ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.05.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Ploieşti
ÎNSCRIS: 17.04.11
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2011
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 14

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

MAINAU - parfum si culoare pe Bodensee

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Mainau – parfum si culoare pe Bodensee

Andre Rieu – “Rosen aus dem Süden” (Trandafirii Sudului) – concert pe insula Mainau – cu bucurie am avut ocazia să văd acest concert, fapt de a determinat includerea acestei insule pe lista circuitului din vacanţa 2011, aşa că:

„Herzlich Willkommen” ne-a întâmpinat într-o zi frumoasă de sâmbătă, faimoasa insulă a florilor – insula Mainau. Am pornit din Scheidegg, localitate unde eram cazaţi, am ocolit lacul Bodensee pe la nord şi am trecut prin elegantele şi însoritele oraşe de la ţărm (Friedrichshafen, Meersburg, Überlingen). Drumul a fost destul de aglomerat, fiind sâmbătă foarte mulţi oameni în maşini sau pe biciclete se îndreptau către locurile special amenajate pentru plajă sau pentru sporturi nautice. Zona mai este numită şi Coasta de Azur a Germaniei datorită frumusetii si preţurilor destul de mari.

Am străbătut 105 km în timp de aproximativ o oră şi jumătate însoţiţi de o parte a şoselei de minunatul lac Bodensee cu albastrul său cuceritor, pe de altă parte plantaţii de meri aşa cum nu am văzut prin România. Erau meri pitici, susţinuţi pe nişte spaliere precum viţa de vie, plini de rod.

Ajungem într-o parcare foarte mare, înconjurată de arbori, parcăm şi ne îndreptăm către zona de intrare. La casa de bilete, plătim 36 euro, asta înseamnă 32 euro intrarea (tichet familie – 2 adulţi şi un copil până în 15 ani) şi 4 euro parcarea. Primim un jeton pe care urmează să-l folosim la ieşirea din parcare la barieră. Biroul de turism de la intrare pune la dispozitia vizitatorilor pliante cu harta insulei. Tot la intrare se află şi un mare magazin cu suveniruri şi plante la ghiveci, seminţe, pământ de flori, îngrăşăminte.

Localizare

Insula este aşezată în partea de sud-vest a Germaniei, la aproximativ 7 km de oraşul Konstanz de care şi aparţine. Cu o suprafaţă de 45 ha, mângâiată de soarele cald şi îmbrăţişată de apele lacului Bodensee, insula Mainau este un tărâm de paradis cu vegetaţie luxuriantă, foarte bine dezvoltată şi aclimatizată. Aici se dezvoltă atât plante specifice ţinutului aplin cât şi plante specifice zonelor tropicale.

Perioada optimă de vizitare a insulei este martie-octombrie, fiecare anotimp sărbătorind florile. Primăvara aşterne covoare de lalele multicolore, ghioceii şi narcisele parfumează delicat aerul; vara, când am ajuns noi, trandafirii stapaneau insula răsfăţându-se sub soarele puternic; toamna daliile dansează în adierea vântului usor. Iarna se aşterne liniştea, natura se reculege, totul se acoperă de zăpadă, păstrându-şi frumuseţea doar coniferele. 80 de grădinari se ocupă de îngrijirea plantelor şi amenajarea spaţiilor.

Lacul Bodensee este al treilea ca mărime din Europa, fiind cel mai mare rezervor de apă potabilă din Europa Centrală. Este alimentat de aproximativ 250 de râuri şi de fluviul Rhin. Este o destinaţie în sine datorită climatului blând, peisajului, plantaţiilor de viţă-de-vie şi pomi fructiferi, gastronomiei şi sporturilor nautice.

Istoria insulei

Este destul de frământată, pe aici au trecut germanii, romanii, francii, aparţine la un moment dat de mânăstirea Reichenau. Din 1271 până în 1806 aparţine Ordinului Cavalerilor Teutoni, cu o mică pauză de doi ani între 1647 – 1649 când este cucerită de suedezi.

În anul 1806 când Ordinul Teutonilor este dizolvat insula devine ducat de Baden. În 1827 un prinţ ungur Nikolaus Esterhazy, cumpără insula şi plantează primii arbori exotici.

În 1853 Marele Duce Friedrich I al Badenului cumpără insula şi o utilizează ca reşedinţă de vară şi une bazele grădinii italiene de trandafiri. Insula revine suedezilor când Victoria, fiica acestuia, se căsătoreşte cu Gustaf al V-lea, regele Suediei.

Romanţată este istoria recentă a insulei.

