ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.06.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 07.07.10
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUN-2012
DURATA: 3 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
60.00%
Către satisfăcător

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 4 MIN

Minisejur de relaxare completa

Ilustrație video-muzicală
Connect - R Vara Nu Dorm
TIPĂREȘTE

In scurta minivacanta de Rusalii, am fost cu inca o familie in statiunea foarte draga mie, Baile Herculane, unde ne-am cazat la Pensiunea President.

Locatia acesteia este in centrul nou al statiunii, vis-a-vis de Hotelul DACIA (fost U. G. S. R.), ceea ce confera un mare avantaj in special celor care vor merge la strandul termal de la SARA’S SONS aflat la circa 300m distanta. Dar sa revenim la pensiunea noastra.

Cazarea s-a facut in jurul orei 12, camerele foarte mari, frumoase si exemplar de curate (voi atasa cateva poze si un filmulet). Acestea sunt dotate cu pat matrimonial de 1,80 m latime –imens- (cel in care am stat eu avea si o canapea in plus), sifonier, frigider, lcd, climatizare. Baia suficient de mare dotata cu wc, dus, chiuveta, prosoape. Totul este luxos si de un bun gust desavarsit, iar ceea ce ne-a placut cel mai mult este ca aceasta locatie ne-a creat senzatia de liniste, odihna… intr-un cuvant… “de acasa”.

Patronii pensiunii sunt niste oameni deosebiti, ce fac totul ca sa te simti bine si confortabil, lucru important atunci cand pleci in concediu. Trebuie sa precizez ca pensiunea nu ofera masa, in curte exista pentru toti cei cazati un aragaz, un cuptor cu microunde, o chiuveta, un esspresor de cafea (contra cost/hartii de 1 leu) vesela, un gratar langa un fosisor cu banci rustice foarte frumoase. In curtea aceleiasi pensiuni exista si un spatiu de joaca pentru copii dotat cu leagane, balansoar, tobogan si alte mici distractii. Chiar in capatul strazii in care este situata aceasta pensiune se afla un supermarket unde gasiti aproape tot ce va doriti incepand de la lactate, mezeluri, bauturi, sucuri, dulciuri, articloe menaj, carne, etc.

Pentru cei care nu doresc sa-si pregateasca singuri masa, le recomand o alta pensiune si anume TRANDAFIRUL GALBEN unde se mananca dupa parerea mea (si a multora dealtfel) cel mai bine sub raportul pret/calitate (spre ex. : o ciorba de burta delicioasa +o friptura cu cartofi parajiti + salata+ o bere = 25 - 30 lei de persoana). Dar despre pensiunea Trandafirul Galben (la care am fost in anii trecuti) voi scrie un review separat cand voi avea timp.

Revenind la Pensiunea President mai detaliez ca pe holurile acesteia exista multe oglinzi foarte mari care creeaza ideea de spatiu si niciodata nu veti muri de caldura intrucat aerul conditionat (atat de pe holuri cat si din camere) este setat la un nivel confortabil pentru toata lumea. Curatenia se face zilnic, camerele de la etaj au balcon, iar cele de la parter dau direct in curtea interioara (pentru cei cu copii mai convenabil ar fi camerele de la parter, intrucat nu vor mai fi nevoiti sa urce sau sa coboare pentru a verifica spre exemplu seara daca dorm, in timp ce adulti savureaza in curte o masa copioasa stropita cu un pahar de vin rosu sau alb (toate aduse la pachet bine-nteles).

Pentru cei care vor sa aiba un concediu aproape perfect, le sugerez sa ajunga NEAPARAT la strandul termal "7 Izvoare" aflat in afara statiunii la 5 km. Acolo se poate ajunge atat cu masina personala cat si un microbuz care se poate lua din imediata apropiere a pensiunii. Atat strandul din statiune de la SARA'S SONS cat si cel din afara statiunii de la "7 Izvoare" au apa termala cu o temperatura intre 28-30 de grade (poate chiar si mai mult), cu precizarea ca cel de la 7 Izvoare este imens (bazin olimpic) aflat intre munti, in mijlocul padurii si fara miros de sulf.

Pentru orice alte intrebari va stau la dispozitie cu raspunsuri atat cat voi putea si pentru cei cunoscatori ai statiunii pot sa le povestesc ca lucrurile incep sa se miste spre bine aici in sensul ca majoritatea hotelurilor importante (AFRODITA, MINERVA, etc) au fost cumparate si acum se renoveaza, cel mai bun exemplu fiind hotelul Diana care s-a deschis deja sub alte conditii de cazare publicului larg.

Pe langa pozele pe care le voi atasa, am sa pun mai jos adresele de pe youtube in care am incarcat filmuletele de prezentare ale pensiunii:

- prezentare pensiune part. I: click aici

- prezentare pensiune part. II: click aici

si ale strandului de la "7 IZVOARE" (ce peisaj de vis): click aici

Toate cele bune.

P. S. As mai dori sa dau un pont: in zilele ploioase puteti merge sa faceti baie in piscina termala acoperita a hotelului Roman, asta ca sa nu existe nicio zi pierduta.


[fb]
---
Trimis de gioko in 20.06.12 14:40:52
Validat / Publicat: 20.06.12 17:08:25
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2954 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (gioko); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 BAIA CAMERA
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9900 PMA (din 11 voturi)
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    6 ecouri scrise, până acum

    giokoAUTOR REVIEW
    [20.06.12 18:01:35]
    »

    Rog administratorii site-ului daca pot pune ca fundal sonor: CONECT-R - Vara nu dorm

    Multumesc


    Audiţie/lectură plăcută!

