ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.02.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Brașov
ÎNSCRIS: 12.11.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JAN-2009
DURATA: 3 zile
single
11 AD. + 2 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

In lumea necuvantatoarelor din Kruger-Park

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Continuarea reviewului Lodge Pestana, Kruger-Park-o minunata locatie pentru un safari

- -

La ora 6 dimineata echipata in haine usoare, care ma protejeau de soarele fierbinte, cu aparatele foto atarnate de gat si sticla de apa in rucsacel, stateam in jeepul, alaturi de alti 6 pasageri din care 2 copii (unul de 14 ani iar celalalt de 10 ani, buni vorbitori de limba engleza), care urma sa plece cu noi in marea aventura, in Parcul Kruger, cel mai mare parc al Africii de Sud, cu o suprafata de 20000kmp, cu 17 ecozone, este un sanctuar al florei si faunei africane.

Am patruns in lumea celor ,,five big”, din care am reusit sa vedem patru, leopardul e f. greu de vazut, poti sta o luna fara sa-l vezi, dar daca ai noroc poti sa stai o zi si sa-l intalnesti. In prima parte a traseului, de la ora 7 pana la ora 11, am trecut pe langa: elefanti uriasi, muncind la curatarea pieli de insecte, prin aruncarea noroiul din micile mlastini, cu trompa si apoi frecandu-se de pomi sau cioturi ramase dupa ce le-au rupt in acelasi proces de curatare, femele de elefant insotite de puii lor, tropotesc in cautare de copaci cu frunze pt. hrana, zebre dungate care ies in evidenta pe fondul galben al savanei, in timp ce pasc alaturi de antilopele Gnu, care se deplaseaza in turme compacte, pt. a nu cadea victime pradatorilor, turme de antilope Impala, renumite pt. agilitatea lor, de aceea si scapa de cele mai multe ori unui eventual pericol, executand sarituri inalte numite pronk “si apoi luand-o la fuga cu viteze de aproape 90km/h si care impanzesc savana.

Girafe, leganandu-se usor strabat savana, atente mereu la un eventual atac neasteptat, la care cu o seara inainte de a ajunge noi acolo, o surata dea lor cazuse prada unei leoaice, care satula dupa ce se infruptase din plin isi supraveghea de la umbra unei tufe, puii care-si continuau masa, tragand din burta bietei girafe, Pandindsi furisandu-seprin tufe, puteai zarii, leoaice, caini salbatici, stapanii acestor meleaguri. Iar deasupra savanei, cocotati in pomii golasi ii vezi pe sanitarii savanei: vulturi Plesuvi, pasarea africana sau maimute, care faceau salturi de la un copac la altul, chitaind ascutit in linistea savanei, iar pe marginea drumului, grupuri mici de bibilici, pestrite cu creasta frumos stropita in culori de rosu si albastru se plimbau ciugulind din cand in cand. Ne apropiam de punctul imprejmuit si ferit de atacurile animalelor, unde urma sa luam masa, care fusese pregatita cu multa grija de cei de la lodge si depozitata in genti frigorifice in spatele masini.

Popasul asezat pe malul raului Crocodil, care desparte Africa de Sud de Mozambic, ne oferea un frumos peisaj, iar in apele lui, hipopotami trceau cufundati in apa sau se balaceau intr-un sforait sonor. Aici am stat cca 1 h, am mers, dupa ce am terminat masa, la toalete sa ne pregatim pt un alt drum lung prin savana, unde stationarea pt. asa ceva nu e permisasi nu cred ca ar cobora cineva din masina in mijlocul acestei lumi, dupa carene-am reluat drumul prin aceasta salbaticie, ghidul nostru a fost instiintat sa urmeze un anumit traseu pt. a asista la un spectacol pe care rar il poti intalni, asa ca nu am plecat nici de o jumatate de ora cand din tufe si-au facuty aparitia 3 leoaice cu pui de varste diferite, care vroiau sa traverseze drumul, in partea cealalta impreuna cu cei 9 pui, unii mai mici, altii mai mari. In acel moment toate masinile fie ca veneau din fata fie ca veneau din partea in care eram si noi, s-au oprit, iar aparatele foto sau de filmat au fost puse in functiune din toate partile pt. a prinde acest frumos spectacol in care 12 lei de diverse varste defilau prin fata noastra. Speriate leoaicele, au inceput sa-si puna puii la adapost, impingandui din nou in tufe atat pe stanga cat si pe dreapta drumului, cand mi-am aruncat privirea in partea stanga, de unde incepuse momentul traversarii, am zarit cativa pui mai mici, care nici nu apucasera sa iasa din tufe, in cele din urma mamele reusisera sa-si puna la adapost puii si sa-i ascunda din fata aparatelor noastre de foto.

Pana la sfarsitul zilei nu am mai asistat la vreun spectacol mai deosibit, prin fata noastra au continuat sa treaca turme de bivoli, antilope, zebre, care de multe ori mergeau pe mijlocul drumului, fiind nevoiti sa mergem in urma lor si sa le admiram partea dorsala, cu totii deopotriva si noi si animalele eram toropiti de caldura dupa-amiezi si dornici de a ne adaposti de sagetile ascutite ale soarelui. Asa ca am luat calea spre lodge, unde de cum am coborat din masina ne-am luat costumele de baie si am intrat in apa piscinei, care era atat de placuta, curgand continu din paraul care trecea prin lodge, pana seara am stat in jurul piscinei, si uitandu-ne la prostiile pe care le faceau maimutele, care impanzeau si interiorul lodgeului (de fapt de cand am sosit am fost avertizati sa inchidem bine usile si ferestrele daca nu vrem sa ne dispara absolut orice din camera), erau colibe care erau deschise, iar nazdravanele furasera cutii de cola, tigari, iar una avea o cutie, cu care fugea disparand pe dupa colibele din interiorul lodgeului, care era intins pe o suprafata mare si strabatut de un parau, cu multi copaci, incat puteau sa se ascunda fara sa le mai gasesti.

Aceasta zi a fost o zi fierbinte, la un moment dat, unul din turisti nostri a luat legatura telefonica cu cei de acasa si am aflat ca in Romania, erau tot temp. extreme, dar pe minus, termometrele coborasera la -25 grade C, aceasta veste m-a facut sa ma simt mai bine ca eram atat de departe de asemenea temperaturi si sa ma bucur inca odata ca eram aici.

Continuare: Rezervatia Tchukudu-plina de farmec

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de grecudoina in 16.02.12 09:11:42
Validat / Publicat: 16.02.12 10:13:05
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4363 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (grecudoina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 un imens cactus la intrarea in Kruger-Park
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 19100 PMA (din 19 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmaster13 [16.02.12 10:06:40] »

Melodia postata se poate sterge/schimba!

viviv [16.02.12 10:57:52] »

ce vacanta... ce peripetii... ce aventuri... frumos...

O experienta deosebita pt Dvs. Felicitari

ancamariagadea* [16.02.12 19:01:40] »

Si eu iar visez cu ochii deschisi... O astfel de vacanta inca mi se pare greu de obtinut... dar nu imposibil

grecudoina [17.02.12 15:52:20] »

@ancamariagadea: imi place, pt. ca ganditi pozitiv, atunci sigur veti ajunge acolo, eu va doresc din toata inima si sa nu abandonati, poate ne vom cunoaste, veniti la Tarlungeni? ca eu merg

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
grecudoina, viviv
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Africa de Sud:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.062730073928833 sec
    ecranul dvs: 1 x 1