de ti le pui pe cap sa nu te uzi pe par. Casti le zice?

Ce vroiam sa zic, e ca alea erau singurele consumabile. Restul trebuie adus de acasa --periuta de dinti, pasta de dinti, bete de sters prin urechi, ceara, scobitori... etc. mai stiu eu ce...))

Poza 16...

In caz de urgenta... cred ca fugea cu ambele veste, pana sa ma trezesc eu Acuma... vesta are fel de fel de corzi --ai una care ti-o treci printre picioare si o prinzi la spate. Daca incepe sa sune alarma... nu stiu cat de bine ne-am descurca. Oricum am fost la instructaj si cred ca e ok. Cel mai important intr-o urgenta... e pastrarea calmului si a ordinei. Iti dai seama cand dau toti navala pe scarile alea... si ce tambalau se creeaza. In caz de urgenta nu ai voie sa alergi, iar lifturile nu mai functioneaza. Deci pastrarea ordinii e prioritatea no1.

Poza 22

Cozile la mancare nu erau mari, doar ca e mare aglomeratie si trebuie sa faci slalom printre italieni, francezi, si alte natii... fiecare cu cate o farfurie in mana, si trebuie atentie... daca nu vrei sa-ti ajunga mancarea pe haine (ale tale... sau ale altui pasager)

Poza 24

E vorba despre Chief "Coada de Berbec", mare sef de trib si de clan Restaurantele de tip bufet, Calumet si Manitou... erau decorate intr-un stil "etnic", sa zicem. Erau mai multe astfel de afise pe pereti.

Multumesc pentru ecou si pentru urari.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
alinasita
[14.10.12 19:41:09]
»

@TraianS: Buna, foarte placuta descrierea ta si ma bucur ca te-a lasat sotia ta sa ne incantinti cu detaliil amuzante. As vrea sa stiu daca iti mai amintesti cat costa excursiile optionale si care ni le recomanzi sa le cumparam de la ei. Multumesc.

TraianSAUTOR REVIEW
[12.11.12 13:00:59]
»

@alinasita:

Imi cer scuze ca raspund atat de tarziu, dar abia acum am vazut ecoul tau.

In nici un port nu am fost cu excursiile optionale ale MSC, deoarece mi s-au parut destul de scumpe. Am scris mai in detaliu pe la fiecare port, cum m-am descurcat si ce am facut.

In general excursiile optionale mi s-au parut scumpe si am vazut ca se asteapta destul de mult pana se pleaca. Deoarece sunt multi care merg in aceste excursii, ii imbarcheaza in autocare pe rand, ca sa nu fie aglomeratie. Chiar dupa ce se deschid usile vaporului in port, mai trebuie sa astepti vreo jumatate de ora prin restaurante si meeting places pana la imbarcarea in autocar. Depinde cat sunt de aglomerati. Am preferat sa plec printre primii si sa nu-i astept pe ei.

Pe scurt, cum am facut:

La Dubrovnik, am luat taxi - daca il impartiti cu alti turisiti, iesiti mai ieftin. E bine de stabilit insa pretul, ca sa nu faca taximetristii figuri. Pana la poarta Pile, e 10 euro, mai mergeti cu un cuplu... iese la 5 euro de doi.

La Venetia - luat People Mover, apoi vaporetto, sau cu pejosul. Exista si vaporetto din port. Mai multe detalii la articolul despre Venetia.

La Bari - aici e locul unde excursiile optionale trebuie socotite serios, daca vreti sa ajungeti la Alberobello, sau ale locuri mai indepartate; deoarece nu prea sunt alternative locale. Am mers pe vizitarea orasului Bari... care nu a fost chiar rea. Ma asteptam sa nu fiu foarte incantat

La Katakalon - exista o firma privata (numita katakolon Express) care face ture pana la Olympia - 20 de euro, dus - intors. Prin Katakalon, nu prea ai ce face.

La Izmir -De mers la Efes. Aici, ma gandeam sa inchiriez o masina, dar ar fi fost prea complicat. Taxiurile au preturi fixe, dar e bine daca sunteti mai multi. Am renuntat la Efes, deoarece l-as fi facut prea pe fuga... si am decis sa vin sa-l vad mai pe indelete. Am vizitat Izmirul, folosind Busul Turistic - are statie chiar in port. Nu am fost prea incantat de Izmir. Pe langa Bari... asta e al doilea loc, in care excursiile optionale trebuie studiate mai atent.

Istanbul - nu e nevoie de nici un tur. In doi pasi sunteti langa linia de Tramvai si aveti orasul vechi la picioare. Puteti urca si-n Taksim cu funicularul din Kabatas, sau Tünel. Nu e nevoie de excursii optionale.

Mai am de scris ceva impresii... dar m-a lovit lenea. Daca mai ai intrebari, nu ezita sa intrebi

Excursiile optionale si preturile le poti consulta pe pagina MSC.

popescu.borsa*
[27.03.13 15:50:29]
»

Am bagat la cap multe chesti. Sper sa- mi fie folositoare.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
13 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, alinaro, alinasita, amero, bog68, dananecula, danita, iulianic, MCM, neimportant, nickro, popescu.borsa*, TraianS
Alte impresii din această RUBRICĂCroaziere cu MSC Divina:

INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.076636075973511 sec
    ecranul dvs: 1 x 1