    Nicu
    [20.06.12 20:06:28]
    »

    Astept si un review cum vede un bucurestean aceasta statiune care a fost... la un moment dat... cea mai renumita statiune din un fost imperiu, astept ceva scris si cu bune si cu rele.

    Intrebare - ati fost la crucea alba? ati fost sus pe munte?

    Ati fost la... etc?

    Dupa parerea mea zona asta e una din cele mai frumoase din romania, asta e parerea mea, sunteti de acord?

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    giokoAUTOR REVIEW
    [21.06.12 09:59:26]
    »

    @Nicu:

    Intr-adevar si in opinia mea aceasta zona este una din cele mai frumoase zone din Romania, daca nu poate cea mai frumoasa prin specificul ei unic. La o altitudine relativ mica, te intampina un aer de altitudine ca si pe Valea Prahovei. Avantajul acestei locatii este ca impaca si pe iubitorii de munte si pe iubitorii de mare (adica pe iubitorii de balaceala) prin strandurile sale deosebite. Pentru mine care m-am nascut in apropiere, in Severin (dar de 22 de ani m-am stabilit in Bucuresti), nu a fost prima oara, vin cam o data la 2 ani (uneori si mai des) in Baile Herculane pentru ca sunt indragostit de aceasta zona si de apele si muntii ei, astfel ca de data aceasta nu m-am incumetat decat la balaceala si la multa relaxare (am stat doar 3 zile). De asemenea, recunosc ca nu sunt un fan al escaladarii muntelui (insa unii din amicii mei da) asa ca eu personal nu am fost la crucea alba (doar in tinerete acum vreo 25 de ani). Este adevarat ca si timpul a fost foarte scurt (3 zile), insa in anii trecuti am vizitat cam tot ce se poate vizita in statiune. In afara ei, am fost la bine-cunoscutul strand termal 7 Izvoare, apoi mai sus la barajul de pe Cerna unde se afla Hotelul Tierna (rezervat bosilor de la Hidroelectrica... aporopo de intrarea lor in insolventa), apoi am urcat si mai sus pe valea Cernei pana sus pe muntele Godeanu si apoi am mers pana la Baia de Arama. Peisajul este unul mirific nemaintalnit pana aici in tarisoara noastra, asa ca recomand cu incredere celor interesati de frumos sa ajunga in aceste locuri de basm. In partea dinspre Orsova se pot vizita spre clisura Dunarii, Cazanele Mici si Cazanele Mari, toate pensiunile de pe malul Dunarii pana la afluentul Mraconia (cine a intrat si pe drumul de acolo, in spatele statuii sculptate in munte cu chipul lui Decebal, sunt convins ca a descoperit o alta zona de vis prin pitorescul ei), iar in Orsova (cel mai curat oras din tara) se poate vizita chiar sus pe deal (deasupra orasului) Manastirea Sf. Ana ctitorita de Pamfil Seicaru (al carui mormant se afla chiar la intrarea in lacasul sfant). Drumul pe sosea dintre Drobeta Turnu Severin si Baile Herculane este de asemenea unic in tara (vis-a-vis, peste Dunare se poate observa Serbia) cu frumuseti peisagistice care iti taie rasuflarea. Intorcandu-ne la Herculane am observat ca majoritatea hotelurilor au fost cumparate si s-a inceput deja renovarea lor, astfel ca am convingerea ca in vreo 2 ani maxim 3, altfel va arata statiunea asta, chiar si cei foarte pretentiosi vor fi multumiti (momentan inca persista asupra multor cladiri aspectul de ruina si neingrijit). Singurul inconvenient ar fi acela ca actualmente nu prea exista locuri de distractii pentru tineri in special seara (cluburi, etc), sau cel putin nu le-am descoperit eu. Insa daca te duci cu un grup de prieteni in mod cert veti reusi sa va simtiti bine pe la terasele din imprejurimi, mai ales ca aceasta este o statiune pentru relaxare si incarcare a bateriilor. Daca administratorii site-ului imi vor permite sa postez si niste fotografii cu zonele din jur ce merita vizitate (Cazanele Mici, Cazanele Mari, Valea Mraconiei, Orsova, Barajul CERNA) o voi face cu placere. Pana atunci numai bine tuturor.

    sunflower
    [21.06.12 12:10:50]
    »

    Un review excelent, pentru mine a picat ca o manusa!

    giokoAUTOR REVIEW
    [21.06.12 13:19:01]
    »

    @sunflower:

    Pentru orice alte detalii sau pentru informatii privind locatiile strandurilor in aer liber sau piscinelor acoperite nu e ezita sa ma intrebi pe mesaj privat (mare atentie ca mai exista inca 2 stranduri in aer liber in statiune care nu sunt deloc dragutze).

    Lumis66
    [21.06.12 23:02:48]
    »

    @gioko

    Am fost la Herculane in luna mai, pentru prima data, si m-a fermecat ca peisaj, aer, posibilitati de trasee montane. Sigur e o zona extraordinar de frumoasa unde nu poti spune ca te poti plictisi.

    @ nicu

    Nu stiu cum era staiunea pe vremuri dar daca mie mi-a placut acum cred ca atunci era o splendoare.

    Pentru mine ca iubitoare de munte si inot mi s-a parut raiul pe pamant. Sa pleci in fiecare zi pe cate un traseu si apoi seara sa te balacesti intr-un bazin termal, era demential.

    Da, am fost pe munte. Varful Domogled, Suscu, Crovurile din Mehedinti, catunele din muntii Cernei. Sper sa am timp sa va povestesc cate ceva dar mai ales sper sa revin in statiune ca mai sunt atatea de vazut.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    gioko, Lumis66, Nicu, sunflower
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea President:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055824995040894 sec
    ecranul dvs: 1 x 1