Cel care a dezvoltat această insulă, cel care şi-a dedicat viaţa şi sufletul plantelor şi animalelor este contele Lennart Bernadotte numit „Regele lacului Bodensee”. S-a născut în 1909 la Stockholm în familia regală a Suediei. În 1932 s-a căsătorit cu o femeie din popor Karin Nissvandt pierzându-şi toate titlurile şi drepturile şi a venit pe insulă ca un simplu cetăţean.

A simţit potenţialul turistic al insulei şi a deschis astfel insula ca parc şi grădină publică, începând din 1972 împreună cu cea de-a doua soţie a sa Sonja Haun. Împreună s-au dedicat ecologiei şi protecţiei mediului.

Datorită activităţii lui, Lennart Bernadotte şi-a recuperat titlul de nobleţe devenind Contele Bernadotte de Wisborg. Contele a decedat la 21.12.2004 la venerabila vârstă de 95 de ani, iar Sonja i-a continuat activitatea până în 21.10.2008 când şi aceasta decedat în vârstă de 64 de ani.

Cei cinci copii ai lor crescuţi în dragoste pentru natură sunt o garanţie că insula va rămâne un spaţiu ospitalier unde noi turiştii ne putem bucura de natură şi artă laolaltă. Cea care promovează insula este contesa Bettina Bernadotte alături de fratele ei contele Bjorn Bernadotte şi fac acest lucru foarte bine având în vedere milioanele de turişti ce ajung aici.

Am dedicat o zi întreagă acestei insule, oază de frumuseţe şi armonie, un univers plin de culoare si parfum.

Care sunt atracţiile insulei? O întrebare la care cu greu poţi să răspunzi. De fapt totul te încântă. Am trecut „podul prieteniei” peste Bodensee şi cu harta în mână am hoinărit pierzându-ne pe aleile insulei.

Am străbătut aleile umbrite de venerabilii Sequoia de California, de falnicii brazi, cedrii sau stejari. Am admirat „florile-animale” sau „animalele-flori”, o artă prin care cu ajutorul unor grilaje speciale mii de flori creează animale spre bucuria şi încântarea copiilor şi nu numai.

Cascada italiană „Wassertreppe”, o altă splendoare, flori colorate, trepte de marmură şi susurul apei un fel de aplauze la spectacolul oferit de natură. Aleile cu trandafiri te conduc într-o lume parfumată, trandafiri sălbtici sau specii foarte rare, trandafiri mici şi delicaţi sau mari cât palma, trandafiri roşii ca focul sau albi ca zăpada. Nu poţi să treci pe lângă ei fără să-i miroşi, fără să-i atingi şi să te întrebi care-i cel mai frumos. Apogeul îl atinge grădina italiană de trandafiri dezvoltată şi îmbogaţită de-a lungul timpului cu specii noi. Aici există peste 20.000 de trandafiri provenind de la 1200 de specii. Caracteristicile gradinii sunt fantanile, pergolele, aleile organizate geometric si statuile.

Aleile ce coboară spre lacul Bodensee ne conduc spre o alta zona, acolo peisajul se schimbă iar palmierii, cactusii sau agavele dau un aer mediteranean şi exotic insulei.

Ajungem în zona debarcaderului unde este forfotă, vapoarele albe vin şi pleacă, magazinele de suveniruri sunt pline, restaurantele te îmbie cu diverse arome, pentru că şi frumuseţea trece prin stomac. Privind în sus se vede castelul, urcăm ceva trepte şi ajungem pe o terasă unde sunt amenajate alte restaurante. Trecem mai apoi pe sub un portal şi ni se deschide în fată o grădină imensă unde zărim castelul, biserica şi turnul grădinarilor.

Castelul baroc în formă de U poartă emblema Ordinului Teutonilor fiind construit din dispoziţia acestora. Construcţia a început în anul 1739 fiind terminat 7 ani mai târziu, arhitectul a fost Johann Caspar Bagnato. Una din aripi este locuită de familia contelui Bernadotte, o altă aripă adăposteşte serviciul administrativ. La parterul acestei aripi sunt magazine de suveniruri şi săli de expoziţie. La etajul al doilea al corpului central se găseşte o sală frumos decorată numită „Sala albă” unde se ţin baluri, concerte şi festivităţi.

Lângă castel se găseşte biserica barocă de mici dimensiuni construită tot din Ordinul Cavalerilor Teutoni, de acelaşi arhitect Johann Caspar Bagnato. În anul 1732 s-a decis construirea ei iar la 20 decembrie 1739 are loc ceremonia de inaugurare, biserica fiind dedicată Fecioarei Maria. Biserica este luminoasa, frumos decorata.

