ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.02.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Brașov
ÎNSCRIS: 12.11.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
DEC-2008
DURATA: 2 zile
single
11 AD. + 2 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Spectacolul feeric al naturii pe coasta de sud-est

TIPĂREȘTE URM de aici

Continuarea reviewului Istoria tumultoasa a Africii de Sud

- -

A doua zi de dimineata am fost putin dezamagita deaorece n-am putut sa admir frumoasa priveliste a oceanului Indian de pe peluza din fata camerei, dar s-a rezolvat cu promisiunea ghidului de a ne intoarce la hotel inainte de apusul soarelui. Am luat micul dejun si ne-am continuat drumul pe Garden Route, de-a lungul tarmului sud-vestic al oceanului Indian unde puteai admira superbele plaje cu nisipuri albe, vastele intinderi si peisaje iar pe cealalta parte se aflau lanturi de vile luxuase, fiecare avand curti imense si elegante.

Ajungand in orasul Knysna, asezat pe malul unei fabuloase lagune, am facut o plimbare cu un vaporas, pentru a patrunde in adancul ei si pentru admira vegetatia tropicala care o inconjuara. Aceasta vegetatie este si inceputul unei adevarate paduri tropicale pe care am descoperit-o mai tarziu in Parcul National Tsitsikamma, situat intr-un mic golf al oceanului.

In drumul nostru spre acest uimitor parc, pe malul oceanului parca micsorandu-se erau localnicii care incepeau pregatirile de Revelion, instalandu-si corturi si pregatind lemne pentru focuri de tabara.

Am ajuns la intrarea in parc, cand soarele déjà isi arunca sulitele din inaltul cerului asupra noastra iar in fata se deschidea o priveliste minunata, o suberba vegetatie tropicala. Poteca umbrita de bolta arborilor care-si impreunau coroanele si lianele oprind razele soarelui, parea ca un tunel sapat in natura, o incredibila creatie a vegetatiei.

La capatul acestui tunel, in fata noastra se deshidea cerul si golful albastru, vegetatia incepea sa se rareasca iar razele soarelui fugeau nedumerite pe pajistea imprastiata de-o parte si de alta a potecii. Un pod de sfoara lega piscul dintr-o parte si cealalta a golfului, traversandu-l ti se taia respiratia de emotie, dar am trecut cu usurinta din dorinta de a gusta acest feeric spectacol al naturii.

Ne-am reintors, dar inainte de a relua calatoria am poposit la un restaurant asezat pe coasta muntelui pentru am manca un pranz mai deosebit, cu peste, fructe de mare si cartofil dulci fierti in abur, incat savoarea fiecarui zarzavat avea un gust deosebit si aparte.

Dar, cum calatorului il sade bine cu drumul, si pentru ca se facuse ora 16 00, ne-am grabit sa ajungem la hotel inainte de apusul soarelui. La intoarcere, pe marginea drumului eram intampinati de familii de babuini, care devastau masinile din parcare, in special cele cu geamurile deschise, i-am vazut chiar distrugand husa de pe portbagajul unei masini, dupa care au furat cutii de coca-cola si bere.

Ajunsi la hotelul din Wilderness (vezi impresii), dupa un dus am iesit pe peluza din fata camerei si am coborat pe plaja pentru a lua nisip pentru colectia mea de accasa. Am revenit pe peluza unde s-a pregatit pentru toti turistii cazati aici, dineul, fiind si ultima seara petrecuta la acest hotel, am prelungit cina pana aproape de miezul noptii.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de grecudoina in 14.02.12 11:43:49
Validat / Publicat: 14.02.12 12:45:51
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2470 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (grecudoina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 reantorsi la hotel,vecinii mei de camera ,au vrut sa le fac o poza in fata camerei lor cu acest pui african,care era un dulce si vorbaret,a intrat prin camerele noastre pana cand a aparut mama,care l-a luat de pe capul nostru
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 19100 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

viviv [14.02.12 14:06:56] »

cum a fost petrecerea de revelion?

grecudoina [14.02.12 16:27:19] »

@viviv: de ce te grabesti? o sa ajung si acolo, sunt deabia in 29 dec., oricum pt. rabdarea ta iti spun ca minunata, imediat ajungem si acolo, sper ca pana miercuri afli

station5* [15.02.12 08:09:06] »

votul meu a a dus si superbonusul! ma bucur ptr ca articolul si fotografiile il merita din plin! multumim Dna Doina!

argemi* [15.02.12 10:18:36] »

Felicitari pentru curajul de a trece pe podul de sfori!

Imi plac fotografiile luate pe malul Oceanului Indian.

