ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.04.2012
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 30.01.11
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
FEB-2012
DURATA: 1 nopți
prieteni
12 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Cand ne imbracam in bucurie la Pensiunea Cetatea Caraiman

Ilustrație video-muzicală
Flinstones-KMC Orchestra-(J. Barbera/W. Hanna/H. Curtin)


TIPĂREȘTE

Bucuria aduce zambete... Este foarte important sa nu uitam sa ne bucuram, sa ne adunam asa ca-ntre prieteni si sa cautam sa oferim acel strop de inedit bucuriei noastre.

Pornind de la acest scop…iata-ne stransi vreo 12, in cautarea unei pensiuni destul de accesibile atat ca pret cat si ca locatie. Intentionam…ca aceste 12 locuri…sa fie intreaga capacitate, pentru a ne putea desfasura in voie pentru o petrecere ca-ntre prieteni, o petrecere tematica – deghizari celebre.

Locatia noastra – Busteniul, Pensiunea Cetatea Caraiman, Cartierul Zamora (foarte aproape de Castelul Cantacuzino). Proprietara pensiunii, o doamna foarte maleabila si intelegatoare ne-a oferit acceptul ei pentru aceasta idee pe care o aveam. Astfel, toate camerele ne-au fost puse la dispozitie.

Deci – capacitatea Pensiunii Cetatea Caraiman – 12 persoane, in camera de 2 locuri. La nevoie una dintre camere poate deveni si de 4 pers. prezentand doua paturi mari si spatietatea necesara. Doar aceasta camera de care am amintit dispune de toaleta si dus in camera. Restul camerelor prezinta doar dus.

Pentru o noapte, pentru grupul nostru, aceasta nu a reprezentat nicio problema. Pentru noi, foarte important era prezenta unei sali/spatiu unde ne-am putea desfasura si acceptul de a asculta muzica. Si aici, la Pensiunea Cetatea Caraiman din Busteni, am gasit acest lucru. Bucuria era la ea acasa...

Camerele unde am fost cazati se afla situate la etaj. Accesul in salon/sala de mese se face din fiecare camera, salonul reprezentand asadar si un hol. Acesta dispunea de o masa destul de mare, suficienta pt 10-12 persoane, televizor, un colt pentru bucatarie cu toata vesela necesara, chiuveta etc. Inainte de a intra in salon, cum urci de jos, la capatul scarilor se afla si un aragaz pus la dispozitia turistilor. Deasemenea, in cadrul salonului exista si un frigider de care ne putem intrebuinta. In ceea ce priveste caldura, nu am avut deloc probleme cu aceasta, nici in salon, nici in camere. Dusurile din camera au avut apa calda, fara intrerupere.

Arhitectura intregii pensiuni (asa cum se va observa din poze) este una foarte interesanta, exact in ideea unui mic castel fortificat, castel ce priveste neclinitit spre inaltimile Caraimanului. In acest scop am adaugat si cateva poze din toamna. Accesul pana la pensiune se face usor, fie venind din Poiana Tapului, prin Zamora, facand imediat stanga dupa ce trecem prin fata castelului, apoi iarasi stanga, pana cand vom avea in dreptul nostru Pensiunea – Castel. Venind din Busteni, ne putem lua dupa semnele indicatoare spre Castelul Cantacuzino. De la Pensiune pana la Castelul Cantacuzino se fac aproximativ 5 minute. Un alt detaliu interesant, sa zicem al locatiei pensiunii, este faptul ca pe timpul verii…ursii veniti din Baiului mai coboara sa cerceteze aceste locuri.

Distanta pana la gara, pe jos, se parcurge in maxim 7 – 10 minute, trecand podul peste Raul Prahova. Dispunerea pensiunii permite o privire de ansamblu asupra intregului Busteni, dar si asupra abrupturilor Bucegilor. De aici putem admira cele 2 Clai (Claia Mare si Claia Mica) situate in stanga Vaii Jepilor (Telecabina spre Babele), Varful si Crucea Caraiman, Releul si Varful Costila, Peretele Costilei (cel mai inalt perete vertical de pe teritoriul Romaniei), Valea Alba, acest rai al alpinistilor dornici de farmecul inaltimilor. De la Pensiunea Cetatea Caraiman facem aproximativ 20 minute pana la complexul de manastiri Caraiman si aproximativ 1 h si 15 minute pana la atat de celebra si de vizitata Cascada Urlatoarea. Un lucru interesant foarte putin stiut, sau deloc stiut…este faptul, ca deasupra acesteia se afla o poiana unde, lipita de un copac se afla vechea banca de piatra a Reginei Maria. Accesul este destul de greu pana acolo, in ideea lipsei unui marcaj. Insa, din traseul forestier, fie spre Cascada Urlatoarea, fie spre Cantonul Jepi exista o carare destul de prost vizibila, care dincolo de tufe, te poate duce in aceasta mica poienita.

Pensiunea Cetatea Caraiman, a raspuns perfect tuturor nevoilor noastre, ne-a oferit locul ideal in care sa ne desfasuram bucuria, fara sa fim deranjati, fara sa fim stresati…si astfel, am fost doar noi, zambetele si voia buna. La urma urmei, asa si trebuie sa fie cand ai alaturi prietenii!

## end review sc

[fb]
---
Trimis de private_rayen in 13.04.12 11:23:14
Validat / Publicat: 13.04.12 18:14:01
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUȘTENI.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2562 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (private_rayen); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Yabadabaduuuu !
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7650 PMA (din 10 voturi)

ECOURI la acest review

2 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[13.04.12 18:37:06]
»

)

private_rayenAUTOR REVIEW
[13.04.12 19:19:52]
»

@webmaster13: perfeeeect!! Yabadabaaaduuuu

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
private_rayen

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.03398609161377 sec
    ecranul dvs: 1 x 1