Chiar lângă biserică se află Casa palmierilor „Palmenhaus”, construcţie din metal şi sticlă ce adăposteşte specii de palmieri şi orhidee. În această ambianţă mediteraneană este amenajată o cofetărie.

Frumoase florile dar şi prăjiturile arătau bine aşa că facem cale întoarsă şi mergem la unul din restaurante gen autoservire: cartofi prăjiţi, şniţel, tiramisu, cafea şi suc – 13 euro. Răcoare, plăcut dar deodată murmur. Parcă venit în control un păun mândru, îmbrăcat festiv priveşte atent şi păşeşte cu graţie printre mese. Este obisnuit cu oamenii, oamenii cu el, nimeni nu-l aleargă, nimeni nu aruncă cu mâncare, nimeni nu strigă. Termină inspecţia şi se retrage discret precum a venit.

Cu bateriile încărcate pornim din nou la drum către Casa fluturilor „Schmetterlingshaus” – cea mai mare din Germania. A fost construită în 1996, iar interiorul este asemeni unei jungle tropicale, temperatura 26˚C, umiditate 80%, orhidee, trandafiri japonezi, palmieri, filodendroni, cascade, broaşte ţestoase, peşti zebră şi evident cei mai alergaţi fluturii. 40 de specii de fluturi tropicali din Africa, Asia şi America de Sud zboară nestingheriţi fără să le pese de agitaţia oamenilor care încearcă să le surprindă minunatul colorit al aripilor.

Foarte frumos dar dincolo era mai răcoare, aşa că ieşim la aer şi dăm în mintea copiilor ajungând într-o zonă special amenajată pentru copii: ferma cu animăluţe şi cea de legume, locurile de joacă.

Pur si simplu ameţiţi de miile de culori ale naturii şi îmbătaţi de parfumul florilor cu greu găsim aleea de întoarcere.

Dar asta este tot ce e frumos trece repede!

Deci dacă doriţi să vă răsfăţaţi privirea, să vă încântaţi auzul şi să vă relaxaţi trupul, vă recomand o astfel de bucurie simplă, o plimbare în natură.

V-aş ruga, dacă se poate, să adăugaţi pentru acest review video clipul de la URL-ul: http://www.youtube.com/watch? v=DIs5wPyLEhU

Mulţumesc anticipat.

Daca nu este prea mult si se poate, inserati in review si prezentarea inselei Mainau Chiar merita!


[fb]
---
Trimis de doina_c24 in 19.05.12 16:01:26
Validat / Publicat: 19.05.12 20:28:17
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 7269 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (doina_c24); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P22 Aleea trandafirilor sălbatici.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22250 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

balasa violeta [19.05.12 20:58:20] »

Multumesc! Minunat!

Am uitat de ploaie, mi-ai insorit ziua, zilele!

Daca eu, la concertul lui Andre Rieu, intr-o sala polivalenta, am fost naucita! Dumneavoastra in acel colt de rai, cu acea muzica frumoasa si cantata cu pasiune, parfumul florilor, cerul cu puzderia de stele si stelute o mie, poate si o luna plina... Doamne!

Foarte frumos povestit si am aflat o multime de lucruri pe care nu le stiam!

Am luat review-ul la favorite! Din intamplare am dat peste el! Daca-l scapam?

O seara minunata!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
doina_c24 [19.05.12 22:17:41] »

@balasa violeta:

Ma bucur ca ti-am adus un strop de soare printre atatea picaturi de ploaie.

As dori sa fac o clarificare, poate nu am fost suficient de explicita. Concertul de la Mainau din 2010 l-am vazut pe un DVD, nu am fost acolo din pacate. A fost un concert deosebit, avand in vedere locatia si prezenta familiei Bernadotte. M-a impresionat foarte mult si am vrut sa vad cu ochii mei acele locuri.

Cu bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adryana [20.05.12 05:57:09] »

felicitari, f. frumos ai scris, aici am fi vrut sa ajungem si noi...ai scris gand la gand cu mine...,ca si o continuare a rw. meu..

sunflower [31.05.12 13:35:17] »

Totul la superlativ, o placere si cuvintele si fotografiile, totul, totul... Felicitari!

webmasterX [05.10.23 11:31:53] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica "O zi la Konstanz & Bodensee, KONSTANZ" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă zona Lacului Bodensee]

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
balasa violeta, doina_c24, sunflower
Alte impresii din această RUBRICĂO zi la Konstanz & Bodensee:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.07307505607605 sec
    ecranul dvs: 1 x 1