Vazind poza P09 am o intrebare: Cum anume s-a straduit guvernul sud-african sa lichideze chestiile respective?

grecudoina [15.02.12 11:07:39] »

@drinknowater: statul le construieste blocuri de locuinte sociale in care ii muta pe cei care locuiesc in asceste baraci grupate la marginea oraselor, pt. ca ulterior sa le darame, dar pana sosesc ei cu utilajele, baracile s-au umplut la loc, pt ca munarul lor e atat de mare incat toata munca lor e fara de sfarsit, asta e concluzia la care au ajuns, cu toate aceste continua acest demers pt. ca aceste locuri sunt adevarate focare de infectie si boli. Ref. la curajul meu a durat ceva pana un coleg de excursie m-a lamurit, cu promisiunea ca sta in spatele meu, asa a facut dar dupa traversare, (cand eram pe la mijloc a inceput un puternic balans al podului, am crezut ca suntem prea multi pe el) mi-a marturisit, dupa declaratia mea ca nu a fost greu, ca el a miscat podul, a zis ca nu poate trece in noul an cu pacate

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
argemi* [15.02.12 11:25:30] »

@grecudoina:

Ma gandeam eu ca nu cu aruncatorul de flacari!

Un nepot de-al meu a petrecut 1 an in Africa de SUd predind la o scoala de copii orfani (majoritatea negrii). El mi-a spus ca criminalitatea e foarte mare in Africa de Sud, de cand s-a terminat regimul de Apertheid, si ca i s-a spus, pe timpul sederii acolo, ca sunt zone in care nu are voie sa intre, pentru siguranta sa personala. Zonele respective erau de fapt ghetouri, sau suburbii de orase, locuite de populatia de culoare. Voua ni vi s-a atras atentia, ca turisti, asupra aspectelor legate de siguranta personala?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
grecudoina [15.02.12 14:23:48] »

@drinknowater: nu a fost cazul, pt. ca nu circulam singuri, nu era timp pt. programul f incarcat, singura zi in care am fost lasati de capul nostru, a fost 1 ian., in orasul Cape-Town, si nu am avut timpul necesar sa ajungem in zona molurilor de care v-am vorbit pe Watherfront si acolo nu am putut sa vedem totul atat de imens este (400 de magazine si in fiecare te pierdeai), acele ghetouri le-am vazut doar din masina in trecere, am oprit doar pe drum unde erau tarabe cu obiecte lucrate manual din arta africana si asta dupa multe insistente facute de noi toti, de fapt am si achizitionat, eu o masca din lemn de abanos iar unul din colegii mei care are o frumoasa vila in Bucuresti si-a luat un elefant c-am de 1,5m inaltime, pe care l-a expediat acasa prin posta

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adri-nico [28.10.12 19:00:37] »

vreau sa stiu cum arata colectia de nisip. pffuuu... de ce nu m-am gindit si eu la asta? aveam si eu vreo 7-8 borcanase pina acum...

grecudoina [29.10.12 18:51:54] »

@adri-nico: eu am in colectie, din plaja de la Copacabana, Fortaleza-Brazilia, sunt de culori diferite, unul alb-Copacabana si rosu din canionul din apropierea satului Praihnia; de la oceanul Indian-Africa de Sud; plaja Bali-Indonezia; Sahara-Tunisia; Marea Rosie-Hurganda; oceanul Pacific-Los Angeles si am un mare regret ca nu am putut sa aduc de la Uluru-Australia, un nisip extraordinar, unic, nu am vazut asa o culoare nicairi in lume, si acum ma doare sufletul ca nu l-am putut aduce, la intrare in Noua-Zeelanda, la controlul bagajelor de la cala, un control ff strict, mi-au dat valiza deoparte, m-au pus sa o desfac si mi-au aruncat nisipul. Nu am luat amenda, pt ca nisipul nu era pe lista cu ce e interzis sa intri in NZ. Am scris in rw, ca e interzis orice fruct, mancare, seminte, fruze, plante, pt ca isi protejeaza culturile si terenurile impotriva oricarui daunator, acolo nu ai sa vezi furnici, gandaci, peste tot e ff curat, la toaletele publice sunt tot felul de dezinfectante, sapunuri, totul e desavarsit. Am sa fac zilele acestea o foto, bolurilor mele cu nisip, pt a ti le prezenta, iar in nisip sta infipt un mic stegulet, un magnet din tara respectiva, pt ca in timp, cand ma va lasa memoria sa stiu fiecare de unde este, pe curand Doina. Nu stiu daca te-ai uitat la parcul de pasari din Iguasu-Brazilia si acolo e super

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adri-nico [29.10.12 18:55:59] »

multumesc de informatii. am vrut si eu sa plec in australia, dar n-am avut asa curaj sa las totul balta pentru o vacanta de 2 luni. insa m-am documentat si stiam ca nu e voie sa duci nimic din ceea ce ai enumerat si tu mai sus.

o sa continui cu lecturarea reviewurilor cind o sa am putin timp liber. nu am vrut sa le citesc pe sarite.

Astept pozele cu nisipul.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, argemi*, grecudoina, station5*, viviv
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Africa de Sud:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.044783115386963 sec
    ecranul dvs: 1 x 1